Jaunākais izdevums

Francijas pirmā lēdija Karla Bruni-Sarkozī iesūdzējusi tiesā kādu apģērbu ražotāju, kurš uz savām saražotajām somām drukājis virsū vēl nesen plašu ievērību ieguvušo K. Bruni kailfoto, kuru Christie's izsolē par 91 000 ASV dolāriem pārdeva fotogrāfs Mišels Komte (Michel Comte), ziņo aģentūra Reuters.

K. Bruni no Francijas vietējā apģērbu un aksesuāru ražotāja Pardon pieprasa kompensāciju par cieņas un goda aizskaršanu 125 000 eiro apjomā.

Ražotājs Pardon norādījis, ka somas jau izņēmis no apgrozības. Vienas somas cena bija 3 eiro, turklāt, ja klients veikalā iepirkās virs 5 eiro, šāda soma viņam pienācās par brīvu.

Tiesas lēmums šajā lietā gaidāms 18. decembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Aizdomās par nelegālu kampaņas finansēšanu «krata» Sarkozī mājokli

Gunta Kursiša, 04.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pamatojoties uz aizdomām par nelegālu pirmsvēlēšanu kampaņas finansēšanu 2007. gadā, šonedēļ pārmeklēts bijušā Francijas prezidenta Nikolā Sarkozī (Nicolas Sarkozy) mājoklis un birojs, vēsta pasaules mediji.

Esot Francijas prezidenta amatā, N. Sarkozī bija imūns pret tiesvedību uzsākšanu, taču pēc pilnvaru beigām policisti kļuva tiesīgi veikt «kratīšanu» viņa mājoklī un birojā. Tiesvedība tikusi atlikta vairākus gadus, kamēr N. Sarkozī pildīja valsts prezidenta amata pienākumus, tomēr viņš zaudēja imunitāti pēc sociālistu pārstāvja Fransuā Olanda uzvaras prezidenta vēlēšanās.

Šīs nedēļas sākumā desmit policisti veica kratīšanu N. Sarkozī un viņa sievas Karlas Bruni (Carla Bruni) dzīvesvietā, kā arī jaunajā N. Sarkozī birojā, ko valsts viņam nodrošina kā bijušajam prezidentam. Daži avoti ziņo arī par pārbaudēm daļēji N. Sarkozī piederošajā advokātu birojā. Pats bijušais Francijas prezidents un viņa sieva pirmdien devās brīvdienās uz Kanādu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas prezidenta Nikolā Sarkozī sieva Karla Bruni-Sarkozī tiesas ceļā no Francijas vietējā apģērbu un aksesuāru ražotāja Pardon piedzinusi 40 000 eiro par to, ka uzņēmums ražoja un pārdeva somas ar K. Bruni-Sarkozī kailfoto uz tām, ziņo aģentūra Reuters.

Db.lv jau ziņoja, ka Francijas pirmā lēdija Karla Bruni-Sarkozī iesūdzējusi tiesā Francijas apģērbu un aksesuāru ražotāju Pardon, kurš uz savām saražotajām somām drukājis virsū vēl nesen plašu ievērību ieguvušo K. Bruni kailfoto, kuru izsoļu nama Christie's rīkotā izsolē par 91 000 ASV dolāru pārdeva fotogrāfs Mišels Komte (Michel Comte).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas prezidents Nikolā Sarkozī oficiāli paziņojis par savu nolūku kandidēt valsts prezidenta vēlēšanās, solot atgriezt bezdarbniekus darba tirgū un vairāk ieklausīties vēlētājos, vēsta France 24.

Pēc vairāku mēnešu ilgām spekulācijām, vai N. Sarkozī kandidēs vēlēšanās vai tomēr nē, Francijas prezidents par savu lēmumu paziņoja sarunā ar telekanālu TF1.

«Jā, es esmu prezidenta vēlēšanu kandidāts,» sacīja N. Sarkozī. Francijas prezidents norādīja, ka viņš ir kā kuģa kapteinis vētras vidū. «Francija nedrīkst izlikties, ka krīze, Eiropa un pasaule neeksistē,» klāstīja prezidents.

N. Sarkozī arī uzsvēra, ka vēlas Francijas iedzīvotājiem ļaut piedalīties lēmumu pieņemšanā. «Viena no manām galvenajām idejām ir dot iespēju Francijas cilvēkiem izteikties referendumu ceļā,» solīja N. Sarkozī. Tāpat Francijas līderis norādīja uz nepieciešamību samazināt bezdarba līmeni valstī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas tiesa pirmdien eksprezidentu Nikolā Sarkozī atzinusi par vainīgu korupcijā un piespriedusi trīs gadu cietumsodu, no kuriem divi gadi ir nosacīts cietumsods.

66 gadus vecais Sarkozī atzīts par vainīgu korupcijā un ietekmes izmantošanā saistībā ar mēģinājumu piekukuļot Kasācijas tiesas tiesnesi Žilbēru Azibēru, lai iegūtu slepenu informāciju par izmeklēšanu citā ar Sarkozī saistītā lietā. Apmaiņā pret informāciju Sarkozī piedāvājis atbalstīt Azibēra pieteikumu uz izdevīgu amatu Monako.

Sarkozī un viņa advokāts Tjerī Hercogs mēģināja piekukuļot Azibēru, lai saņemtu informāciju par izmeklēšanu citā lietā, kurā Sarkozī tika apsūdzēts par nelikumīgu maksājumu saņemšanu no uzņēmuma "L'Oreal" mantinieces Lilianas Betankūras savas 2007.gada prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā.

Apsūdzības pret Sarkozī balstītas uz viņa un Hercoga telefonsarunām, kuras ierakstījusi policija. Sarkozī noliedza, ka būtu pastrādājis noziegumu, un apgalvo, ka viņa telefonsarunas noklausītas nelegāli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

(Labots) Eksperta viedoklis: Enerģētika – politiķu jājamzirdziņš bez īpašas izpratnes par realitāti

Ivars Zariņš, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas vadītāja p.i., 08.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Enerģētika kļuvusi par vienu no apspriestākajām tēmām sabiedrībā un arī par daudzu politiķu jājamzirdziņu. Tagad katram, kuram nav slinkums, ir tieksme par to izteikties, atrast ko īpašu - ar ko varētu izcelties, diemžēl, bieži bez īpašas izpratnes par to, kas tiek pateikts: izraujot no konteksta visdažādākos faktus bez spējas tos objektīvi izvērtēt, vai arī apzināti manipulējot ar tiem, lai to iebarotu sabiedrībai ar savtīgu interesi un tādejādi ievāktu sev dividendes - materiālā formā, vai vienkārši, vairojot atpazīstamību un popularitāti.

Tas viss ir radījis diezgan lielu jūkli,par kura ķīlniekiem aizvien vairāk un vairāk pamazām kļūstam mēs visi. Dārgi maksājot par to un riskējot savai tautsaimniecībai uzlikt tādu slogu, ko tā nespēs iznest nezaudējot savu konkurētspēju.

Ar nepārdomātu energopolitiku sabiedrība tiek dzīta tādā saistību jūgā, kas pamazām jau sāk līdzināties tam, ko esam uzņēmušies pret starptautiskiem aizdevējiem. Un tas ir nopietni.

Piemēram, esošajos MK noteikumos "Par elektroenerģijas ražošanu, izmantojot atjaunojamos energoresursus (AER)" paredzēto atbalsta apjomu izmantošana (ja visas noteikumos atvēlētās kvotas tiek izmantotas) nozīmētu valsts garantētu obligāto ikgadējo iepirkumu no realizētajiem AER projektiem aptuveni 180 miljonu latu apmērā, kas pie esošajām elektrības tirgus cenām mūsu tautsaimniecībai nozīmētu ikgadēju papildus maksājumu slogu par elektrību, vairāk kā 130 miljonu LVL apmērā!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parīze varētu izstāties no Šengenas zonas, ja Eiropas Savienība (ES) nedemonstrēs progresu cīņā ar nelegālo imigrāciju, pavēstījis Francijas prezidents Nikolā Sarkozī, ziņo ārvalstu plašsaziņas līdzekļi.

Nekontrolēta imigrācija samazinās Eiropas spējas integrēt jaunpienācējus un ar papildus slogu apliks sociālās palīdzības tīklus, priekšvēlēšanu kampaņas pasākumā sacīja N. Sarkozī.

«Ja tuvāko 12 mēnešu laikā netiks panākts nopietns progress šajā virzienā, tad Francija pārtrauks savu dalību Šengenas līgumā līdz tiks pabeigtas sarunas,» norādīja Francijas prezidents.

Db.lv jau vēstīja - aizvadītajā nedēļā N. Sarkozī izteicās, ka Francijā ir pārāk daudz ārvalstnieku un valsts tos nav integrējusi pareizi, tāpēc imigrantu skaits būtu jāsamazina gandrīz uz pusi.

«Mūsu teritorijā ir pārāk daudz ārvalstnieku un mēs vairs tiem nespējam sameklēt mājokli, darbu un skolu, tāpēc mūsu integrācijas sistēma strādā aizvien sliktāk un sliktāk,» sarunā ar telekanālu France 2 sacīja N. Sarkozī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas prezidents Nikola Sarkozī piedraudējis ar tiesu darbiem Parīzes izdevniecībai, ja tā nepārtrauks pārdot politiķa Vudu lelli, ziņo BBC.

Sarkozī draud Vudu lelles izgatavotājiemVudu ir Havajiešu kults, kurā ienaidnieka nolādēšanai tiek izmantota viņa lelle, kuru sadursta ar adatām. Tiesa, salas iedzīvotāji apgalvo, ka tas ir mīts.

N. Sarkozī lelle tiek pārdota komplektā ar adatām un lietošanas instrukciju, kā noskaust prezidentu. Tiem, kas vēlas, tiek ieteikts iedurt adatu dažādos prezidenta citātos, kas rotā lelli. N. Sarkozī advokāts paziņojis, ka tikai prezidentam ir „absolūtas tiesības” uz personīgo attēlu.

Pārdošanā ir 20 tūkstoši izdevniecības K&B leļļu komplektiņu. Tiesa, N. Sarkozī nav vienīgais akcijas objekts. Pārdošanā nokļuvusi arī viņa nesenā pretiniece prezidenta vēlēšanās Segolēna Rojāla. Arī viņa apsver iespēju vērsties tiesā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Bijusī Francijas pirmā lēdija: sievietes vieta ir mājās

Lelde Petrāne, 26.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijusī Francijas pirmā lēdija Karla Bruni-Sarkozī pavēstījusi, ka, pēc viņas uzskatiem, sievietes vieta ir mājās ar saviem bērniem un ka viņas paaudzei nav nepieciešams būt feministiem, vēsta dailymail.co.uk.

45 gadus vecā Bruni-Sarkozī savu viedokli par sievietes lomu sabiedrībā paudusi intervijā žurnālam Vogue.

«Es neesmu aktīva feministe. Gluži pretēji - es esmu buržujs. Man patīk ģimenes dzīve, man patīk katru dienu darīt vienu un to pašu,» viņa skaidrojusi izdevumam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izdevniecības namam Fenster piederošs uzņēmums pasludina maksātnespēju

Gunta Kursiša, 21.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izdevniecības namam Fenster piederošajai SIA Papīra apdruka izbeigts ierosinātais tiesiskās aizsardzības process un pasludināts uzņēmuma maksātnespējas process, informē Lursoft.

Šādu lēmumu pieņēma Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa. Par SIA Papīra apdruka maksātnespējas administratoru iecelts Artūrs Gēgeris. Kreditoru pieteikšanās termiņš ir viens mēnesis.

SIA Papīra apdruka reģistrēta 2006. gadā, un 90% uzņēmuma kapitāldaļu pieder Izdevniecības namam Fenster, bet 10% - Andrim Līvmanim. Jau kopš uzņēmuma dibināšanas brīža tas strādājis ar zaudējumiem, savukārt apgrozījumam bija tendence ik gadu samazināties, liecina uzņēmuma iesniegtie gada pārskati. 2011. gadu Papīra apdruka noslēdza ar 1,098 miljonu latu apgrozījumu, savukārt zaudējumi veidoja 81,264 tūkst. latu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas prezidentu Nikolā Sarkozī (Nicolas Sarkozy) aicina paaugstināt nodokļus valsts bagātākajiem, kā viņš to bija solījis prezidenta vēlēšanu kampaņu laikā, raksta Wall Street Journal.

Francijas arodbiedrības plāno valsts mēroga streiku ceturtdien, 19. martā, pieprasot nodokļu palielināšanu valsts iedzīvotājiem ar augstiem ienākumiem. Šī ideja devusi impulsu arī Sarkozī pārstāvētajai koalīcijai, kur grupa likumdevēju ir ierosinājusi nodevu mājsaimniecībām, kas gadā nopelna vairāk nekā 300 tūkst. eiro.

"Mani neievēlēja, lai es palielinātu nodokļus," sacījis N. Sarkozī darbiniekiem kādā lokomotīvju dzinēju rūpnīcā Francijas austrumos. "Mans mērķis ir pārliecināt cilvēkus, kuriem ir nauda, nākt uz Franciju un to investēt mūsu rūpnīcās un uzņēmumos, nevis tos izstumt," tā N. Sarkozī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Sarkozī: Francijā ir pārāk daudz ārzemnieku

Jānis Rancāns, 07.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijā ir pārāk daudz ārzemnieku un valsts tos nav integrējusi pareizi, tāpēc imigrācijas skaits būtu jāsamazina gandrīz uz pusi, pavēstījis Francijas prezidents Nikolā Sarkozī.

Aizstāvot savu prezidenta vēlēšanu solījumu – gandrīs uz pusi samazināt imigrācijas apjomus, N. Sarkozī norādīja, ka Francijas mēģinājumi integrēt ārvalstniekus franču kultūrā un sabiedrībā ir cietuši neveiksmi.

«Mūsu teritorijā ir pārāk daudz ārvalstnieku un mēs vairs tiem nespējam sameklēt mājokli, darbu un skolu, tāpēc mūsu integrācijas sistēma strādā aizvien sliktāk un sliktāk,» sarunā ar telekanālu France 2 sacīja N. Sarkozī.

Intervijā viņš arī uzsvēra, ka, neskatoties imigrācijas «svētīgo» lomu atsevišķās Francijas ekonomikas jomās, tomēr tā ir rūpīgāk jākontrolē. «Lūkojoties piecu gadu termiņā, es domāju, ka, lai integrācijas procesu atjaunotu labā stāvoklī, mums imigrantu skaits jāsamazina no 180 līdz 100 tūkstošiem gadā,» sacīja Francijas prezidents. Tāpat N. Sarkozī ierosināja ierobežot pašlaik imigrantiem pieejamo sociālo pakalpojumu klāstu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropai nepieciešams izveidot jaunu kopīgu banku sistēmas regulatoru un centralizētu dabasgāzes biržu, lai izvairītos no piegādes traucējumiem. Šādus ambiciozus aicinājumus izteicis Francijas prezidents Nikolā Sarkozī (Nicolas Sarkozy), raksta AFP.

Patlaban nav institūcija, kas regulētu banku aktivitātes Eiropā, un katra valsts pati pārskata savu finanšu sistēmu.

Ņemot vērā šī gada sākumā piedzīvotos dabasgāzes piegādes pārtraukumus, Francijas prezidents piedāvā izveidot centralizētu dabasgāzes biržu, kurā iegādāties dabasgāzi tālākai pārdošanai savām valstīm.

"Es vēlos piedāvāt ideju izveidot Eiropas dabasgāzes biržu, lai Eiropai būtu reāls spēks sarunās ar piegādātājiem," tā N. Sarkozī.

Patlaban Eiropas dabasgāzes kompānijas ar piegādātajiem dažādās valstīs vienojas individuāli.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ES dalībvalstīm, ir jāveido pašām savi, neatkarīgi fondi, kas uzpirks vietējās kompānijas, lai tās nenokļūst ārvalstnieku rokās. Ar šādu paziņojumu nācis klajā Francijas prezidents Nikolā Sarkozī, ziņo lenta.ru.

Pēc Sarkozī domām, daudziem eiropiešiem nebūtu patīkami pēc pāris mēnešiem atklāt, ka vietējās kompānijas pieder ārvalstu uzņēmējiem, kas uzpirkuši aktīvus, kas, krīzes rezultātā, ir kļuvuši daudz lētāki.

Iepriekš tika ziņots, ka neatkarīgie fondi visā pasaulē izrāda lielu aktivitāti, neskatoties uz finanšu krīzi. 2008.gada pirmajos ceturkšņos vien ir notikuši darījumi 25.5 miljardu dolāru apmērā. Tas ir par 66% vairāk nekā par šo periodu iepriekšējā gadā. Šo aktivitāšu rezultātā, fondi ir uzpirkuši akciju paketes daudzās Eiropas un Amerikas bankās. Attīstīto valstu finansu organizācijas atbalstīja šīs darbības, tā kā izjuta likviditātes deficītu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Eirozonas līderi pieņem plānu cīņā pret finanšu krīzi

, 13.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piecpadsmit valstu vadītāji, kas ietilpst Eirozonā, svētdien pieņēmuši plānu cīņai pret pasaules finanšu krīzi, atsaucoties uz France Presse, ziņo Lenta.ru.

Pēc samita, Francijas prezidents Nikolā Sarkozī paziņoja, ka pieņemtais plāns paredz valsts apdrošināšanu starpbanku aizdevumiem, kā arī atbalstu bankām, kuras cietušas no finanšu krīzes.

"Faktiski tas ir kopējs darbības plāns, ko uzņemamies veikt visi kopā. Šis plāns attiecas uz visiem finanšu krīzes aspektiem," uzsvēris N. Sarkozī.

Jāatzīmē, ka summa, kas tiks tērēta plāna īstenošanai, netika nosaukta, taču N. Sarkozī norādīja, ka visas iesaistītās valstis konkrētus plānus par tēriņiem iesniegs pirmdien.

Vācijas kanclere Angela Merkele uzskata, ka pieņemtais plāns kalpos kā nomierinošs signāls finanšu tirgum. Līdzīgās domās bija arī Lielbritānijas premjerministrs Gordons Brauns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francija plāno aizņemties no 25 līdz 50 miljardiem eiro (17.5 - 35.1 mljrd. LVL), paziņoja Francijas prezidenta Nikolā Sarkozī (Nicolas Sarkoz) birojs, piebilstot, ka N. Sarkozī lēmumu par aizdevuma apjomu varētu pieņemt decembra sākumā.

AFP raksta, ka Francijas prezidents jūnijā paziņoja, ka valsts plāno saņēm lielu aizdevumu, lai finansētu stratēģiskas investīcijas, taču toreiz prezidents konkrētu summu neminēja.

Jāatzīmē, ka labējo partijas pārstāvji aicina aizņemties līdz pat 100 miljardus eiro (70.2 mljrd. LVL), kurus plānots iztērēt nākamajos desmit gados.

Reaģējot uz labējo partiju pārstāvju priekšlikumu, N. Sarkozī birojs norādīja, ka tik liels aizdevums Francijai nav nepieciešamas un kā kompromiss varētu kalpot aizdevums 25 līdz 50 miljardu eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) izmeklēs kiberuzbrukumus, kas veikti ASV slavenībām un kuru rezultātā nozagti slavenību pašu uzņemtie kailfoto. FIB pievērsies šo noziegumu izmeklēšanai pēc tam, kad interneta vidē parādījās amerikāņu aktrises Skārletas Johansones (Scarlett Johansson) kailfoto, vēsta BBC.

Aktrises pašas uzņemto fotogrāfiju parādīšanās interneta telpā nav pirmais slavenību kailfoto nozagšanas gadījums. Pirms tam kiberzagļu uzbrukumos jau cietusi aktrise Džesika Alba (Jessica Alba), Džastins Timberleiks (Justin Timberlake) un viņa kolēģe filmā Noderīgi draugi (Friends with benefits) Mila Kunisa (Mila Kunis).

FIB ir paziņojis, ka patlaban meklē personu vai grupējumu, kas atbildīgs par slavenību privātās informācijas nozagšanu no viņu e-pastiem un citiem interneta kontiem.

Vairākas «zvaigznes» ir kļuvušas par kiberzagļu upuriem, pavēstīja FIB Losandželosas nodaļas pārstāve Lora Aimilere (Laura Eimiller). Viņa nenosauca upuru vārdus, «ņemot vērā nozieguma dabu».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas Sociālistu partija apsūdzējusi prezidentu Nikolā Sarkozī videokonferences ar ASV vadītāju Baraku Obamu izmantošanā savā priekšvēlēšanu cīņā, vēsta Lielbritānijas laikraksts The Guardian.

Dažas dienas pirms Francijas prezidenta vēlēšanām N. Sarkozī atļāvis televīzijas kamerām nofilmēt videokonferences sarunu starp viņu un B. Obamu. «Tagad jābūt aizņemtam laikam,» sacījis B. Obama, piebilstot, ka apbrīno N. Sarkozī sarežģīto cīņu. Savukārt Francijas prezidents atbildēja - «Mēs kopīgi uzvarēsim, Obamas kungs». Tālāk abi līderi sarunājušies par Sīriju, Irānu un naftu, bet televīzijas to neesot filmējušas.

Francijas Sociālistu partija uzsver, ka N. Sarkozī tādējādi pārkāpis diplomātisko protokolu un starptautiskajā arēnā apkaunojs Franciju, lai veicinātu atbalstu savai vēlēšanu kampaņai. Neizpratni paudusi arī Francijas masu mediju arodbiedrība SNJ-CGT, kurai radies jautājums, vai Vašingtona zinājusi, ka šī saruna tiks padarīta publiska.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Esošais Francijas prezidents Nikolā Sarkozī zaudējis savam sīvākajam sāncensim Fransuā Olandam prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā. Abi politiķi nav ieguvuši nepieciešamo balsu skaitu, tāpēc sacentīsies vēlēšanu otrajā kārtā.

Sociālistu kandidāts F. Olands svētdien saņēmis 28,6% vēlētāju balstu, savukārt, N. Sarkozī atbalstīja tikai 27,07% vēlētāju. Trešajā vietā, sagādājot pārsteigumu politikas vērotājiem, iekļuva labējās Nacionālās frontes (FN) līdere Marina Lepēna, kuru par prezidenti vēlējās redzēt 18,12% vēlētāju.

Francijas prezidenta vēlēšanu otrā kārta notiks 6. maijā, kad par uzvaru sacentīsies F. Olands un N. Sarkozī. Analītiķi norāda, ka N. Sarkozī nāksies pacensties uzrunāt labēji noskaņotos vēlētājus, kas atbalstījuši M. Lepēnu, vēsta BBC.

N. Sarkozī ir pirmais Francijas Piektās republikas prezidents, kas zaudējis prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā. Svētdien notikušajā prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā vēlētāju aktivitāte bijusi rekordaugsta – vairāk nekā 80%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francija un Vācija, pieprasot ASV piekāpties vairākās pozīcijās par finanšu tirgus regulēšanu, apdraud G-20 valstu vienošanos par globālās ekonomikas atveseļošanas plānu, vēsta Times.

Manevrējot uz konflikta robežas Vācijas kanclere Angela Merkele un Francijas prezidents Nikolā Sarkozi apvienojuši spēkus un paziņojuši, ka tie neparakstīs nekādas vienošanās par pasaules ekonomikas atveseļošanu, ja netiks ievērotas viņu prasības par nodokļu patvērumuvalstu izskaušanu, hedžfondu regulāciju un citiem jauniem finanšu pasauli regulējošajiem normatīvajiem aktiem. Abu lielvalstu līderi arī vēlas panākt, ka tās valstis, kas neiesaistās nodokļu patvērumvalstu tiesību ierobežošanā, tiktu publiski kauninātas un pret tām vērstu sankcijas.

Abu ietekmīgo personu vienota nostāja un kopīgajā preses konferencē izmantotie izteiksmes līdzekļi nesagatavotus pārsteidza sarunu vedējus nesagatavotus un tiem nācās steigt pārstrādāt jau sagatavoto komunikē, kuru paredzēts visiem G- 20 valstu līderiem parakstīt šodien, 2.aprīlī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lojālā Francijas pirmā lēdija Karla Bruni - Sarkozī veltījusi glaimojošus vārdus savam vīram un solījusi savu atbalstu viņam 100 procentu apmērā, vēsta thelocal.fr.

Mūziķe, aktrise un bijusī modele sacījusi, ka viņa būs vīra pusē, «kad viņam tas būs nepieciešams».

Bruni - Sarkozī, kura iepriekš atbalstījusi kreisā spārna kandidātus, nav radījusi nekādas šaubas, ka tic tam, ka viņas labā spārna vīrs ir īstais cilvēks, kuram jābūt par prezidentu vēl piecus gadus.

«Viņš ir ļoti labs, un viņam ir pieredze un drosme,» viņa teikusi. «Kad es redzu, kas notiek Grieķijā, man ir bail, bet man ir mazāk bail, kad zinu, ka viņš ir prezidents,» viņa turpinājusi.

Runājot par pāra nesen dzimušo meitu, viņa teikusi, ka Sarkozī bezmiega naktis pārāk neskar.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aptuveni simt latu gadā - par tik nākamajā gadā, ieviešot plānotās nodokļu izmaiņas, palielināsies atalgojums uz rokas ģimenē, kur abi vecāki saņem vidējo algu un audzina divus bērnus. Vēl papildus šīm izmaiņām nākamajā gadā plānots lielāks atbalsts ģimenēm ar maziem bērniem, vēsta laikraksts Diena.

Laikraksts modelējis trīs dažādu ģimeņu situācijas, lai attēlotu, kā plānotās izmaiņas papildinās ģimeņu maciņus. Tiesa, vēl lielākas izmaiņas mājsaimniecībām sākušas modelēt ministrijas, skarot arī progresivitātes aspektu.

Nākamgad plānotas divas galvenās izmaiņas attiecībā uz darbaspēka nodokļiem - no 1. janvāra iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes samazināšana no 25% uz 24% (līdz 2015. gadam līdz 20%); no 1. jūlija nodokļa atvieglojuma apmērs par apgādībā esošām personām IIN aprēķināšanai tiks paaugstināts no 70 uz 80 latiem. Neapliekamā minimuma apmērs nākamgad saglabāsies tas pats - 45 lati. Valdība gan devusi Finanšu ministrijai (FM) uzdevumu - gatavojot 2014. gada valsts budžeta projektu, primāri strādāt pie neapliekamā minimuma celšanas. Līdztekus nākamajā gadā arī iecerēts lielāks atbalsts ģimenēm, piemēram, no pašreizējiem 30 latiem uz 100 latiem paredzēts paaugstināt bērna kopšanas pabalsta apmēru bērniem vecumā no gada līdz pusotram. Par to nākamnedēļ lems Saeima, galīgajā lasījumā pieņemot valsts budžetu, atgādina Diena.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Pirms vēlēšanām aug Sarkozī popularitāte

Jānis Šķupelis, 21.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms gaidāmajām Francijas prezidenta vēlēšanām arvien vairāk valsts iedzīvotāji savu izvēli ir gatavi izdarīt par labu pašreizējam valsts prezidentam Nikolā Sarkozī, liecina Francijas sabiedrības aptauju rezultāti, ziņo Reuters.

Šobrīd attiecībā pret N. Sarkozī pozitīvs viedoklis ir 40% Francijas iedzīvotāju, kas ir augtākais līmenis pēdējo divu gadu laikā. Gada sākumā par Sarkozī pozitīvs viedoklis bija tikai 30% Francijas iedzīvotāju. Labāki esošā Francijas rezultāti tiek skaidroti ar aktīvu vēlēšanu kampaņu un regulāru parādīšanos medijos.

Reuters ziņo, ka vēl joprojām Francijas iedzīvotāju vidū populārāka nākamā prezidenta izvēle ir Sociālistu partijas pārstāvis Fransuā Holands. Tiesa, N. Sarkozī pamazām deldējot F. Holanda pārsvaru.

Prezidenta vēlēšanas Francijā notiks 22. aprīlī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Sarkozī vēlas ar nodokļiem aplikt Google, Facebook un Twitter

Jānis Rancāns, 15.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tādiem interneta gigantiem kā Google, Facebook un Twitter vajadzētu maksāt speciālus nodokļus pavēstījis Francijas prezidents Nikolā Sarkozī, ziņo AFP.

«Nav pieļaujams, ka viņu apgrozījums Francijā ir vairāki miljardi eiro bez nodokļu maksāšanas,» N. Sarkozī stāstīja sarunā ar žurnālu La Point. Viņš norādīja, ka Francijas valdībai vajadzētu ar nodokļiem aplikt ienākumus no tiešsaistes reklāmas.

Aizvadītajā gadā Francijas likumdevēji jau noraidīja līdzīgu plānu ar nodokļiem aplikt tiešsaistes reklāmu, norādot, ka šāds projekts vissāpīgāk ietekmēs mazos vietējos uzņēmumus, nevis globālos interneta gigantus Google, Facebook un Twitter.

Atbildot uz Francijas prezidenta ierosinājumu, kompānija Google norādījusi, ka «internets rada lieliskus apstākļus jaunām darbavietām un Francijas ekonomiskajai izaugsmei». Interneta kompānija atsaucās uz nesenu pētījumu, kurā norādīts, ka interneta kompānijas Francijas ekonomikai 2009. gadā devušas 60 miljardus eiro un līdz 2015. gadam kopumā varētu radīt 450 tūkstošus darba vietu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Sarkozī lūdzis Medvedevu pieskatīt pasaules lauksaimniecības tirgu

Elīna Pankovska, 25.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas prezidents Nikolā Sarkozī uzaicinājis Lielbritānijas, Vācijas un Krievijas līderus palīdzēt viņam ar ekonomiskās programmas formulēšanu G20 ietvaros, rakstra, Lenta.ru.

N.Sarkozī paziņojis, ka Francijai reformēt pasaules finanšu sistēmu palīdzēs Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons, Vācijas kanclere Angela Merkele un Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs.

Pēc N.Sarkozī teiktā, D.Medvedevs vadīs darba grupu, kas nodarbosies ar pasaules lauksaimniecības tirgus reformu analīzi, cenšoties rast risinājumus, lai varētu minēto tirgu noregulēt. Tas, pēc N.Sarkozī domām, ir nepieciešams, lai noturētu straujo cenu kāpumu agrārajai produkcijai.

A.Merkele ieņems līdzpriekšsēdētājas amatu darba grupā, kas nodarbosies ar pasaules finanšu sistēmas reformu. Savukārt D.Kameronam būs jāizpēta iespēja izveidot pastāvīgu G20 sekretariātu, globālās vides aģentūru un citas iestādes, kas nodarbotos ar laiksaimniecības sektora reformām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

G8 sanāksmē izdarīti arī secinājumi, ka globālo ekonomiku turpmāk noteiks piecas valstis: Ķīna, Indija, Brazīlija, Meksika un Dienvidāfrika, mazinot ASV dolāra noteicošo lomu. Līdz ar to spēka pozīcijas atvirzīsies no finanšu stresa pārņemtajiem Rietumiem, raksta Bloomberg.

(Foto: AFP/SCANPIX)

Francijas prezidents Nikolā Sarkozī, Itālijas premjers Silvio Berluskoni, Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs un Lībijas līderis Muamars Kadafi G8 samitā. (Foto: AFP/SCANPIX)«Noteicošais bija viedoklis, ka G8 vairāk nav ideālā struktūra, lai nodarbotos ar pasaules ekonomikas pārvaldīšanu,» teica Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni. «Lielais piecinieks», kas pārstāv 3 miljardu cilvēku un 7 triljoni dolāru lielu IKP, «lielā astoņnieka» sanāksmēs vienotā frontē ierodas jau piekto reizi.

Komentāri

Pievienot komentāru