Lauksaimniecība

Dabas Dobe piedāvā izaudzēt dārzeņus

Sandra Dieziņa, 07.06.2011

Jaunākais izdevums

Ekoproduktu tirgotājs Dabas Dobe aicina pilsētniekus pašiem sev izaudzēt dārzeņus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pilsētas zaļajā rallijā no trim transporta līdzekļiem ātrākais izrādījies elektriskais divritenis, kas finišēja nepilnas stundas laikā.

Aiz Kurzemes biznesa inkubatora projektā Blue Shock Bike prezentētā divriteņa otrais finišēja elektromobilis no VA Latvia, bet Toyota hibrīdauto no WESS Motors finišēja trešais.

Starts visiem modernajiem dalībniekiem tika dots vienlaikus - Latvijas Brīvdabas etnogrāfiskajā muzejā pulksten 12:30. Rallija finišs bija Pārdaugavā, Biķensalas ielā 3 – pie ekoveikala Lavandas.lv.

Rezultāts pārsteidzis daudzus vērotājus. Distancē pavadītais laiks bija atkarīgs ne vien no transporta līdzekļa veida, bet arī no vadītāja veiklības un Rīgas pilsētas pārzināšanas. Lai gan katrai komandai distances laikā bija jāpaveic pieci vienādi uzdevumi – jāpmeklē ekoveikals Dabas dobe un grāmatnīca Atēna, jāatrod stikla taras pieņemšanas punkts un jānodod tajā izlietotais iepakojums, atbilstošā vietā jānodod pārstrādei izlietotas baterijas, - būtiski atšķīrās katra veikto kilometru skaits.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Papildināta galerija - Eko kreklu bizness sācies dzīvoklī

Dienas Bizness, 23.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bērnu apģērbu līnijas Linden&Oak (jeb Liepa un Ozols) birojs ir mazs. Zanes Ruģēnas - Bojāres darba telpa ierīkota viņas Āgenskalna dzīvokļa palīgtelpā, blakus virtuvei. Uzņēmuma trīs līdzīpašnieču - Zanes, Lienes Brizgas - Kalniņas un Jeļenas Žimaļinas - sanāksmes gan norisinās blakus «konferenču telpā», kas ikdienā pilda virtuves pienākumus, jauno uzņēmumu raksturo laikraksts Diena.

Linden&Oak ir viens no tiem biznesiem, kas notiek no pamatdarba brīvajā laikā. Visas trīs meitenes paralēli strādā vēl kur citur, vēsta laikraksts. «Liene rūpējas par uzņēmumu Dabas dobe, viņa ir līdzīpašniece, savukārt Ļena darbojas nekustamo īpašumu jomā,» stāstījusi Z. Ruģēna - Bojāre, kas pati vada projektus Vides izglītības fondā. Viņa ir tiešās pirkšanas kustības aizsācēja Latvijā. Tiešā pirkšana nozīmē pirkt preces pa taisno no to ražotājiem - zemniekiem un amatniekiem - bez starpniekiem.

Savukārt Linden&Oak biznesa lauciņā - bērnu apģērbu ražošanā no ekoloģiskās kokvilnas - šobrīd jau ir uzšūta pirmā apģērbu testa partija: 500 eksemplāru krekliņu un bikšu dažādos izmēros un krāsās. Puse no tiem jau ir izdāļāti dažādos viltīgos «iebarošanas» un iekārdināšanas nolūkos, atlikušos 250 gabalus meitenes plāno izpārdot vasaras gadatirgos un festivālos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Sākam! Lielāko lauku torti cepusi Drošības policijai

Raivis Bahšteins
, 19.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tradicionālo mājas kūku cepēja Ilze Kupča vēlas saglabāt mājražotājas statusu, lai nezaudētu kvalitāti un individuālo pieeju , pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Viena no Latvijas vairāk atzītajām kūku gatavotājām Ilze Kupča prasa desmit eiro par kilogramu. Viņas nosauktā cena spēj konkurēt pat ar konditorejām un kūkām lielveikala plauktā. Līdz šim I.Kupča tortes septiņus gadus cepusi savā virtuvē dzīvojamā mājā Baldonē, par ko liecina karstumā nobrūnējušie cepeškrāšņu stūri. Šogad viņa cer iekārtot savu ceptuvi, taču nezaudējot ne tikai mājražotājas statusu, bet arī pieeju.

Mācījās Youtube

2014.gada decembrī bijušas dienas, kad I. Kupča vienatnē izcepusi pat 15 kūku, lai gan privātmājas virtuvīte ir visai pašaura. Dažādos konkursos viņa iepazinusies ar kolēģēm un konkurentēm no visas Latvijas. Kūku cepēju mūsu valstī netrūkst, viņa secina. I.Kupča ir gada labākās kūkas autore konkursa Latvijas mājas tortes 2013 Zemgales kārtā, savukārt Latgalē ieņēma 3. vietu. Dažādos konkursos dzirdējusi uzslavas un ieteikumus no pavārmākslas līderiem, I. Kupča sāka apzināties, ka hobijs varētu būt arī kaut kas vairāk.

Komentāri

Pievienot komentāru