Tehnoloģijas

5G Techritory spriedīs par 300 miljardu eiro vērto Eiropas digitalizācijas fondu apgūšanu

Db.lv, 24.09.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No š.g. 22. līdz 25. novembrim Rīgā notiks Eiropas vadošais ekosistēmas forums “5G Techritory”, kurā nozīmīgākie 5G lēmumu pieņēmēji un praktiķi apspriedīs jauno Eiropas digitalizācijas fondu apgūšanu un lietderīgu izmantošanu 300 miljardu eiro apmērā, lai 5G tehnoloģijas radītu reālu pienesumu biznesam un sabiedrībai.

Pasākums notiks jau ceturto gadu pēc kārtas, tiešsaistes dalību apvienojot ar runātāju un auditorijas iesaisti klātienē.

Eiropas Savienība ir izveidojusi vairākus fondus ar mērķi paātrināt digitalizāciju dalībvalstīs, piemēram, Eiropas Atveseļošanas un noturības mehānisma ietvaros digitalizācijai paredzēts 121 miljards eiro, un Eiropas Zaļā kursa ietvaros 184 miljardi eiro, kuru līdzekļus iespējams izmantot 5G pielietojuma attīstīšanai.

Lai apspriestu fondu līdzekļu izlietojumu, forumā piedalīsies augsta līmeņa Eiropas Komisijas pārstāvji, tajā skaitā Roberto Viola, Eiropas Komisijas sakaru tīklu, satura un tehnoloģiju ģenerāldirektors.

“Jautājums, kas finansēs 5G tehnoloģijas, vienmēr ir bijis strīdīgs, jo tehnoloģiju attīstīšana prasa ievērojamus ieguldījumus infrastruktūrā. Šobrīd redzam, ka Eiropa ir pievērsusi lielu uzmanību digitalizācijai un viens no tās galvenajiem mērķiem ir 5G. Tā kā finansējuma apguvei ir nepieciešama dažādu organizāciju sadarbība, šogad “5G Techritory” pievērsīs īpašu uzmanību partnerību veidošanai, radot pamatu jaunu pētniecības un attīstības projektu izveidei,” informē Neils Kalniņš, “5G Techritory” direktors.

“5G nevar attīstīt individuāli. Mums ir jāstrādā kopā, lai sasniegtu rezultātu, un “5G Techritory” ir izcila vieta, kur attīstīt sadarbību un kļūt par daļu no Eiropas digitālās nākotnes.”

Kā jaunums šī gada forumā būs virtuālā platforma “Emporium”, kas īpaši radīta sadarbības tīklu un partnerību veidošanai starp dažādiem ekosistēmas dalībniekiem. Papildu ierastiem B2B risinājumiem tā būs virtuāla vide, kurā starptautiski uzņēmumi, organizācijas, tehnoloģiju inovāciju radītāji, universitātes un pētniecības institūti, atbilstoši savām interesēm un vajadzībām, varēs veidot partnerības esošiem un jauniem sadarbības projektiem. Individuālu pieeju un atbalstu katram dalībniekam nodrošinās “Emporium” partneris - Latvijas Informācijas tehnoloģiju klasteris. Dalībnieku vidū būs tādi uzņēmumi kā “Nokia”, “NVIDIA”, “Microsoft”, “LMT” un VAS Elektroniskie sakari ar vēlmi sadarboties inovāciju radīšanā.

Foruma “Pasaules dienā” (“World Day”) vadošās valstis 5G ieviešanā iepazīstinās ar savām likumdošanas iniciatīvām, veiksmīgākajiem 5G izmantošanas gadījumiem, attīstītajiem projektiem un finansējuma piesaisti, lai bruģētu ceļu 5G attīstībai. Savukārt “Tehnoloģiju dienas” (“Tech Day”) dalībnieki apskatīs vairāk nekā 500 piemēru, kā dažādas organizācijas izmanto 5G, lai sniegtu reālu pievienoto vērtību saviem klientiem.

2020.-2021. gadā forums saņēmis vairākus starptautiskus apbalvojumus - divas Ziemeļeiropas pasākumu organizētāju asociācijas “Amber Event Award” balvas (“GrandPrix” un labākais 2020. gada tiešsaistes pasākums) un prestižo “Virtual Events Institute Virtual & Hybrid Conference” apbalvojumu.

Forumu pārraidīs īpaši izveidotā tiešsaistes platformā, piedāvājot oriģinālu saturu un auditorijas mijiedarbību ar konferences runātājiem.

Pasākumā piedalīsies vairāk nekā 2000 dalībnieku un 200 runātāju. Tas ir vienīgais 5G pasākums, kas pulcē visas nozares attīstībā ieinteresētās puses — izstrādātājus un praktiķus, tīkla operatorus un politikas veidotājus, universitātes un pētniecības institūtus.

Pasākums būs bezmaksas un notiks angļu valodā. Nepieciešama iepriekšēja reģistrācija - www.5GTechritory.com.

“5G Techritory” ir Eiropas vadošais 5G ekosistēmas forums, ko jau ceturto gadu organizē VAS “Elektroniskie sakari” sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) un ar Starptautisko telekomunikāciju apvienību (ITU). Foruma stratēģiskais partneris ir “LMT” un to atbalsta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija un Ziemeļvalstu Ministru padome.

“5G Techritory” ir platforma 5G tehnoloģiju sekmīgai attīstībai un komercializācijai, ar mērķi sekmēt Eiropas ekonomisko konkurētspēju un izaugsmi. Forums pulcē viedokļu līderus, korporāciju vadītājus, zinātniekus un politikas veidotājus no visas pasaules. 2020. gada forumā piedalījās vairāk nekā 2050 dalībnieku no 107 valstīm un 202 augsta līmeņa runātāji no 32 valstīm. Foruma mediju partneri - “Delfi”, “Dienas Bizness”, “Latvijas Radio”, “LETA”, “nozare.lv”, “Labsoflatvia”.

Komentāri

Pievienot komentāru