Jaunākais izdevums

Holivudas pelnošākais aktieris laika posmā no 2008. gada jūnija līdz 2009. gada jūnijam nopelnījis 65 miljonus ASV dolāru. Žurnāla Forbes izveidotais pelnošāko aktieru tops...

1. Harisons Fords (Harrison Ford)

Peļņa: 65 miljoni ASV dolāru

H. Fords vairākus gadus nebija parādījies Holivudas filmās līdz beidzot 2008. gadā iznāca filma Indiana Jones And The Kingdom of The Crystal Skull, kas ir pēc kārtas ceturtā filma no Indiana Jones filmu sērijas, no kuras pirmā filma uz lielajiem ekrāniem parādījās 1981. gadā. H. Fordam ar filmas veidotājiem bija īpašs līgums, kurš paredzēja aktierim atvēlēt daļu no filmas kopumā 786 miljonu dolāru ienākumiem.

2. Ādams Sandlers (Adam Sandler)

Peļņa: 55 miljoni ASV dolāruĀdams Sandlers (Foto: REUTERS/SCANPIX)Ādams Sandlers (Foto: REUTERS/SCANPIX)

Pēdējā gada laikā A. Sandlers filmējies divās filmās – Bed Time Stories un You Don’t Mess With The Zohan, kuras kopumā spējušas savākt 413 miljonus ASV dolāru.

3. Vils Smits (Will Smith)

Peļņa: 45 miljoni ASV dolāru

V. Smits laika posmā no 2008. gada jūnija līdz šī gada jūnijam parādījies divās filmās – Hancock un Seven Pounds. Filmas Hancock ienākumi bija 624 miljoni ASV dolāru, savukārt Seven Pounds veicies krietni sliktāk – ārpus ASV filma ienesa mazāk nekā 100 miljonus ASV dolāru.

4. Edijs Mērfijs (Eddie Murphy)

Peļņa: 40 miljoni ASV dolāru.

5. Nikolass Keidžs (Nicolas Cage)

Peļņa: 40 miljoni ASV dolāru

6. Toms Henks (Tom Hanks)

Peļņa: 35 miljoni ASV dolāru

7. Toms Krūzs (Tom Cruise)

Peļņa: 30 miljoni ASV dolāru

8. Džims Kerijs (Jim Carrey)

Peļņa: 28 miljoni ASV dolāru

9. Breds Pits (Brad Pitt)

Peļņa: 28 miljoni ASV dolāru

10. Džonijs Deps (Johnny Depp)

Peļņa: 27 miljoni ASV dolāru

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Populārākie Holivudas aktieri nereti saņem tādu darba samaksu, kuru viņi nemaz nebūtu pelnījuši, liecina jaunākais Bankability Index pētījums, kas analizējis, cik naudas Holivudas zināmākie aktieri patiesībā ģenerē savām filmām, raksta Times.

Secināts, ka tie, kuri ģenerē lielāko naudu filmām, bieži vien nemaz nav apmaksātākie aktieri.

Trīs gadu laikā tika pētīti 65 tūkstošu režisoru un aktieru ienākumi no filmām un video. Kā secināts, visvairāk naudas iekasē režisors Stīvens Spīlbergs – vidēji 27,4 miljonus dolāru gadā un 13,7 miljonus dolāru par filmu. Otrajā vietā ierindojies aktieris Semjuels L. Džeksons ar 24,4 miljonu vidējiem gada ienākumiem un 6,2 miljoniem dolāru par filmu.

Trešajā un ceturtajā vietā attiecīgi iekļuvuši aktieri Džonijs Deps un Toms Krūzs.

Savukārt Forbes ikgadējā vislabāk apmaksāto aktieru saraksta pirmajā vietā iekļuvis Roberts Daunijs juniors, šogad vidēji nopelnot 75 miljonus dolāru, neskatoties uz to, ka indeksa pētījumā viņš ierindojas vien devītajā vietā, kas ģenerē 20,6 miljonus dolāru gadā savām filmām. Nākamie četri Forbes sarakstā iekļautie aktieri - Čenings Tatums (ar 60 miljoniem), Hjū Džekmens (55 miljoniem), Marks Vālbergs (52 miljoniem) un Dveins Džonsons (46 miljoniem) Bankability Index pirmajā desmitniekā nav iekļuvuši.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Holivudas slavas alejā apķēpāta ekscentriskā ASV miljardiera Donalda Trampa zvaigzne.

Uz zvaigznes ar Trampa vārdu ar dzeltenu krāsu bija uzzīmēts liels krusts, taču tas tika notīrīts ceturtdien neilgi pēc parādīšanās.

Holivudas Tirdzniecības kameras vadītājs Lerons Gablers pauda vilšanos par notikušo. «Ja cilvēki neatbalsta Donaldu Trampu, savu nepatiku nevajadzētu izlikt Holivudas slavas alejā,» viņš paziņoja aģentūrai AFP.

Holivudas slavas alejā izvietotās zvaigznes ar slavenību vārdiem ne reizi vien cietušas no vandalisma. Decembrī uz vairāku desmitu sieviešu sazāļošanā un seksuālā izmantošanā apsūdzētā Bila Kosbija zvaigznes tika uzķēpāts vārds «izvarotājs».

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Holivudas pelnošākā aktrise – Sandra Buloka

Ritvars Bīders, 03.08.2010

Sandra Buloka (Sandra Bullock) – 56 miljoni ASV dolāru. Šo summu aktrise saņēmusi galvenokārt par dalību filmās The Proposal un The Blind Side.

AFP/SCANPIX

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

12 mēnešu laikā Holivudas aktrise Sandra Buloka (Sandra Bullock) nopelnījusi 56 miljonus ASV dolāru, kļūstot par Holivudas vislabāk apmaksāto aktrisi.

Žurnāls Forbes izveidojis kārtējo sarakstu ar pelnošākajām Holivudas aktrisēm. Šoreiz žurnāls ietvēris aktrišu ienākumus laika posmā no 2009. gada jūnija līdz šā gada jūnijam. Aktrišu ienākumus Forbes noskaidrojis, konsultējoties ar viņu aģentiem, menedžeriem, producentiem un advokātiem, kā arī izpētījis, vai aktrises nenopelna papildus, nodarbojoties ar kādu blakus biznesu vai piedaloties kādās kampaņās.

Foto pielikumā Holivudas pelnošāko aktrišu TOP 10.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par rentablāko Holivudas aktrisi atzīta Naomi Votsa

, 07.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Naomi Votsa žurnāla Forbes aptaujā atzīta par pašu rentablāko Holivudas aktrisi, vēsta lenta.ru.

Uz katru dolāru, kas 41 gadu vecajai aktrisei samaksāts par filmēšanos trijās pēdējās filmās, kases ienākumi ir 44 USD.

Forbes analītiķi izanalizējuši pelnošāko aktrišu ienākumus un kases ienākumus, un izveidojuši Top 10, kas izskatās šādi:

1. Naomi Votsa (44 USD ienākumi uz 1 USD investīcijām),

2. Dženifera Konelija (41 USD),

3. Reičela Makadamsa (30 USD),

4. Natālija Portmane (28 USD),

5. Merila Strīpa (27 USD),

6. Dženifera Enistone (26 USD),

7. Hale Berija ( 23 USD),

8. Keita Blanšeta (23 USD),

9. Enna Hetaveja (23 USD),

10. Hilarija Svonka (23 USD).

Forbes atzīmē, ka sarakstā nav iekļuvušas tādas aktrises kā Andželīna Džolija, kura nodrošina stabilu preses un skatītāju interesi jebkuram projektam, taču vienlaikus neattaisno viņai samaksātos 10 miljonus USD. Gluži otrādi, topa augšgalā ierindojušās aktrises, kurām maksā maz pēc Holivudas mēra – 5 miljonus USD un mazāk, kas ļauj viņām saglabāt augstu investīciju atmaksas koeficientu. Turklāt lielāka daļa aktrišu, kas ieņem augstu vietu reitingā, reti kad spēlē galveno lomu filmā: parasti panākumus nodrošina vēl citi aktieri, galvenokārt galvenās vīriešu lomas izpildītāji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Kaņepēs ir spēks, intervijā DB saka Dailes teātra aktieris Ivars Auziņš, kurš jau septiņus gadus vada kaņepju pārstrādes uzņēmumu Transhemp.

Kaņepēs ir spēks, intervijā DB saka Dailes teātra aktieris Ivars Auziņš, kurš jau septiņus gadus vada kaņepju pārstrādes uzņēmumu Transhemp.

Savulaik viņam bija iecere Latvijā uzbūvēt lielu rūpnīcu, kurā no kaņepēm ražotu koksni un šķiedru. Jau tika piesaistīts Eiropas Savienības struktūrfondu finansējums un atrasti investori, taču banka šo biznesu līdzfinansēt atteicās. Šobrīd I. Auziņš no kaņepēm ražo dažādus veselīgus pārtikas produktus – eļļu, proteīna pulveri un šķiedrvielas, kā arī lobītas un grauzdētas sēklas. Viņš joprojām aktīvi darbojas teātrī, filmējas vietējos seriālos un gaida piedāvājumu spēlēt lielās lomas ārpus mūsu valsts robežām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Pēdējais brīdis atvērt durvis Holivudai

Ilze Žaime, 24.03.2020

Dalies ar šo rakstu

Foto: Ritvars Skuja/DIENAS BIZNESS

Kamēr Holivudas projekti tiek filmēti kaimiņvalstīs, nozīmīga apjoma līdzekļu ieplūšana arī Latvijas ekonomikā būtu iespējama, ja vien tiktu pieņemts lēmums veicināt nozares izaugsmi.

"Dienas Biznesa" izdevējs Jānis Maršāns video intervijā sarunājās ar amerikāņu producentu Džefu Moustu (Jeff Most), kurš reiz jau ir

strādājis Latvijā un labprāt to darītu atkal. Producents uzskata, ka Latvijai ir lielisks potenciāls kļūt par Holivudas filmu uzņemšanas laukumu, tādējādi veicinot ekonomisko attīstību visā valstī, jo, attīstoties filmu nozarei, pienesums ir arī transportam, tūrismam, viesmīlības biznesam, celtniecībai un citu pakalpojumu sniedzējiem.

Attīstību kavē fakts, ka pretimnākšana industrijai no valsts puses ir viena no zemākajām Eiropā.

Neizmantotas peļņas iespējas

Laikā, kad Latvijas finanšu sektors, kā arī tranzīta un loģistikas nozares ir gana cietušas, valstij būtiski būtu apsvērt jaunas peļņas iespējas. Kino industrija varētu būt viena no tām, jo pirms gada spēkā stājušās izmaiņas Eiropas Savienības (ES) likumdošanā paredz, ka straumēšanas pakalpojumu sniedzējiem Eiropas valstīs būs jāatstāj krietni lielāka naudas summa nekā līdz šim.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Playboy žurnāla dibinātājs Hjū Hefners (Hugh Hefner) pirmdien ziedojis pēdējos nepieciešamos 900 tūkstošus ASV dolāru zemes iegādei pie vienas no pasaulē atpazīstamākajām zīmēm - HOLLYWOOD, tādējādi izvairoties no šī zemes gabala apbūves, vēsta Reuters.

Kā vēstīts, gigantiskais uzraksts HOLLYWOOD Losandželosā – uz laiku piedzīvoja pārmaiņas, kas bija saistītas ar aktīvistu uzsākto šī ikoniskā simbola saglabāšanas kanpaņu. Vides aizsardzības grupa apņēmās savākt aptuveni 12,5 miljonus dolāru, lai iegādātos 55 hektārus lielo zemes gabalu blakus zīmei. Lai pievērstu uzmanību, aktīvisti aizklāja tūristu iecienīto zīmi ar spilgti sarkaniem burtiem.

Par H. Hefnera svarīgo lomu nepieciešamo līdzekļu savākšanā preses konferencē paziņojušas Losandželosas pilsētas amatpersonas, Kalifornijas gubernators Arnolds Švarcnegers un Sanfrancisko bāzētā Trust for Public Land.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laika posmā no 2008. gada jūnija līdz 2009. gada jūnijam televīzijas šova Oprah Show radītāja un vadītāja Opra Vinfrija (Oprah Winfrey) guvusi ienākumus 275 miljonu ASV dolāru apmērā, tādējādi kļūstot par pelnošāko Holivudas sievieti.

Žurnāla Forbes veidotā Holivudas pelnošāko sieviešu saraksta otrajā vietā ierindojas popa karaliene Madonna ar gada ienākumiem 110 miljonu dolāru apmērā. Trešajā vietā atrodas dziedātāja Selīna Diona (Celine Dion) ar 100 miljonu dolāru ienākumiem gadā.

1. Opra Vinfrija (Oprah Winfrey) – 275 miljoni dolāru;

2. Madonna – 110 miljoni dolāru;

3. Selīna Diona (Celine Dion) – 100 miljoni dolāru;

4. Bejonse Noulza (Beyonce Knwles) – 87 miljoni dolāru;

5. Stefānija Meiersa (Stephenie Meyer) – 50 miljoni dolāru;

6. Tiesnese Džudija (Judge Judy) – 45 miljoni dolāru;

7. Britnija Spīrsa (Britney Spears) – 35 miljoni dolāru;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trīs rentgena uzņēmumi, kuros redzams slavenās Holivudas aktrises Merilinas Monro krūškurvis un iegurnis, izsolē pārdoti par 10 reizes augstāku cenu nekā sākotnēji prognozēts – par 45 tūkstošiem ASV dolāru, ziņo Reuters.

Šie Merilinas Monro rentgena uzņēmumi ir no 1954. gada. Aktrise 36 gadu vecumā mira 1962. gadā.

Citu Holivudas aktieru piemiņas lietu vidū bija Kristofera Rīvsa (Christopher Reevs) valkātais supermena kostīms filmā Superman VI, kā arī Merilinas Monro fotogrāfijas no pēdējās fotosesijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Desmitiem tūkstoši Holivudas aktieru piektdien sāks streiku, praktiski apturot milzīgās kino un televīzijas nozares darbību.

Ekrāna aktieru ģilde (SAG-AFTRA) paziņoja par streiku pēc tam, kad aktieru sarunas ar studijām par viņu prasībām saistībā ar atalgojuma samazināšanos un mākslīgā intelekta radītajiem draudiem beidzās bez vienošanās.

"Šis ir vēstures mirklis, patiesības mirklis - ja mēs tieši tagad nerīkosimies ar lepnumu un pārliecību, tad mēs visi būsim nelaimē," preses konferencē paziņoja SAG-AFTRA prezidente Frana Drešere pēc valdes vienprātīga balsojuma par streiku.

Streiks oficiāli sāksies piektdien plkst.10 pēc Latvijas laika, un tajā aktieri pievienosies scenāristiem, sākot pirmo Holivudas "dubultstreiku" kopš 1960.gada.

Scenāristi jau kopš 2.maija protestē pie "Disney", "Netflix" un citu studiju galvenajiem birojiem, piedaloties līdz šim ilgākajā un plašākajā streikā, ko rīko ASV Scenāristu ģilde.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divi aktieri no filmas par burvi Hariju Poteru – Daniels Redklifs (Daniel Radcliffe) un Emma Vatsone (Emma Watson) – pērn Holivudas filmu pasaulē atzīti par pelnošākajiem.

Žurnāla Vanity Fair publikācijā Hollywood’s Top 40 D. Redklifs ierindojies sestajā vietā ar 41 miljonu ASV dolāru ienākumiem 2009. gadā. Svaukārt viņa kolēģe E. Vatsone, apsteidzot tādas aktrises kā Kamerūnu Diazu (Cameron Diaz) un Sāru Džesiku Pārkeri (Sarah Jessica Parker) ar 30 miljonu dolāru peļņu iekļuvusi 14. vietā.

Saraksta pirmajā vietā atrodas filmas Transformers producents Maikls Beijs (Michael Bay). Viņš 2009. gadā nopelnījis 125 miljonus dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Spraiga sižeta filmas Fast&Furious 7 (Ātrs un bez žēlastības 7) globālie kases ieņēmumi sasnieguši miljardu ASV dolāru (924 720 000 eiro), vēsta britu laikraksts The Guardian.

Filma parādījās uz kinoekrāniem pirms trijām nedēļām. Tā sasniegusi jaunu globālu rekordu kā kinolente, kurai visātrāk izdevies pārkāpt viena miljarda dolāru robežu.

Fast&Furious 7 ieņēmumi no biļešu pārdošanas kinoteātros svētdien bija sasnieguši 1,153 miljardus dolāru (1,07 miljardus eiro). Tā pašlaik ir septītā visvairāk pelnošā filma kino vēsturē.

Franšīzes fani devās uz kino, lai redzētu autoavārijā bojāgājušo aktieri Polu Vokeru vienā no viņa pēdējām lomām. Vokers aizgāja mūžībā 2013.gada novembrī, kad pilnā sparā ritēja Fast&Furious 7 uzņemšana.

Vokers spēlēja vienu no galvenajām lomām franšīzē - policistu Braienu O'Koneru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Pārdodot Latvijā ražoto filmu ārvalstīs, iegūstam ne tikai atpazīstamību, bet arī nodokļus.

Latvijas kino industrija var būt kā rūpnīca, kas atnes valstij nodokļus un rada jaunas darba vietas, intervijā laikrakstam Dienas Bizness atklāj kino producents Andrejs Ēķis.

Fragments no intervijas

Nameja gredzens ir viens no vērienīgākajiem Latvijas kino projektiem ar 2,5 milj. lielu eiro budžetu. Kas Jums kā producentiem šķiet grūtākais posms – finansējuma piesaiste vai šis periods – kad ar kailu sirdi ir jāgaida kāds būs publikas un kritiķu vērtējums par paveikto?

Esmu producents, uz kritiku skatos nedaudz citādi. Ja man uz šo jautājumu ir jāatbild vienkārši, tad, visticamāk, manis teiktais varētu latviešiem nepatikt. Latvieši kā nācija nav pieradusi pie tā, ka visās jomā, arī mākslā, ir jābūt tirgus attiecībām. Mēs dzīvojam tādā pasaulē, kad valstis savā starpā konkurē. Rūpniecības jomā līdere ir Ķīna, mums Latvijā tiek postulēts, ka ar radošumu un izdomu varam kaut ko sasniegt. Diemžēl Latvijā kino industrijā visbiežāk nodarbojas hobija līmenī, bet šajā jomā iesaistītie, ieskaitot Nacionālais Kino centru (NKC), to nesaskata kā industriju, to, ka kino varētu būt viena no tām sastāvdaļām, kas varētu palielināt valsts IKP un vairot darba vietas. Mums ir jāveido tāds filmas projekts, kuru varam pārdot arī ārzemēm, eksportēt. Tieši šis ir viens no mērķiem, kāpēc tapa Nameja gredzens, jo, kad pirms četriem gadiem ar Aigaru Graubu pabeidzām veidot spēlfilmu Sapņu komanda 1935, pirmo reizi mūsu sadarbības vēsturē sapratām, ka ar nākamo projektu ir jāpanāk, lai izveidotā filma vairāk ceļo, tiek izrādīta ārvalstu kinoteātros un televīzijās. Mēs atradām izplatītāju kompāniju, kura bija gatava ar mums satikties un uzdevām konkrētu jautājumu: «Kāda ir tēma, kuru pasaulē gribētu dzirdēt no tādas valsts kā Latvijas?» Mūsu idejas nākamajai filmai bija par Baronu Minhauzenu, kurš 20 gadus ir dzīvojis Rīgā, leģendu par Nameja Gredzenu un trešā ideja bija par mūsu karavīru dalību Afganistānas karā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cīņa starp materiālajām un garīgajām vērtībām ir mūžīga, uzskata aktieris Mārtiņš Kalita. Galvenais – lai cilvēki nepārstāj domāt.

Liepājas teātra aktieris Mārtiņš Kalita tikko noslēdzis sezonu ar titullomu iestudējumā Minhauzena precības. Šovasar tiks uzņemta arī pēdējā epizode filmai, kurā liepājnieks lomu ieguva, izkonkurējot Bredu Pitu. Vismaz tā vēstīja Krievijas mediji, komentējot faktu, ka latviešu aktieris apstiprināts galvenajai lomai Ņikitas Mihalkova filmā pēc Ivana Buņina divu darbu – Saules dūriens un Nolādētā diena – motīviem. Lai arī šis fakts šķita pārsteidzošs, iespējams, daļēji to veicināja Mārtiņa Kalitas veiksmīgi veidotais portfolio, kura tapšanā lieti noderēja aktiera prasmes reklāmā. 2010.gadā viņš bija viens no dibinātājiem Kurzemes biznesa inkubatora uzņēmumam – sociālo mediju aģentūrai CCS. Tiesa, tagad viņa dzīvi pilnībā piepilda aktiera darbs. Pēc sarunas ar Bkodu Mārtiņš dodas atvaļinājumā – sapņu braucienā uz Grieķiju. Jaunā sezona teātrī atkal sāksies ar Minhauzenu, kurš tik ļoti pārņēmis aktiera domas, ka abu personības šķiet saplūdušas vienā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Mana pieredze: Pats šausmīgākais bizness


Inita Šteinberga, speciāli DB, 31.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Te nevarētu būt teātris,» ikvienam var uzmākties šaubas, caur puspamestu rūpniecisku teritoriju dodoties uz teātra Psaiho.lv norādīto adresi kādreizējā VEF

Taču viss ir pareizi – pat apkārtne jau noskaņo uz īstā viļņa. Pulciņš aktieru vecu noliktavu pārvērtuši par netradicionālu emociju ražotni. Psaiho.lv kodolu veido četri cilvēki, papildus pieaicinot atraktīvus darbiniekus. Ikdienā viņi darbojas katrs savā ar radošām izpausmēm saistītā jomā, bet nedēļas nogalēs pārvēršas radībās ar cirvjiem, melniem paltrakiem un visādiem citādiem šausmas uzdzenošiem atribūtiem.Pozitīvu emociju teātra spēle ar līdzdalību un jautru baidīšanos – tā sevi pozicionē radošā apvienība.

«Pieredze biedēšanā man un tuvākajiem draugiem ir liela – 14 gadus. Labi zinām, no kā cilvēkiem bail, uz ko jāuzspiež, lai reakcija būtu vēl šaušalīgāka,» teic Psaiho.lv līdzīpašnieks Maksims Burčenko. Kā teātris ar savām telpām Psaiho.lv darbojas gandrīz divus gadus. Izstrādāti vairāki izrāžu varianti. Vasaras sākumā nomainīts arī priekšnesuma saturs, lai apmeklētājiem būtu interesanti nākt atkal un atkal.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Režisors Uldis Cipsts šobrīd aktīvi strādā pie sava gara darba - seriāla Šķiršanās formula, kam jākļūst par jaunās TV3 rudens sezonas sensāciju un būs skatāms no 27. septembra.

Seriāls ir par mīlestību, ģimeni un to, kāpēc nešķirties, par lielākajām dzīves izvēlēm un par to, cik ilgi jāpierod vienam pie otra, par piedošanu saviem tuvākajiem. Seriāla galveno varoni tēlo Intars Rešetins.

Par seriāla tematiku U. Cipsts sācis domāt, redzot, cik bieži cilvēki šķiras, pat tādi, kuri ir šķietami paraugi citām ģimenēm. Viņš esot daudz domājis par to, kāpēc cilvēki šķiras un nevēlas mainīties kopā, tāpat veicis pietiekami apjomīgu pētniecisko darbu par šo tēmu.

Režisors nelielā intervijā biznesa portālam db.lv stāsta par seriāla tapšanas finansiālo pusi:

Cik izmaksā seriāla uzņemšana? Kas prasa vislielākās izmaksas?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV 91 gada vecumā trešdien miris žurnāla Playboy dibinātājs Hjū Hefners.

Hefners miris trešdienas vakarā savās mājās, kur uzturējās kopā ar ģimeni, vēsta Playboy.

Hefnera dibinātais Playboy iznāk kopš 1953.gada. Uz pirmā numura vāka pozēja Holivudas sekssimbols Merilina Monro. Gada laikā žurnāla tirāža sasniedza 200 000 eksemplāru, bet pēc pieciem gadiem - jau miljonu. Septiņdesmitajos gados Playboy bija jau septiņi miljoni lasītāju, un tā panākumi sekmēja tādu žurnālu kā Penthouse un Hustler parādīšanos.

Konkurence un interneta efekts līdz 21.gadsimtam samazināja Playboy tirāžu līdz trīs miljoniem eksemplāru, bet gadā izdoto numuru skaits tika samazināts no 12 līdz 11. 2015.gadā žurnāls atteicās no pilnīgi kailu sieviešu fotogrāfiju publicēšanas, norādot uz internetā plaši sastopamo kailumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Latvijas zinātnieki astronomijā var dot pienesumu pasaules līmenī

Dienas Bizness, 05.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan profesionālu astronomu skaits Latvijā samazinājies, mums ir daži labi piemēri, kad zinātnieki ar savu darbu dod pienesumu pasaules līmenī, tā piektdien intervijā LNT raidījumam 900 sekundes stāstīja Latvijas Universitātes Astronomijas institūta pētnieks, pedagoģisko zinātņu doktors Ilgonis Vilks.

«Piemēram, tiek pētītas zvaigznes, kuras ir salīdzinoši vecas. Saule ir pusmūža zvaigzne, bet diezgan daudz pārmaiņu notiek ar zvaigznēm, kad tās nosacīti aiziet pensijā,» skaidroja Vilks.

Un tas ir laika posms, kas interesē Latvijas astronomus. Viņi to pēta, turklāt starptautiski labā līmenī. Tiesa gan, tā esot šaura joma, taču Latvijas astronomijā ir ļoti labi speciālisti, kas dod pienesumu tieši pasaules zinātnē.

Cits piemērs saistīts ar zemes mākslīgo pavadoņu novērošanu, kur, novērojot zemes mākslīgos pavadoņus, iespējams precizēt ne tikai to, kur un kurā brīdī tie atrodas kosmosā, bet pēc tam iegūt papildu informāciju par Zemi - kāda ir okeāna virsma, kā noteikt dažādu vietu kooridnātas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

10.septembrī Dailes teātrī tiks atklāts kinofestivāls Baltijas pērle. Festivāla filmas tiks demonstrētas Rīgas Kongresu namā no 10. septembra un kinoteātrī Rīga no 11. septembra.

Festivāla atklāšanas ceremonija norisināsies 10. septembrī plkst. 19.00. Dailes teātrī ar Glena Millera koncertu Kino mūzika. Kopumā festivāla programmu šogad veido 50 filmas.

Kā informēja festivāla organizatori, šogad pirms vairākiem filmu seansiem skatītāji varēs noklausīties ievadlekcijas, kuras sniegs pazīstamas kinokritiķes Dita Rietuma un Daira Āboliņa .

14.septembrī plkst.17:00 Daira Āboliņa stāstīs par poļu kinematogrāfijas klasiķa Andžeja Vajdas daiļradi un viņa jauno filmu Smaržīgā kalme, kas atzinīgi novērtēta Berlīnes kinofestivālā.

Kinolekcijas notiks arī pirms citām filmām: Pupursārtā imperatore (par Marlēnu Dītrihu un viņas Pigmalionu – dižo vācu kinorežisoru Jozefu fon Šternbergu), Tas notika kādā naktī («Oskarots» darbs ar Holivudas leģendām Klārku Geiblu un Klodetu Kolbēru), kā arī Sabiedrības ienaidnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas bērnu apģērba modes zīmola Lazy Francis dizainere Olga Krūze šā gada novembra vidū Londonā, Čelsijas rajonā atvērusi bērnu apģērbu un aksesuāru veikalu Kids Emporium, apvienojot vairākus zīmolus vienuviet, tostarp arī Lazy Francis darinājumus.

Veikals tapis sešu nedēļu laikā intensīva remonta rezultātā, lai paspētu iegūt britu uzmanību īsi pirms Ziemassvētku dāvanu sagādāšanas perioda. Divu gadu laikā Londonā plānots atvērt vēl divus šāda tipa multibrendu koncepta veikalus, veicinot Latvijas zīmolu attīstību un atpazīstamību.

Otro reizi Latvijas bērnu apģērba modes zīmola Lazy Francis radīto kleitu Holivudas kinoaktrise izvēlējusies iznācienam uz sarkanā paklāja - šoreiz filmas Skaistums tev līdzās (Collateral Beauty) pirmizrādes ceremonijā Ņujorkā, informēja uzņēmumā.

Kleitu šoreiz iegādājusies vienpadsmit gadus vecā amerikāņu aktrise Kailija Rodžersa (Kylie Rogers) no Teksasas, kura dienu pirms svinīgā notikuma saviem faniem vietnē Twitter paziņojusi, ka ir pateicīga zīmolam Lazy Francis par tērpu plānotajam pasākumam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bruņotas laupīšanas laikā no viesnīcas Kannās, Franču Rivjērā, nozagti juvelierizstrādājumi aptuveni 40 miljonu eiro vērtībā.

Francijas policija atklājusi, ka zādzība notikusi svētdienas rītā Karltonas viesnīcā, kur norisinās juvelierizstrādājumu izstāde. Pagaidām nav skaidrs, kam nozagtie juvelierizstrādājumi piederējuši, bet izstādi organizēja Krievijas izcelsmes Izraēlas miljardierim, ar Vladimiru Putinu saistītajam Ļevam Levievam piederošā juvelierdarbnīca Leviev. Policija uzsākusi izmeklēšanu.

Bruņotās zādzības laikā neviens nav cietis. Noziedznieks iegājis viesnīcā un, piedraudot ar šaujamieroci, juvelierizstrādājumus salicis portfelī un neviena netraucēts devies projām, sacījuši aculiecinieki.

Šā gada maijā Kannās jau notika divas vērienīgas juvelierizstrādājumu zādzības. Kannu Kinofestivālu apmeklējošo slavenību ballītes laikā tika nozagta kaklarota 1,9 miljonu eiro vērtībā, bet nedēļu pirms tam tika nozagtas aktieriem paredzētās dārglietas vairāk nekā viena miljona ASV dolāru apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

FOTO: Aerodium Toma Krūza jaunajai filmai uzbūvē pasaulē lielāko vēja tuneli

Zane Atlāce - Bistere, 26.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunās Holivudas filmas Mission Impossible: Fallout lidošanas ainas ir uzņemtas pasaulē lielākajā vēja tunelī, ko speciāli Toma Krūza pasūtījumam būvēja Aerodium, informē uzņēmumā.

Pasaules lielākajam vēja tunelim ir 6,5 m x 3,5 m liela lidošanas zona. Tajā vienlaicīgi var brīvi lidot 7 cilvēki. Lidot var arī horizontāli, kas ir jauna, unikāla pieredze un rada vistuvākās sajūtas izpletņlēkšanai. Iekārta ir četrstāvu mājas augstumā, un tās darbināšanai nepieciešama 3200 kW jauda - ar tādu pietiktu 200 privātmājām.

Lai arī lidošanas ainu filmēšana aizņēma tikai 3 dienas, treniņi tām Warner Brothers studijā Londonā ilga gandrīz gadu. Holivudas kino zvaigznes galvenais lidošanas treneris bija Aerodium lidotājs Ēriks Osmanis, kurš atzīst, ka: «Strādāt ar Tomu Krūzu bija liels pagodinājums! Treniņu plānošana bija izaicinošs uzdevums, lai tie būtu maksimāli efektīvi un pēc iespējas īsāki, saistībā ar Toma aizņemto grafiku. Katra minūte bija svarīga un mēs to nevarējām izniekot. Toms ir cilvēks, kurš daudz un smagi strādā pie tā, lai kaut ko sasniegtu. Lidošanu viņš apguva ātri, kā rezultātā bijām spējīgi horeogrāfijā ielikt sarežģītākus lidošanas manevrus un trikus».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Holivudas aktiera Brūsa Vilisa (Bruce Willis) sīkstā puiša tēls tiek izmantots jaunā vidēja lieluma Krievijas bankas reklāmas kampaņā, atsaucoties uz aizdevēja sniegto informāciju, ziņo Reuters.

Banka ТРАСТ Maskavas ielās izkarinājusi filmas Cietais rieksts zvaigznes attēlus ar frāzi: «ТРАСТ - tāda pati kā es, bet banka.»

Viliss aizstājis ТРАСТ iepriekšējo seju - Krievijas svarcēlāju Vladimiru Turčinski, kurš pērn negaidīti nomira 46 gadu vecumā.

ТРАСТ akcentējusi, ka Vilisa raksturs atspoguļo bankas vērtības - uzticamību un cieņu.

55 gadus vecais Viliss būšot bankas seja vismaz gadu.

Banka gan nav sniegusi informāciju par to, cik tai izmaksā šīs Holivudas slavenības atbalsts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Raidījuma «Vai gribi būt miljonārs?» veidotāji grib iesūdzēt Holivudas talantu aģentūru

Ritvars Bīders, 12.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Londonas kompānija Celador, kas izveidoja televīzijas spēli «Vai gribi būt miljonārs?», apsver iespēju tiesā iesūdzēt Holivudas talantu aģentūru William Morris par nekorekti panāktu vienošanos, kuras rezultātā 1999. gadā televīzijas spēle uz ekrāniem parādījās ASV, vēsta Guardian.

Celador jau saņēma kompensāciju no kompānijas Disney ABC 269 miljonu ASV dolāru apmērā, pēc sešu gadu ilgas tiesvedības pierādot, ka manipulāciju rezultātā Lielbritānijas kompānija tika izslēgta no gūtās peļņas godīgas sadales.

Disney tiesības pārraidīt raidījumu ieguva pirms 11 gadiem. Toreiz Celador intereses šajā darījumā pārstāvēja Holivudas talantu aģentūra William Morris. Tiesvedības laikā ar Celador Disney centās vainu «nogrūst» uz William Morris, norādot, ka neapmierinātība Lielbritānijas kompānijai šajā gadījumā ir jāizrāda uz William Morris, nevis Disney.

Komentāri

Pievienot komentāru