Bankas

ABLV Bank klientiem izmaksātās valsts garantētās atlīdzības apjoms pārsniedz 30 miljonus eiro

Dienas Bizness, 08.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmo piecu dienu laikā, kopš banka Citadele sāka izmaksāt valsts garantēto atlīdzību «ABLV Bank» klientiem, kopumā atlīdzība izmaksāta 1976 «ABLV Bank» klientiem. Kopējā izmaksātā summa no 3. līdz 7. martam ir 30,3 miljoni eiro, informē banka Citadele Korporatīvās komunikācijas virziena vadītāja Ieva Prauliņa.

Visaktīvāk pēc valsts garantētās atlīdzības bankā Citadele ir vērsušies Latvijas vietējie «ABLV Bank» klienti. Līdz šim garantēto atlīdzību saņēmuši 1780 vietējie klienti; no tiem 1550 ir iedzīvotāji un 230 - vietējās juridiskās personas.

Savukārt starptautiskie klienti ir aktīvi rezervējuši bankas apmeklējumu uz turpmākajām nedēļām. Līdz šim valsts garantētā atlīdzība izmaksāta 196 starptautiskajiem klientiem, no kuriem 157 ir privātpersonas un 39 – juridiskas personas.

Līdz ar valsts garantētās atlīdzības izmaksu sākšanu, bankas Citadele Zvanu centrā ienākošo zvanu skaits šīs nedēļas pirmajā pusē bija palielinājies par 65%, salīdzinot ar vidējo rādītāju februārī. Bankā atzīmē, ka Citadeles Zvanu centrā šīs nedēļas pirmajā pusē strādāja teju divkārt lielāks darbinieku skaits.

Kā ziņots, kopš 3. marta banka Citadele nodrošina valsts garantētās atlīdzības izmaksu «ABLV Bank» klientiem.

Valsts garantēto atlīdzību būs iespējams saņemt piecus gadus – līdz pat 2023. gada 3. martam.

Komentāri

Pievienot komentāru