Jaunākais izdevums

Vienas no zināmākajām Ozolnieku novada pieturas vietām ir restorāns – bārs Meka, sporta centrs un SIA Bairons LBC veikals Iecēnu delikateses

Visām šīm vietām ir kas vienojošs. Par pašvaldības struktūru Ozolnieku Sporta centrs kopš darba gaitu sākuma gādā Rolands Baranovskis, kura dēla Ivo Baranovska ģimene turpat līdzās pirms 20 gadiem atvēra popularitāti iemantojušu ēstuvi, bet gaļas pārstrādē un pašu ražotu produktu tirdzniecībā roku iemēģina meita Linda Pauče ar vīru Uldi, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Ozolnieku ciemats ir aktīvs novada centrs ar lielu kustību, kur arī Meka 20 gadu garumā cīnījusies par savu klientu loku. Tā uzņēmēja un volejbolista Ivo Baranovska vadītās SIA Bārs Meka vārds vairs nav svešs teju nevienam Ozolnieku novada iedzīvotājam, daudziem jelgavniekiem un arī citiem ciemata viesiem. Par spīti daudzajiem maksājumiem (tostarp kredīta), Pārtikas un veterinārā dienesta stingrajai uzraudzībai un krīzes gadiem, ēdinātājs līdz šim tikai audzis un attīstījies, kā arī strādā ar plusiem. Telpas kļuvušas plašākas, virtuve pielāgojas standartiem. «Ja valstī kaut kas nobrūk ar ekonomiku, restorāns ir pirmais, no kā var atteikties. Tomēr esam sevi pierādījuši, cenšamies turēt kvalitāti, izdabāt plašai auditorijai – gan ģimenēm ar bērniem, gan organizējot vakara programmas un pasākumus pieaugušajiem. Viss notiek,» saka I. Baranovskis.

Visu rakstu Viena ģimene, trīs katliņi lasiet 21. marta laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau devīto gadu Rīgā norisināsies starptautiskais bārmeņu konkurss Olybet Flairmania. Starp 60 dalībniekiem no 20 dažādām pasaules valstīm būs arī trīs Latvijas pārstāvji un ir lielas cerības uz uzvaru. «Mēs esam maz, bet kvalitatīvi. Latvijā, ja kaut ko dara, tad pamatīgi un līdz galam,» biznesa portālam db.lv teic viens no konkursa organizatoriem Ivars Rutkovskis.

Sacensības 2010.gadā Latvijā aizsākās kā maza iniciatīva ar niecīgu budžetu un balstījās pamatā uz entuziasmu. Tagad tās izaugušas par pasaules līmeņa pasākumu. Par sākumu I.Rutkovskis stāsta: «Pirmkārt, gribējās parādīt Rīgu un Latviju. Otrkārt, bija vēlme sarīkot tādu konkursu, kurā pašiem gribētos piedalīties. Ar otru organizatoru Mārtiņu Rozenvaldu bijām piedalījušies daudzos konkursos un ņēmām vērā savu pieredzi. Vēlējāmies uzrīkot tādu konkursu, kurā katrs, kas ir atbraucis, ir «rokzvaigzne», nevis tikai pirmie desmit, kuriem visi skrien pakaļ, uķinās un klanās. Mēs nekoncentrējamies uz līderiem. Tas ir tāpat kā Olimpiskajās spēlēs - tajās piedalās daudzi, ne tikai Useins Bolts, kurš noskrien, uzstāda rekordu un saņem medaļu. Tas ir liela mēroga pasākums, uz kuru visi vēlas tikt.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējos gados pašvaldību aktivitāte energoefektivitātes jomā būtiski pieaugusi, obligātās likuma prasības nav izpildījušas vien dažas.

Lai gan energoefektivitātes paaugstināšanā aktīvi iesaistījusies arī Rīga, pašlaik tā ir vienīgā republikas pilsēta, kurā vēl nav ieviesta energopārvaldības sistēma, liecina Ekonomikas ministrijas (EM) sniegtā informācija. Likumā noteiktās prasības nav izpildījuši arī vairāki novadi, tajā skaitā Ķekava, Lielvārde, Mārupe, Ozolnieki, Olaine un Salaspils. EM gan norāda - nav izslēgts, ka kāda no minētajām pašvaldībām aktivitātes veic, bet ministrijai par to vēl nav paziņojusi.

Iesaistās brīvprātīgi

Lai gan pēdējos gados pašvaldību aktivitāte paaugstinājusies, energoefektivitātes pasākumi tajās joprojām tiek veikti retāk nekā privātajos uzņēmumos, novērojis Altum energoefektivitātes eksperts Edgars Kudurs. «Arī pašvaldībām pieejamas Altum aizdevuma un granta programmas, kā arī citi finanšu instrumenti, taču efektivitātes veicināšanā tās nereti ir pasīvākas nekā uzņēmēji. Iespējams, papildu motivācija ir peļņa un konkurētspēja,» uzskata eksperts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tiesā tiek prasīta metāla konstrukciju ražotāja Torgy Baltic maksātnespēja

Lelde Petrāne, Žanete Hāka, 30.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jelgavas tiesā iesniegts Ozolnieku novadā reģistrētās SIA Torgy Baltic, kas nodarbojas ar metāla konstrukciju un to sastāvdaļu ražošanu, maksātnespējas pieteikums, liecina ieraksts Maksātnespējas administrācijas mājaslapā.

Ar maksātnespējas pieteikumu tiesā vērsās SIA ALVA DO.

Maksātnespējas procesa lieta ierosināta 28. novembrī.

Uzņēmuma juridiskā adrese ir Eglaines iela 13, Ozolnieki, liecina Lursoft dati. Uzņēmums Komercreģistrā ierakstīts 2005.gada 9.februārī. Kā darbības veidi norādīti metāla konstrukciju un to sastāvdaļu ražošana.

Kompānijas apmaksātais pamatkapitāls ir 28,5 tūkstoši eiro.

Kā liecina Lursoft informācija, uzņēmuma apgrozījums pērn bija 4,97 miljoni eiro, bet zaudējumi – 49,3 tūkstoši eiro. Kompānijā strādā 96 darbinieki.

Kompānijas vienīgais valdes loceklis ir Norvēģijas pilsonis Egils Svens Halvorsens, bet prokūra izdota Andai Sproģei un Jānim Bokumam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Omniva investē 900 000 eiro pakomātu tīkla paplašināšanā Latvijā

Zane Atlāce - Bistere, 13.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Omniva Latvija 13. decembrī uzsāka plānotos pakomātu tīkla paplašināšanas darbus, kas ietver 30 jaunu pakomātu uzstādīšanu un 10 esošo pakomātu paplašināšanu, informē uzņēmumā.

Pakomātu tīkla paplašināšanā 2017. gadā Omniva investēs 900 tūkstošus eiro un līdzvērtīgs investīciju apjoms ir plānots arī 2018. gadā.

Kā pirmā vieta, kur 13. decembrī uzstādīts jaunais pakomāts, tika izvēlēti Ozolnieki (pie veikala Elvi, Rīgas ielā 42). Piektdien, 15.decembrī jauns pakomāts tiks uzstādīts arī Rīgā, tirdzniecības centra Zoom teritorijā.

«Šogad, veiksmīgi sadarbojoties gan ar iedzīvotājiem, gan pašvaldībām, esam izvēlējušies 30 jaunas pakomātu atrašanās vietas, turpmāk nodrošinot iespēju izmantot Omniva pakalpojumus arī Baldones, Brocēnu, Dagdas, Grobiņas, Ikšķiles, Lielvārdes, Piņķu, Pļaviņu, Priekules, Rūjienas, Salacgrīvas, Skrundas, Vecpiebalgas un Viļānu iedzīvotājiem», stāsta SIA Omniva Latvija vadītāja Beāte Krauze.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma tirgus pērn uzņemtie apgriezieni turpina augt un šobrīd jauno mājokļu segmentā vērojama liela aktivitāte. Pieprasījums pēc jauniem un moderniem mājokļiem ir augsts - gandrīz katrā mikrorajonā ir uzcelts kāds jauns mājokļu projekts un vairāki ir būvniecības vai plānošanas procesā.

Pētījumi liecina, ka jauna mājokļa tīkotāji jūtas arvien stabilāk un pārliecinātāk par savu finansiālo situāciju. Nozīmīgu artavu kopējā procesā sniedz arī ALTUM programmas, ko atbalsta un realizēt piedāvā lielākās bankas Latvijā.

Lai ikviens varētu ērti meklēt, pārskatīt un salīdzināt šobrīd pieejamos mājokļu piedāvājumus Rīgā un Pierīgā, nekustamo īpašumu sludinājumu portāls City24.lv īpaši veidotā portāla sadaļā piedāvā vienuviet apskatīt dažādās Rīgas apkaimēs iegādei pieejamos jaunos dzīvokļu projektus, mājas un apbūves zemes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Latvijas dzelzceļš saņēmis sešus piedāvājumus dzelzceļa pasažieru infrastruktūras modernizācijas projektēšanai

Žanete Hāka, 11.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS «Latvijas dzelzceļš» (LDz) izsludinātajā atklātajā konkursā par 22 staciju un pieturas punktu modernizācijas projektēšanu ir saņemti seši piedāvājumi.

Iepirkuma komisija uzsākusi darbu pie iesniegto piedāvājumu izvērtēšanas, lai noteiktu konkursa uzvarētāju, ar kuru tiks slēgts līgums par būvprojektu izstrādi.

Projekta Dzelzceļa pasažieru infrastruktūras modernizācija mērķis ir paaugstināt dzelzceļa pasažieru pārvadājumu kvalitāti un efektivitāti, kompleksi modernizējot dzelzceļa publisko infrastruktūru, t.sk., izbūvējot paaugstinātās pasažieru platformas, ar pasažieru pārvadājumiem saistīto dzelzceļa infrastruktūru, t.sk. platformas nojumes ar soliņiem un atkritumu urnām, nojumes - paviljonus atsevišķās stacijās, LED apgaismojumu stacijas teritorijā un piekļuves infrastruktūras elementus – gājēju celiņus, velo celiņus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Ceļa remontu dēļ daudzviet Latvijā noteikti satiksmes ierobežojumi

Žanete Hāka, 22.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ sākas pārbūves darbi uz autoceļa Ventspils–Kuldīga–Saldus (P108) posmā no Ventspils līdz pagriezienam uz Zirām. Jau šonedēļ tur ir sagaidāmi pieci luksoforu posmi un var būt nepieciešamas 45 minūtes remontposma izbraukšanai, informē Latvijas Valsts ceļi.

Turpinās satiksmes organizācijas pārkārtojumi uz Vidzemes šosejas (A2) posmā no Garkalnes līdz Sēnītes mezglam. Uz brauktuvi Siguldas virzienā jau ir pārslēgts posms no Vangažiem līdz Sēnītes mezglam. Plānots, ka nedēļas vidū satiksmi pārslēgs arī posmā no Garkalnes līdz Vangažiem un no Sēnītes mezgla līdz objekta beigām. Arī pēc satiksmes pārslēgšanas uz Siguldas virziena brauktuvi tā ir organizēta pa vienai joslai katrā virzienā.

Citi patlaban plašākie remontdarbi turpinās uz Jūrmalas šosejas (A10) ar ievērojamiem satiksmes pārkārtojumiem krustojumā ar Rīgas apvedceļu A5. Turpinās arī remontdarbi pie Pāvilostas un posmā no Ēdoles līdz Alsungai. 45 minūtes nepieciešamas lai izbrauktu būvdarbu posmus no Gulbenes Balvu virzienā (P35) līdz Kazupei un no Tērvetes līdz Lietuvas robežai (P95).

Komentāri

Pievienot komentāru