Pakalpojumi

Veselības bizness: Matu transplantācija uzņem apgriezienus

Kristīne Stepiņa, 29.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Matu transplantācija uzņem apgriezienus arī Latvijā, attīstās matu pārstādīšanas procedūru eksports, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Latvijā, tāpat kā citviet pasaulē, katram piektajam vīrietim ir problēmas ar galvas apmatojumu. Tās ir iemantotas gan ģenētiski, gan iegūtas dzīves laikā.

Sola rezultātu

Latvijā izveidotā SIA Rubenhair Baltika ir pirmā Rubenhair klīnika ES; viena Rubenhair matu pārstādīšanas klīnika darbojas Kazahstānā, bet divas – Ukrainā. Uzņēmuma īpašnieki ir ASV pilsonis, medicīnas doktors Aleksandrs Bogins Rubens (Alexander Bogin Ruben), Kazahstānas pilsonis un divi Latvijas pilsoņi. Matu pārstādīšana ir parasta ambulatorā procedūra nevis operācija, un vidēji aizņem no 3 līdz 10 stundām. Tās ilgums ir atkarīgs no galvas ādas stāvokļa, donora zonas un daudziem citiem faktoriem, stāsta SIA Rubenhair Baltika Biznesa attīstības un administratīvais vadītājs Igors Vladimirovs. «Klīnikā matu pārstādīšanai tiek izmantota FUE (follicular unit extraction) metode, kad mati tiek pārstādīti ar folikulu ekstrakciju bez līnijveida rētas, kas rodas, izmantojot strip metodi (strip method),» viņš skaidro. Transplantācijā tiek izmantoti paša pacienta mati, kas ņemti no donora zonas, kas ir vieta, kurā mati nav bijuši pakļauti izkrišanas procesam. Reti matu transplantācija ir iespējama, ņemot matus no citām ķermeņa daļām.

85% SIA Rubenhair Baltika pacientu ir vīrieši. Sievietēm matu izkrišana ir saistīta galvenokārt ar hormonālām izmaiņām. To var veicināt arī neveselīgs dzīves veids un uzturs, kā arī paaugstināts stresa līmenis. Klīnikā ir veikta matu transplantācija daudziem gados jauniem pacientiem – 20 līdz 25 gadu vecumā.

I. Vladimirovs apgalvo, ka matu ataugšana ir garantēta – no 200 matu pārstādīšanas procedūrām, kas veiktas klīnikā kopš tās darbības sākšanas 2014. gada martā, visas bijušas veiksmīgas. Pacienti saņem rakstisku garantiju, ka pārstādītie mati izaugs, pretējā gadījumā tiek atmaksāta par procedūru samaksātā nauda.

Visu rakstu Lai mati aug griezdamies lasiet 29. jūlija laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru