Jaunākais izdevums

Latvijā darbu sācis telemedicīnas uzņēmums SIA Smart Vision, kas piedāvā pasūtīt brilles attālināti, izmantojot 3D tehnoloģiju.

Līdz gada beigām uzņēmums Rīgā plāno uzsākt attālinātās redzes pārbaudes savā veikalu tīklā, izmantojot telemedicīnas tehnoloģiskās iespējas. Latvija izvēlēta, pateicoties attīstītajam internetam, kā arī ģeogrāfiskajam izvietojumam, kas izdevīgs eksportam. Līdztekus Baltijas valstīm šo pakalpojumu no Rīgas plānots attīstīt arī Skandināvijas un Polijas tirgū.

Ar 3D tehnoloģijas palīdzību Smart Vision radījis iespēju briļļu ietvarus pielaikot virtuāli, izmantojot gudro iepirkšanās iespēju, kā arī piemeklēt sev atbilstošākās briļļu lēcas un izvēlēties piemērotākos lēcu pārklājumus.

Ar laiku paredzēts nodrošināt arī attālinātu redzes pārbaudes pakalpojumu, izmantojot attālinātās acu pārbaudes iekārtas no pasaulē vadošajiem ražotājiem. Darbs pie platformas izveides paveikts nepilna gada laikā, izveidojot funkcionālu un jaunākajiem lietotāju pieredzes standartiem atbilstošu briļļu un lēcu tirdzniecības sistēmu.

«Mūsu mērķis ir apvienot strauju popularitāti gūstošos telemedicīnas pakalpojumus ar interneta tirdzniecību. Platforma izveidota, ņemot vērā visas iespējas, ko tuvākajā nākotnē sniegs tehnoloģijas. Pirmais solis, ko esam spēruši, startējot kā jauns uzņēmums,– esam izveidojuši uz paplašinātās realitātes principa balstīto virtuālo briļļu uzlaikošanas pakalpojumu, nodrošinot iespēju ikvienam interneta vidē pielaikot un izvēlēties savai sejai piemērotākos briļļu ietvarus,» norāda «Smart Vision» valdes locekle Ieva Beiļina.

Novatorisko platformu izstrādājis pirms gada dibinātais Lietuvas telemedicīnas uzņēmums «Vision Technologies». Pagājušā gada rudenī sistēmas izveidei un attīstībai tika piesaistītas investīcijas 200 tūkstošu eiro apmērā no riska kapitāla fonda «Open Circle Capital», šajā pavasarī – vēl 400 tūkstoši eiro.

«Konsolidēts, jauninājumiem labvēlīgs interneta tirgus šādu pakalpojumu sniegšanai un aktīvai attīstībai ir vispiemērotākais. Ne mazāk svarīgs ir Rīgas ģeogrāfiskais novietojums – no tās tiks veiktas piegādes visam Baltijas reģionam un turpināta attīstība Skandināvijas valstīs un Polijā,» plānus atklāj platformas «Smart Vision» dibinātājs Petrs Sakalausks (Petras Sakalauskas).

Patlaban uzņēmums Rīgā atklājis pirmo showroom tipa veikalu, bet līdz gada beigām plāno atklāt vēl divus līdzīgus veikalus. «Mūsu mērķis ir platiem soļiem doties telemedicīnas virzienā. Līdz šim piedāvāt attālinātos redzes pārbaudes pakalpojumus atļāvās vien lieli optikas uzņēmumi, bet tagad jaunā 5G mobilo sakaru paaudze mums paver pilnīgi jaunas telemedicīnas iespējas. Mēs mērķējam tieši uz šo – vēl tikai tuvojošos 5G vilcienu. Attālinātās acu pārbaudes iekārtas mums piegādā Dienvidkorejas uzņēmums «Huvitz», kas ir viens no šīs jomas līderiem pasaulē. Līdz gada beigām plānojam atvērt vēl divus veikalus un nodrošināt iespēju viena veikala apmeklētājam redzes pārbaudi veikt attālināti pie mūsu optometra, kas tajā brīdī atradīsies citā mūsu veikalā,» plānus ieskicē I. Beiļina.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Piemērām brilles, tām nepieskaroties

Jānis Vēvers, 13.05.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vai virtuāla briļļu uzlaikošana ir tikpat uzticama, kā īstu, sataustāmu rāmju uzlikšana uz acīm?

Pāris mēneši izolācijā krietni pamainījuši cilvēku paradumus. Lietas, kas vēl ziemā šķita neiedomājamas, pavasara nogalē jau ir pašsaprotamas. Kāds sācis pasūtīt uz mājām pārtiku, kāds attālināti apmeklējis dakteri un vēl kāds virtuāli trenējas sporta klubā, nepārkāpjot mājas slieksni. Šajā jaunumu plūdumā iespēja internetā piemērīt un pasūtīt brilles vairs pat nešķiet ievērības cienīga, lai gan vēl pērn tika drīzāk uztverta kā eksperiments uz neikdienišķāku rīcību tendētajiem.

Cik "dzīvotspējīga" ir šāda ideja tagad? To nolēmām pārbaudīt, notestējot uzņēmuma "Smart Vision" piedāvāto virtuālās 3D briļļu piemērīšanas platformu. Tā darbojas kopš pagājušā gada, solot palīdzēt pircējiem piemeklēt piemērotus briļļu rāmjus un lēcas, un saņemt tās, neejot uz veikalu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Kritizē CFLA nespēju ieviest inovāciju un digitālās transformācijas programmas

Db.lv, 20.04.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Astoņu eksportspējīgo nozaru kompetences centru un vairāk nekā 100 uzņēmumu un organizāciju pārstāvji nosūtījuši atklātu vēstuli premjeram un ministriem par Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) nespēju ieviest inovāciju un digitālās transformācijas programmas.

Parakstītāji uzskata, ka inovāciju un digitālās transformācijas finansējums ir izšķiroši svarīgs ekonomikas izaugsmei un sabiedrības labklājībai, un tam ir nepieciešama pušu savstarpēja uzticēšanās. Uzņēmēji zaudē uzticību ES fondu atbalsta programmām, ja CFLA tās administrē atbilstoši pašreizējās vadības stilam un uzstādījumiem: "Mēs kā nodokļu maksātāji no CFLA sagaidām komandu, kas par prioritāti izvirza principu “konsultē vispirms”, ievieš risku pārvaldības sistēmu un izmanto ES noteikumus kā ietvaru programmu veidošanai un ieviešanai, neapdraudot Latvijas tēlu un ekonomisko attīstību".

Šīs vēstules parakstītāji aicina mainīt CFLA un Finanšu ministrijas atbildīgās amatpersonas, jo CFLA ar pašreizējo vadību nespēj efektīvi īstenot inovāciju un digitālās transformācijas atbalsta programmas.

Komentāri

Pievienot komentāru