Jaunākais izdevums

Latvijai ir jāpievienojas eiro zonai, jo de facto lats jau tagad ir eiro, taču ja būtu ļauts izvēlēties, tad varbūt labāk būtu pievienoties Zviedrijas kronai, intervijā žurnālam Playboy atzīst Olainfarm valdes priekšsēdētājs, miljonārs Valērijs Maligins.

«Protams, jādzīvo vienotā Eiropā, un de facto lats jau tagad ir eiro, tas neeksistē vakuumā un apmierina Eiropas un Latvijas banku sistēmu. Tāpēc mums ir izveidojusies tik laba banku nozare, ka ir stabils lats. Eiro ir jāpievienojas… lai gan, ja varētu padomāt, tad varbūt labāk pievienoties Zviedrijas kronai,» ar humoru saka Maligins. Viņa vadītajai rūpnīcai gan naudas maiņa neesot izšķiroši svarīga.

Viņš atzīst, ka krīze ir beigusies un patlaban ir sākušās pozitīvas tendences, tomēr ātri atjaunot finanšu sistēmu neizdosies, arī citas nozarēs uz strauju izaugsmi pagaidām neesot pamata gaidīt. «Daudzi ir emigrējuši, tāpēc te samazinājies bezdarbs. Labi, ka mūsu cilvēki ir elastīgi, var aizbraukt un braukt atpakaļ. Grieķiem tā nav, viņu izglītība atpaliek no mūsējās, pat liela bezdarba gadījumā viņi savu darbaspēku nevar eksportēt. Spāņiem tas pats, 25 procenti ir mazizglītoti. Mēs labāk pielāgojamies jauniem apstākļiem. Kad te kļūs labāk, cilvēki atkal brauks atpakaļ,» stāsta uzņēmējs. Viņaprāt, lai Latvija dzīves līmeņa ziņā pietuvotos vidējam Eiropas līmenim, būs nepieciešami vēl divdesmit gadi.

Maligins neslēpj, ka viņam bieži piedāvā atpirkt Olainfarm, ko viņš 1997.privatizēja un desmit gadu laikā pārveidoja par rietumniecisku kompāniju. Uz jautājumu, vai tiešām uzņēmuma cena ir ap 160 miljoniem eiro, viņš atbild, ka neredz jēgu to pārdot, tāpēc cenas tam nav.

Tāpat intervijā viņš stāsta par savu biznesu un spēju izdzīvot totāli kriminalizētajā biznesa vidē 1990.gadu pirmajā pusē, par farmācijas saistību ar narkotikām un to, kāpēc cilvēki mīl māksliniekus, bet neieredz biznesmeņus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Olainfarm vadītājs: Iespējas Turcijas tirgū pavērušās, pateicoties eksprezidentam Bērziņam

LETA, 18.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Farmācijas uzņēmumam Olainfarm pavērusies iespēja strādāt Turcijas tirgū un tas zināmā mērā noticis, pateicoties bijušajam Latvijas prezidentam Andrim Bērziņam, atzina uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.

«Mūsu eksprezidents Andris Bērziņš pērn vasarā divas reizes runāja ar Turcijas prezidentu Redžepu [Tajipu] Erdoanu, lai turki pie mums uz ražošanu atsūta savu komisiju, kas pārbaudīs ražošanas prakses atbilstību pienācīgajām normām. Un tajā brīdī es stāvēju blakus,» sacīja Olainfarm vadītājs.

«Tas nostrādāja - pie mums atsūtīja inspekciju, un, lai tas būtu ātri, mūs nolika priekšā rindā, kurā ir tūkstošiem uzņēmumu, kas gaida tādu pašu pārbaudi,» norādīja Maligins.

Tas varēja notikt, arī pateicoties politiskajam resursam, piebilda uzņēmējs, atgādinot, ka Latvija vienmēr atbalstījusi Turciju tās ceļā uz Eiropas Savienību (ES).

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Māksliniece Dzelme un Olainfarm vadītājs Maligins nodibina kino producēšanas kompāniju

LETA, 09.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Māksliniece un aktrise Elīna Dzelme un farmācijas uzņēmuma Olainfarm valdes priekšsēdētājs Valērijas Maligins nodibinājuši kino producēšanas kompāniju Egotrashcinema, apstiprināja Maligins.

Viņš skaidro, ka šogad Dzelmes īsmetrāžas debijas filma Egomorphosis ar panākumiem startējusi Kannu kino festivālā, izturot lielu atlases konkursu, un ir iecerēta nākamās filmas veidošana.

«Mūsu kino kompānijas Egotrashcinema dibināšana izriet no nepieciešamības jauno kino projektu pašiem producēt un kontrolēt tā tapšanas un ražošanas procesu,» atzīmē Maligins.

Paredzēts, ka nākotnē Egotrashcinema strādās pie īsfilmu, eksperimentālo un pilnmetrāžas filmu veidošanas, piebilst Maligins.

Kā liecina Firmas.lv informācija, SIA Egotrashcinema dibināta šī gada 3.jūnijā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3000 eiro. Dzelmei pieder 60% Egotrashcinema daļu, Maliginam - 40%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijā (VP) saņemtie ekspertīžu rezultāti apstiprinājuši, ka pagājušā gada nogalē AS «Olainfarm» vadītājs un līdzīpašnieks Valērijs Maligins nav miris vardarbīgā nāvē, aģentūrai LETA apstiprināja VP preses pārstāve Elīna Sprudzāne.

Pievienota 2. rindkopa

Vīrietis esot miris «dabīgā nāvē», taču precīzu nāves cēloni policija atklāt nedrīkstot.

Kriminālprocess formāli vēl nav izbeigts, jo nepieciešams veikt pārējās izmeklēšanas darbības.

Jau drīz pēc Maligina nāves policija paziņoja, ka viņam ārējas vardarbīgas nāves pazīmes nav konstatētas.

Jau ziņots, ka Maligins mūžībā aizgāja decembra sākumā 52 gadu vecumā. Mirušais atrasts savā dzīvesvietā Jūrmalā.

Maligins kļuva par «Olainfarm» valdes priekšsēdētāju pēc uzņēmuma privatizācijas 1997.gadā. Viņa vadībā AS «Olainfarm» attīstījās par vienu no vērtīgākajiem uzņēmumiem Latvijā ar apgrozījumu virs 100 miljoniem eiro un eksportu uz vairāk nekā 50 valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Papildināta - Maligins pārdevis Olainfarm akcijas par gandrīz vienu miljonu eiro

Žanete Hāka, 31.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Farmācijas uzņēmuma Olainfarm vadītājs Valērijs Maligins pārdevis 127,9 tūkstošus kompānijas akciju, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga.

Pārdodot akcijas, V. Maligins ieguvis 999,9 tūkstošus eiro.

Akciju pārdošana ir daļa no Latvijas zaļās farmācijas uzņēmuma Silvanols pārņemšanas darījuma, skaidro V. Maligins. «Mēs esam pārliecinājušies, ka Silvanols ir ievērojams attīstības potenciāls, tādēļ vēlamies lielāku lomu un klātbūtni šī uzņēmuma panākumu kaldināšanā. Ar tā bijušajiem īpašniekiem vienojāmies par papildu Silvanols daļu iegādi, nodrošinot viņiem iespēju iegādāties nelielu daļu no man piederošajām Olainfarm akcijām,» norāda V. Maligins.

«Īpašnieku pārliecība par uzņēmumu attīstības potenciālu un spēju to īstenot ir būtiska ceļā uz panākumiem, tāpēc esmu gandarīts par pārliecinātiem partneriem, ar kuriem kopā turpināt strādāt. Pēc šī darījuma noslēgšanas Olainfarm piederēs 97% Silvanols akciju,» norāda V. Maligins.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien dienas pirmajā pusē farmācijas kompānijas AS Olainfarm akcijas cena sarukusi par 6,49% līdz 8,35 eiro, liecina informācija Nasdaq Riga.

Dienu akcijas cena sāka pie 8,92 eiro. Kopumā ar akcijām pirmdien veikts 201 darījums, kurā tirgoti 40,6 tūkstoši akciju, kopējam tirdzniecības apgrozījumam sasniedzot 342 tūkstošus eiro.

Db.lv jau rakstīja, ka sestdien, 9.decembrī savās mājās Jūrmalā 52 gadu vecumā miris uzņēmējs, AS Olainfarm vadītājs un līdzīpašnieks Valērijs Maligins.

Olainfarm valdes loceklis Salvis Lapiņš paziņojumā biržai atgādina, ka V.Maligins kļuva par Olainfarm valdes priekšsēdētāju pēc uzņēmuma privatizācijas 1997.gadā un viņa vadībā AS Olainfarm attīstījies par vienu no vērtīgākajiem uzņēmumiem Latvijā ar apgrozījumu virs 100 miljoniem eiro un eksportu uz vairāk nekā 50 valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Maligins: Medikamenti Latvijā ir dārgāki nekā eksporta tirgos

LETA, 12.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas farmācijas kompānijas Olainfarm ražoto medikamentu cenas vietējā tirgū ir augstākas salīdzinājumā ar eksporta cenām, atklāj AS Olainfarm valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.

«Latvijā, kā arī Eiropā kopumā, [medicīniskie] preparāti ir dārgāki salīdzinājumā ar valstīm, uz kurām mēs pārsvarā eksportējam zāles. Mazs tirgus apjoms nosaka nepieciešamību vairāk tērēt iepakojumam, administrēšanai un dažādu nodokļu nomaksai. Līdz ar to nākas ražot vairākas pavisam mazas dažādu produktu sērijas. Tādējādi sanāk ļoti liels roku darba apjoms,» norādīja Maligins.

Vislielāko Olainfarm apgrozījuma daļu veido Krievijas tirgus - 37-38%, otrajā vietā ir Ukraina - aptuveni 20% apgrozījuma. Pārdošanas apjoms Latvijas tirgū sasniedz aptuveni 15%, savukārt uz rietumu tirgiem tiek eksportēti aptuveni 10% uzņēmuma produkcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūžībā aizgājušā farmācijas kompānijas «Olainfarm» vadītāja un līdzīpašnieka Valērija Maligina testaments tiks nolasīts 16.janvārī, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

Testamenta nolasīšanu izsludinājusi zvērināta notāre Valda Vaivara.

Pieteikties aicināti visi mantinieki, kreditori un citas personas, kurām ir tiesības uz mantojumu. Pieteikšanās termiņā nepieteiktās kreditoru pretenzijas tiks dzēstas.

Mantojumam pieteikties var četru mēnešu laikā - līdz 2018.gada 13.aprīlim.

Testaments tiks nolasīts 16.janvārī plkst.16 Vaivaras prakses vietā Rīgā, Kalpaka bulvārī 9. Tiek aicināti visi, kuriem kā mantiniekiem, kam būtu tiesība mantot pēc likuma, legatārijiem, kreditoriem vai kā citādi, ir kādas tiesības uz mantojumu. Tiek uzaicinātas arī personas, kurām ir iebildumi pret mirušā pēdējās gribas rīkojuma aktu, pretējā gadījumā tas tiks atzīts par likumīgā spēkā stājušos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien AS Olainfarm akcijas cena atkal pakāpusies par 5,39%, liecina informācija Nasdaq Riga.

Patlaban akcija maksā 8,8 eiro. Ar Olainfarm akcijām veikti 19 darījumi, kuru laikā tirgotas 3260 akcijas. Kopējais tirdzniecības apgrozījums sasniedzis 28,2 tūkstošus eiro.

Db.lv jau rakstīja, ka pirmdien farmācijas kompānijas AS Olainfarm akcijas cena sarukusi par 6,49% līdz 8,35 eiro.

Dienu akcijas cena sāka pie 8,92 eiro. Kopumā ar akcijām pirmdien veikts 201 darījums, kurā tirgoti 40,6 tūkstoši akciju, kopējam tirdzniecības apgrozījumam sasniedzot 342 tūkstošus eiro.

Sestdien, 9.decembrī savās mājās Jūrmalā 52 gadu vecumā miris uzņēmējs, AS Olainfarm vadītājs un līdzīpašnieks Valērijs Maligins.

Olainfarm valdes loceklis Salvis Lapiņš paziņojumā biržai atgādina, ka V.Maligins kļuva par Olainfarm valdes priekšsēdētāju pēc uzņēmuma privatizācijas 1997.gadā un viņa vadībā AS Olainfarm attīstījies par vienu no vērtīgākajiem uzņēmumiem Latvijā ar apgrozījumu virs 100 miljoniem eiro un eksportu uz vairāk nekā 50 valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

15.decembrī tiks fiksēts AS Olainfarm akcionāru saraksts rezervju izmaksai, liecina Nasdaq Riga paziņojums.

Tādējādi 13. decembris ir pēdējā tirdzniecības diena, kad akcijas, kas iegādātas, slēdzot automātiski savietotus darījumus uzdevumu grāmatā, dod tiesības saņemt rezerves izmaksu.

Sākot ar 14. decembri investori, kas būs iegādājušies AS Olainfarm akcijas, slēdzot Automātiski savietotus darījumus uzdevumu grāmatā, vairs nesaņems attiecīgo rezerves izmaksu.

Akcionāru sapulcē jūnijā tika nolemts novirzīt AS Olainfarm rezervju daļu 281,7 tūkstošu eiro apmērā izmaksai AS Olainfarm akcionāriem, izmaksājot par vienu akciju 0,02 eiro.

Db.lv jau rakstīja, ka sestdien, 9.decembrī savās mājās Jūrmalā 52 gadu vecumā miris uzņēmējs, AS Olainfarm vadītājs un līdzīpašnieks Valērijs Maligins.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 9.decembrī savās mājās Jūrmalā 52 gadu vecumā miris uzņēmējs, AS Olainfarm vadītājs un līdzīpašnieks Valērijs Maligins, liecina Olainfarm paziņojums Nasdaq Riga.

Olainfarm valdes loceklis Salvis Lapiņš paziņojumā biržai atgādina, ka V.Maligins kļuva par Olainfarm valdes priekšsēdētāju pēc uzņēmuma privatizācijas 1997.gadā un viņa vadībā AS Olainfarm attīstījies par vienu no vērtīgākajiem uzņēmumiem Latvijā ar apgrozījumu virs 100 miljoniem eiro un eksportu uz vairāk nekā 50 valstīm.

V.Maligins bijsi arī Endokrininiai Preparatai valdes priekšsēdētājs, AS Rīgas farmaceitiskā fabrika padomes priekšsēdētājs, farmācijas kompānijas Aroma Baltfarm un SIA Alfa-Denta direktors, kā arī daudzu citu uzņēmumu vadītājs un īpašnieks.

Laikraksta Dienas Bizness šogad izdotajā Latvijas 100 bagātāko cilvēku sarakstā V.Maligins ieņēma 7.vietu ar bagātību 70 miljonu eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Olainfarm padome šonedēļ kompānijas valdē varētu iecelt Belēviču

LETA, 19.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ plānots sasaukt farmācijas kompānijas AS «Olainfarm» padomes sēdi, kurā varētu lemt par uzņēmuma līdzšinējās valdes vai tās daļas atlaišanu, vietā ieceļot bijušo veselības ministru, pašreizējo gāzes uzņēmēja Jura Savicka biznesa partneri Gunti Belēviču, pirmdien vēsta «Latvijas Avīze».

Belēviču uz uzņēmuma valdi saskaņā ar oficiālo versiju aicinājis «Olainfarm» padomes priekšsēdētājs Ivars Godmanis.

Kā atgādina laikraksts, jukas ap vienu no diviem lielākajiem Latvijas farmācijas uzņēmumiem sākās, kad pagājušā gada 9.decembrī negaidīti nomira tā kontrolpaketes īpašnieks Valērijs Maligins.

Laikraksts norāda, ka tiek plānota «Olainfarm» padomes sēde, kurā varētu lemt par līdzšinējās valdes vai tās daļas atlaišanu, savukārt vietā varētu nākt Savicka pašreizējais biznesa partneris, kādreizējais veselības ministrs Belēvičs.

«Olainfarm» padomes priekšsēdētājs Godmanis laikrakstam apstiprinājis, ka šonedēļ varētu sasaukt padomes sēdi, bet oficiāli izsludināta tā vēl neesot. «Ir tāda doma, jā. Vēl mēs neesam oficiāli izsludinājuši,» laikrakstam atzinis Godmanis, norādot, ka sēdē apspriežamos jautājumus «mēs redzēsim uz vietas», un «jūs nebūsiet pirmie, kas uzzinās dienas kārtību».

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lapiņš: jāsamierinās - Latvijā VEF lieluma uzņēmuma vairs nebūs

Dienas Bizness, 12.02.2014

Olainfarm valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins (no labās) un Olainfarm valdes loceklis Salvis Lapiņš.

Foto: Vitālijs Stīpnieks, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts elektrotehniskās fabrikas* (VEF) lieluma ražojošu uzņēmumu, kas nodarbinās daudzus tūkstošus darbinieku, Latvijā nebūs, iespējams, nekad, intervijā laikrakstam Dienas Bizness savu uzkstau pauž Olainfarm valdes loceklis Salvis Lapiņš.

Tikmēr Olainfarm valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins intervijā nav tik pesimistisks, norādot, ka jāattīsta jomas, kur spēcīgas tradīcijas – ķīmija, farmācija, kosmētika, kokapstrāde, lauksaimniecība.

Maligins arī pauž uzskatu, ka Eiropas Savienība (ES) dara nepareizi, konkrētām valstīm uzliekot aizliegumus kaut ko ražot vai neražot. «Vācijā, piemēram, ir slavenais Mercedes, kas ražo mašīnas un dod ieguldījumus nodokļu veidā Vācijas budžetā, no kura pēc tam līdzekļi tiek novirzīti citu eirozonas valstu, piemēram, Grieķijas glābšanai. Kāpēc Mercedes autobusus jau sākotnēji nevarētu ražot grieķi vai portugāļi, dodot valstīm nodokļu atvieglojumus? Kopumā ir jāmaina domāšana, jo valstis, arī Latviju nevajag barot tikai ar zivīm, bet ir jādod makšķeres – nepieciešamās tehnoloģijas. Uzskatu – ja iekārtas tiek pasūtītas Eiropā, tad tām ir jābūt ražotām Eiropā, nevis Itālijas piegādātājs saņem mašīnu no Indijas. Eiropā ir visas iespējas saražot nepieciešamās iekārtas, kas dotu darba vietas un ekonomisko izaugsmi,» saka Maligins.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Maligina pēdējā intervija Dienas Biznesam: Ambīcijām ir robežas

Db.lv, Kristīne Stepiņa, 10.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ambīcijām ir robežas, tā intervijā DB, ko publicējām pavasarī, 26.maijā, teica AS Olainfarm valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins, kurš pērn iegādājies uzņēmumus par aptuveni 20 miljoniem eiro.

Pieminot sestdien, 9.decembrī mūžībā aizgājušo uzņēmēju, publicējam viņa interviju pilnā apmērā.

Uz interviju ar vienu no turīgākajiem Latvijas uzņēmējiem nācās gaidīt pāris mēnešus, tikšanās laiki vairākkārt tika pārcelti viņa lielās aizņemtības dēļ. Tiekamies Olainfarm valdes priekšsēdētāja kabinetā, kurš nesen pārbūvēts līdz nepazīšanai. Darba telpā, kuru caurvij Art Deco stils, novietota melna Austin Morris Traveler Woodie automašīna. Tās salonā izveidots bārs, bet vietā, kur jābūt motoram, ir skaņuplašu atskaņotājs. Blakus spēkratam atrodas degvielas uzpildes stacija, kas pilda ledusskapja funkcijas. Pie sienām sakārtas sievas – mākslinieces Elīnas Maliginas – gleznas un no dažādām pasaules valstīm atvestās ikonas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Ķīmijas nozarē uzņēmumiem izaugsme; meklē jaunas eksporta iespējas

Andrejs Vaivars, BNS, speciāli DB, 28.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīmijas nozarēs strādājošie uzņēmumi kāpina gan ražošanas, gan pārdošanas apjomus.

Darbības rādītājus pērn ļāvusi uzlabot gan ekonomiskās situācijas stabilizēšanās, gan ieguldītie resursi mārketingā. Uzņēmēji gan norāda arī uz riskiem, problēmām, ar kādām jārēķinās, ja valsts līmenī netiks radīti labvēlīgāki nosacījumi attīstībai. Tas attiecas gan uz kvalificēta darbaspēka piesaisti, gan ieguldījumiem vietējo zinātnes sasniegumu atpazīstamībā.

Svarīga Krievija

Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmumu asociācijas valdes priekšsēdētājs Vitālijs Skrīvelis norāda, ka pagājušais gads ir bijis pozitīvi vērtējams faktiski visām ķīmijas nozarēm Latvijā – pieaudzis saražotās produkcijas apjoms, intensīvi meklēti jauni tirgi. Ļoti laba situācija esot kosmētikas un būvķīmijas produkcijas ražotājiem. Stabili attīstās farmācijas uzņēmumi, taču atbilstoši V. Skrīveļa teiktajam šajā nozarē nav vērojams straujš pieaugums, un tāds tas arī nav bijis gaidāms, ņemot vērā, ka runa ir par nozari, kas jau iepriekšējos gados sasniegusi ievērojamus darbības rādītājus. Respektīvi, panākt straujas izmaiņas ir ļoti grūti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Decembrī aizsaulē aizgājušā uzņēmēja Valērija Maligina atraitne Elīna Maligina nolēmusi izprasīt sev neatņemamo mantojuma daļu.

Decembrī aizsaulē aizgājušā uzņēmēja Valērija Maligina atraitne Elīna Maligina nolēmusi izprasīt sev neatņemamo mantojuma daļu, aģentūrai LETA pastāstīja Maliginas advokāts Mārtiņš Knipšis.

Viņš sacīja, ka otrdien nolasītajā AS «Olainfarm» vadītāja testamentā bija minētas uzņēmēja trīs meitas, no kurām divas ir pilngadīgas, bet uzņēmēja atraitne tajā netika minēta. Viņš uzsvēra, ka nolasītais testaments tika izveidots laikā, kad Maliginu pāris vēl nebija precējies. Tomēr, ņemot vērā, ka abus vienoja laulības saites, Maliginai kā aizgājēja sievai atbilstoši likumam ir tiesības pretendēt uz sev neatņemamo mantojuma daļu, uzsvēra Knipšis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Maligina atraitne tiesā apstrīd Olainfarm mirušā īpašnieka testamentu

LETA, 05.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn decembrī mirušā uzņēmēja Valērija Maligina atraitne Elīna Maligina tiesā apstrīdējusi «Olainfarm» īpašnieka testamentu, aģentūrai LETA pastāstīja Maliginas advokāts Pāvels Rebenoks.

Pieteikums iesniegts Rīgas rajona tiesas namā Jūrmalā. Tiesā aģentūrai LETA apstiprināja, ka lieta ir ierosināta, taču sēdes datums vēl nav nozīmēts.

Rebenoks pastāstīja, ka par atbildētājām šajā lietā norādītas Maligina meitas, kuras atbilstoši testamentam mantojušas tēva īpašumus. Līdz ar lietas ierosināšanu mantojuma lieta esot apturēta. Mantojuma apliecības 13.aprīlī netiks izsniegtas, kamēr nebūs noregulējums šajā ierosinātajā lietā, stāstīja advokāts, saskaņā ar likumu civillietās ir iespējams izlīgums, taču šāds noregulējums būtu atkarīgs no atbildētāju pozīcijas.

«Mēs uzskatām, ka 16.janvārī nolasītais testaments neatspoguļo Maligina pēdējo gribu. Pēdējā griba bija cita un to mēs varam tiesā pierādīt ar dokumentiem un liecībām. Mums ir pamats uzskatīt, ka 2016.gada 16.februārī parakstītais testaments ir viltojums,» paziņoja advokāts. Viņš gan patlaban publiski atturējās atklāt Maliginas rīcībā esošo pierādījumu bāzi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No zaļās farmācijas uzņēmuma SIA Silvanols valdes priekšsēdētāja amata atbrīvota uzņēmuma māteskompānijas Olainfarm līdzšinējā lielākā akcionāra Valērija Maligina atraitne Elīna Maligina, liecina Firmas.lv dati.

Trešdien veiktas izmaiņas uzņēmuma valdē, no tās izslēdzot Elīnu Maliginu, bet valdes priekšsēdētāja amatā apstiprinot līdzšinējo valdes locekli, ilggadējo finanšu direktori Lieni Puriņu.

Valdē trešdien iecelta Olainfarm meitasuzņēmuma SIA Longgo valdes locekle un mārketinga vadītāja Ieva Palma. Uzņēmuma valdē darbu turpina arī ražošanas direktors Jevgeņijs Zainapovs.

Maligina par Silvanola valdes priekšsēdētāju tika iecelta šī gada pavasarī, nomainot Artjomu Borcovu, kurš darbu turpināja Olainfarm koncernā.

Silvanols ir dibināts 1994.gadā un nodarbojas ar farmaceitisko preparātu un pamatvielu izpēti un ražošanu. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir zāļu ražotājs Olainfarm (96,69%).

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Olainfarm: Maligina atbrīvota uzņēmumu izaugsmes un konkurētspējas veicināšanai

LETA, 14.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izmaiņas SIA «Silvanols» valdē, tostarp no valdes priekšsēdētāja amata atbrīvojot Elīnu Maliginu, ir uzņēmuma akcionāru lēmums un tas ir pieņemts, lai veicinātu «Silvanols» izaugsmi un konkurētspēju, informēja «Silvanols» mātesuzņēmumā AS «Olainfarm».

Šī motivācija esot attiecināma arī uz pārmaiņām vēl viena «Olainfarm» meitas uzņēmuma SIA «Longgo» valdē.

No Silvanols valdes priekšsēdētāja amata atbrīvota Elīna Maligina

Salvis Lapiņš saglabās AS Olainfarm valdes locekļa amatu

Maligina pēdējā intervija Dienas Biznesam: Ambīcijām ir robežas

Miris Olainfarm valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Valērija Maligina daļas uzņēmumos AS «Olainfarm» un SIA «Olmafarm» mantos viņa bērni.

Decembrī aizsaulē aizgājušā uzņēmēja Valērija Maligina daļas uzņēmumos AS «Olainfarm» un SIA «Olmafarm» atbilstoši šodien nolasītajam testamentam vienādās daļās mantos viņa bērni, aģentūru LETA informēja «Olainfarm» pārstāvis, valdes loceklis Salvis Lapiņš.

Atbilstoši testamentam mantinieki turpmāko piecu gadu laikā nedrīkstēšot atsavināt vai dāvināt mantotās uzņēmumu daļas.

Kā norādīja Lapiņš, šodien nolasītais testaments vēl nav stājies spēkā. Četru mēnešu laikā to var apstrīdēt citi iespējamie mantinieki.

Zvērināta notāre Valda Vaivara, kura otrdien nolasīja Maligina testamentu, aģentūrai LETA sacīja, ka atbilstoši Civillikumam aizgājēja mantojums likumiski vienādās daļās pienākas neatraidāmajiem mantiniekiem - laulātajam un bērniem. Ja kādiem no neatraidāmajiem mantiniekiem aizgājējs testamentā nav neko atvēlējis, tad tiem ir tiesības pieprasīt neatņemamo daļu, kas ir puse no likumiskās daļas. Neatņemamo mantojuma daļu iespējams saņemt naudas izteiksmē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Olainfarm: Mantojuma apliecību neizsniegšana neietekmēs uzņēmuma akcionāru sapulces norisi

LETA, 13.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mantojuma apliecību neizsniegšana aizvadītā gada decembrī mirušā uzņēmēja, lielākā AS «Olainfarm» akcionāra Valērija Maligina mantiniekiem neietekmēs šā gada jūnijā plānotās uzņēmuma akcionāru sapulces norisi, norāda «Olainfarm» pārstāvis, valdes loceklis Salvis Lapiņš.

Viņš skaidroja, ka Maligina mantojumu, tostarp viņam piederošo «Olainfarm» kontrolpaketi turpina pārraudzīt par mantojuma aizgādni ieceltā uzņēmēja vecākā meita Irina Maligina. Viņš sacīja, ka neatkarīgi no tā, vai mantojums tiek apstrīdēts, vai mantiniekiem netiek izsniegtas mantojuma apliecības, Maligina turpina saglabāt tiesības akcionāru sapulcē rīkoties un pieņemt lēmumus tāpat kā to iepriekš darīja viņas tēvs.

«Ja ir spēkā esošs aizgādnis, ja mantojums nav sadalīts un arī tiek apstrīdēts, tad [aizgādnim] saglabājas tās pašas funkcijas, kādas dzīves laikā bija Maligina kungam un (..) akcionāru sapulce ir lemtspējīga,» atzīmēja Lapiņš.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka uzņēmums akcionāru sapulci katru gadu rīko aptuveni vienā un tajā pašā laikā, līdz ar to arī šogad to paredzēts rīkot jūnijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS «Olainfarm» padome ir pieņēmusi lēmumu ievēlēt uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatā līdzšinējo uzņēmuma izpilddirektoru un valdes locekli Oļegu Grigorjevu, kā arī iecelt AS «Olainfarm» valdes locekļa amatā Raimondu Terentjevu, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Šis lēmums stāsies spēkā ar brīdi, kad Uzņēmumu reģistra komercreģistrā tiks izdarīts ieraksts par izmaiņām AS «Olainfarm» valdes sastāvā.

Oļegs Grigorjevs ir AS «Olainfarm» izpilddirektors un valdes loceklis ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi ķīmijas un farmācijas nozarē. O. Grigorjevs pievienojās AS «Olainfarm» 2001. gadā. Pirms tam strādājis SIA «Grif» (no 2000. līdz 2001. gadam) un SIA «Aroma» (no 1996. līdz 2000. gadam).

Oļegs Grigorjevs ir ieguvis ekonomista diplomu Maskavas sakaru un informātikas tehniskajā universitātē. Viņam pieder 1000 AS «Olainfarm» akcijas.

Raimonds Terentjevs ir AS «Olainfarm» Kvalitātes vadības departamenta direktors ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi ķīmijas un farmācijas nozarē. R. Terentjevs pievienojās AS «Olainfarm» 2011. gadā no APP «Latvijas Organiskās sintēzes institūts», kur pildīja pētnieka pienākumus. Raimonds Terentjevs ir ieguvis dabaszinātņu bakalaura un maģistra grādus ķīmijā Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultātē. Viņam nepieder AS «Olainfarm» akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Irina Maligina atcelta no Olainfarm lielākā akcionāra Olmafarm valdes

LETA, 04.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms gada mirušā uzņēmēja Valērija Maligina vecākā meita Irina Maligina atcelta no medikamentu ražotājas AS «Olainfarm» lielākā akcionāra SIA «Olmafarm» valdes, liecina «Firmas.lv» informācija.

Valērija Maligina līdzmantinieču un meitu Nikas Saveļjevas un Annas Emīlijas Maliginas pārstāvis advokāts Haralds Velmers aģentūrai LETA skaidroja, ka atbilstoši līdzmantinieku vairākuma lēmumam, šā gada 2.janvārī veiktas izmaiņas «Olmafarm» valdē.

Par «Olmafarm» vienīgo valdes locekli Irinas Maliginas vietā iecelta Milana Beļeviča, kura iepriekš bijusi «Olainfarm» padomes locekle.

«Olmafarm» kapitāldaļas starp Valērija Maligina mantiniecēm ilgstoši netika sadalītas, bet Uzņēmumu reģistra dati liecina, ka kopš 2018.gada 6.novembra akcionāri ir Nika Saveļjeva (33,33%), Anna Emīlija Maligina (33,33%) un mirušais Valērijs Maligins (33,33%).

«Olainfarm» padomes priekšsēdētājs Pāvels Rebenoks aģentūrai LETA sacīja, ka šīs izmaiņas «Olainfarm» darbību nekādā veidā neietekmēs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Maligins: par Olainfarm piedāvā 160 miljonus eiro

Nozare.lv, 12.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par farmācijas uzņēmumu Olainfarm pircēji interesējas katru mēnesi, un cena, cik par uzņēmumu piedāvā, ir 160 miljoni eiro (120 miljoni latu), atklāj Olainfarm padomes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.

Uzņēmējs atzīst, ka kompāniju pārdot viņam piedāvā visu laiku, stāv pat pircēju rinda - nepaiet ne mēnesis, kad atkal parādās jauns pretendents. Un tas notiek, neskatoties uz to, ka uzņēmuma vadība visu laiku saka: Olainfarm netiek pārdots.

Piedāvājumi pārpirkt farmācijas kompāniju ir gan no Rietumiem, gan no Austrumiem, pat no Latīņamerikas, konkrēti - no Čīles, intervijā laikrakstam Telegraf atklāj Maligins.

Interesi izrāda gan spekulanti, kuri vēlas uzņēmumu pārdot tālāk, gan stratēģiskie investori - milzīgi pasaules farmācijas giganti, kuri gatavi attīstīt ražošanu Latvijā.

Jau ziņots, ka Latvijas zāļu ražotāja Olainfarm konsolidētā peļņa pirmajā pusgadā sasniegusi 3,7 miljonus latu, liecina kompānijas paziņojums NASDAQ OMX Riga. Tas ir par 15% vairāk nekā pirmajā pusgadā pērn, kad peļņa bija 3,2 miljoni latu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas farmācijas kompānija AS Olainfarm šonedēļ noslēgs līgumu un informēs par vēl viena uzņēmuma iegādi, aģentūru LETA informē Olainfarm pārstāve Sigita Lapsiņa.

Olainfarm valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins šonedēļ parakstīs līgumu par 100% kapitāla daļu iegādi uzņēmumā, kura darbība ir vērsta uz to, lai palīdzētu cilvēkiem kļūt veselākiem, stāsta Lapsiņa.

Iegādājamā uzņēmuma nosaukumu Olainfarm pārstāve neatklāj.

Līguma parakstīšana notiks 12.maijā plkst.11 viesnīcā Promenade Hotel, kas atrodas Vecajā Ostmalā 40, Liepājā, lai no tās kopīgi dotos uz iegādāto uzņēmumu. Pasākuma laikā būs iespējams uzzināt par darījumu, "Olainfarm" attīstības plāniem un ekskursijā iepazīt iegādājamā uzņēmuma darbību.

LETA jau ziņoja par Olainfarm plāniem noslēgt darījumu par vēl kāda uzņēmuma iegādi, par ko virtuālajā konferencē par uzņēmuma 2015.gada finanšu rezultātiem informēja Olainfarm valdes loceklis Salvis Lapiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saņemti vairāki AS Olainfarm akciju kontrolpaketes pirkšanas piedāvājumi, lielu interesi izrāda ārvalstu investori, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Pēc AS Olainfarm lielākā akcionāra Valērija Maligina nāves pagājušā gada nogalē uzņēmumam netrūkst pircēju, tie ir no dažādām pasaules valstīm, stāsta AS Olainfarm valdes loceklis Salvis Lapiņš. Otrs lielākais pašmāju farmācijas uzņēmums AS Grindeks piedāvājumu pirkt Olainfarm gan nav izteicis. Uzņēmums arī iepriekš bija saņēmis līdzīgus piedāvājumus, taču V. Maligins pārdošanu neplānoja. Tas, vai kompānija tiks pārdota, ir viņa mantinieku ziņā, teic S. Lapiņš. Viņa testaments tiks nolasīts 16.janvārī, liecina paziņojums Latvijas Vēstnesī. «Ļoti ceru, ka arī V. Maligina izveidotā kompānija turpinās savu attīstību kā Latvijas uzņēmums, papildinot mūsu valsts budžetu daudzus jo daudzus gadus ar daudziem jo daudziem miljoniem eiro,» saka Rigvir holdinga valdes priekšsēdētājs Jurģis Auziņš.

Komentāri

Pievienot komentāru