Jaunākais izdevums

ASV mediju uzņēmums Liberty trešdien oficiāli paziņoja, ka iegādājies Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionātu.

Par darījumu Liberty maksās 4,4 miljardus dolāru (3,8 miljardus eiro), pārņemot sacensību pārvaldīšanu no CVC Capital Partners.

Liberty Media korporācijai jau līdz šim pieder vairāki sporta un izklaides biznesa projekti, piemēram, Beisbola augstākās līgas (MLB) vienība Atlantas Braves un satelīta radio SiriusXM.

Par čempionāta valdes priekšsēdētāju kļūs Čeiss Kerijs, kurš pašlaik ir uzņēmuma 21st Century Fox priekšsēdētāja vietnieks, bet izpilddirektora pienākumus saglabās 85 gadus vecais Bērnijs Eklstouns.

Kopējā darījuma vērtība gan ir astoņi miljardi dolāru, jo tajos iekļauti arī 4,1 miljardu lielie F-1 parādi.

Līdz šim privātā kapitāla firmai CVC piederēja vien 35% F-1 akciju, tomēr, pateicoties īpatnējai balsošanas sistēmai, tai bija kontrole pār čempionātu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta vadītāja amatu atstājis tās ilggadējais vadītājs Bērnijs Eklstouns, medijiem atklāja brits.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā ASV mediju uzņēmuma Liberty akcionāri apstiprinājuši F-1 pasaules čempionāta iegādes plānu, tādējādi šī sacensību seriāla pārdošanas process pavirzījies vēl par solīti uz priekšu.

Pašlaik 86 gadus vecais Eklstouns 40 gadus bija F-1 čempionāta vadītājs, taču "Liberty" kā jauno čempionāta valdes priekšsēdētāju izvēlējusies Čeisu Keriju, kurš strādā arī par mediju koglomerāta "21st Century Fox" uzraudzības padomes priekšsēdētāja vietnieku.

Es šodien tiku atstādināts. Vienkārši esmu prom. Tas ir oficiāli. Vairs neesmu organizācijas vadītājs. Manu pozīciju pārņēmis Čeiss. Mans amats tagad ir tāds, ko amerikāņu terminoloģijā sauc par goda prezidentu. Man tagad ir tāds tituls, bet es īsti nezinu, ko tas nozīmē, laikrakstam Auto Motor und Sport atklāja Eklstouns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Liberty pabeigusi F-1 iegādes procesu

LETA, 24.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV mediju uzņēmums Liberty noslēdzis Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta iegādes procesu, pirmdien paziņoja kompānija.

F-1 iegādes process tika uzsākts septembra sākumā. Par darījumu Liberty kopumā samaksājusi 4,4 miljardus dolāru (4,1 miljardu eiro), pārņemot sacensību pārvaldīšanu no CVC Capital Partners. Kopējā darījuma vērtība gan ir astoņi miljardi dolāru, jo tajos iekļauti arī 4,1 miljardu lielie F-1 parādi.

Vēl pagājušajā nedēļā mediji vēstīja, ka iegādes process noslēgsies martā, taču tagad darījums pabeigts ātrāk, nekā prognozēts.

Liberty par jauno čempionāta valdes priekšsēdētāju izvēlējusies Čeisu Keriju, bet iepriekšējais vadītājs Bērnijs Eklstouns saglabās goda priekšsēdētāja amatu. Tiesa, pats Eklstouns, kurš pirmdien tika atstādināts no vadītāja amata, minēja, ka īsti neapzinās, kas viņam jaunajā amatā būs jāveic.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas mobilo sakaru operators «Vodafone» trešdien vienojies iegādāties ASV bāzētā kabeļu operatora «Liberty Global» Eiropas aktīvus, par tiem samaksājot 18,4 miljardus eiro.

Vienošanās paredz, ka uzņēmums iegādāsies «Liberty Global» aktīvus Čehijā, Vācijā, Ungārijā un Rumānijā, tādējādi tam kļūstot par lielāko tīkla operatoru Eiropas Savienībā.

Turklāt kompānijas «Unitymedia» iegāde Vācijā radīs sīvu konkurenci valstī dominējošajam uzņēmumam «Deutsche Telekom».

Vienošanos, kuru vēl nepieciešams apstiprināt regulatoriem, paredzēts pabeigt 2019.gada vidū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Hosteļu biznesā vismaz pirmie trīs gadi ir cīņa par izdzīvošanu

Daiga Laukšteina, 15.10.2019

«Hosteļu biznesā vismaz pirmie trīs gadi ir cīņa par izdzīvošanu, bet, kad tirgū jau esi ieguvis pozīciju, var justies stabili un problēmu nav,» teic Tree House Hostel īpašniece Gunta Rasa.

Foto: Edijs Pālens/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ārpus aktīvās tūrisma sezonas un arī viesnīcu cenu politikas maiņas dēļ hosteļiem nākas nolaist cenas, attiecīgi samazinot ieņēmumus.

Hosteļu bizness Rīgā, Latvijā, vienu no saviem uzvaras gājieniem piedzīvoja 2006., 2007. gadā, kad ceļotāju skaits manāmi auga, tāpēc arī šīs viesnīcu lētākās alternatīvas atkal kļuva nepieciešamas, īpaši Vecrīgā un tās tuvumā. Hosteļu biznesam par labu nāca Eiropas Savienības paplašināšanās, Baltijas valstu iestāšanās NATO, Latvijas pievienošanās Šengenas zonai. Vecrīga attīstījās par izklaides centru, bet Jūrmala – par pievilcīgu kūrortu. Pateicoties lēto aviolīniju Ryanair, Easy Jet (Rīgu pirms laba laika jau pametis), kā arī airBaltic cenu politikai, strauji pieauga tūristu skaits, kas Rīgu izvēlējās kā savu galamērķi – brīvdienu vietu. Un jau tad hosteļu piedāvājums vairs netapa tik vienkāršs un parasts kā līdz tam. Daudzi izdomāja ko interesantu, lai klientiem tas nebūtu tikai lētākais naktsmītnes variants, bet gan kļūtu pievilcīgs ar kādu savu «odziņu». Tas nudien bija tālredzīgs gājiens, jo šodien tirgus ir pārblīvēts ar hosteļiem, un tas spiedīgās konkurences apstākļos arī ilgdzīvotājiem liek samazināt cenas vai kā individuāli izcelties citu starpā. Turklāt pie durvīm klauvē nelabvēlīgā ziemas sezona.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Rīgas osta uzņem vienu no lielākajiem ro-ro kuģiem tās vēsturē

Lelde Petrāne, 14.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

12.jūlijā Rīgas ostā ieradās ASV kuģis Independence II, ar kuru Latvijā tika nogādāti vairāki helikopteri UH-60 Black Hawk un cita ASV bruņoto spēku militārā tehnika. Tā nogādāta Latvijā iniciatīvas Strong Europe un operācijas Atlantic Resolve ietvaros. Latvijā jau ir ieradušies arī vairāk nekā 60 karavīru no ASV 501. aviācijas pulka 3.bataljona, lai trenētos kopā ar Nacionālo bruņoto spēku karavīriem un piedalītos starptautiskajās militārajās mācībās, informēja Rīgas Brīvostas pārvaldes pārstāve Anita Leiškalne.

Kuģis Independence ir viens no lielākajiem ro-ro tipa kuģiem, kurš jebkad uzņemts Rīgas ostā. Tā garums ir 199m, platums 32m, iegrime 11m un GT 55 598. Kuģis pietauvojās un tika izkrauts ostas uzņēmuma SIA Riga Universal Terminal (RUT) teritorijā.

RUT izpilddirektora vietnieks Jānis Kasalis skaidro: «Šobrīd ASV militārās tehnikas kuģi Liberty un Independence ir bijuši lielākie ro-ro kuģi, kuri apkalpoti RUT un Rīgas ostā.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmās formulas (F-1) čempionāts, sekojot mūsdienu normām, pieņēmis lēmumu atteikties no meitenēm, kas pirms sacensību starta stāv pie braucēju formulām.

Kā paziņojumā pauda čempionātu pārvaldošais uzņēmums Liberty Media, meitenes pirms starta bija «acīmredzamā pretrunā ar mūsdienu sabiedrības normām».

Iepriekš šomēnes līdzīgs lēmums tika pieņemts arī šautriņu mešanā un tagad vairs spēlētāji pirms starta arēnā neiznāk meiteņu pavadībā.

«Pēdējā gada laikā esam skatījušies, ko nepieciešams uzlabot. Kaut meitenes pirms starta izmantotas dekādēm, jūtam, ka tas neatbilst mūsu zīmola vērtībām un acīmredzami ir pretrunā mūsdienu sabiedrības normām,» izteicies F-1 direktors motoru sporta jautājumos Šons Brečess.

Meitenes pirms starta ierasti ienesa valstu karogus, kā arī pie braucēju automašīnām turēja viņu numurs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par Latvijas Žurnālistu Mediju padomes priekšsēdētāju ievēlēts Māris Ķirsons

Lelde Petrāne, 12.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Žurnālistu savienības valde nodibinājusi Latvijas Žurnālistu Mediju padomi.

Latvijas Žurnālistu Mediju padomē ir ievēlēti:

Vladislavs Andrejevs (TV Channel Current Time | Radio Liberty | Voice of America)

Viktors Avotiņš («Neatkarīgā Rīta Avīze»)

Arno Jundze (Latvijas Rakstnieku savienības priekšsēdētājs)

Māris Ķirsons (laikraksts «Dienas Bizness»)

Juris Paiders (Latvijas Žurnālistu savienības valdes priekšsēdētājs)

Par Latvijas Žurnālistu Mediju padomes priekšsēdētāju ievēlēts Māris Ķirsons.

Mediju padomes nolikumā ir teikts, ka Latvijas Žurnālistu Mediju padome ir neatkarīga nozares pašregulējoša struktūra, kuras locekļi savos lēmumos vadās no savas profesionālās pieredzes, Latvijas likumiem un saviem uzskatiem.

Latvijas Žurnālistu savienības Mediju padomes kompetencē ietilpst jautājumi par mediju un žurnālistu profesionālās ētikas ievērošanu visiem Latvijas medijiem, kuru vadība un žurnālisti ir apņēmušies ievērot 1992. gada 28. aprīlī pieņemto Latvijas Žurnālistu ētikas kodeksu vai arī 2001. gada 14. maijā pieņemto Latvijas Preses, radio un televīzijas žurnālistu profesionālās ētikas kodeksu. Padome var pieņemt izskatīšanai arī jebkurus jautājumus, kas ir būtiski Latvijas mediju nozarei, žurnālistikas profesionālās ētikas standartiem, jautājumus, kas skar vārda brīvības ievērošanu un mediju darbību Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Automašīnas ārkārtējās situācijas laikā tiek izmantotas mazāk, tāpat samazinās arī ceļu satiksmes negadījumu skaits, un likumsakarīgi samazinās pieteikto OCTA atlīdzību skaits.

Ņemot vērā šo faktu, vairāku valstu apdrošinātāji klientiem polišu iegādei piešķīruši atlaides vai atmaksājuši daļu prēmiju.

Aktīvāki šajā ziņā līdz šim bijuši ASV apdrošinātāji, no kuriem vairāki lielie spēlētāji paziņojuši par atlaižu piemērošanu. Tā, piemēram, Vorenam Bafetam piederošā "Geico" paziņojusi, ka polisēm, kas tiks atjaunotas vai iegādātas no jauna laika periodā no 8.aprīļa līdz 7.oktobrim, piemēros 15% atlaidi, un līdzīgas atlaides piemērojušas vēl citas kompānijas. Savukārt apdrošinātāji "Liberty Mutual" un "Mercury Insurance" nolēmuši atmaksāt 15% no aprīlī un maijā veiktajiem maksājumiem par apdrošināšanas polisēm.

Indijas apdrošinātājs "Acko General Insurance" paziņojis, ka klientiem piedāvās apdrošināšanu vienu mēnesi bez maksas - pērkot apdrošināšanas polisi uz 12 mēnešiem, vienu papildus mēnesi apdrošināšana būs bezmaksas.

Komentāri

Pievienot komentāru