Jaunākais izdevums

No dzīves aizgājusi britu dziedātāja Eimija Vainhausa (Amy Winehouse), vēsta BBC.

Britu dziedātāja Eimija Vainhausa sestdienas vakarā atrasta mirusi savā dzīvoklī. Dziedātāja mirusi 27 gadu vecumā, un viņas nāves apstākļi pašlaik tiek raksturoti kā nenoskaidroti - šobrīd ir uzsākta to izmeklēšana.

Sestdienas pēcpusdienā uz dziedātājas mājām tika izsaukta policija, kad E. Vainhausu mirušu atraduši Londonas neatliekamās medicīniskās palīdzības darbinieki.

Dziedātāja bija atcēlusi savu Eiropas koncerttūri pēc tam, kad koncertā Belgradā uz skatuves viņa kāpa pamatīgā reibumā.

E. Vainhausa 2008. gadā ieguva piecas «Grammy » balvas, savukārt pasaules slavu dziedātāja iemantoja 2006. gadā ar dziesmu «Rehab».

Pēdējo reizi E. Vainhausa uz skatuves kāpa trešdien, kad viņa pievienojās savas krustmeitas Dionnes Bromfīldas (Dionne Bromfield) priekšnesumam, improvizācijā aicinot publiku pirkt viņas krustmeitas albumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cilvēkiem patīk lasīt par slavenībām, kuras tērē milzīgas naudas summas luksusa precēm, pat šajos grūtajos laikos. Galu galā kurš gan nebūtu pārsteigts, uzzinot ka Parisai Hiltonei pieder 325 tūkstošus ASV dolāru vērta suņu būda, kas ir precīza viņas savrupmājas kopija.

CNBC izveidojis sarakstu, kurā aplūko, par kādām precēm daži bagātie un slavenie bijuši gatavi iztērēt pat miljonu ASV dolāru un vairāk. Medijs piebilst, ka bieži vien šo pirkumu praktiskums ir labākajā gadījumā apšaubāms, bet sliktākajā - tādā vispār nav.

Rašs Limbo (Rush Limbaugh)

Politikas komentētājs Rašs Limbo par dzīvi nevar sūdzēties. Viņa radio šovs The Rush Limbaugh Show ir visaugstāk novērtētais radio sarunu šovs Amerikā, un viņam ir astoņu gadu līgums ar Clear Channel Communications 400 miljonu ASV dolāru vērtībā. Diemžēl Limbo mazāk veicas personīgajā dzīvē. Viņš trīsreiz gājis pie altāra un visas trīs reizes arī izšķīries.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Pat nevēlos komentēt šo situāciju – tā ir ļoti personiska lieta,» tā, vaicāta par nākamajā mēnesī plānoto izsoli, ar kuras palīdzību tiks pārdots Aijai Andrejevai, zināmai arī kā Aishai, un Kristiānam Rengardam piederošs dzīvoklis, sacījusi pati dziedātāja.

«Jā, tā nu tas reizēm notiek... Labi, ka [šajā lietā] beidzot vismaz ir kaut kāda virzība,» atbildējusi A. Andrejeva, liecina raksts, kas publicēts vietnē nra.lv.

Pēc ilgas tincināšanas viņa negribīgi atzinusi, ka bijusi galvotāja Rengardam – savam bijušajam puisim. Acīm redzami viņš nav pildījis saistības un nepildīs – Kristiāns ar savu jauno draudzeni tagad mitinās Austrālijā, liecina rakstā paustā informācija. Ar Rengardu dziedātāja bijusi kopā nepilnus četrus gadus, taču šīm attiecībām tika pielikts punkts – 2008. gada jūnijā. «Tā vienkārši notika – sapratām, ka nevaram būt kopā. Dzīvē tā mēdz notikt,» toreiz teikusi Aisha, apgalvojot, ka pēc šķiršanās pāris esot saglabājis labas attiecības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gaiši zilās, nemazgātās dziedātāja Elvisa Preslija apakšbikses izsolē nedēļas nogalē bija plānots pārdot par 10 tūkstošiem Lielbritānijas sterliņu mārciņu (aptuveni 8583 latiem), bet neviens pircējs nav bijis gatavs par tām atdot pat minimālo cenu - 7 tūkstošus mārciņu, vēsta independent.co.uk.

Pirms izsoles par šīm apakšbiksēm tika izrādīta liela interese. Preslijam tās bijušas mugurā 1977. gada koncerta laikā.

Apakšbikses tika izsolītas līdz ar daudzām citām dziedātāja piemiņlietām, tādējādi atzīmējot 35 gadus kopš viņa nāves.

Bībele, kas reiz piederējusi Preslijam, pārdota par 59 tūkstošiem Lielbritānijas sterliņu mārciņu (50 639 latiem). Tā viņam bijusi Ziemassvētku dāvana. Bībelē ir arī ar dziedātāja roku rakstītas piezīmes.

Bībeli iegādājies anonīms Lielbritānijā dzīvojošs amerikānis, bet par to cīnījušies trīs potenciālie pircēji.

Kurpju pāris, kuru reiz nēsājis Preslijs, pārdots par 6500 Lielbritānijas sterliņu mārciņām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Lielbritānijas dziedātāja Sāra Braitmena kļūs par Krievijas kosmosa tūristi

Lelde Petrāne, 11.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu dziedātāja Sāra Braitmena (Sarah Brightman) paziņojusi, ka iegādājusies vietu Krievijas kosmosa kuģī, aprakstot to kā iespēju īstenot bērnības sapni, ziņo Reuters.

52 gadus vecā Braitmena plāno doties uz Starptautisko kosmosa staciju, un būs pirmā kosmosa tūriste Krievijas Sojuz kosmosa kuģī kopš 2009. gada

«Es par šo esmu tādā sajūsmā, kādā neesmu bijusi ne par ko citu, ko līdz šim esmu darījusi,» reportieriem Maskavā, tērpusies melnā zīda kleitā, teikusi Braitmena.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dziedātāja Linda Leen izveidojusi apavu kolekciju Pastala, informēja dziedātājas pārstāvji.

«Dziedātāja Linda Leen piedāvā senās baltiešu pastalas izteiksmīgās krāsās, piešķirot tām jaunu lomu un padarot par oriģinālu simbolu tiem, kas nebaidās iet pūlim pa priekšu,» norāda Lindas Leen menedžmenta pārstāvji.

Pastalas izveidotas, izmantojot Latvijas materiālus un roku darbu un ļaujot dabiskajam mijiedarboties ar radošu brīvību. Kolekcijā iekļautas dažādu krāsu pastalas, kas paredzētas valkāšanai gan ikdienā, gan svētkos.

Pastalas no dziedātājas kolekcijas nopērkamas dzīvesstila veikalā Riija, Rīgā, Tērbatas ielā.

Kā ziņots, 2009.gadā dziedātāja izveidoja apģērbu kolekciju Chameleon. Darbojas arī dziedātājas interneta veikals www.lindaleenshop.com.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kolumbiešu izcelsmes dziedātāja Šakira īstajā vārdā Šakira Izabela Mebaraka Ripolla izlēmusi pārdot savu savrupmāju Maiami pilsētā ASV Floridas štatā. Īpašumu iespējams iegādāties par 14,9 miljoniem ASV dolāru.

Savrupmāju Šakira iegādājusies 2001. gadā, par to samaksājot 3,38 miljonus ASV dolāru. Divpadsmit gadu laikā īpašums paplašināts un savrupmājai pievienotas jaunas telpas, tādējādi tā vērtība pieaugusi vairāk nekā trīs reizes.

Īpašums veidots, ietekmējoties no dzenbudisma – savrupmājai ir augsti griesti, stikla sienas un liels peldbaseins. Mājai ir kopumā sešas guļamistabas, astoņas vannas istabas, sporta zāle, telpas bērniem un viesu uzņemšanai. Kaimiņos Šakiras īpašumam atrodas tādu slavenību kā Aleksa Rodrigesa, Meta Deimona, Dženiferes Lopesas un Rikija Mārtina mājokļi.

Kā iemeslu savrupmājas pārdošanai, Šakira norādījusi faktu, ka lielāko daļu sava laika pavada Losandželosā un Eiropā, kur strādā pie jaunākā mūzikas albuma laišanas klajā. Šakira kopumā izdevusi septiņus studijas albumus, četrus koncertierakstu albumus, labāko dziesmu izlases un singlus. Dziedātāja saņēmusi divas Grammy balvas un bijusi nominēta Zelta globusam – apbalvojumam ASV kinomotogrāfijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aprīļa vidū paredzēts izsolīt dziedātājai Aijai Andrejevai, sabiedrībā zināma arī kā Aisha, un Kristiānam Rengardam piederošu nekustamo īpašumu, liecina zvērināta tiesu izpildītāja Jāņa Stepanova paziņojums.

(Papildināta ar 4. rindkopu)

Paredzēts izsolīt nekustamo īpašumu Krišjāņa Barona iela 4-24, Rīgā. Savstarpēji saistīto nekustamo īpašumu veido dzīvokļa īpašums ar kopējo platību 91,6 kvadrātmetri un kopīpašuma domājamās daļas no daudzdzīvokļu ēkas, zemesgabala un domājamās daļas no neapdzīvojamās telpas - saimniecības telpas ar kopējo platību 35,1 kvadrātmetrs - un atbilstošām kopīpašuma domājamajām daļām no daudzdzīvokļu ēkas un zemesgabala. Nekustamā īpašuma īpašnieki ir Kristiāns Rengards un dziedātāja Aija Andrejeva.

Parāda piedzinējs ir AS Swedbank. Savstarpēji saistītā nekustamā īpašuma novērtējums ir 32 500 lati. Izsoles cena nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju gigants Apple apsver amerikāņu repera Jay Z mūzikas straumēšanas pakalpojuma Tidal pārpirkšanu, ziņo laikraksts The Wall Street Journal.

Ceturtdien publicētā rakstā teikts, ka Apple vēloties pārņemt daudzu pasaulslavenu mūziķu atbalstīto Tidal, lai stiprinātu savu pirms gada atklāto straumēšanas pakalpojumu Apple Music.

Apple un Tidal pārstāvji iesaistījušies pārrunās, taču to rezultāts vēl neesot paredzams, norāda The Wall Street Journal. Taču Tidal pārstāvis laikrakstam noliedza, ka pārrunās ar Apple iesaistīti kompānijas vadošie darbinieki.

Jay Z pagājušā gada martā no jauna atklāja Tidal pēc tam, kad bija to nopircis no kompānijas Aspiro par nedaudz vairāk kā 56 miljoniem ASV dolāru (50 miljoniem eiro).

Straumēšanas pakalpojumā Tidal iesaistījušies vairāki pasaulslaveni mūziķi. Jay Z sievai Bejonsai daļēji pieder uzņēmums, tāpat kā skotu producentam Kalvinam Herisam un britu grupas Coldplay solistam Krisam Mārtinam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Kriss Normens Rīgā un Daugavpilī prezentēs savu jauno albumu Junction 55

Db.lv, 26.10.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā un Daugavpilī notiks neaizmirstami “Smokie” leģendārās oriģinālbalss Krisa Normena koncerti viņa grupas pavadībā.

Dziedātājs izpildīs ne tikai “zelta” hitus, bet arī prezentēs Latvijas iedzīvotājiem dziesmas no sava jaunā albuma “Junction 55”, kas iznāks 2024. gada pavasarī.

Svētku noskaņu vairos pozitīvs lādiņš, ar kuru pirms leģendas uzstāšanās dalīsies 80. gadu diskotēku zvaigzne grupa “Ottawan”. Poproka leģenda Kriss Normens vienu koncertu sniegs 2024. gada 5. martā Rīgā (Arēnā “Rīga”) un Daugavpilī 2024. gada 9. martā (Daugavpils Olimpiskajā centrā). Biļešu izplatītājs - www.bilesuparadize.lv

Mūzikas fanus visā pasaulē nav īpaši nepieciešams daudz iepazīstināt ar Krisu Normenu. Viņa īpašās aizsmakušās balss dēļ grupa "Kidness", pēc grupas menedžeru ieteikuma, savulaik tika pārdēvēta par "Smokey" un vēlāk par "Smokie".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) liedzis Latvijā ieceļot trīs plaši pazīstamiem Krievijas dziedātājiem - Oļegam Gazmanovam, Josifam Kobzonam un Allai Perfilovai, kura pazīstama ar skatuves vārdu Valērija, informēja Ārlietu ministrijā. Kobzons Latvijas «melnajā sarakstā» nonācis jau otro reizi.

Gazmanovs, kurš ir biežs viesis Latvijā, un kura tuvinieki dzīvo Rīgā un Jūrmalā, jau iepriekš ir nonācis Ārlietu ministrijas redzeslokā. Mūziķis Krievijas konstitūcijas divdesmitgades svinībās dziesmā Ražots Padomju Savienībā aizrautīgi slavinājis padomju impēriju. «Ukraina un Krima, Baltkrievija un Moldova - tā ir mana valsts. Sahalīna, Kamčatka, Urālu kalni - tā ir mana valsts, Krasnodaras novads, Sibīrija un Pievolga, Kazahstāna un Kaukāzs un Baltija arī,» - šādi «savas valsts» ģeogrāfiju Gazmanovs izklāstījis dziesmā, kuras piedziedājumā skan vārdi «Esmu dzimis Padomju Savienībā, ražots es esmu PSRS». Tolaik arī Lietuvas Seima deputāts bijušais Ārlietu ministrs Audroņs Ažubalis aicinājis neļaut Gazmanovam iebraukt valstī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

H&M vēlreiz apliecinājis savu spēku un paziņojis par jaunu partnerību tā vasaras kampaņas ietvaros - Zviedrijas apģērbu tirdzniecības milzi atbalstīs superzvaigzne Bejonse (Beyoncé).

Dziedātāja, kura 15. aprīlī sāks jau izpārdotā Misis Kārteres šova pasaules turneju, būs redzama televīzijas un drukātajās reklāmās tērpusies H&M vasaras kolekcijas apģērbā.

Kā savā tīmekļa vietnē vēsta mazumtirgotājs, kolekcijas apģērbs būs pieejams, sākot no maija, H&M veikalos visā pasaulē un tiešsaistē.

«Man vienmēr ir patikusi H&M koncentrēšanās uz jautru un pieejamu modi,» teikusi dziedātāja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārdošanā nonākusi aizsaulē aizgājušā dziedātāja Elvisa Preslija bijusī Beverlihilsas māja. Cena - 13 miljoni ASV dolāru, ziņo BBC.

Šajā mājā, kurā ir četras guļamistabas un piecas vannas istabas, dziedātājs kopā ar toreizējo sievu Priscillu dzīvoja līdz izšķīrās 1973. gadā.

Tāpat kā dziedātāja Greislendas mājvietu, arī šo Losandželosas namu iecienījuši viņa fani. Ieejas vārti joprojām ir klāti ar fanu rakstītiem veltījumiem.

Māja, kas celta 1958. gadā, vēl nesen tika iznomāta par 25 000 ASV dolāru mēnesī.

Māja atrodas uz 4800 kvadrātmetrus liela zemes gabala. Tajā ir baseins un spa, logi - no grīdas līdz griestiem un stikla sienas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūziķu sniegums uz skatuves ir darba redzamā daļa, rūpīgā ikdienas darba saldākie augļi, piektdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Latvijā mūzikas industrijā galvenais peļņas avots ir koncertēšana. Dziedātāji un grupas dodas koncertturnejās, uzstājas korporatīvajos pasākumos, privātajās ballītēs, piedaloties dažādos festivālos un pašvaldību organizētos pilsētas svētkos un citos pasākumos. Viena no ienākumu daļām ir honorāri, kas tiek saņemti par koncertēšanu, otra daļa – autoratlīdzība par skaņdarba vai fonogrammas atskaņošanu. Savukārt ar albumu (CD) izdošanu peļņas gūšana jau ir pagātne. Tas pašlaik tiek uztverts kā atskaites punkts par noteiktā laikā paveikto, taustāms prieciņš pašiem, kā iegansts veidot jaunu koncertprogrammu un doties turnejā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Portāls db.lv publicē informāciju par pasākumiem, uz kuriem nākamās nedēļas laikā doties pašiem, kopā ar saviem kolēģiem vai biznesa partneriem. Informāciju apkopojis Andrejs Šavrejs.

2. aprīlī plkst.19 Dzintaru koncertzāles mazajā zālē, festivāla Jūrmala Jazz ietvaros uzstāsies Aaron Goldberg Trio no ASV. Vai nekad vēl siltā pavasara vakarā neesat apmeklējuši Dzintaru mazo zāli? Šī ir lieliska iespēja pēc pastaigas gar jūras malu pavadīt sestdienas vakaru labā atmosfērā džeza ritmos. Trio sastāvs ir – Ārons Goldbergs (klavieres), Džo Sanders (bass) un Leons Pārkers (sitaminstrumenti). Ārons Goldbergs dzimis Bostonā, tādēļ koncerta laikā būs iespēja iejusties Ņujorkas atmosfērā. Mūziķa kontā ir 60 albumi un uzstāšanās ASV Prezidentam Barakam Obamam. Trio dibināts 1998.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Portāls db.lv publicē informāciju par pasākumiem, uz kuriem nākamās nedēļas laikā doties pašiem, kopā ar saviem kolēģiem vai biznesa partneriem. Informāciju apkopojis Andrejs Šavrejs.

9. aprīlī plkst.18.00 Dailes teātrī tiks demonstrēts mūzikls par slaveno Orleānas jaunavu Žannu d’Arku. Libreta autori ir Jānis Elsbergs un Evita Mamaja, bet teātra režisors – Dž.Dž.Džilindžers. Izrādes mūziku sarakstījis komponists Kārlis Lācis. Mūzikla garums ir 2,5 stundas un tajā iekļauta vēsture, sākot no Žannas d’Arkas dzimšanas brīža.

9.aprīlī plkst.19.00 Splendid Palace džeza konkursa Riga Jazz Stage 2016 laureātu koncerts un uzvarētāju apbalvošana nominācijās Džeza vokāls un Džeza trompete. Otrajā pasākuma daļā uzstāsies slavenā džeza dziedātāja no ASV - Šarenē Veida, kas ir Teloniusa Monka vokālistu konkursa uzvarētāja. Riga Jazz Stage 2016 konkursā viņa bija žūrijas locekle kopā ar Raimondu Paulu, kurš apmeklēs koncertu, un, iespējams uzstāsies kopā ar dīvu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Supervaroņu filma Taisnības līga tapusi arī Latvijā

Lelde Petrāne, 27.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Filmu studija «Baltic Pine Films» informē, ka studijas «Warner Bros.» jaunākās supervaroņu filmas «Taisnības līga» («Justice League»), kas no 17. novembra skatāma arī Latvijā, ievērojama daļa filmēta bijušajā Skrundas militārajā pilsētiņā.

Fantastikas grāvējā «Taisnības līga» satiekas supervaroņi Betmens, Brīnumsieviete, Akvamens, Zibsnis un Kiborgs, lai pēc Supermena bojāejas kopā glābtu pasauli no pārdabiskiem briesmoņiem un draudošas katastofas. Filmā galvenajās lomās ir Oskara balvas laureāts Bens Afleks un Henrijs Kavils, Gala Gadota, Ezra Millers, Džeisons Mamoa, Eimija Adamsa, Džeremijs Aironss un citi. Tās režisors ir labi pazīstamais action filmu veidotājs Zaks Snaiders («Betmens pret Supermenu», «Tērauda vīrs», «300» u.c.)

Pagājušajā gadā filmas uzņemšanas grupas pārstāvji ieradās Latvijā, lai filmētu, fotografētu un trīs dimensijās skenētu militārās pilsētiņas ēkas un ielas, kas ar datorgrafikas palīdzību pārtapušas par «Taisnības līgas» galvenā pretinieka slēptuves atrašanās vietu, kurā notiek episka kaujas aina. Ar kino maģijas palīdzību Skrundas ielās nonācis pat Betmobilis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Nacionālā aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA) otrdien demonstrēja divu jaunu kosmosa skafandru prototipus, kas ir svarīga daļa no ASV plāna atgriezties uz Mēness līdz 2024.gadam.

Divi NASA inženieri Mēness programmai «Artemis» paredzēto skafandru prototipus demonstrēja pārvaldes galvenajā mītnē Vašingtonā.

«Šis ir pirmais skafandrs, kuru mēs esam izstrādājuši aptuveni 40 gadu laikā,» pavēstīja NASA skafandru izstrādes biroja direktors Kriss Hansens. «Šodien jūs redzat hermetizētā apģērba prototipu. Dzīvības nodrošināšanas sistēma ir laboratorijā Hjūstonā. Mēs gribam sistēmas, kas ļaus mūsu astronautiem būt zinātniekiem uz Mēness virsmas.»

Viens skafandrs ir oranžs un tiks valkāts kosmosa kuģa iekšienē. Daudz lielāks, galvenokārt baltas krāsas skafandrs tiks valkāts uz Mēness virsmas.

Ar jaunajiem skafandriem būs daudz vieglāk iet, locīties un pietupties, staigājot pa Mēness virsmu, pavēstīja NASA vadošā skafandru inženiere Eimija Rosa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Nordea bankas vadītāju Latvijā Jāni Buku

Lelde Petrāne, 21.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Nordea bankas vadītājs Latvijā Jānis Buks. «Nordea ir viena no retajām bankām Eiropā ar AA- reitingu, kas ir augstāks nekā Latvijas valstij. Tāpat Nordea ir viena no 29 sistēmiskajām bankām pasaulē, kas nodrošina globālo finanšu stabilitāti,» par savu darbavietu stāsta J. Buks.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Pirmkārt šī ir viena no visdinamiskākajām un straujāk augošajām nozarēm. Ja paskatāmies uz banku darbību pirms desmit gadiem un šodien, tad tās ir fundamentāli atšķirīgas nozares. Ja mēģinām iedomāties, kā bankas izskatīsies pēc desmit gadiem – tas būs kaut kas pilnīgi atšķirīgs no šodienas. Atcerēsimies, ka pirmie bankomāti un attālinātie norēķini tika ieviesti tikai pirms 30 gadiem. Industrija strauji mainās katru gadu un tas ir ļoti interesanti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mācīšanās no savām un citu kļūdām ir pārbaudīts solis ceļā uz attīstību. Tomēr kā ir ar kļūdām, kas pieļautas darba vietā? Eimija Rīsa Andersone (Amy Rees Anderson) biznesa žurnālam Forbes atklāj, ka viena no nedrošākajām sajūtām, ko viņa kā uzņēmēja ir piedzīvojusi, ir ļaušana saviem darbiniekiem kļūdīties, jo uzņēmumam tās var izmaksāt daudz.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Londonas teātrī Apollo izrādes laikā ceturtdienas vakarā iebrukusi jumta daļa, ievainojot 76 cilvēkus, no kuriem septiņi guvuši ļoti smagas traumas, atsaucoties uz policijas datiem, vēsta BBC.

Aculiecinieki pauž, ka krakšķoša skaņa pirms iegruvuma bija dzirdama ap plkst 20.15 pēc vietējā laika. Iebrūkot teātra griestiem, sabruka arī daļa no balkona.

«Griesti krita uz skatītājiem mūsu acu priekšā. Mūs pasargāja balkons virs mums, mēs skrējām. Cilvēki sāka kliegt,» stāsta Eimija Lekoza (Amy Lecoz), kas teātra izrādi apmeklēja ar saviem 16 un 19 gadus jaunajiem bērniem.

Kopumā 58 cilvēki nogādāti slimnīcā, bet starp cietušajiem nav tādu, kuru dzīvība būtu briesmās, ziņo BBC. Lielākā daļa savainojumu ir iegriezumi un zilumi, tāpat dažiem cilvēkiem ir galvas traumas. Trīs vissmagākajos gadījumos savainots kakls un mugura vai galva, stāstīja Svētā Tomasa slimnīcas vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Gaismas pilī saimniekos arī ASV vēstniecība

Lelde Petrāne, 09.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) topošajā Gaismas pilī saimniekos arī Amerikas Savienoto Valstu (ASV) vēstniecība, šodien vēsta laikraksts Neatkarīgā.

Pievilcīgais ēkas projekts esot ieinteresējis amerikāņus, kuri 18. novembrī, kad Gaismas pili svinīgi nodos ekspluatācijā, vēlas tur uzsākt savas valsts informācijas un kultūras centra izveidi (American corner).

Kā vēsta laikraksts, bibliotēkas maketā iznomājamu vai brīvu telpu gan nav, un ASV vēstniecībai tikai neoficiālās sarunās izdevies panākt plānu pārskatīšanu. Pēc LNB rīcībā esošās informācijas, interesi izrādījusi vēl vismaz viena vēstniecība. Taču kritēriju trūkuma dēļ izveidojusies situācija, kad konkurējošus vēstniecību piedāvājumus subjektīvi jāizvērtē valsts augstākajām amatpersonām, arī no Kultūras ministrijas (KM).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sociālā tīkla "Facebook" māteskompānija "Meta Platforms Inc." otrdien paziņoja, ka būs "spiesta apsvērt" ziņu satura izslēgšanu no savas platformas, ja ASV Kongress pieņems likumu, kas pieprasa tehnoloģiju uzņēmumiem maksāt ziņu medijiem par to veidotajām ziņām.

Žurnālistikas konkurences un saglabāšanas likums tā pieņemšanas gadījumā ļaus ziņu uzņēmumiem kolektīvi piedalīties sarunās ar sociālo tīklu platformām par nosacījumiem, uz kādiem šo uzņēmumu ziņas parādās sociālo tīklu vietnēs.

"Meta" paziņoja, ka tā drīzāk izslēgs ziņas no savas platformas, nevis "pakļausies valdības uzspiestām sarunām, kas negodīgi neņem vērā vērtību, kuru mēs nodrošinām ziņu medijiem". Šī vērtība ietver "palielinātu trafiku un abonēšanu", teikts "Meta" paziņojumā, kuru tviterī publicēja kompānijas preses sekretārs Endijs Stouns.

"Meta" ir ieņēmusi līdzīgu nostāju arī iepriekš. Pērn tā uz neilgu laiku bloķēja ziņas savā platformā Austrālijā, kad šajā valstī tika pieņemts likums, kas liek tehnoloģiju uzņēmumiem maksāt laikrakstu īpašniekiem par to ziņu izmantošanu. "Meta" vēlāk noslēdza vienošanās ar Austrālijas laikrakstu īpašniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Programmatūra

ASV Latvijai pieprasa izdot kibernoziedznieku pāri

Lelde Petrāne, 02.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amerikas Savienoto Valstu tiesībsargājošās iestādes Latvijai pieprasījušais izdot tiesāšanai ASV divus iespējamos kibernoziedzniekus – Pēteri un Marinu Šahurovus, kurus pērn vasarā aizturēja Rēzeknē vērienīgā, starptautiskā Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) veiktā operācijā. Jau tuvāko nedēļu laikā par viņu izdošanu lems Latvijas Ģenerālprokuratūra, svētdien informēja LNT raidījums Top 10.

Ja viņus izdos ASV, tad apsūdzētajiem Pēterim un Marinai draud līdz pat divdesmit gadiem cietumā.

ASV izmeklētāji uzskata, ka, slēpjoties aiz Pētera tēvam piederējuša uzņēmuma, abi jaunieši apkalpojuši serverus, kas atradušies citviet Rēzeknē. Ar rēzekniešu apkalpoto serveru palīdzību Amerikas Savienotajās Valstīs izplatīti datorvīrusi.

«Viņi bija izveidojuši neīstu viesnīcas mājas lapu, un ievietoja tās reklāmu laikraksta Minneapolis Star Tribune mājas lapā. Ar tās palīdzību viņi izkrāpa lielu naudu no cilvēkiem,» skaidrojusi ASV vēstniecības Latvijā preses un kultūras atašejs Eimija Storova. Ikviens ieinteresētais, kurš uzklikšķināja uz reklāmas banera, inficēja savu datoru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Mēra uzliesmojumā Madagaskarā 42 mirušie

LETA--DPA, 09.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mēra uzliesmojumā Madagaskarā miruši 42 cilvēki, paziņojusi šīs valsts Veselības ministrija.

Lai apturētu mēra izplatīšanos, kas turpinās kopš augusta, vairākās valsts pilsētās, tostarp galvaspilsētā Antananarivu, aizliegta cilvēku pulcēšanās. Nenotiek arī mācības skolās.

Lai izvairītos no inficēšanās ar mēri, daudzi cilvēki lieto sejas maskas.

Pēc svētdien apkopotajiem datiem, ar mēri miruši 42 un saslimuši 343 cilvēki, tostarp Antananarivu - 142 cilvēki.

Vēl piektdien tika ziņots par 36 mirušajiem un 250 saslimušajiem.

Saistībā ar mēra uzliesmojumu ANO Pasaules veselības organizācija piegādājusi Madagaskarai 1,4 miljonus devu antibiotiku, kas domātas gan ārstēšanai, gan profilaksei.

Komentāri

Pievienot komentāru