Tirdzniecība un pakalpojumi

Uzņēmējs: Nelegālie pirotehnikas tirgotāji pārdod to ar 20-25% uzcenojumu

Nozare.lv, 20.12.2012

Jaunākais izdevums

Nelegālie pirotehnikas tirgotāji pārdod pirotehnikas izstrādājumus ar 20-25% uzcenojumu, saka pirotehnikas izstrādājumu tirgotāja SIA Aldi līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs Aldis Zārbergs.

Runājot par nelegālās pirotehnikas tirdzniecību jeb tirdzniecību «no rokas», uzņēmējs norādīja, ka ir vērojama tendence, ka liela daļa, kas tirgo pirotehniku «no rokas», tirgojamo preci ir iegādājušies pie oficiālajiem pirotehnikas izplatītājiem. «Līdz ar to pircējs, kas iegādājas sertificētu un pārbaudītu pirotehniku šādā veidā, samaksā par vismaz 20-25% vairāk, nekā būtu maksājis, ja pirotehniku iegādātos pie oficiāliem un licencētiem tirgotājiem.»

Zārbergs atzīmēja, ka aptuveni pēdējo divu gada laikā vērojams, ka tādu gadījumu, kad pircēji iegādājas pirotehniku, kas nav sertificēta, kļūst arvien mazāk. Visticamāk, tas skaidrojams ar to, ka pirotehnikas pircēji ar katru gadu kļūst informētāki un rēķinās arī ar sekām, ko var izraisīt nesertificētas pirotehnikas lietošana, kad, piemēram, nolūkā ietaupīt dažus latus var zaudēt roku. Tāpat to var skaidrot arī ar policijas aktīvo darbību nelegālās tirdzniecības apkarošanā.

Kā liecina Firmas.lv informācija, SIA Aldi pērn trīskāršojusies peļņa - no 8155 latiem 2010.gadā līdz 24 503 latiem 2011.gadā. Pērn par 30,8% pieaudzis uzņēmuma apgrozījums - no 164 973 latiem 2010.gadā līdz 215 810 latiem 2011.gadā.

SIA Aldi dibināta 1993.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 40 000 latu. Aldi īpašnieki ir Arvis Zārbergs - 50% un Aldis Zārbergs - 50%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar sprādzieniem Bostonas maratona laikā ASV arestēti trīs aizdomās turamā Džohara Carnajeva studiju biedri. Varasiestādes viņus apsūdz nepatiesu liecību sniegšanā un mēģinājumā iznīcināt pierādījumus.

ASV varasiestādes arestējušas divus jauniešus no Kazahstānas – Azamatu Tažajakovu un Diasu Kadirbajevu - kas apsūdzēti mēģinājumā iznīcināt D. Carnajeva klēpjdatoru un mugursomu, kurā bijusi pirotehnika, kā arī amerikāni Robelu Filiposu, kurš sniedzis nepatiesas liecības. Apsūdzētie neesot piedalījušies Bostonas terorakta plānošanā.

A. Tažajakovam un D. Kadirbajevam draud piecu gadu ilgs cietumsods un 250 tūkstošu ASV dolāru liela soda nauda, savukārt R. Filiposam – astoņi gadi un 250 tūkstoši ASV dolāru soda nauda. Apsūdzētie savu vainu nolieguši un norādījuši, ka jūtas satriekti, ka kāds no viņiem pazīstamiem cilvēkiem organizējis sprādzienus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uguņošana ir liels bizness. Kurš no tā visa ir lielākais pelnītājs?

Linda Zalāne, 19.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ārvalstīs sacensības par vērienīgāko un grandiozāko uguņošanas sarīkošanu gadu no gada vēršas plašumā, savukārt Latvijas debesīs izšaujas krietni pieticīgākas ugunspuķes. Priekam jau nevajag daudz, turklāt uguņošanas laikā ir iespējams sajust tautieša plecu un kopīgi nosvinēt, piemēram, Latvijas dzimšanas dienu.

Lai cik drēgns un auksts būtu krastmalā, tāpat ļaudis tur stāvgrūdām pulcējas, lai noskatītos 18. novembra vai Jaunā gada salūtu. Kas uguņošanā tik ļoti piesaista cilvēkus? Psihologi skaidro, ka salūta vērošana rosina dopamīna izstrādāšanos smadzenēs, rosinot laimes sajūtu. Pastāv arī versija, ka raķešu sprakstoņa un košās dzirksteles raisa ļaudīs neapzinātas atmiņas par paša visuma izcelšanos – par lielo sprādzienu.

Patīk skatīties ugunī

Cilvēkiem nepieciešami svētki, tā ir atpūta no ikdienas. Īpaša diena. Un nav nemaz jāmeklē grandiozi publiski notikumi – arvien biežāk ar personīgo salūtu tiek sveikti gan jaunlaulātie kāzu dienā, gan skolu beidzēji izlaidumā un bagātnieki savās jubilejās, nemaz nerunājot par tām četrām raķetēm, ko katrs mikrorajona iedzīvotājs savā pagalmā uzlaiž gaisā ik Ziemassvētkus vai Jauno gadu. Kādreiz uguņošana bija kaut kas ekskluzīvs, taču šobrīd to var sarīkot jebkurš – jāiegriežas vien specializētā veikalā un jāizvēlas sev tīkamāka pirotehnikas pakete.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Topošās filmas Dvēseļu putenis komanda, režisora Dzintara Dreiberga vadībā, Ādažu poligonā ir veikusi pirmās filmēšanas proves kaujas ainu epizodēm, pastāstīja filmas veidotāju komandas pārstāve Krista Sondore.

Kara laika ierakumi, vide, gaisma, ieroču trokšņi, tā laika apģērbi un rekvizīti ir ļoti svarīgi nosacījumi, no kuriem atkarīgs, vai filma tās skatītājiem liks elpot tādā ritmā, kādā pukstēja latviešu strēlnieku sirdis Pirmā Pasaules kara laikā.

Iesaistītie Latvijas jaunsargi, nacionālo bruņoto spēku pārstāvji un aktieri bija tie, kuri pirmie izdzīvoja kara laika realitāti mākslas filmas Dvēseļu putenis uzsāktajos sagatavošanās darbos un tie, kuri brida un gūlās pavasara drēgnajos purva ūdeņos filmas režisora Dzintara Dreiberga un operatora Valda Celmiņa vadībā.

Dz. Dreibergs atzīst, ka filmas kara ainas ir vienas no tehniski sarežģītākajām un atbildīgākajām filmas epizodēm, izceļot latviešu strēlnieku drosmi un vēlmi cīnīties par neatkarīgu valsti. Lai radītu nepieciešamo noskaņu, kadram ir jābūt izplānotam līdz sekundes simtdaļai un komandai jāstrādā ciešā tandēmā, it īpaši, ja kadrā tiek izmantota pirotehnika, ieroči, piedalās daudz aktieri, skatu dalībnieki, kā arī meža dzīvnieki, to skaitā - īsts vilks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Elektronikas un telekomunikāciju fakultātes Radioelektronikas institūta (RI) pētnieki izstrādājuši sistēmu zivjēdājputnu atbaidīšanai no zivju dīķiem. Sistēma ir unikāla, jo apvieno divas principiāli atšķirīgas aizbaidīšanas pieejas, paaugstinot tās efektivitāti salīdzinājumā ar citiem tirgū esošajiem risinājumiem.

Latvijas zivsaimniecībām, kas nodarbojas ar zivju audzēšanu komerciālās akvakultūrās, būtiskus zaudējumus rada zivjēdājputni, kurus dīķiem pievilina viegli gūstamās maltītes. Tirgū pastāv dažādi risinājumi šo putnu atbaidīšanai, piemēram, gāzes lielgabali, biedēkļi, ūdens strūklas, tīkli, pirotehnika, taču lielākajai daļai no tiem piemīt dažādi trūkumi gan darbības efektivitātes, gan apkalpošanas, gan arī nesamērīgi lielu izmaksu dēļ.

Tāpēc Latvijas Zivju audzētāju asociācija uzrunāja RI pētniekus un, sadarbojoties industrijai un zinātniekiem, tika izstrādāta inovatīva hibrīdā sistēma, kas novērš esošo risinājumu nepilnības un piedāvā jaunu funkcionalitāti.

Komentāri

Pievienot komentāru