Jaunākais izdevums

Francijas sporta aprīkojuma mazumtirdzniecības uzņēmums "Decathlon" otrdien paziņoja, ka aptur savu veikalu darbību Krievijā dažas dienas pēc tam, kad Ukraina aicināja boikotēt franču kompānijas, kas joprojām strādā Krievijā.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, pagājušajā trešdienā uzrunājot Francijas parlamentu ar video starpniecību, aicināja Francijas uzņēmumus nekavējoties pamest Krieviju.

Savukārt svētdien Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba aicināja boikotēt Francijas lielveikalu tīklu "Auchan", kā arī mājas un dārza preču veikalu ķēdi "Leroy Merlin" un sporta preču veikalu tīklu "Decathlon". Šie uzņēmumi ietilpst holdingkompānijā "Association Familiale Mulliez".

"Stingri ievērojot starptautiskās sankcijas, "Decathlon" konstatējis, ka vairs netiek izpildīti piegādes nosacījumi, lai turpinātu darbību Krievijā. "Decathlon" ir jāaptur savu veikalu darbība," teikts Francijas uzņēmuma paziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Igaunijas pakomātu ražotāju Cleveron plānots sadalīt divās kompānijās

LETA--BNS, 24.01.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vīlandē bāzētā Igaunijas pakomātu ražotāja "Cleveron" valde un padome iesniegusi izskatīšanai akcionāru pilnsapulcē plānu uzņēmumu sadalīt divās daļās.

Plāns paredz, ka "Cleveron" turpinās pašreizējo pamatbiznesu - pakomātu un robotu tehnoloģiju izstrādi, ražošanu un pārdošanu visā pasaulē.

Savukārt no pamata uzņēmuma tiktu atdalīts 2018.gadā izveidotais autonomo piegādes transportlīdzekļu attīstības bizness. Tajā strādā apmēram 50 cilvēku un "Cleveron" tajā investējis vairāk nekā piecus miljonus eiro. Kompānija pirmdien paziņoja, ka jauno uzņēmumu sauks "Cleveron Mobility".

Uzņēmuma sadalīšanas mērķis ir turpināt arvien straujāku izaugsmi abos biznesa virzienos, "Cleveron Mobility" mēģinot padarīt pēdējā piegādes posma transportēšanu efektīvāku un videi draudzīgāku, savukārt "Cleveron" cenšoties nākamo piecu gadu laikā savu biznesa apmēru desmitkāršot.

Komentāri

Pievienot komentāru