Ražošana

Latvijas uzņēmums iespiežas 2000 km dziļi Krievijas tirgū

Uldis Andersons, 12.03.2013

Jaunākais izdevums

Latvijas uzņēmums SIA Sakret piesaista sadarbības partneri Krievijā; šopavasar tur sāksies jaunas rūpnīcas būvniecība.

Starptautiskā Sakret koncerna vadība ir deleģējusi SIA Sak ret uzņemties atbildību par licencēšanas un franšīzes līgumiem Austrumu reģiona tirgos. Tikko ir noslēgts partnerības līgums ar vairāk nekā 2000 kilometru tālās Krievijas pilsētas Samaras uzņēmumu СамХими, kura dibinātais Sakret Russland iekļausies Sakret franšīzes tīklā, atklāj SIA Sakret direktors Andris Vanags.

СамХими ir profesionālās būvķīmijas ražotājs, kā arī viens no lielākajiem būvniecības pakalpojumu sniedzējiem savā reģionā. «СамХими produkcijai ir savs industriālais zīmols, ar ko viņi darbojas business to business segmentā, taču tas nav pazīstams tirdzniecības tīklā. Sarunās ar mūsu pārstāvjiem Krievijas uzņēmēji atklāja vēlmi izvērst darbību un uzsākt ražošanu arī plaša patēriņa (jeb business to client) segmentā, taču kavēklis bija starptautiski pazīstama zīmola trūkums, kam šajā biznesā ir milzīga nozīme. Vārdu pa vārdam viņi ieinteresējās par Sakret, sazinājās ar koncerna centrālo mītni Berlīnē, kas savukārt automātiski deleģēja visas Austrumu virzienā vērstās aktivitātes un līgumsaistību kārtošanu uzņemties mums. Līdz ar to tagad esam kļuvuši par tādu kā Sakret Austrumu tirgus centrāli,» stāsta A. Vanags.

Pārliecību par biznesa attīstību Krievijā rada vairāki apsvērumi. Viens no tiem – СамХими kompānija tikko ir uzcēlusi savā reģionā lielāko transportbetona ražotni, rēķinoties ar 2018. gadā Krievijā paredzēto Pasaules čempionātu futbolā un tam nepieciešamajām būvēm. Attiecīgi Sakret sauso maisījumu rūpnīca būs tā, kas varēs nodrošināt apdares materiālus, norāda A. Vanags.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Sauso būvmaisījumu rūpnīcā Krievijā investēs astoņus miljonus

NOZARE.LV, 16.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investēt naudu austrumu tirgos tagad ir sarežģīti, tāpēc investēts tiek tas, kas ir mūsu priekšrocība - zināšanas, tehnoloģijas, daudzu gadu pieredze -, strādājot rietumu sistēmā, sacīja sauso būvmateriālu ražotāja SIA Sakret direktors Andris Vanags.

Sakret noslēdzis franšīzes līgumu ar Krievijas pilsētas Samāras uzņēmumu Sakret Russland par Sakret būvmateriālu rūpnīcas izveidi Krievijā un līgumu par konsultācijām un apmācībām materiālu izstrādē un iekārtu izmantošanā atbilstoši Sakret standartiem. Sakret sauso būvmaisījumu rūpnīcā Krievijā tiks investēti astoņi miljoni eiro (5,6 miljoni latu), un rūpnīcas projektētā jauda būs 150 000 tonnu sauso būvmaisījumu gadā.

2012.gada decembrī Krievijas partneri ar savām iekārtām jau sāka ražot būvķīmiju ar Sakret zīmolu, kuras realizācija notiek Samāras apgabalā.

«Mums ir noslēgti divi lieli līgumi ar Samaras reģionu Krievijā. Pirmkārt, esam Krievijas uzņēmumam Sakret Russland pārdevuši licenci ražot un pārdot produkciju ar Sakret zīmolu. Otrs līgums ar Sakret Russland paredz to, ka mēs šī uzņēmuma darbiniekus apmācām pilnīgi visā - sākot ar rūpnīcas izvēli, tirgus izpēti. Visus darbiniekus apmācījām Sakret rūpnīcā Rīgā un mūsu rūpnīcās Igaunijā un Lietuvā, kā arī Sakret veikalos. Tika iemācīts pilnīgi viss biznesa modelis - kādā veidā apkalpojam un uzturam četras rūpnīcas un birojus piecās valstīs - Baltijas valstīs, Somijā un Zviedrijā. Šie divi līgumi arī ir mūsu investīcija,» skaidroja Vanags.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakret sauso būvmaisījumu rūpnīcā Krievijā tiks investēti astoņi miljoni eiro (5,6 miljoni latu) un rūpnīcas projektētā jauda būs 150 tūkst. tonnu sauso būvmaisījumu gadā, šodien rūpnīcas atklāšanā sacīja Sakret Russland direktors Ruslans Safarovs.

«Sakret Russland sauso būvmaisījumu rūpnīca kļūs par vienu no lielākajiem Samāras apgabala celtniecības uzņēmumiem. Jau patlaban tiek ražotas 7500 tonnas celtniecības ķīmijas gadā un kopā ar sauso būvmaisījumu rūpnīcu, ko plānojam atvērt 2014. gada novembrī, tiks apmierināti aptuveni 15-20% no Samāras apgabala un apkārtējo reģionu pieprasījuma pēc celtniecības materiāliem,» sacīja R. Safarovs.

Rūpnīcā strādās 70 strādnieku, jo pārsvarā visi procesi ir automatizēti. Iekārtas rūpnīcai piegādā Somijas kompānija Lahti Precision.

Rūpnīcā tiks ražoti aptuveni 60 dažādu sortimentu produkcijas veidi, to skaitā dekoratīvie apmetumi, flīžu līme, hidroizolācijas materiāli, lakas, krasas, antikorozijas pārklājumi un tamlīdzīga produkcija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Andris Vanags kļuvis par AS Sakret Holdings padomes priekšsēdētāju

Lelde Petrāne, 13.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veicot vadības un pārvaldības optimizācijas un efektivizācijas procesu Sakret uzņēmumos, ir pabeigta holdinga struktūras izveidošana. Tajā ir apvienoti Sakret uzņēmumi Baltijas valstīs. Kā valdošais uzņēmums, kuram pieder 100% SIA Sakret, 90% SIA Sakret plus, 100% Igaunijas OU Sakret un 100% Lietuvas UAB Sakret LT ir AS Sakret Holdings, liecina medijiem sniegtā informācija.

AS Sakret Holdings pieder Baltijas Sakret uzņēmumu bijušajiem īpašniekiem.

2013. gada 10. decembrī notikusi AS Sakret Holdings akcionāru pilnsapulce. Sapulcē ievēlēta sabiedrības padome un valde. AS Sakret Holdings padomē darbosies Andris Vanags, Elīna Salava un Mārtiņš Biezais. Par padomes priekšsēdētāju iecelts līdzšinējais SIA Sakret direktors Andris Vanags. Par valdes priekšsēdētāju ievēlēts Māris Ķelpis un par valdes locekļiem Andis Ziedonis un Juris Grīnvalds.

«Pārmaiņas uzņēmuma pārvaldībā ļaus efektīvi operēt ar finanšu un administratīvajiem resursiem, optimālāk plānot uzņēmumu attīstību, bet padomei uzņemties stratēģiskās vadības funkciju. Līdzšinējā darbība, veidojot atsevišķus uzņēmumus katrā valstī, ļāva iekarot būtiskas tirgus daļas. Šobrīd, plānojot ilgtermiņa attīstību un jaunu produktu līniju ieviešanu tirgū, esam pieņēmuši lēmumu par resursu konsolidāciju,» skaidro padomes priekšsēdētājs A. Vanags.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Papildināta - Lielākā komercķīla – Sakret

Žanete Hāka, 20.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā lielākā reģistrētā komercķīla ir 21 miljons latu, ko ņēmusi AS DNB banka.

Komercķīlas devēji ir vairāki – būvmateriālu ražotāja SIA Sakret, SIA Sakret valdes priekšsēdētājs Māris Ķelpis, SIA Sakret Plus, Iveta Meļko, Ilgvars Bilinskis, karjeru izstrādes SIA Remine valdes loceklis Pēteris Students, AS Sakret Holdings un Jevgenijs Gricuks, liecina Uzņēmumu reģistra informācija.

Savukārt kā parādnieki norādīts UAB Sakret LT.

Veicot vadības un pārvaldības optimizācijas un efektivizācijas procesu, Sakret uzņēmumos tiek veidots koncerns AS Sakret Holdings, kas turpmāk būs kā Sakret uzņēmumu mātes uzņēmums, skaidro SIA Sakret direktors Andris Vanags. AS Sakret Holdings meitas uzņēmumi ir SIA Sakret, SIA Sakret plus, OU Sakret (reģistrēta Igaunijā), UAB Sakret LT (reģistrēta Lietuvā). Notiek arī atsevišķu uzņēmumu piesaistīto kredītsaistību restrukturizācija - iepriekšējo vairāku līgumu vietā, ar AS DNB Banka tika noslēgts vienots kredīta līgums, apvienojot visas grupas uzņēmumu kredītsaistības. Reģistrētās komercķīlas apjoms saistīts ar jaunā vienotā kredīta apjomu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Sakret Holdings padomes priekšsēdētāju Andri Vanagu

Lelde Petrāne, 09.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild AS Sakret Holdings padomes priekšsēdētājs Andris Vanags. Baltijas būvmateriālu ražotājs AS Sakret Holdings ir 100% Latvijas kapitāla uzņēmums, kas attīsta un pilnveido franšīzes priekšrocības. Sakret Holdings ietilpst četri sauso un lietošanai gatavo būvmaisījumu ražošanas uzņēmumi Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Skandināvija ir holdinga lielākais eksporta tirgus, kur uzņēmuma intereses pārstāv vietējie speciālisti.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Vanagu dzimta četrās paaudzēs strādājusi dažādos amatos rūpnīcās, iespējams, tāpēc interese par ķīmiju vienmēr bijusi gan skolā, gan arī vēlāk augstskolā. Esmu ieguvis trīs ķīmijas grādus Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) – inženierzinātņu bakalaura grādu ķīmijas tehnoloģijā, inženiera – ķīmiķa kvalifikāciju un inženierzinātņu maģistra grādu silikātu un augsttemperatūras materiālu ķīmijā un tehnoloģijā. Esmu gandarīts, ka RTU iegūtās zināšanas varu veiksmīgi izmantot praksē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielākā komercķīla – Sakret Holdings

Žanete Hāka, 25.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā lielāko komercķīlu devusi AS Sakret Holdings – 21 miljona latu apmērā, liecina Uzņēmumu reģistra (UR) dati.

Kā parādnieks reģistrēts uzņēmums Sakret LT, savukārt ķīlu ņēmusi AS DNB banka.

Arī pagājušajā nedēļā lielāko komercķīlu reģistrēja vairāki ar kompāniju Sakret saistīti uzņēmumi un personas. Kā portālam db.lv skaidroja SIA Sakret direktors Andris Vanags, veicot vadības un pārvaldības optimizācijas un efektivizācijas procesu Sakret uzņēmumos, tiek veidots koncerns AS Sakret Holdings, kas turpmāk būs kā Sakret uzņēmumu mātes uzņēmums. AS Sakret Holdings meitas uzņēmumi ir SIA Sakret, SIA Sakret plus, Igaunijas OU Sakret un Lietuvas UAB Sakret LT. Notiek arī atsevišķo uzņēmumu piesaistīto kredītsaistību restrukturizācija - iepriekšējo vairāku līgumu vietā, ar AS DNB Banka tika noslēgts vienots kredīta līgums, apvienojot visas grupas uzņēmumu kredītsaistības. Reģistrētās komercķīlas apjoms saistīts ar jaunā vienotā kredīta apjomu, skaidro kompānijas pārstāvis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

SAKRET kāpina eksporta apjomus Ziemeļvalstīs

Lelde Petrāne, 03.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sauso un lietošanai gatavo būvmaisījumu ražotājs SIA SAKRET informē, ka palielinājušies tā eksporta apjomi uz Ziemeļvalstīm.

Juris Grīnvalds, SIA SAKRET komercdirektors komentē: «SAKRET izaugsmi mēs redzam eksportspējīgas produkcijas ražošanā un realizācijā. Līdz ar to atbilstoši nozares vajadzībām, cenšamies izstrādāt un piemērot produktus, kurus reģiona līdzīgo klimatisko apstākļu dēļ, varam piedāvāt gan vietējā tirgū – Baltijā, gan Ziemeļvalstīs. SAKRET tuvāko gadu mērķis ir nostiprināties Skandināvijas tirgos. Mēs šobrīd turpinām izvērst eksportu uz Somiju, Zviedriju, kā arī citām Ziemeļvalstīm.»

Komentējot AS SAKRET HOLDINGS ietilpstošo uzņēmumu darbību, J. Grīnvalds norādīja, ka straujākais eksporta pieaugums 2015. gada pirmajos desmit mēnešos, salīdzinot ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu, ir Latvijā ražotajai SAKRET produkcijai un sasniedz 69%, Igaunijā - pieaugums par 15%, savukārt SAKRET Lietuvas rūpnīcā saražotā eksports samazinājies, jo rubļa kursa krituma dēļ sarucis pieprasījums vienā no koncerna noieta tirgiem - Kaļiņingradas apgabalā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Būvmateriālu ražotāja apgrozījums audzis par 16,5%

Gunta Kursiša, 05.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas būvmateriālu ražotājas SIA Sakret 2012. gada kopējais apgrozījums, salīdzinot ar aizpērnā gada apgrozīto līdzekļu apjomu, audzis par 16,5%, informē uzņēmuma pārstāvji.

2012. gadā Sakret Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas kopējais apgrozījums veidoja 15,5 miljonus eiro iepretim 13,3 miljoniem eiro apgrozījumam 2011. gadā.

Latvijā pērn uzņēmuma apgrozījums veidoja astoņus miljonus eiro, kas ir par 14% vairāk nekā 2011. gadā, kad Sakret apgrozīja septiņus miljonus latu.

Kopumā Baltijas valstīs uzņēmuma realizētās produkcijas apjoms gada laikā pieaudzis par 16%, bet Latvijā atsevišķi – par 13%. Lielākais realizētās produkcijas pieaugums bija Igaunijā, kur tika reģistrēts pieaugums 349% apjomā.

«Latvijā un Igaunijā apgrozījumu palīdzēja palielināt veiksmīgā ēku siltināšanas valsts programma,» norāda Sakret direktors Andris Vanags. Tāpat Baltijas valstīs apgrozījuma pieaugumu veicināja tas, ka katrā valstī ir izveidota ražotne un tādējādi pietiekami ātrā laikā iespējams reaģēt uz esošo tirgus situāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sauso būvmaisījumu ražotājs AS "Sakret Holdings" ieguldīs 250 000 eiro saules paneļu parka izveidē uzņēmuma ražošanas teritorijā Stopiņu pagastā, informē uzņēmuma pārstāvji.

No saules paneļiem iegūto zaļo enerģiju uzņēmums izmantos ražošanas vajadzībām, šim nolūkam nodrošinot līdz 50% nepieciešamās elektroenerģijas. Projektu iecerēts pabeigt 2024.gada pavasarī.

Paredzams, ka 518 uzstādītie saules paneļi saražos vidēji 256 000 kilovatstundu gadā.

"Sakret Holdings" padomes priekšsēdētājs Andris Vanags skaidro, ka būvmaisījumu ražošanai ir sezonāls raksturs, proti, lielākie apmēri tiek saražoti vasarā, kad ir arī visvairāk saules gaismas.

Saules paneļu parka uzstādīšanu realizē AS "Latvenergo". Projektu plānots finansēt gan no uzņēmuma līdzekļiem, gan ar "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" ("Altum") finansējuma palīdzību Atjaunošanas un noturības mehānisma ietvarā "#NextGenerationEU".

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Par Sakret Plus galveno kapitāldaļu turētāju kļuvis AS Sakret Holding

Žanete Hāka, 15.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izmaiņas dalībnieku sarakstā reģistrētas 2005.gadā dibinātajam SIA Sakret Plus, liecina Lursoft dati.

10% līdzdalību uzņēmuma kapitālā saglabājis Valentīns Kokorēvičs, savukārt atlikušo 90% turētājs turpmāk būs AS Sakret Holding . Līdz ar šīm izmaiņām SIA Sakret Plus īpašnieu sarastā vairs nav atrodami Anetes Cīrules, Līgas Tītmanes un Daces Vērpējas vārdi.

Pēc Lursoft pieejamās informācijas, AS Sakret Holding patlaban ir ne tikai SIA Sakret Plus, bet arī SIA Pharma and Chemistry Competence Centre of Latvia līdzīpašnieks un SIA Sakret vienīgais dalībnieks.

Gada pārskatā iesniegtajā informācijā norādīts, ka pērn SIA Sakret Plus strādājis ar 1,526 milj.Ls, gūstot pēc nodokļu nomaksas 218,341 tūkst.Ls peļņu. Uzņēmumā strādājuši 18 darbinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru prezidenta Māra Kučinska birojā no pirmdienas, 24. aprīļa, darbu sāk ārštata padomnieks nozaru sadarbības jautājumos a/s Sakret Holding padomes priekšsēdētājs Andris Vanags, informē Valsts kancelejā.

A.Vanaga uzdevumos ietilps sadarbības veicināšana starp publisko sektoru un nozarēm privātajā sektorā, lai kopīgiem spēkiem mazinātu ēnu ekonomikas īpatsvaru valstī, šobrīd īpaši akcentējot nepieciešamību paātrināt nepieciešamo normatīvo regulējumu izstrādāšanu un pieņemšanu būvniecības nozarē.

M. Kučinskis norāda, ka jau pagājušā gada maijā valdības un būvniecības nozares pārstāvji parakstīja memorandu par ēnu ekonomikas samazināšanu nozarē, un tagad ir pienācis laiks šo procesu intensificēt. «Būvniecības sektorā Latvijā strādā daudz uzņēmumu, kuri ir apvienojušies dažādās sabiedriskās organizācijās. Tāpat valsts līmenī ir dažādas iestādes, organizācijas, kas ir atbildīgas par būvniecības sektora sakārtošanu valstī, kā arī par nodokļu iekasēšanu. Ir nepieciešams panākt, lai visas šīs puses efektīvi sadarbotos savā starpā viena kopīga mērķa vārdā – ēnu ekonomikas samazināšana,» tā M. Kučinskis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas lielākā būvmaisījumu ražotāja AS Sakret Holdings konsolidētais apgrozījums 2019.gada pirmajos sešos mēnešos sasniedzis 10,4 miljonus eiro, kas ir par 5% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn.

Konsolidētais uzņēmuma neto peļņas rādītājs ir pieaudzis līdz 0,230 miljoniem eiro. Arī 2018. gadu AS Sakret Holdings noslēdza ar 10% apgrozījuma pieaugumu, skatoties pret 2017.gadu.

«Būvniecības nozare Latvijā atkal piedzīvo uzplaukumu, un man ir īpašs prieks par dzīvojamā fonda atjaunošanu visā Latvijā – gan rekonstruējot un siltinot agrākos gados celtas ēkas, gan realizējot jaunus projektus. Esmu gandarīts, ka šajos būvniecības darbos klātesoši ir AS Sakret Holdings ražotie būvmaisījumi. Esam paplašinājuši savu produktu klāstu arī ar jauniem būvmaisījumiem,» norāda AS Sakret Holdings padomes priekšsēdētājs Andris Vanags.

Lielākais apgrozījuma pieaugums novērojams Latvijā, kur SIA Sakret apgrozījums pieaudzis par 9%. Lietuvā un Igaunijā vērojams pieaugums AS Sakret Holdings rūpnīcās saražotās un realizētās produkcijas apjomos attiecīgi par 3% un par 2%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Sakret Plus audzējis gan peļņu, gan apgrozījumu

Žanete Hāka, 25.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvmateriālu ražotājs SIA Sakret Plus apgrozījumu pērn palielinājis par 7,63%, līdz 2,337 miljoniem eiro, savukārt peļņa augusi par 17,2%, pēc nodokļu nomaksas veidojot 364,111 tūkstošus eiro, liecina Lursoft dati.

Vairāk nekā pusi jeb 53,97% no SIA Sakret Plus apgrozījuma aizvadītajā gadā veidojuši ieņēmumi no būvmateriālu pārdošanas vietējā tirgū. Tāpat produkcija eksportēta arī uz Igauniju, Lietuvu, Somiju, Poliju, ASV un Krieviju.

SIA Sakret Plus vadība norāda, ka pagājušajā gadā uzlabojusies ražošanas jaudu izmantošana, apgrozāmo līdzekļu aprites ātrums, kā arī palielinājies produktu sortiments un pircēju loks. Ņemot vērā ieņemamo tirgus daļu, pacēlumu celtniecības pakalpojumu tirgū un veiksmīgo produktu portfeli, arī šogad uzņēmuma vadība prognozē veiksmīgu budžeta izpildi.

Lursoft esošā informācija rāda, ka SIA Sakret Plus savu darbību uzsācis 2005.gadā, uzņēmuma dalībnieki ir AS Sakret Holdings un Valentīns Kokorēvičs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Sakret gada laikā izstrādā aptuveni piecus jaunus produktus, kuri konkurē ar importa līdziniekiem; uzņēmums tos eksportē arī uz citām valstīm , pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Būvmateriālu ražotājam Sak ret ir divas rūpnīcas Latvijā, pa vienai ražotnei Lietuvā un Igaunijā, pārstāvniecība Somijā, kā arī sākta rūpnīcas izveide Krievijā. «Viss, ar ko tiek saprasts Sakret šajās teritorijās, ir 100% latviešu īpašums vai arī atrodas Latvijas menedžmenta pārraudzībā. Latvijā ir galvenais birojs, te notiek iepirkumu, cenu kontrole,» saka Andris Vanags, SIA Sakret vadītājs. Kompānijas eksporta tirgi ir Lietuva, Igaunija, Somija, Zviedrija un Krievija.

Kompānijas apgrozījums krīzes laikā nav samazinājies, jo lielākie konkurenti, globālas kompānijas, redzot, ka patēriņš krītas, samazināja savu aktivitāti Baltijā un pievērsās citiem tirgiem, piemēram, Skandināvijai. «Mēs sapratām, ka mums jāstrādā divpadsmit reižu ātrāk nekā pirms tam. 2008. gadā īstenojām mūsu lielāko investīciju projektu – Lietuvas rūpnīcu, kas veido pusi no mūsu kredītsaistībām, tāpēc vienkārši nebija citu variantu. Tas palīdzēja noturēt un kāpināt apgrozījumu. Te nu mēs esam – šogad holdinga apgrozījums būs tuvu 20 miljoniem eiro,» teic A. Vanags. Vaicāts, kas nodrošina lielāku apgrozījuma pieaugumu – pašu aktivitāte pārdošanas veicināšanā vai kopējs pieprasījuma pieaugums –, viņš teic, ka, tiklīdz cilvēku ienākumi palielinās, viņi ir gatavi ieguldīt savas apkārtnes sakārtošanā, remontā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Par godu Latvijas simtgadei Sakret dāvinās vairāk nekā 100 ģerboņus

Zane Atlāce - Bistere, 10.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Svinot valsts simtgadi, būvmaisījumu ražotājs Sakret dāvinās vairāk nekā 100 Latvijas Republikas ģerboņus Latvijas institūcijām un pašvaldībām.

Pirmais Latvijas Republikas ģerbonis uzdāvināts Valsts prezidenta kancelejai– tā svinīga pasniegšana notika trešdien, 9.maijā Rīgas pilī, Pils laukumā 3, Rīgā.

Ģerboni plānots dāvināt visām novadu domēm, lielajām pilsētām, kā arī Rīgas Tehniskajai Universitātei, Biznesa augstskolai Turība un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerai.

Sakret ģerbonis ir izliets no betona, apstrādāts ar īpašu aizsargkārtu un pirms projekta uzsākšanas saņēmis Valsts Heraldikas komisijas akceptu par tā precīzu izstrādi. Tas sver 15 kilogramus, ir 420x594 mm liels un 30 mm biezs, un veidots tā, lai varētu izvietot gan iekštelpās, gan ārpusē pie ēku fasādēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

RTU sadarbībā ar Sakret izstrādā betona maisījumu 3D drukāšanai

Db.lv, 13.01.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) industriālais doktorants Krists Ziemelis sadarbībā ar Baltijas reģionā lielāko sauso un lietošanai gatavo būvmaisījumu ražotāju SIA «Sakret» izstrādā un testē 3D betona maisījumu, lai ieviestu to būvniecības tirgū Eiropā.

3D betona drukāšana strauji attīstās visā pasaulē, taču pagaidām nav standartizēta betona maisījuma, ko varētu izmantot nesošo konstrukciju būvniecībā. RTU Būvniecības inženierzinātņu fakultātes 3D betona drukāšanas zinātniskajā laboratorijā tiek pilnveidots betona maisījums, noteiktas un pārbaudītas tā īpašības, kas ir vitāli svarīgi, lai materiālu varētu standartizēt un izmantot būvniecībā. Maisījumu pēc RTU zinātnieku definētām prasībām izstrādā SIA «Sakret».

«Mūsu galvenais mērķis ir iegūt 3D drukājumu betona materiālu. Tā kā tehnoloģija būvniecības nozarē ir jauna, pētām tehnoloģijas un materiāla mijiedarbību, pilnveidojam pašu materiālu, kā arī radām optimālus apstākļus materiāla testēšanai. Mēs drukājam dažāda izmēra un formu izstrādājumus un testējam tos. Testēšana ir nepieciešama, lai nodrošinātu materiāla ieviešanu tirgū – ir jāizpēta un jānosaka materiāla īpašības, jo tas atšķiras no tradicionāli lietotā betona. Vieni no būtiskākajiem testiem, kas jāveic, izstrādājot jaunu materiālu Latvijā, saistīti ar ilgmūžību. Ņemot vērā Latvijas mainīgos laika apstākļus, materiālam jābūt noturīgam pret negatīviem laika apstākļiem un ārējās vides iedarbību,» skaidro RTU Būvniecības inženierzinātņu fakultātes doktorantūras students K. Ziemelis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2019.gadā būvniecības apjoms turpināja pieaugt, kā rezultātā SIA "Sakret" neto apgrozījums gada laikā pieauga par 395 tūkstošiem eiro jeb 4,4%, liecina "Lursoft" iesniegtais uzņēmuma gada pārskats.

2019.gadā, saistībā ar mainīgo situāciju izejvielu un piegādes transporta tirgū, tika pieņemts lēmums produkcijas ražošanu nodrošināt Latvijas rūpnīcā, kā rezultātā tika uzlabota uzņēmuma bruto peļņas rentabilitāte no 22% 2018.gadā līdz 28% 2019.gadā.

Tāpat 2019.gadā "Sakret" uzņēmumu grupa sekmīgi pabeidza kredītsaistību pret "Luminor Bank" AS refinansēšanu. Rezultātā, daļēji apmaksājot un pilnībā dzēšot kredītsaistības pret "Luminor Bank", par 2,5 miljoniem eiro ir uzlabojusies sabiedrības pārskata gada peļņa. Izslēdzot šo faktoru, sabiedrības pārskata gada tīrās peļņas pieaugums ir 228 tūkstoši eiro. Rādītāju ietekmēja refinansēšanas procesā radušās tiešās izmaksas, kā arī valstī vērojamais algu pieaugums, kas ir straujāks nekā vidējie makroekonomiskie rādītāji valstī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par LTRK valdes locekli kļūst Andris Vanags

Lelde Petrāne, 08.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Padome par biedrības valdes locekli ievēlējusi līdzšinējo LTRK Padomes locekli un Mazo un vidējo uzņēmumu kompetences padomes (MVU KP) priekšsēdētāju, SIA Sakret direktoru Andri Vanagu.

«Par būtiskāko uzdevumu jaunajā amatā uzskatu LTRK biedriem pieejamo pakalpojumu klāsta bagātināšanu, esošo pakalpojumu un priekšrocību pilnveidi,» norāda A.Vanags. Ne mazāk svarīgs virziens esot izveidot regulāru informācijas apmaiņu ar reģionālajiem uzņēmējiem un sadarbību ar Latvijas uzņēmumiem un to veidotām apvienībām ārvalstīs.

Atbilstoši LTRK statūtiem, A.Vanaga pienākumus LTRK MVU KP vadībā un attiecīgi biedrības Padomē, atbilstoši kompetences padomes locekļu balsojuma rezultātiem, pārņems kāds no 2 līdzšinējiem A.Vanaga vietniekiem.

Biedrības statūtos definēts, ka LTRK Valdes kompetencē ir vadīt un pārstāvēt biedrību, sagatavot LTRK gada budžeta projektu, un organizēt un vadīt LTRK darbu atbilstoši tam; sagatavot un īstenot biedrības attīstības stratēģiju, kā arī uzdevumus, kas noteikti ar Biedru sapulces un Padomes lēmumiem, sasaukt Biedru sapulces, izvirzīt Revidentu apstiprināšanai LTRK Padomē, pārvaldīt biedrības mantu, slēgt saimnieciskos līgumus, kā arī nodrošināt tiesību aktiem atbilstošu grāmatvedības uzskaiti un gada pārskata sagatavošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sauso būvmaisījumu ražotājs SIA Sakret pagājušajā gadā strādāja ar 8,941 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 20,7% vairāk nekā gadu iepriekš, kā arī kompānija guva peļņu 50 851 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš. Sakret ietilpst Sakret Holdings, kas ar četrām rūpnīcām ir lielākais sauso būvniecības materiālu ražotājs Baltijā. Sakret Holdings sastāvā ietilpst sauso un lietošanai gatavo būvmaisījumu ražošanas uzņēmumi Lietuvā, Latvijā un Igaunijā

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas lielākā sauso un lietošanai gatavo būvmateriālu ražotāja SIA «Sakret» realizētās produkcijas apjoms Latvijā šā gada pirmajos astoņos mēnešos salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo periodu, palielinājies par vairāk nekā 25%, informē uzņēmums.

Apgrozījums sasniedzis 6,4 miljonuseiro, kam par pamatu ir gan būvniecības sezonas intensitāte, gan sabiedrības tendence būvniecības darbiem izvēlēties efektīvākus produktus un risinājumus.

Lielākais preču noiets vērojams produktu pamatgrupām, kas paredzētas āra darbiem – betona maisījumi un būvjavas, kam tirdzniecības apjomi šogad palielinājās par aptuveni 40%. Tāpat pieprasījums audzis fasāžu siltināšanas sistēmām.

«Vērtējot šīs sezonas pieprasījumu, esam secinājuši, ka sabiedrībā ir radusies pareizā izpratne par būvmateriālu pielietojumu, efektivitāti un tās nozīmi būvniecības procesā, jo, kā rāda pieredze, izmantojot lētus un mazāk kvalitatīvus produktus vai izvēloties kādu risinājumu nepielietot vispār, zūd gala rezultāta ilgtspēja,» saka «Sakret» komercdirektors Juris Grīnvalds.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdzīgi kā uzņēmumi plāno savu attīstību vismaz trīs gadus uz priekšu, arī valstij jau šodien būtu jābūt skaidrībai par attīstības prioritātēm, jo no tā atkarīgas investīcijas uzņēmējdarbībā.

Tā uzskata būvmateriālu ražošanas kompānijas Sakret Holdings padomes priekšsēdētājs Andris Vanags.

Fragments no intervijas "Dienas Biznesa" zīmola izdevumam TOP500!

Kas ir nozīmīgākais, ko valsts nākotnē varētu darīt nozares labā?

Tā ir ekonomisko attīstības ciklu izlīdzināšana. Visā pasaulē vienmēr ir kādi ekonomiskie cikli, bet, ņemot vērā dažādās ietekmes, dažādās naudas plūsmas, kas ir Latvijā, mums valsts pusē ir jābūt visaptverošai monitoringa sistēmai, kura analizē daudz dažādu datu, piemēram, privāto patēriņu, privāto cenu indeksu izmaiņas. Ir jābūt plānam ar objektiem, kas Latvijā ir ļoti nepieciešami. Šī monitoringa sistēma rāda, vai privātais patēriņš krītas vai palielinās, un tajā brīdī gan no tirgus pārkaršanas, gan dziļas iekrišanas tā mūs vilks ārā ar šiem dažādajiem investīciju projektiem. Viena no lielākajām problēmām, kāpēc pastāv ēnu ekonomika, ir tas, ka Latvijā ir viļņveida attīstība. It kā attīstās un tad krīt, attīstās un krīt. Līdz ar to cilvēkiem jādomā, kā izdzīvot pēc tam, kad viss atkal būs lejā. Tāpēc arī ir svarīgi, ka valsts reaģē laikus un ka tai ir plāns, kurus projektus realizēt, ne tikai tad, kad jau ir krīze, iekritiens ekonomikā vai privātās investīcijas samazinās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Konkursa Eksporta un inovācijas balva 2014 otrajā kārtā izvirzīts 31 uzņēmums

Lelde Petrāne, 08.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotā konkursa Eksporta un inovācijas balva 2014 četrās kategorijās iesniegts 101 pieteikums no uzņēmumiem visā Latvijā. Noslēgusies konkursa pirmās kārtas rezultātu apkopošana un izvērtēšana, un konkursa 2. kārtai ir izvirzīts 31 uzņēmums.

Saskaņā ar konkursa nolikumu, iesniegto pieteikumu izvērtēšana notiek divās kārtās. Konkursa pirmajā kārtā tika izvērtēti dalībnieku pieteikumi un žūrijas komisija izvirzīja dalībai konkursa otrajā kārtā visvairāk punktus ieguvušos pretendentus katrā kategorijā. Otrajā kārtā ietilpst uzņēmumu apmeklējumi un konkursam pieteikto produktu vai pakalpojumu prezentācijas, kā arī intervijas ar uzņēmējiem.

Konkursa kategorijā Eksportspējīgākais komersants lielo/ vidējo komercsabiedrību grupā, apkopojot un izvērtējot 1. kārtas rezultātus, 2. kārtā izvirzīti uzņēmumi:

• 66 NORTH BALTIC, SIA

• COMPAQPEAT, SIA

• KARAVELA, SIA

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Būvmateriālu ražotāju meka

Kristīne Stepiņa, 08.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stopiņu novada smagsvari – būvmateriālu ražotāji Knauf un Sakret – šogad uzlabojumus pašmāju tirgū negaida, tēmē uz Skandināvijas tirgu, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Stopiņu novadā strādā vairāki būvmateriālu ražošanas uzņēmumi, tie uzteic uzņēmējdarbības vidi un infrastruktūru, kā arī izejmateriālu pieejamību. Kopš 2003. gada Rumbulā darbojas SIA Sakret, 2005. gadā darbību sāka SIA Sakret Plus. 2004. gadā Sauriešos tika atvērta SIA Knauf rūpnīca. Pērn ražotāju apgrozījums samazinājies, to ietekmējis Krievijas rubļa vērtības kritums un pārrāvums Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļu piesaistē būvdarbiem.

Rūpnīcas atrašanās vieta Stopiņu novada Sauriešos SIA Knauf ir izdevīga, jo tās tuvumā – Salaspilī un Saulkalnē – atrodas ģipšakmens iegulas. Uzņēmumam pieder derīgo izrakteņu atradnes, kurās tiek iegūts izejmateriāls. Knauf Salaspils karjerā iegūst aptuveni 300 tūkstošus tonnu ģipšakmens gadā. «Saulkalnē šobrīd ieguvi neveicam, taču plānojam to sākt 2017. gadā, lai būtu iespējams pirms Rail Baltica pamattrases un multimodālā kravu termināļa būvniecības izrakt ģipškameni, kas atrodas zem plānotās attīstības teritorijas. Lai iekļautos noteiktajos termiņos, nāksies iegūt dubultu apjomu, kas nozīmē pietiekami lielus iesaldētus līdzekļus,» stāsta Knauf rūpnīcas direktors Arnis Ivanovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Sakret reģistrējis jaunu komercķīlu ar maksimālo nodrošinājuma summu 1,5 miljoni eiro

Žanete Hāka, 24.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sauso būvmaisījumu ražotājs SIA «Sakret» reģistrējis jaunu komercķīlu, par labu AS «BlueOrange Bank» ieķīlājot visu mantu, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Komercķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 1,5 miljoni eiro. Jaunā komercķīla reģistrēta 23. septembrī. Kopumā uzņēmumam ir aktuāla 31 komercķīla, liecina «Lursoft» izziņa.

SIA «Sakret» dibināts 2003. gadā un tā pamatkapitāls ir 2 048 366 eiro.

Uzņēmuma 2018. gada finanšu rādītāji vēl nav pieejami, bet 2017. gadā SIA «Sakret» apgrozījums bija 7,409 miljoni eiro, bet tas strādāja ar zaudējumiem, kas sasniedza 476 tūkstošus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Izveido Baltijā pirmo 3D betona drukāšanas laboratoriju

Db.lv, 08.04.2021

Zinātniskās laboratorijas vadītājs, RTU Būvniecības inženierzinātņu fakultātes vadošais pētnieks Māris Šinka.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) partnerībā ar lielāko sauso un lietošanai gatavo būvmaisījumu ražotāju Baltijas reģionā SIA Sakret izveidojusi 3D betona drukāšanas zinātnisko laboratoriju, liekot pamatus novatorisku tehnoloģiju izmantošanai būvniecībā Baltijā.

Laboratorijā varēs drukāt betona masu, izstrādāt prototipus objektu vai konstrukciju detaļu 3D printēšanai, pētīt un pārbaudīt inovatīvus materiālus, testēt izdrukātus objektus. Laboratorijā veikti pētījumi varētu kļūt par pamatu standartu izstrādāšanai, lai 3D tehnoloģijas varētu izmantot dažādu ēku būvniecībai ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā.

Plānots, ka tā kļūs par brīvās pieejas zinātnes platformu 3D betona un citu būvmateriālu printēšanas jomā. Tā būs pieejama gan studentiem un pētniekiem, gan dažādām kompānijām un jaunuzņēmumiem zināšanu komercializācijai.

3D betona printēšana ir inovatīvs zinātnes un tehnoloģiju attīstības virziens, kas strauji attīstās visā pasaulē. Tehnoloģija ir ilgtspējīga, nodrošina cilvēkresursu un materiālu efektīvu izmantošanu, kā arī arhitektūras un būvniecības nozarēm piedāvā gandrīz bezgalīgas iespējas, kas saistītas ar formas, izmēra un struktūras brīvību. 3D betona printeri izgatavoja RTU zinātnieki ar RTU Dizaina fabrikas inženieru atbalstu.

Komentāri

Pievienot komentāru