Garneles par 50 eiro kilogramā

Ražošana
2015. gada 13. janvāris 09:28

Latvijas uzņēmums grib kļūt par garneļu audzēšanas inovatoru – ja pilotprojekts nesīs panākumus, pēc Rīgas fermas parauga ar svaigām garnelēm apgādās arī Eiropas megapoles
, otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Rīgas restorānu darbinieki piedzīvojuši izbīli, pirmo reizi paņemot rokās dzīvas un kustīgas garneles, jo līdz šim garneļu ceļš līdz restorānu virtuvēm vedis tikai un vienīgi caur saldētavu. Vienlīdzīgās daļās ieguldot vairāk nekā 100 tūkst. eiro uzņēmējiem un ūdens attīrīšanas nozares profesionāļiem Gintam Dzelmem, Mārim Hmeļņickim un Igoram Ķīsim, garneļu audzētavas pilotversija izveidota Rīgā, Šampētera ielā. «Bankas šim biznesam nedod ne centu, esam izstaigājuši un apzinājuši gandrīz visus investīciju uzņēmumus. Ideja patīk visiem, bet riskēt nevēlas neviens,» rokas noplāta viens no zīmola Mere Shrimp Farms veidotājiem 
G. Dzelme.

Pilnīgi brīva niša


Aptuveni pirms pieciem gadiem Latvijā sakās zivaudzētavu bums, pateicoties iespējai piesaistīt Eiropas Savienības līdzekļus, stāsta G. Dzelme. Zivaudzētavu apkalpošanas iemaņas un 15 gadu pieredze ūdens attīrīšanas pakalpojumu sniegšanā mudinājusi šajā jomā iemēģināt roku arī pašiem. Domu par zivīm atmetuši Eiropas tirgus pārprodukcijas dēļ, vēži izrādījušies pārāk specifiski mākslīgai audzēšanai, toties restorānu nodrošināšana ar svaigām garnelēm izgaismojusies kā pilnīgi brīva niša Eiropas tirgū. Zīmols juridiski pieder uzņēmumam Crystal serviss, kurš 2013. gadā strādājis ar 150 tūkst. eiro apgrozījumu un 29,3 tūkst. eiro peļņu. 


«Pagaidām vēl apjomi neļauj produkciju piedāvāt tirgū, tāpēc dodam restorāniem degustēt bez maksas. Pirkt gribētāju jau tagad ir daudz, neskatoties uz to, ka mūsu nosauktā cena ir augsta,» M. Hmeļņickis atklāj.

Visu rakstu Garneles par 50 eiro kilogramā lasiet 13. janvāra laikrakstā Dienas Bizness.

Ekonomika

Finanses

Mazais bizness

Tehnoloģijas

Dzīvesstils

Foto galerijas

Karikatūra