Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienas Bizness 29.martā, plkst. 13:00 – 14:00 rīko būvniecības nozares ekspertu tiešraides diskusiju “Konkurence būvniecības jomā: panākumi un izaicinājumi”.

Sekojot līdzi Latvijas būvniecības nozares attīstības dinamikai, kas jau vairāk kā divus gadus darbojas ievērojami sarežģītākos apstākļos kā pirms tam, ko ir veicinājusi gan Covid-19 pandēmija, gan Krievijas iebrukums Ukrainā 2022. gada 24. februārī un tam sekojošais negatīvās ietekmes vilnis uz valsts ekonomiku, ir skaidrs, ka prognozes būvniecības nozares tālākai attīstībai ir gana neskaidras, attiecīgi radot iespējamas grūtības tālāko attīstības scenāriju izstrādei, kas nozari stabilizētu un sekmētu tās ekonomisko augšupeju. Šeit būtisks faktors ir atbildīgo valsts institūciju un nozares pārstāvju spējai sadarboties.

Tikmēr nozare, darbojoties turbulences apstākļos, turpina saskarties ar izaicinājumiem, kas iezīmē nopietnus riskus gan iesākto valsts nozīmes projektu, gan tālāko būvniecības ieceru īstenošanai, tostarp Rail Baltica projekta realizācijai. Kā viens no būtiskākajiem aspektiem ir jāmin būvniecības nozares konkurētspēja šajos apstākļos un turpmāk. Esošā situācija ir izgaismojusi vairākus problēmjautājumus, kurus būtu vēlams atrisināt jau sākotnēji.

Pirms aktīvo darbu sezonas sākuma, Dienas Bizness rīkotajā nozares ekspertu diskusijā aicinām publiskās pārvaldes sektora un būvniecības nozares pārstāvjus uz sarunu, ar mērķi pārrunāt esošo situāciju nozarē, lai iezīmētu iespējamos risinājumus nozares stabilizēšanai mainīgajos apstākļos:

  • Olga Feldmane, LR Ekonomikas ministrijas Būvniecības politikas departamenta direktore,
  • Antis Apsītis, KP Konkurences veicināšanas departamenta direktors,
  • Gints Miķelsons, Latvijas Būvuzņēmēju apvienības vadītājs,
  • Andris Bērziņš, biedrības “Latvijas Ceļu būvētājs” vadītājs,
  • Kaspars Vingris, SIA “Eiropas Dzelzceļa līnijas” valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru