Miestiņa ražotāji gatavojas sezonai 

Sagaidot jauno sezonu, aldari investē gan jaunās iekārtās, gan būvēs, kas tiem ļaus kļūt konkurētspējīgākiem, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Sandra Dieziņa, 07.3.2018
1/9

Foto: Ieva Leiniša/LETA

Kā liecina Latvijas Alus darītāju savienības informācija, par spīti nodokļu sloga pieaugumam miestiņa brūvētāji turpina investēt iekārtu modernizācijā un tehnoloģisko procesu uzlabošanā. Lai apvienotu spēkus un iepazīstinātu tūristus ar mazo un vidējo alus darītavu plašo piedāvājumu, Rīgā izveidots alus kvartāls.

Lai padarītu Rīgu pievilcīgāku gardēžu tūristiem un iepazīstinātu viesus ar Latvijā darītā alus daudzveidību, sekmējot mazo Latvijas brūžu attīstību un eksportu, tapis Rīgas Alus kvartāls (Riga Beer District). Tas apvieno deviņus raksturā dažādus alus bārus – Valmiermuižas vēstniecība Rīgā, Labietis, Zobens un Lemess, Valters un Grapa, Taka, Ziemeļu Enkurs, Autentika, Vest, Alķīmiķis, kas kopā aicina nogaršot vairāk nekā 100 dažādus Latvijā darītos alus.

Rīgas Alus kvartāla iniciators Aigars Ruņģis uzsver – pēdējos desmit gados alus darītavu skaits Latvijā ir trīskāršojies – no 15 brūžiem 2008. gadā līdz 45 – šodien. Tuvākā gada laikā plānots atvērt vēl vismaz trīs jaunas mazās alus darītavas. To kopējais skaits Latvijā uz vienu miljonu iedzīvotāju jau šobrīd pārsniedz ASV, kas pasaulē slavena ar savu amata jeb craft alus kultūru, tāpēc pienācis laiks arī Latvijai kļūt pamanītai pasaules alus kartē.

«Alus ir latviešu nacionālais dzēriens, ar kuru varam lepoties tikpat ļoti kā Skotija ar viskiju vai Francija ar vīnu. Alus mūsu senčiem bija svētku neatņemama sastāvdaļa mūža lielākajos godos un gadskārtās. Latvijas simtgadē sasniegts brīdis, kad importa alu Latvijā pārdod vairāk, nekā Latvijā izbrūvēto, jo vairākas lielās alus darītavas savu ražošanu pārcēlušas ārpus Latvijas, kur tas ir izdevīgāk,» stāsta A. Ruņģis.

Visu rakstu Miestiņa ražotāji gatavojas sezonai lasiet 7. marta laikrakstā Dienas Bizness.

Tevi varētu interesēt

To kopīgiem spēkiem izveidojuši aldaris Dāvis Linde un jūrasbraucējs Klāvs Killo.

Īpaša vērība 2017.gadā alus darīšanas jomā pievērsta ilgtspējīgai attīstībai, uzsverot vienotas vides, sociālā un ekonomiskā attīstības nozīmi.

Liepājā durvis apmeklētājiem vēris tā dēvētais «kabatas formāta» alus bārs Miezis un kompānija,...

Šajā piektdienā portāls db.lv saviem lasītājiem piedāvā ielūkoties alus Labietis ražotnē,...

Alus Labietis radītāji Reinis Pļaviņš un Edgars Melnis iestrādājušies jaunajā ražotnē Ādažos,...

Nepalaid garām

Nākamajā gadā uzņēmējiem gaidāms ne viens vien izaicinājums, taču tajā pašā laikā...

Par čeku loterijas devumu ēnu ekonomikas apkarošanā un nodokļu ieņēmumu palielināšanā varēs...

Ekonomikas izaugsmes bremzēšanās ir vērojama, taču vismaz tuvāko gadu laikā tik dziļa...

Latvijas tehnoloģiju uzņēmumi saredz iespēju darbiniekiem strādāt attālināti, taču ļaut strādāt...

Novembra sākumā Rīgā, Ģertrūdes ielā atklāts salons BG Suits, kas piedāvā gan...

Norisinājusies ikgadējā Dienas Biznesa rīkotā TOP 500 apbalvošanas ceremonija, kurā tiek atvērts...

No šīs sadaļas

Turīgākajās valstīs iedzīvotāji strādā daudz mazāk darba stundu...

Dānijas saliekamo rotaļlietu un konstruktoru ražotāja «Lego» tīrā peļņa pērn samazinājusies...

2018. gada janvārī, salīdzinot ar 2017. gada janvāri, rūpniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri...

Valmieras stikla šķiedras ražotais produkts Atex® iedvesmojis divas apņēmīgas jaunietes - valmierieti...

Daugavpils metālapstrādes un mašīnbūves uzņēmums SIA «Zieglera mašīnbūve» reģistrējis...

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrība (LPKS) «Māršava» šogad pārtraukusi...

Grobiņā uzietās nelegālās gaļas produktu ražotnes īpašniekam par iesaistīšanos pārtikas...

Vilnas pārstrādes uzņēmums SIA Limbažu Tīne ražo dzijas un austos izstrādājumus –...

Nelegālais gaļas pārstrādes cehs Grobiņā atklāts, kad Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)...

Augsto tehnoloģiju uzņēmuma «HansaMatrix» koncerna apgrozījums 2020.gadā varētu sasniegt 30...