Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā pulcēšanās ierobežojumus, galvaspilsētas bārs "Tallinas Pagalms" no naktslokāla pārtapis par kafejnīcu.

Ikdienas režīmā "Tallinas Pagalms" darbojās kā bārs un katru nedēļas nogali organizēja dažādus pasākumus, piemēram, džeza, rokmūzikas, elektroniskās mūzikas koncertus, improvizācijas teātrus. Katru nedēļu "Tallinas Pagalmā" norisinājās vismaz 3-4 pasākumi abos ēkas stāvos, uz divām skatuvēm.

Aizvadītajā ziemā "Tallinas Pagalms" papildināja piedāvājumu ar kafejnīcu, attīstīja virtuvi, jo sākotnēji piedāvājumā bija tikai dzērieni un uzkodas.

"Šobrīd esam aizgājuši līdz tam, ka piedāvājam kārtīgas pusdienas un piegādi uz mājām. Tieši šobrīd, kad visi pasākumi ir atcelti un naktsdzīve ir noslēgta pilnībā, mums ir samērā veiksmīgi izdevies pārorientēties," stāsta "Tallinas Pagalma" līdzīpašnieks Ģirts Kumeliņš.

"Tallinas Pagalmā" galdiņi izvietoti ar 2m intervālu, uzstādīti aizsargstikli un citi brīdinājumi. "Šobrīd šeit, "Tallinas kvartālā", darbojamies mēs un "Ezītis Miglā", un mums ir kopīga terase. Gan mūsu, gan "Ezīša" klienti var sēdēt, kur vien vēlas. Kopā šo terasi uzmanām, lai cilvēki ievērotu noteikumus," komentē Ģ.Kumeliņš.

Viņš atzīst, ka bāra apgrozījuma kritums ir diezgan ievērojams - piektdienās tas samazinājies aptuveni piecas, sešas reizes.

"Ņemot vērā, ka pamatā mēs bijām naktslokāls, bet šobrīd strādājam dienas laikā, tendence ir tāda, ka viss iet uz augšu. Kad atsākām darbību Covid-19 laikā, mēs tikai piegādājām ēdienu uz mājām, fiziski nebijām atvērti klientiem. Vērojot cilvēkus, pamanījām, ka viņi šeit apgrozās. Vispirms atsāka strādāt "Ezītis Miglā", tad mēs izlēmām, ka sagatavosim telpas, lai cilvēki var nākt pie mums arī klātienē. Pateicīgi ir tas, ka mums ir terase, kura tiks arī paplašināta. Cilvēki var pusdienot svaigā gaisā, ar pietiekami lielu distanci un riska faktors ir daudz zemāks," uzskata Ģ.Kumeliņš.

"Tallinas ielas kvartālā" klienti var apmeklēt jebkuru no atpūtas vietām. Kvartālā darbojas kopīga ēdienu un dzērienu politika. Tas nozīmē, ka klients ar ēdienu un dzērienu var iet pie kaimiņa un otrādi. G.Kumeliņš atzīst, ka katrs it kā darbojas par sevi, bet tajā pašā laikā ir vienoti.

"Tallinas Pagalma" klienti visbiežāk ir mākslinieki."Ja mūs salīdzina ar Vecrīgu, tad šajā kvartālā auditorija ir diezgan atšķirīga. Mūsu auditorija īsti neapmeklē Vecrīgu. Pārsvarā tie ir jaunieši un vecuma grupā no 25 līdz 34 gadiem," pauž Ģ.Kumeliņš.

Tāpat šajā laikā "Tallinas Pagalms" piedāvā lauku labumu piegādi uz mājām. Veidojot internetveikalu ēdiena piegādei, tika izveidoti kontakti ar zemnieku saimniecību Smiltenē. "Vairums kafejnīcu piedāvā ēdienu piegādi uz mājām, bet mēs izdomājām, ka piegādāsim arī pārtikas produktus no laukiem. Tā mums likās "odziņa", kas mūs atšķirtu no konkurentiem. Otrs faktors – finansiālā situācija valsts iedzīvotājiem šobrīd nav tāda, lai ēstu ārpus mājām. Tas ir diezgan ekskluzīvi," domā Ģ.Kumeliņš.

Lauku labumu pasūtījumus var veikt "Tallinas Pagalma" mājaslapā, piegādes notiek trešdienās un piektdienās. "Pieprasījums ir diezgan labs, viss notiek. Tā ir kā papildus iespēja, jo pamatā strādājam ar savu virtuvi. Šobrīd paplašinām ēdienkarti un iekļaujam bāru arī kā piegādi, piemēram, smūtijus, dārzeņu un alkoholiskos kokteiļus," stāsta Ģ.Kumeliņš.

Viņaprāt, tālākā darbība ir atkarīga no situācijas pasaulē un likumdošanas. "Mūs apmierina strādāt šādā režīmā, nav pārāk daudz cilvēku. Līkne iet uz augšu, nāk vasara un cilvēki vairs nevar nosēdēt mājās un ir skaidrs, ka viņi tur nenosēdēs visu vasaru," komentē Ģ.Kumeliņš.

Maijā aprit trīs gadi kopš "Tallinas ielas kvartālā" darbojas "Tallinas Pagalms". "Pārņēmām šo divstāvu ēku savā paspārnē, remontējām un iepazīstinājām šo biedrību ar mūsu koncepciju," stāsta Ģ.Kumeliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru