Likumi

Bordāns nokaitina Nacionālo apvienību; atsauc no amata

Zanda Zablovska, Elīna Pankovska, 01.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nacionālā apvienībā (NA) ietilpstošā partija Tēvzemei un Brīvībai/LNNK valdes sēdē nolēmusi izslēgt no partijas Jāni Bordānu. Līdz ar to NA vērsusies pie premjera Valda Dombrovska un informējusi par plāniem atbilstoši koalīcijas līgumam atsaukt tieslietu ministru.

TB/LNNK valde pauž viedokli, ka tieslietu ministra J. Bordāna faktiskā darbība liecina par dalību cita politiskā spēka veidošanā, kas nav savietojams ar atrašanos TB/LNNK, DB informē NA pārstāvji.

Partijā norāda, ka ar J. Bordānu vairāku mēnešu garumā risinājušās sarunas par viņa turpmāko politisko darbību. «NA pārstāvji vairākkārt uzsvēruši, ka J.Bordāna atrašanās biedrībā Demokrātiskie patrioti, kas paziņojuši par jaunas partijas veidošanu, nav normāla situācija. Politiķis arī atteicies dot solījumu, ka gaidāmajās Saeimas vēlēšanās nekandidēs no kāda cita politiskā spēka,» lēmumu izslēgt J. Bordānu pamato partija.

«Laikā, kad NA pabeidz patriotisko spēku konsolidācijas procesu, situācija, kurā viena no apvienības publiskajām amatpersonām veido jaunu partiju, ir neloģiska un absurda,» teikts paziņojumā. Vienlaikus NA paziņo, ka Veselības ministrijas parlamentārā sekretāre Liene Cipule, kura pašlaik pilda biedrības Demokrātiskie patrioti valdes priekšsēdētājas pienākumus, vairs nav uzskatāma par apvienības pārstāvi.

Tieslietu ministrija norāda, ka jau ilgāku laiku sabiedrībā jūtama neapmierinātība ar maksātnespējas procesu administrēšanas kvalitāti un norisi. Lai izbeigtu bažas, kā arī to, ka vienīgais iemesls tam, kāpēc vērojami trūkumi maksātnespējas procesu norisē ir nepilnības Maksātnespējas likumā, tieslietu ministrs plāno ieviest izmaiņas, kuras nodrošinātu, pirmkārt, administratoru kā augsti kvalificētu speciālistu vārda attaisnojumu un attieksmes maiņu pret maksātnespējas procesa norisi gan no administratoru, gan valsts institūciju puses. Tomēr nav īsti saprotams, kāpēc tieši tagad tiek virzīti grozījumi. Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesu administratoru asociācijas padomes priekšsēdētājs Ilmārs Krūms pieļauj: «Mēs motivāciju nezinām, bet vairāk vai mazāk tas izskatās pēc kaut kādas priekšvēlēšanu kampaņas, lai gan līdz vēlēšanām ir tālu. Varbūt Bordāna kungs plāno mainīt partiju, par ko mums nav informācijas, bet tādā gadījumā tas būtu ļoti loģisks solis – īstajā brīdī norādīt uz ne īstajām problēmām maksātnepšjas procesā. Nākamais solis būtu izstāties no partijas un paziņot, ka ir izveidota jauna.»

J. Bordāns tieslietu ministra amatu ieņem kopš 2012. gada 5.jūlija.

Komentāri

Pievienot komentāru