Foto

Jaunā Rīgas centra kvartāla Centrus būvniecība tuvojas noslēgumam

Dienas Bizness, 02.03.2015

Jaunākais izdevums

Abas būvniecības procesā esošās septiņu stāvu dzīvojamās ēkas jaunajā Rīgas centra kvartālā Centrus ir zem jumta un tajās ir sākušies iekšdarbi, kā arī ēku dekoratīvo fasāžu konstrukcija, informē projekta attīstītāju pārstāve Linda Vītola-Barānova.

Plānots, ka darbi noslēgsies 2015. gada nogalē. Abām Centrus ēkām ir piešķirtas adreses - Dzirnavu iela 81 un 83. Pašlaik rezervēti vairāk kā 20% no projekta kopējās platības. Rezervācijas veikuši gan Latvijas iedzīvotāji, gan ārvalstu interesenti.

Kvartāls Centrus ir viens no pēdējiem pilnai apbūvei nodotajiem kvartāliem pašā Rīgas centrā. Tas atrodas starp K.Barona, Dzirnavu, Tērbatas un Blaumaņa ielām. Šeit top divas 7 stāvu dzīvojamās ēkas ar 84 dzīvokļiem un komercplatībām ēku pirmajos stāvos, ar kopējo platību 1200 kvadrātmetri. Ēku iedzīvotājiem un citiem Rīgas iedzīvotājiem un viesiem būs pieejamas vairāk kā

400 autostāvvietas pazemē izvietotajā autostāvvietā. Kvartālā plānots izveidot arī gājēju promenādi, kas savienos Dzirnavu ielu ar Blaumaņa ielu.

Kvartāls Centrus iepriekš bija zināms kā Tango projekts, kuru īstenoja uzņēmums TA projekts, kas pilnībā pieder firmai TA sabiedrība. Tās vienīgais īpašnieks ir ekspremjers Andris Šķēle. Projekta pasūtītājs ir SIA Centrus Real One, būvniecību veic Skonto Būve. Kopējie ieguldījumi visās projekta attīstības kārtās ir ap 40 miljoniem eiro, kas tiek nodrošināti ar privātiem līdzekļiem un Nordea bankas finansējuma palīdzību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ģenerālprokuratūra uzlikusi arestu kriminālprocesā par iespējamām nelikumībām digitālās televīzijas ieviešanā apsūdzēto uzņēmēju un bijušo politiķu Andra Šķēles un Aināra Šlesera uzņēmumu daļām, noskaidroja aģentūra LETA.

Digitālās televīzijas ieviešanā apsūdzēto personu mantai uzlikts arests. Aģentūrai LETA zināms, ka arests uzlikts arī Šlesera un Šķēles atsevišķiem nekustamajiem īpašumiem un uzņēmumu daļām.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka martā piemērots arests Šķēlem piederošajiem 40% uzņēmumā "Uzņēmumu vadība un konsultācijas", kur viņa daļu nominālvērtība ir noteikta 88 888 eiro. Šajā uzņēmumā pārējie 60% līdzīgās daļās pieder Šķēles meitām.

Biznesa konsultāciju jomā strādājošais uzņēmums pērn strādājis ar 933 447 eiro apgrozījumu un 103 697 eiro peļņu. 2019.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 993 094 eiro, bet peļņa - 8 903 eiro.

Tāpat piemērots arests Šķēlem pilnībā piederošajam uzņēmumam "TA sabiedrība". Šajā uzņēmumā arests uzlikts visām Šķēlem piederošajām daļām 4020 eiro nominālvērtībā. Rīgā, Dzirnavu iela 68, reģistrētais uzņēmums 2019.gadā strādājis bez apgrozījuma, bet ar 971 000 eiro zaudējumiem, savukārt dati par 2020.gadu vēl nav pieejami.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē lielākais hibrīddarba risinājumu nodrošinātājs Internatonal Worplace Group (IWG) nākamā gada sākumā strauji paplašinās darbību Latvijā, atverot trīs jaunus premium zīmola Spaces kopstrādes darba telpu centrus.

Latvijā pirmās Spaces zīmola darba vietas janvārī tiks atklātas daudzfunkcionālajā kompleksā Zunda Towers un biznesa centrā Novira Plaza, savukārt nākamā gada martā Spaces kopstrādes telpas būs pieejamas arī A klases biroju ēkā Elemental.

Pieprasījums pēc hibrīdā darba modeļa strauji pieaug gan pasaulē kopumā, gan arī Baltijas reģionā un Latvijā. IWG ir pasaules līderis hibrīddarba risinājumu nodrošināšanā, un tāpēc uzņēmums, sekojot pieprasījumam tirgū, ir nolēmis strauji paplašināt darbību Latvijā, līdzās Regus zīmolam atverot arī jaunas un modernas Spaces zīmola kopstrādes darba telpas Rīgā. Līdz ar šo jauno centru atvēršanu IWG nostiprina savas pozīcijas kā lielākais darba telpu operators Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kauņas Vienības laukuma dizains triumfējis konkursā Vācijas Dizaina balva 2019 pilsētvides un infrastruktūras kategorijā.

«Šis dizains apvieno oriģinālas struktūras atšķirīgus arhitektūras stilus īpaši modernā dizainā - tas ir spilgts, piemērots un aicinošs, kā arī piešķir izcilu dzīvojamo un dzīves kvalitāti visās slēgtajās un atvērtajās telpās» - tā projektu apraksta starptautiskā konkursa žūrija.

Vācijas Dizaina balva ir viens no prestižākajiem arhitektu un dizaineru apbalvojumiem pasaulē. Žūrijas sastāvā bija teju piecdesmit labi pazīstami starptautiski profesionāļi. Konkursam bija pieteikti 5 400 darbi.

Uzvarējušo Vienības laukuma konceptu Lietuvas otras lielākās pilsētas - Kauņas - sirdī radījis Vācijā bāzēts uzņēmums «3Deluxe».

«Laukuma koncepcija mēģina apvienot visus dažādos arhitektūras stilus vienā idejā: cilvēku virtuālās pēdas, ko atstāj cilvēki pārvietojoties starp dažādām ēkām, zonām un teritorijām apkārt laukumam», tā projekta ideju izklāsta viens no tā autoriem – Dīters Brells, «3Deluxe» radošais direktors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada atlikušajos mēnešos Tele2 atvērs deviņus jaunā koncepta klientu apkalpošanas centrus. Tie atradīsies Rīgā, Valmierā un Ventspilī, un kopējais investīciju apjoms pārsniegs 500 tūkstošus eiro, informēja uzņēmumā.

Klientu apkalpošanas centru pārveides projektu Tele2 uzsāka 2013. gadā. Investējot 750 000 eiro, Tele2 atvēra sešus jaunā koncepta klientu apkalpošanas centrus Rīgā, Daugavpilī un Liepājā, kā arī deviņus jaunus klientu apkalpošanas centrus visā valsts teritorijā – Gulbenē, Jēkabpilī, Madonā, Liepājā, Ogrē, Rīgā un Tukumā. Līdz šā gada beigām Tele2 būs ieviesis jauno konceptu 17 Tele2 klientu apkalpošanas centros.

Klientu apkalpošanas centru dizaina koncepts ir radīts Tele2 AB Grupas uzņēmumā Zviedrijā un vēlāk pieskaņots Latvijas tirgum. Koncepta pamatā ir ideja veidot mobilo sakaru pakalpojumu konsultāciju centrus, kuru fokusā ir klients ar savām individuālajām vajadzībām. Kopumā Latvijā darbojas 41 Tele2 klientu apkalpošanas centrs 21 pilsētā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunveidotajā Rīgas centra kvartālā Centrus noslēgumam tuvojas lielākie dzīvojamo ēku būvdarbi. Garāmgājēju skatieniem jau ir atklāta ēkas fasāde uz Dzirnavu ielas. Atbilstoši arhitektu iecerei šī fasāde iederas un stilistiski atspoguļo ēku fasādes šajā Dzirnavu ielas posmā, teikts medijiem izplatītajā paziņojumā.

Būvniecības darbu 2/3 daļas jau ir pabeigtas un šobrīd turpinās darbs pie dzīvokļu iekšējās apdares un kvartāla publiskās zonas labiekārtošanas. Gandrīz pilnībā pabeigti darbi pie komercplatību izbūves.

Kvartāls Centrus ir viens no pēdējiem pilnai apbūvei nodotajiem kvartāliem pašā Rīgas centrā. Tas atrodas starp K. Barona, Dzirnavu, Tērbatas un Blaumaņa ielām, kur ir apvienota klusa un privātā dzīvojamā zona ar pārdomātu un pilsētvidei piemērota publiskā zona.

Kvartāla Centrus būvniecības darbi tika sākti 2014. gada vasarā. Šeit top multifunkcionāla centra 2. kārta - divas 7 stāvu dzīvojamās ēkas, kurās tiks iekārtoti 84 dzīvokļi un komercplatības ēku pirmajos stāvos. Gājēju promenāde savienos Blaumaņa ielu ar Dzirnavu ielu. Abas ēkas ekspluatācijā tiks nodotas 2015.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

FOTO: Uzsākta Ülemiste tirdzniecības centra paplašināšana Tallinā

Monta Glumane, 28.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas valstu tirdzniecības centru attīstītājs un apsaimniekotājs Linstow Center Management ar kapsulas iemūrēšanas ceremoniju nupat nosvinējis Ülemiste tirdzniecības centra paplašināšanas uzsākšanu. Iecerēts, ka durvis tas vērs jau 2019. gada jūnijā, informē SIA Linstow Center Management.

«Pašlaik Linstow Center Management Baltijas valstīs paplašina trīs iepirkšanās centrus, bet kopumā Latvijā un Igaunijā apsaimnieko sešus centrus. Mēs varam lepni teikt, ka šī paplašināšanās, kas padarīs Ülemiste par 125 000 kvadrātmetru lielu iepirkšanās un izklaides centru, to ierindos lielāko Eiropas tirdzniecības centru vidū un Baltijas tirdzniecības centru augšgalā,» stāsta AS Linstow valdes priekšsēdētājs Pērs Mortensens.

SIA Linstow Center Management valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds norāda, ka pamatā cilvēki labprāt apmeklē tirdzniecības centrus, jo tajos ir veikalu dažādība, tomēr paplašināšanas mērķis ir papildus iepirkšanās iespējām piedāvāt arī kvalitatīvu izklaidi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunizveidotais Rīgas centra kvartāls Centrus, kas atrodas starp Dzirnavu, Tērbatas, Blaumaņa un K.Barona ielām, ir nodots ekspluatācijā, teikts paziņojumā medijiem.

Kvartālā ir uzbūvētas divas 7 stāvu dzīvojamās ēkas ar komercplatībām pirmajos stāvos. Izveidota un labiekārtota arī ērta gājēju promenāde, kas savieno Dzirnavu ielu ar Blaumaņa ielu. Kvartāla pazemes platības nodrošina īstermiņa un ilgtermiņa autostāvvietas iespējas.

Dzīvokļi pircējiem tiek piedāvāti ar pilnu apdari. Pašlaik rezervēti 25% no abu ēku dzīvokļiem. Turpinās dzīvokļu tirdzniecība, kā arī komercplatību tirdzniecība un iznomāšana.

Atbilstoši arhitektu iecerei Dzirnavu ielas ēkas fasāde ir veidota no baltā dzelzsbetona, stikla un kapara. Savukārt pagalma ēkas fasādi raksturo baltā betona balkoni un elementi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

EfTEN no DSV pērk biznesa un loģistikas centrus Rīgā, Tallinā un Viļņā

LETA, 30.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas komerciālā nekustamā īpašuma pārvaldītāja EfTEN Capital fonds EfTEN Real Estate Fund III iegādāsies trīs biznesa un loģistikas centrus Rīgā, Tallinā un Viļņā no Dānijas transporta un loģistikas kompānijas DSV, informēja EfTEN Real Estate Fund III.

Tas pavēstīja, ka DSV vēl vismaz desmit gadus nomās šos centrus no EfTEN Real Estate Fund III.

Fonds iegādāsies centrus Rīgā, Krustpils ielā 31, Tallinā, Pērnavas šosejā (Pärnu mnt) 535, un Viļņā, Stasīlu ielā (Stasylų gatvė) 21. Visi centri atrodas pie lielām transporta maģistrālēm, būvēti un renovēti no 2000. līdz 2006.gadam, un to kopējā izīrējamā platība ir 33 tūkstoši kvadrātmetru. 2017.gadā plānots paplašināt centru Rīgā, un pēc paplašināšanas izīrējamā platība pieaugs par 4300 kvadrātmetriem.

Centra iegāde Rīgā varēs notikt, tiklīdz pašvaldība apstiprinās, ka atsakās no pirmpirkuma tiesībām, centra Tallinā iegādei nepieciešama Igaunijas Konkurences padomes atļauja, savukārt darījums Lietuvā stājas spēkā nekavējoties.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunizveidotajā Rīgas centra kvartālā Centrus interjera salons Krassky ir iekārtojis demo dzīvokli, informē salona galvenā interjera dizainere Lelde Ozoliņa.

Trīsistabu dzīvoklis atrodas pagalma ēkā, septītajā stāvā. Dzīvokļa platība ir 81,2 kvadrātmetri, terases platība – 53,2 kvadrātmetri.

Interjers ir radīts aktīvam un sabiedriskam pilsētniekam, kuram ir svarīgi dzīvot Rīgas centrā. Interjerā dominē tīras līnijas, kas papildinātas ar grafiskiem akcentiem.

Kvartāla Centrus 2. kārtas būvniecības darbi tika sākti 2014. gada vasarā. Abu ēku būvdarbi un iekārtošanas darbi noslēdzās 2015. gada nogalē. Projekta pasūtītājs ir SIA Centrus Real One, ģenerāluzņēmēja funkcijas nodrošināja uzņēmums Skonto Būve. Kopējie ieguldījumi visās projekta attīstības kārtās tiek lēsti ap 40 miljoniem eiro, kas tiek nodrošināti, piesaistot privātus līdzekļus un Nordea bankas finansējumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz gada beigām mobilo sakaru operators Tele2 plāno atjaunot 6 klientu apkalpošanas centrus visā Latvijā, investējot tajos vairāk nekā 300 tūkstošus eiro.

Pirmais klientu centrs pēc rekonstrukcijas Jelgavā, tirdzniecības centrā VIVO centrs ir atvērts un tajā ir ieguldīti 40 tūkstoši eiro.

«Līdz šā gada beigām plānojam vēl rekonstruēt mūsu centrus Jēkabpilī, Valmierā, Talsos, Ventspilī un Rīgā, tādējādi atjaunoti būs jau vairāk nekā puse no mūsu klientu apkalpošanas centriem. Arī nākamgad turpināsim modernizācijas darbus, jo katru mēnesi mūsu centrus apmeklē aptuveni 350 000 klientu un mums ir svarīgi, lai viņi pie mums justos ērti un gaidīti,» saka Dace Škrabe, Tele2 mazumtirdzniecības direktore.

Tele2 ir mobilo sakaru uzņēmums Latvijā un uzņēmuma klienti ir gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju. Tele2 nodrošina Latvijā 4G tīkla pārklājumu, kas ir pieejams 99% iedzīvotāju. Kopš Tele2 dibināšanas kapitālieguldījumi sakaru tīkla infrastruktūrā un klientu servisā pārsnieguši 260 miljonus eiro. Tele2 ir daļa no Tele2 AB grupas, kas ir viens no augušajiem telekomunikāciju uzņēmumiem Eiropā. Tele2 AB grupai ir 17 miljoni klientu astoņās valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iespēju gūt kvalitatīvas STEM zināšanas Latvijā ierobežo pamata un vispārējo izglītības iestāžu kapacitāte piesaistīt pedagogus, nodrošināt mācībām nepieciešamos materiālus un aprīkojumu.

Lai padarītu STEM izglītību pieejamāku, Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) un Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) aicina papildināt programmu Latvijas skolas soma, piedāvājot bērniem un jauniešiem no visas Latvijas ar valsts līdzfinansējumu apmeklēt zinātnes un inovācijas centrus, tehniskās jaunrades un citas organizācijas, kas piedāvā STEM izglītības aktivitātes.

Lai sekmētu bērnu un jauniešu izpratni un zināšanas par inženierzinātnēm un dabaszinātnēm, kā arī motivētu viņus ar tām saistīt savu dzīvi, RTU, pašvaldības, uzņēmumi un uzņēmumu organizācijas, apzinoties STEM izglītības kritiski nozīmīgo lomu un izaicinājumus, īsteno dažādas aktivitātes, atbalsta topošos studentus un pedagogus, attīsta zinātnes un inovāciju centrus Daugavpilī, Liepājā, Ventspilī, Cēsīs, Rīgā utt. Lai radītu vienlīdzīgas iespējas Latvijas skolēniem no dažādiem reģioniem apmeklēt STEM ārpusskolas aktivitātes, RTU un LDDK aicina izglītības programmā Latvijas skolas soma iekļaut arī inženierzinātnes un dabaszinātnes un rast valsts budžeta finansējumu 1,75 milj. eiro apmērā tā nodrošināšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

FOTO: Otra Workland Telegraph kopstrādes centra izveidē investēts miljons eiro

Monta Glumane, 07.01.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vecrīgā, Kalēju un Audēju ielu stūrī durvis vēris jau otrais kopstrādes centrs "Workland Telegraph", kura izveidē investēts miljons eiro, informē uzņēmumā.

Jauno telpu oficiālā atklāšana plānota 23.janvārī.

Šobrīd Rīgā jau vairākus gadus darbojas viens pilna servisa biznesa un kopstrādes telpu centrs – "Workland Valdemāra" -, un pēdējā laikā uzņēmums strauji paplašinājies visās Baltijas valstīs, atverot jaunus kopstrādes centrus Tallinā, Viļņā un Kauņā.

"Kopstrādes jeb "co-working" koncepts ir pieprasīts lielpilsētās un daudziem kļuvis par iecienītāko biroju nomas veidu. Līdz ar to jauna centra atvēršana Rīgā bija tikai loģisks solis tālākai izaugsmei. Mūsu jaunākais centrs Rīgā – "Workland Telegraph" – atrodas Kalēju un Audēju ielas stūrī. Šī apkārtne ir viena no pieprasītākajām un novērtētākajām uzņēmēju vidū," komentēja "Workland Group" dibinātājs un valdes priekšsēdētājs Indreks Hāls (Indrek Hääl).

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Tele2 trīs jaunā koncepta klientu apkalpošanas centru izveidē investē 195 000 eiro

Dienas Bizness, 21.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo sakaru operators Tele2, investējot 195 000 eiro, ir atvēris trīs jaunā dizaina koncepta klientu apkalpošanas centrus, informē kompānija.

Visi trīs jaunie klientu apkalpošanas centri ir Rīgā – tirdzniecības centru Domina un Damme telpās, kā arī Saharova ielā 20a.

Kompānija atvērusi kopumā 12 jaunā koncepta klientu apkalpošanas centrus Rīgā un līdz gada beigām plānots atvērt vēl divus. Arī reģionos Tele2 turpina ieviest jauno dizainu jau esošajos klientu apkalpošanas centros.

Latvijā darbojas 41 Tele2 klientu apkalpošanas centrs 21 pilsētā. Pagājušā gada laikā Tele2 investēja vairāk nekā 755 000 eiro vērienīgā klientu apkalpošanas centru pārveides projektā Latvijā. Šogad kompānija turpina klientu apkalpošanas centru pārveides projektu un kopumā plāno atvērt deviņus jaunā koncepta klientu apkalpošanas centrus, kopējam investīciju apjomam pārsniedzot 500 tūkstošus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo sakaru operators Tele2 pēc unikālā, Latvijā radītā dizaina koncepta pārbūvējis jau vairāk nekā trešdaļu jeb 13 centrus visā Latvijā, kopumā investējot gandrīz 400 000 eiro, informē kompānijā.

Šī gada laikā uzņēmums plāno rekonstruēt vēl vairākus Tele2 centrus visā Latvijā, tos vienlaikus arī tehnoloģiski aprīkojot un nodrošinot plašu jaunāko mobilo ierīču sortimentu, kā arī pašapkalpošanās stendus mans.tele2.lv un manazz.lv.

Rudenī plānots veikt arī sava Biznesa klientu apkalpošanas centra rekonstrukciju Rīgā, Mūkusalas ielā.

Kompānijā skaidro, ka Tele2 centru dizaina koncepts ir radīts Latvijā ar mērķi nodrošināt izcilu servisu visiem esošajiem un topošajiem Tele2 klientiem. Koncepta ideja ir veidot Tele2 centrus kā vietu mobilo sakaru pakalpojumu konsultācijām.

Kopumā Tele2 ir 37 centri 21 Latvijas pilsētā, kur uzņēmums vidēji mēnesī nodrošina servisu ap 420 tūkstošiem esošo un topošo Tele2 klientu. Pirmais jaunā koncepta Tele2 centrs tika atklāts pērnā gada augusta beigās Saldū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Īpašumus strauji neizpārdos

Kristīne Stepiņa, 04.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar Latvijas Universitātes (LU) infrastruktūras paplašināšanos atbrīvojušies vairāki augstskolas īpašumi, daļu no tiem plānots pārveidot par peļņas centriem.

Uz šī gada 28. janvārī atklāto Zinātņu māju, kas atrodas LU Akadēmiskajā centrā Torņakalnā, pārcēlusies LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte un Medicīnas fakultāte, kā arī seši zinātniski pētnieciskie institūti (Fizikas institūts, Ģeodēzijas un ģeoinformātikas institūts, Kardioloģijas un reģeneratīvās medicīnas institūts, Atomfizikas un spektroskopijas institūts, Materiālu mehānikas institūts un Astronomijas institūts), atbrīvojot ēkas 16,8 tūkst. m2 platībā. 2023. gadā, kad ekspluatācijā nodos trešo LU Akadēmiskā centra infrastruktūras objektu Rakstu māju, uz to pārcelsies vēl piecas fakultātes un trīs institūti.

Lai veidotu kompaktāku, modernāku, efektīvāku un vērtīgāku LU nekustamā īpašuma portfeli, augstskolas perspektīvajā attīstības plānā laika posmam līdz 2021. gadam apstiprināta vienota Akadēmiskā centra būvniecība Torņakalnā ar mērķi koncentrēt vienkopus teju visus studiju un pētniecības resursus, saglabājot īpašumā vien centrālo ēku Raiņa bulvārī 19. Ārpus Akadēmiskā centra veidot vai saglabāt zinātniskās darbības (tostarp zinātnes komercializācijas centrus) un ienākumu centrus paredzams tikai gadījumos, ja tam ir zinātnisks, tehnisks un ekonomisks pamatojums, un saglabāt vai veidot ienākumu centrus tikai gadījumos, ja tam ir ekonomisks pamatojums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunizveidotajā Rīgas centra kvartālā Centrus atklāta gājēju promenāde - tikai kājāmgājējiem paredzēta iela, kas savieno Dzirnavu un Blaumaņa ielu.

Promenādes segumu veido marmora flīzes un stādījumi, un diennakts tumšajā laikā tā ir apgaismota.

Centrus ir kvartāls aktīvajā pilsētas daļā starp Dzirnavu, Tērbatas, Blaumaņa un K. Barona ielu. Kvartālā šobrīd ir divas dzīvojamās ēkas ar komercplatībām pirmajos stāvos.

Kvartāla 2.kārtas būvniecības darbi tika sākti 2014. gada vasarā. Projekta pasūtītājs ir SIA Centrus Real One, būvniecību nodrošina uzņēmums Skonto Būve. Ieguldījumi projekta attīstībā tiek nodrošināti ar privātu līdzekļu un Nordea bankas finansējuma palīdzību. 2. kārta tika nodota ekspluatācijā 2015. gada nogalē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Vilniaus prekyba par vairāk nekā 400 miljoniem eiro iegādājas tirdzniecības centrus Akropolis

LETA, 18.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viena no lielākajām biznesa grupām Lietuvā Vilniaus prekyba pabeigusi vairāk nekā 400 miljonu eiro vērtu darījumu par tirdzniecības centru Akropolis iegādi.

Šis darījums, kuram viens no grupas mazajiem akcionāriem mēģināja likt šķēršļus tiesas ceļā, ildzis vairāk nekā gadu.

Vilniaus prekyba paziņojusi, ka no Maltā reģistrētās kompānijas Relvit iegādājusies kompānijas Akropolis group, Akropolis Real Estate un Nikola Mushanov projektas, kuras pārvalda vai kontrolē tirdzniecības centrus Akropolis un citu nekustamo īpašumu.

Kā precizē izdevums Vz.lt, trīs pieminētās kompānijas pārvalda tirdzniecības centrus Akropolis Viļņā, Klaipēdā un Šauļos, kuru kopējā izīrējamā tirdzniecības platība pārsniedz 209 000 kvadrātmetrus, attīsta projektus Rīgā un Viļņā, tām pieder arī zemesgabali citās vietās. Līdz ar to vienas kompānijas rokās būs vissvarīgākais Vilniaus prekyba grupas bizness - tirdzniecības centri Akropolis un tirdzniecības tīkli Maxima, Eurovaistine un Ermitažas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils Zinātnes un inovāciju centra būvniecība tuvojas ekvatoram, tā apsaimniekotājs Ventspils Digitālais centrs izsludinājis metu konkursu eksponātu dizainam

Iecerēts, ka jau 2022. gada pavasarī jaunais tūristu piesaistes magnēts – Ventspils Zinātnes un inovāciju centrs – sāks savu darbu. Tā apsaimniekotājs Ventspils Digitālais centrs iecerējis izveidot 93 interaktīvu eksponātu, kas būs vērsti ne tikai uz viedajām tehnoloģijām, bet arī dabaszinātnēm – fiziku, matemātiku, ķīmiju, kā arī pasauli kopumā un cilvēku kā tās sastāvdaļu. Līdz ar Ventspils Zinātnes un inovāciju centra izveidi iecerēts radīt apmēram 120 jaunas darba vietas.

Ideja par Ventspils Zinātnes un inovāciju centra izveides nepieciešamību radās jau pirms teju 10 gadiem, lai rosinātu jauniešos interesi par tehnoloģijām un zinātni un Ventspilī piesaistītu tūristus gan no Latvijas, gan ārzemēm salīdzinoši tukšajos ziemas mēnešos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Netiek izslēgta iespēja, ka, sākot no aprīļa, kad Latvijā ienāks lielāks vakcīnu daudzums, būs jāveido liela mēroga vakcinācijas centri, žurnālistiem sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Pēc ministra vārdiem, tie būtu lieljaudas vakcinācijas punkti, līdzīgi tiem, kas jau izveidoti tādās valstīs kā Lielbritānija un Izraēla, kur šādi vakcinācijas centri tiek organizēti sporta zālēs vai izstāžu zālēs ar pietiekamu ietilpību un cilvēkresursu daudzumu.

Šāda pieeja ļaušot nodrošināt lielu vakcinācijas tempu, tomēr tā neesot piemērota visiem, piemēram, senioru vakcinācijai.

Vaicāts, kas līdz šim jau izdarīts, lai veidotu šādus centrus, Pavļuts sacīja, ka procesā ir iesaistīts plašs partneru loks, tostarp pašvaldības un privātās veselības aprūpes iestādes. Tāpat esot skatīts, kādas izmaiņas būtu nepieciešams virzīt normatīvajos aktos, lai veidotu šādus centrus. Vienlaikus ir arī apzinātas pieejamās jaudas un personāls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akropolis Group, kas pārvalda iepirkšanās un izklaides centrus Akropolis Viļņā, Klaipēdā un Šauļos, kā arī Akropole Rīgā, ir atļauts pabeigt tirdzniecības centra Alfa iegādi Rīgā.

Latvijas Konkurences padome 25. novembrī piešķīra Akropolis Group beznosacījumu apvienošanās atļauju, lai pabeigtu tirdzniecības centra, kas atrodas Latvijas galvaspilsētā, iegādes darījumu.

Akropolis Group ar Nasdaq Viļņas biržas starpniecību paziņoja, ka tuvākajā laikā, atbilstoši parakstītajā līgumā minētajai procedūrai un noteikumiem, tiks īstenota Latvijas uzņēmuma SIA Delta Property, kam pieder tirdzniecības centrs Alfa Rīgā, kapitāldaļu īpašumtiesību pārņemšana.

“Latvijas Republikas Konkurences padome ir izpētījusi Akropolis Group plānoto uzņēmuma iegādi, iegādājoties 100% SIA Delta Property daļas un gūstot vienpersonisku kontroli pār iepriekšminēto uzņēmumu, un konstatējusi, ka plānotā apvienošanās neradīs vai nenostiprinās dominējošo stāvokli vai būtiski neierobežos konkurenci konkrētajos tirgos. Saņemot beznosacījumu apvienošanās atļauju, mēs plānojam pabeigt darījumu tuvākajā laikā,” sacīja Akropolis Group izpilddirektors Manfredas Dargužis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Attīstot tirdzniecības centrus, arvien lielāka loma tiek pievērsta ēdināšanas pakalpojumiem, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

«Ēdināšanas pakalpojumiem ir liela un pieaugoša nozīme kopējā tirdzniecības centru nomnieku klāstā. Linstow Center Management apsaimniekotajos iepirkšanās centros piecus līdz astoņus procentus no kopējās platības aizņem nomnieki, kuri sniedz ēdināšanas pakalpojumus.

Industrijas tendences rāda, ka aizvien lielāka uzmanība tiek pievērsta ēdināšanas pakalpojumu attīstībai un piedāvājuma dažādošanai. Ēdināšanas pakalpojumiem jaunos projektos, sevišķi pilsētas centrā, ir paredzēts līdz pat 20% no kopējās nomas platības,» DB saka SIA Linstow Center Management (apsaimnieko un attīsta Galactico tirdzniecības centrus Alfa, Galerija Centrs, Mols, Dole, Origo) valdes loceklis un iznomāšanas un biznesa attīstības direktors Mārcis Budļevskis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Akropolis Group iegādāto Alfu vadīs Zane Kaktiņa

Db.lv, 01.12.2021

Pārmaiņas tiks īstenotas arī tirdzniecības centra Alfa pārvaldībā – par t/c vadītāju ir iecelta Zane Kaktiņa, kura divus iepriekšējos gadus ir bijusi Akropole Rīga vadītāja.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akropolis Group, kas pārvalda iepirkšanās un izklaides centrus Akropolis Viļņā, Klaipēdā un Šauļos, kā arī Akropole Rīgā, pabeidzis tirdzniecības centra Alfa iegādi Rīgā.

Latvijas galvaspilsētā bāzētā tirdzniecības centra iegādes darījums tika noslēgts 30. novembrī, iegādājoties 100% kapitāla daļu uzņēmumā SIA Delta Property, kas ir t/c Alfa īpašnieks.

“Iepirkšanās un izklaides centru paplašināšana pandēmijas laikā ir izaicinājums, tāpēc esam gandarīti, ka veiksmīgais darījums Rīgā vēl vairāk nostiprina mūsu vadošās pozīcijas Baltijas valstīs šajā jomā. Alfa ir ļoti spēcīgs un populārs tirdzniecības centrs Rīgā, kas šogad svin savu 20 gadu jubileju,” stāsta Manfredas Dargužis (Manfredas Dargužis), Akropolis Group izpilddirektors.

Pārmaiņas tiks īstenotas arī tirdzniecības centra Alfa pārvaldībā – par t/c vadītāju ir iecelta Zane Kaktiņa, kura divus iepriekšējos gadus ir bijusi Akropole Rīga vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deklarācija par Krišjāņa Kariņa (JV) topošā Ministru kabineta iecerēto darbību, par ko vienojušās koalīcijas partijas.

Saeima šodien lems, vai apstiprināt jauno valdību, kuru veidotu partiju apvienība "Jaunā Vienotība", partiju apvienība "Apvienotais saraksts" un Nacionālā apvienība.

Ievads

Krišjāņa Kariņa valdības mērķis: Latvijas ekonomikas transformācija labākai dzīvei Latvijā

Kopš Latvijas valsts neatkarības atgūšanas valsts un tās iedzīvotāji ir piedzīvojuši milzu pārmaiņas - pāreju no komandekonomikas uz tirgus ekonomiku, valsts un pašvaldību īpašuma privatizāciju, demokrātisko institūciju izveidošanu un nostiprināšanos, naudas un zemes reformas īstenošanu, pievienošanos Eiropas Savienībai (ES) un NATO militārajai aliansei.Šajā ceļā ir pārvarēti dažādi izaicinājumi, šobrīd sastopamies ar Krievijas agresīvo karadarbību Ukrainā, kura grauj likuma varā balstīto starptautisko kārtību un ir lielākais drošības apdraudējums Eiropai, radot milzīgas cilvēku ciešanas. Karadarbība ir izraisīju

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru prezidenta amata kandidāta Krišjāņa Kariņa (JV) topošās valdības partneri šorīt parakstīja koalīcijas sadarbības līgumu, valdības deklarāciju un fiskālās disciplīnas līgumu.

Dokumentus parakstīja partiju un frakciju vadītāji, klātesot arī topošās valdības ministriem, kuri parakstīja valdības deklarāciju.

Parakstīšana notika Saeimas nama Sarkanajā zālē. Saeima šodien plkst.12 lems, vai apstiprināt jauno valdību, kuru vadītu Kariņš.

Savukārt pusstundu pēc Saeimas ārkārtas sēdes beigām Viesu zālē plānota Kariņa preses konference. Pēc valdības apstiprināšanas tā plānojusi arī pulcēties uz pirmo svinīgo sēdi valdības mājā.

Topošo valdību varētu atbalstīt 61 deputāts - tātad stabils labēji centrisks vairākums, iepriekš lēsa Kariņš.

Valdību veidos piecu politisko spēku pārstāvji - «Jaunā Vienotība» (JV), Jaunā konservatīvā partija (JKP), «KPV LV», «Attīstībai/Par» (AP) un «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK). Valdību vadīs politiķis no JV, lai arī šī partija vēlēšanās ieguva vismazāko mandātu skaitu Saeimā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mazumtirgotājam SIA "Rimi Latvia" nav bijušas pārrunas ar tirdzniecības centra "Alfa" jaunajiem īpašniekiem par "Rimi" turpmāko darbību šajā iepirkšanās centrā, atzina "Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību speciālists Juris Šleiers.

Viņš norādīja, ka pašreiz arī nav zināms, kad tās varētu būt plānotas.

Jau vēstīts, ka nekustamo īpašumu kompānija "Akropolis Group", kas pārvalda tirdzniecības centrus "Akropolis" Viļņā, Klaipēdā un Šauļos, kā arī "Akropole" Rīgā, pabeigusi tirdzniecības centra "Alfa" iegādi, kļūstot par vienīgo tā īpašnieku.

Akropolis Group iegādāto Alfu vadīs Zane Kaktiņa 

Akropolis Group, kas pārvalda iepirkšanās un izklaides centrus Akropolis Viļņā, Klaipēdā un...

"Akropolis Group" ietilpst Lietuvas holdingā "Vilniaus prekyba", kurā ir arī mazumtirdzniecības kompāniju tīkls "Maxima grupe". Grupai piederošajos tirdzniecības centros ierasti atrodas "Maxima" lielveikali.

"Rimi" gan ir spēkā esošs līgums par nomas tiesībām "Alfā" līdz pat 2034.gadam. "Rimi Latvia" veikala rekonstrukcijā tirdzniecības centrā "Alfa" ieguldīja 1,9 miljonus eiro.

Jau ziņots, ka pēc darījuma noslēgšanas Rīga ir kļuvusi par pirmo pilsētu, kurā "Akropolis Group" pārvaldīs divus iepirkšanās un izklaides centrus. Tirdzniecības centrs "Alfa" kļuvis par pirmo "Akropolis Group" piederošu objektu, kuru uzņēmums pats nav attīstījis no pirmsākumiem.

Par "Alfas" vadītāju iecelta Zane Kaktiņa, kura divus iepriekšējos gadus ir bijusi tirdzniecības centra "Akropole" vadītāja.

"Rimi Latvia" pagājušajā gadā strādāja ar 946,508 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 8,3% un bija 30,409 miljoni eiro.

"Rimi Latvia" reģistrēta 1992.gada janvārī, un tās pamatkapitāls ir pieci miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Zviedrijā reģistrētais uzņēmums "Rimi Baltic".

Komentāri

Pievienot komentāru