Citas ziņas

Noslēdz vienošanos par elektrovelosipēdu ievešanu Latvijā

Vēsma Lēvalde, 14.08.2012

Jaunākais izdevums

Kurzemes Biznesa inkubatora SIA Blue Shock Taxi dibinātajs Artis Daugins Prāgā, Čehijā, noslēdzis vienošanās par pirmo elektrovelosipēdu iegādi pilotprojektam Liepājā.

Db.lv rakstīja, ka SIA Blue Shock Taxi sākotnējo ideju par elektrotaksometriem Liepājā neizdevās šogad ieviest, jo kavējās automašīnu ražošana Eiropai. Tāpēc uzņēmums izstrādāja biznesa ideju par elektrovelosipēdu nomu.

Lai uzsāktu elektrovelosipēdu nomu Latvijā, uzņēmumam bija nepieciešams atrast atbilstošus velosipēdus. Trīs dienu garā brauciena laikā uzņēmuma pārstāvji tikās ar elektrovelosipēdu ražotājiem Čehijā – uzņēmumu AGOGS. Tika pārrunāti sadarbības modeļi un gūta praktiska pieredze elektrovelosipēdu ražošanas jomā, kā arī izzināti labās prakses piemēri šo velosipēdu īrē. Veiksmīgi tika noslēgts arī līgums par pirmo elektrovelosipēdu iegādi pilotprojektam Blue Shock Bike Liepājā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā ražotos elektrodivriteņus izķer kā karstus pīrādziņus, projekta autori uzsver elektriskā transporta jomas radošo potenciālu

Savukārt automašīnas ar elektrodzinējiem Latvijā ienāk ļoti gausi. Tā sauktās zilās dzirksteles transporta attīstību Latvijā bremzē fakts, ka augstās pašizmaksas dēļ vajadzīgs ārējais finansējums vai investori, kuri ir gatavi ieguldīt ilgtermiņa projektos. Iespējams, procesu paātrinās tikko Ministru kabinetā atbalstītais Elektromobilitātes attīstības plāns 2014.–2016.gadam, kas paredz videi draudzīgu transportlīdzekļu, kurus pamatā darbina elektromotors, un to infrastruktūras attīstības veicināšanu. DB jau ziņoja, ka tam nākamajos trīs gados iecerēts atvēlēt 29,99 milj. eiro, tostarp valsts budžeta finansējums būs 5,7 milj. eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurzemes Biznesa inkubatora uzņēmums Blue Shock Taxi jau šajā mēnesī gatavojas ieviest Liepājā jaunu tūrisma produktu - elektrovelosipēdu nomu.

Uzņēmums sadarbībā ar SIA NK Konsultāciju birojs un Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroju (LRTIB) realizējis projektu Blue Shock Bike, kas ietver elektrovelosipēdu nomu, elektrovelosipēdu papildu aprīkojuma prototipēšanu, jaunu elektrovelosipēdu izstrādi un iespējamo ražošanu. Plānots iegādāties 10 velosipēdus, kurus varēs iznomāt LRTIB un Liepājas Olimpiskajā centrā. Tāpat sāktas sarunas ar viesnīcām par šā pakalpojuma ieviešanu, db.lv pastāstīja SIA Blue Shock Taxi dibinātājs Artis Daugins. Savukārt SIA NK Konsultāciju birojs vadītājs Neils Kalniņš norādīja, ka jaunais pakalpojums būs laba reklāma Liepājai, turklāt dos iespēju ar velosipēdu izbraukāt Liepājas veloceliņus ne tikai aktīvā vecuma tūristiem, bet arī padzīvojušiem un mazaktīviem cilvēkiem, kam ir nogurdinoši mīt pedāļus. Nākotnē šis transports varētu kļūt par ērtu transporta līdzekli ikvienam pilsētniekam. Viena standarta elektrovelosipēda cena ir no 1100 eiro līdz 2000 eiro. Projektā paredzētais pirmais velosipēds tapis Spānijā, taču nākamos, iespējams, uzņēmums iegādāsies Vācijā, kur tiem esot augstāka kvalitāte. Velosipēdus plānots aprīkot ar GPS, kā arī būs iespēja pieslēgt iPad, lai iegūtu maršrutu norādījumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Liepāju virzīs uz elektromobilitāti

Vēsma Lēvalde, 17.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tā saukto zaļo tehnoloģiju atbalstītāji, Liepājas transporta uzņēmumu un pašvaldības pārstāvji 18. jūlijā tiksies Kurzemes Biznesa inkubatorā, lai iepazītos ar elektromobilitātes iespējām un attīstību Latvijā.

Apspriedes dalībniekiem tiks dota iespēja izmēģināt jauno elektroautomašīnu Opel Ampera, kā arī doties izmēģinājuma braucienā pa Liepājas promenādi ar Blue Shock Bike elektroriteņiem. Pasākuma mērķis sniegt informāciju par elektrotransportlīdzekļiem, rosināt ilgtspējīgu sabiedrības domāšanu, kā arī veicināt Liepājas virzību uz tādas pilsētas statusu, kurā elektromobilitāte ieņem nozīmīgu vietu iedzīvotāju ikdienas pārvietošanās paradumos.

Eksperti no Zaļo tehnoloģiju klastera, NK konsultāciju biroja, SIA Blue Shock Taxi un SIA Auto Blitz runās par elektromobilitātes nozari, videi draudzīgajām tehnoloģijām pārvietošanās sektorā, to nozīmīgumu, perspektīvām un iespējamajiem nākotnes ieguvumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ar velomaratonu atklās pirmo elektrovelo nomas punktu Baltijā

Vēsma Lēvalde, 17.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājā 22.augustā tiks atklāta pirmā elektrovelo noma visā Baltijas jūras Austrumu piekrastē.

Jaunais divritenis ar elektrisko atbalsta motoru spēj veikt vairāk kā 60 kilometru ar vienu uzlādi, informē nomas punkta apsaimniekotājs, SIA Blue Shock Taxi.

Savukārt pirmdien, 20. augustā, notiks elektrovelo maratons Rīga – Jūrmala – Kuldīga - Liepāja. Visos elektrovelo maratona pieturpunktos interesenti varēs paši izmēģināt un izzināt tehniskos jautājumus par elektrodivriteņu lietošanu ikdienā. Elektrovelo maratona pieturpilsētās iecerēts vēl šogad izveidot nākamos elektrodivriteņu nomas punktus. Drīzumā jauns elektrovelo nomas punkts tiks izveidots arī Ventspilī, Jūrmalā, bet nākamvasar plānots e-velo nomas punktus attīstīt arī kaimiņvalstu lielākajās pilsētās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurzemes Biznesa inkubatora uzņēmums Blue Shock Taxi apņēmies šogad papildināt Liepājas sabiedriskā transporta piedāvājumu ar elektromobiļiem.

Uzņēmuma dibinātāja Arta Daugina mērķis ir ļoti ambiciozs, ņemot vērā, ka dibinātājs ir jauns cilvēks un sabiedrības pamatkapitāls – viens lats. Blue Shock Taxi , iespējams, būšot modernākais, precīzākais, kvalitatīvākais un ekoloģiskākais taksometru uzņēmums Eiropā. Patlaban finansējums tiek gatavots divu taksometru iegādei un strādāts pie finansējuma trešajam auto. Pēc rezervācijas autoražotāji ASV sola informēt par termiņu, kad elektrotaksometrus iespējams piegādāt. A. Daugins cer, ka tas varētu notikt jau vasarā. Izvēlēto auto modeļi esot komercnoslēpums, tomēr tie būšot no modernākajiem elektromobiļiem pasaulē un vizuāli atgādinās trešās sērijas BMW automašīnas, stāsta A. Daugins. Ievērības cienīgi ir šo auto tehniskie parametri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

LTRK eksporta balvu iegūst PET Baltija un AirDog

Dienas Bizness, 26.02.2015

Kompānijas "Helico Aerospace Industries" līdzdibinātājs Edgars Rozentāls ar saņemto Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Eksporta balvu - Sprīdīša balvu pasniegšanas ceremonijas laikā

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) apbalvojumu labākajiem eksportētājiem - Krišjāņa Valdemāra balvu Latvji, brauciet jūriņā! – šogad ieguvusi SIA PET Baltija, savukārt Sprīdīša balvu 8 uzņēmumu konkurencē izcīnīja SIA Helico Aerospace Industries ražotais AirDog, kuram ir lielisks eksporta potenciāls.

Uz prestižo Krišjāņa Valdemāra balvu Latvji, brauciet jūriņā! 2015.gadā tika izvirzītas sekojošu uzņēmumu kandidatūras: AS PET Baltija, SIA Nordtext, SIA SilJa, SIA Art Fairs Service, SIA S.B.C., SIA NP Foods, SIA WWL Houses, SIA Lattelecom, SIA Kurzemes Gaļsaimnieks, SIA Ask.FM, AS RER, AS Energofirma JAUDA, SIA Biosan, SIA TENACXEM, SIA Mikrotīkls, SIA Tilde, AS Liepājas Papīrs, SIA Nordtext.

Starp Sprīdīša balvas finālistiem bankas Citadele simpātiju balvu ieguva velosipēdu ražotājs SIA Blue Shock Taxi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 19. līdz 21. oktobrim Ķīpsalā notiek izstādes «Māja. Dzīvoklis 2018» un «Vide un enerģija 2018».

Tajā tiks demonstrētas aktuālās tendences energoefektivitātes, būvniecības un nekustamo īpašumu jomā.Izstāžu dalībnieki piedāvās risinājumus gan lieliem infrastruktūras objektiem, gan ikvienai mājsaimniecībai, kas vēlas efektīvāk izmantot energoresursus, apsildīt telpas un renovēt mājokli.

Savu produkciju piedāvās «Baltijas durvis», «Bel-Door», «Ambe», «Iļģuciems», «Kalo būve», «WATEX», jumtu segumus prezentēs vadošie būvniecības uzņēmumi «Monier» un «Toode». Āra ekspozīcijā varēs aplūkot jau gatavas pirts mājiņas, lapenes, grilus un citas mājsaimniecībā noderīgas lietas.

Granulu apkures risinājumus piedāvās «Grandeg», «Duo Systems», «FAN», «AGB», bet biomasas apkures katlus un moduļveida katlumājas prezentēs «Anna Asistance», saules paneļus – «A J Power» un «NAPS Solar Systems». Nepieciešamo siltumam piedāvās izstādes «Māja. Dzīvoklis 2018» ilggadējie dalībnieki – «Intersol», «Akmens krāsnis», «Helmiks R», «Apkures katli» un citi.Viedais transports

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojs (LRTIB) ir pirmais publiskais nomas punkts Baltijā, kur pieejami Blue Shock Bike elektrovelosipēdi.

7.jūnijā LRTIB rīko publisku elektrovelosipēdu nomas prezentāciju Liepājas Rožu laukumā. Prezentācijā piedalīsies projekta Blue Shock Bike pārstāvis Artis Daugins, kurš sola informēt par plāniem paplašināt elektrovelosipēdu nomu arī ārpus Liepājas.

Plānots iepazīstināt interesentus ar to, kā darbojas vienotā klientu reģistra sistēma un paši elektrodivriteņi, kas aprīkoti ar GPS un GSM izsekošanas sistēmām, kā top e-gidi un kādas iespējas tie sniedz tūristiem, kā arī jaunumus saistībā ar Blue Shock Bike elektrovelosipēdu ražošanu un tirdzniecību Liepājā un Latvijā.

«Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja velonomas punkts ir galvenais, kurā testēsim savas jaunās tiešsaistes nomas un vienotās klientu reģistra sistēmas darbību. Labu rezultātu gadījumā šāda sistēma ļaus Blue Shock Bike elektrodivriteņus iznomāt jebkur Baltijā kādā no mūsu reģistrētajiem nomas punktiem un atgriezt velosipēdus jebkurā citā nomas punktā Baltijā. Šāda veida sistēma klientiem ļaus savus brīvdienu braucienus plānot pat nedēļu un mēnešu garumā, bez uztraukuma, kur paliks nomātais elektrodivritenis,» stāsta A.Daugins.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Sixt Rīgā atklās pašapkalpošanās velonomu

Gunta Kursiša, 12.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Automašīnu nomas un līzinga pakalpojumu sniedzējs Sixt Rīgā atklās pašapkalpošanās velosipēdu nomu, informē uzņēmuma pārstāvji.

«Sixt velo nomā» būs aptuveni 130 divriteņi, un nomas centri atradīsies Rīgas centrā un galvaspilsētas rajonos.

Velonomas atklāšana gaidāma dažas dienas pirms Rīgas pilsētas svētkiem, 14. augustā.

Sixt Latvija darbību uzsāka 2010. gadā, uzņēmumam Transportent kļūstot par Sixt Rent a Car un Sixt Leasing franšīzes partneri Baltijas valstīs.

Db.lv jau rakstīja, ka a/s Air Baltic Corporation šā gada martā atteicās no pērn noslēgtā zemes nomas līguma par velonomas punktu ierīkošanu un apsaimniekošanu zemesgabalos, tādējādi atsakoties no velonomas pakalpojuma Baltic Bike nodrošināšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Liepājā ražotos elektrodivriteņus primāri redz kā ļoti labu eksporta preci

Lelde Petrāne, 26.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Blue Shock Bike, kas ražo elektrodivriteņus, ieguldot bankas Citadele izsniegto 150 tūkstošu eiro finansējumu ražošanas attīstībā un mārketinga pasākumos eksporta veicināšanai, plāno par trešdaļu palielināt apgrozījumu un šogad pārdot vismaz 500 elektrodivriteņus.

«Elektrodivriteņu tirgus tendences pasaulē liecina, ka katru gadu tiek pārdots par 20% vairāk elektrodivriteņu nekā iepriekšējā sezonā,» saka Blue Shock Bike attīstības direktors Neils Kalniņš.

Blue Shock Bike elektrodivriteņus ražo Liepājā, specializējoties industriālām vajadzībām, piemēram, pasta un policijas dienestiem piemērotiem elektrodivriteņiem. Uzņēmums tuvāko piecu gadu laikā ražošanu plāno kāpināt līdz trim tūkstošiem vienību gadā: «Šogad mēs plānojam pārdot vismaz 500 divriteņus, un tad soli pa solim kāpināt pārdošanas apjomus. Latvijā elektrovelosipēdi popularitāti gūst galvenokārt uzņēmumu un pašvaldību vidū. Valmierā, Saldū un Gulbenē ir pirmās pašvaldības, kur elektrodivriteņi ir izvēlēti kā vieni no iestādes darbinieku pārvietošanās līdzekļiem. Elektroriteni kā uzņēmuma transportlīdzekli ir izvēlējušies arī tādi uzņēmumi kā energouzņēmums Fortum, starptautisks auto nomas uzņēmums Hertz, autostāvvietu apsaimniekotājs Europark, kā arī Ceļu satiksmes un drošības direkcija un citas kompānijas. Līdz ar to var teikt, ka sapratne par elektrotransportu un tā priekšrocībām pamazām sāk veidoties, tomēr Latvijā ievērojamus pārdošanas apjomus neprognozējam. Savu produktu primāri redzam kā ļoti labu Latvijas eksporta preci,» norāda Neils Kalniņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Ar valsts atbalstu izsniegti aizdevumi maziem uzņēmumiem 389 tūkstošu eiro apmērā

Žanete Hāka, 13.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Capitalia apgūst Altum programmas ietvaros pieejamo finansējumu un izsniegusi 36 aizdevumus mazajiem uzņēmumiem ar samazinātu procentu likmi, informē Altum pārstāve Jekaterina Zaiceva.

Valsts atbalsts uzņēmējiem būs pieejams vēl līdz 2015.gada beigām.

Ir pagājis pirmais pusgads kopš Capitalia uzsāka aizdevumu izsniegšanu uzņēmumiem ar valsts atbalstu. Programmas ietvaros uzņēmumi saņem 50% atlaidi procentu maksājumiem, kā arī citas finansējuma priekšrocības. Valsts atbalsta programmas ietvaros līdz 1. maijam kredīts ir piešķirts 36 uzņēmumam par kopējo summu 389 tūkstoši eiro. Vidējais izsniegtā aizdevuma apmērs ir 11 tūkstoši eiro un termiņš - 20 mēneši. Programmas ietvaros ar valsts atbalstu finansējumu biznesa attīstībai ir saņēmuši, piemēram, tādi uzņēmumi kā pilsētas velosipēdu ražotājs Ērenpreiss, elektro-velosipēdu ražotājs Blue Shock Taxi un Latvijas produktu virtuves Valtera restorāns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Uzņēmējs: Latvijai nav stratēģijas zaļās enerģijas transporta attīstīšanai

LETA, 20.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valstij patlaban nav izstrādāta stratēģija zaļās enerģijas transporta atbalstam, Rietumu Radio atzina uzņēmuma Blue Shock Taxi dibinātājs Artis Daugins.

Viņa dibinātais uzņēmums Liepājas viesiem jau tuvākajās nedēļās piedāvās iznomāt Latvijā līdz šim nebijušu pārvietošanās līdzekli - elektrovelosipēdu.

«Patlaban gan no valsts puses nekādi stratēģijas piedāvājumi nav saņemti, un droši vien arī tie netiks saņemti. To var saprast, jo elektrovelosipēds ir kaut kas pilnīgi jauns un jebkurš izvēlētais darbības virziens var būt veiksmīgs, bet tajā pašā laikā arī pilnīgi neveiksmīgs,» sacīja uzņēmējs.

Viņš stāstīja, ka pieredzi nākas smelties no pieredzes bagātākiem kolēģiem citur pasaulē, tāpat, ieviešot elektrovelosipēdus, jāņem vērā Latvijas teritorijas īpatnības.

Komentāri

Pievienot komentāru