Jaunākais izdevums

Krievijas miljardiera Romāna Abramoviča jahta Pelorus, kas Rīgā ieradās otrdien, 27. jūlijā, pietauvojusies Rīgas pasažieru ostā, kur tā apskatāma arī patlaban.

Nav gan zināms, vai uz jahtas atrodas arī pats R. Abramovičs, taču iepriekš preses konferencē konkursa Jaunais vilnis organizatori lēsa, ka miljardieris varētu Latvijā ierasties 29.jūlijā.

Jahtu Pelorus, kas ir 16. lielāka jahta pasaulē, Krievijas miljardieris par 129 miljoniem ASV dolāru 2004. gadā iegādājās no Saūda Arābijas šeiha Modhasana. Pelorus ir 115 metrus gara. To darbina divi 5 500 zirga spēku dzinēji, ar kuru palīdzību jahta spēj attīstīt ātrumu līdz 19 mezgliem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Laikraksts: Abramovičs tomēr ieradīšoties Latvijā

Elīna Pankovska, 26.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkursa Jaunais vilnis organizatori apstiprinot, ka pie viņiem ieradīsies miljardieris un Chelsea futbola kluba īpašnieks Romans Abramovičs, raksta Telegraf. Tomēr šādas baumas klīda arī pagājušajā gadā.

«Jā, šajā gadā mēs gaidām R.Abramoviču,» laikrakstam norādīja konkursa ģenerāldirektors Aleksandrs Rumjancevs. Taču sīkāk par miljardiera iespējamo vizīti Latvijā viņš neko neatklāj. Vien piebildis, ka šogad Jauno vilni apmeklēšot daudz vairāk pazīstamu personu nekā iepriekšējā gadā.

Pirmās baumas, saistībā ar iespējamo oligarhu salidojumu, radās tad, kad Latvijas teritoriālajos ūdeņos parādījusies jahta Le Grand Bleu, kas pieder R.Abramoviča biznesa partnerim Jevgēnijam Švidleram. Līdz ar to no sākuma bijusi informācija, ka ieradies pats futbola kluba Chelsea īpašnieks, taču vēlāk šādas ziņas tika noliegtas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas valdība trešdien atļāva Toda Bolija investoru grupai pārņemt Anglijas premjerlīgas futbola klubu Londonas "Chelsea", ka pieder sankciju sarakstā iekļautajam Krievijas oligarham Romanam Abramovičam.

Lielbritānijas Digitālā, kultūras, mediju un sporta departamenta valsts sekretāre Nadīne Dorīsa paziņoja, ka otrdien vēlu vakarā ļāvusi notikt darījumam, kuru apstiprinājusi arī Anglijas premjerlīga.

"Esam gandarīti, ka darījuma rezultātā Romans Abramovičs vai kāds cits sankcijām pakļautais negūs nekādu peļņu," norāda Dorīsa. "Ņemot vērā sankcijas, ko piemērojām tiem, kas ir saistīti ar [Krievijas prezidentu Vladimiru] Putinu un asiņaino iebrukumu Ukrainā, kluba ilgtermiņa nākotni var nodrošināt tikai jauna īpašnieka vadībā."

Jau ziņots, ka investoru grupa Beisbola augstākās līgas (MLB) kluba Losandželosas "Dodgers" līdzīpašnieka Toda Bolija vadībā iegādāsies Londonas "Chelsea" futbola klubu par 4,97 miljardiem eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Tiesa atzīst, ka Berezovskim nav tiesību uz Abramoviča miljoniem

Gunta Kursiša, 31.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas oligarhs Boriss Berezovskis tiesā zaudējis Čelsijas futbola kluba īpašniekam Romānam Abramovičam, vēsta BBC.

R. Abramovičs Londonas tiesā noliedza, ka ir bijis B. Berezovska biznesa partneris, savukārt tiesā B. Berezovskis centās pierādīt, ka futbola kluba Čelsijs īpašnieks ir viņu nodevis. B. Berezovskis prasīja savu daļu no 13 miljardiem ASV dolāru, ko R. Abramovičs 2005. gadā guva no Sibneft pārdošanas Gazprom. Prasība Londonas Augstajā tiesā iesniegta jau 2007. gadā.

B. Berezovskis norādīja, ka ticis pārkāpts kontrakts, un pieprasīja trīs miljardus Lielbritānijas mārciņu zaudējumu segšanai. Tāpat viņš norādīja, ka R. Abramovičs esot lauzis solījumu saistībā ar Krievijas alumīnija kompāniju. Savukārt R. Abramovičs norādīja, ka B. Berezovskim tika samaksāts miljoniem mārciņu par «politiskā krusttēva» jeb «jumta» pakalpojumiem, tomēr viņš nekad nav bijis magnāta biznesa partneris, tādēļ B. Berezovska prasītās akcijas uzņēmumā viņam nekad nav piederējušas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Abramovičs šveiciešu miljardierim piedāvā iegādāties Chelsea

LETA--PA Media/DPA, 02.03.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šveices miljardieris Hansjorgs Vīss saņēmis piedāvājumu no krievu oligarha Romana Abramoviča iegādāties Anglijas premjerlīgas futbola klubu Londonas "Chelsea".

"Abramovičs cenšas pārdot visas savas villas Anglijā, un ātri grib tikt vaļā arī "Chelsea"," Šveices laikrakstam "Blick" atklājis 86 gadus vecais Vīss. "Es un vēl trīs cilvēki esam saņēmuši piedāvājumu nopirkt "Chelsea" no Abramaviča."

Kā norāda šveiciešu miljardieris, viņš apsvērs iespējamo darījumu kopā ar citiem partneriem, ja summa nepārsniegs divus miljardus mārciņu (2,4 miljardus eiro), taču apgalvoja, ka viens pats klubu nepirkšot.

"Man jānogaida četras vai piecas dienas," piebilda Viss. "Abramovičs pagaidām prasa pārāk daudz."

"Jūs jau zināt, ka "Chelsea" viņam ir parādā divus miljardus [mārciņu], tikai viņiem nav naudas," piebilst šveicietis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Abramoviča superjahta piestājusi Manhetenas centrā

Gunta Kursiša, 15.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievu miljardiera Romāna Abramoviča Eclipse, kas ir atzīta par pasaules lielāko privāto jahtu, ceturtdien bija redzama «klusi un lēni» slīdam pa Hudzona upi, līdz tā piestāja netālu no Manhetenas centra, sašķobot R. Abramoviča noslēpumainā bagātnieka tēlu, vēsta Business Insider.

Paredzams, ka jahtas parādīšanās Ņujorkas centrā izraisīs virkni spekulāciju par tās īpašnieku. «Redzēt Eclipse piestājam Manhetenas centra piestātnē ir tas pats, kas redzēt zilo vali, plunčājoties Hudzona upē ziemas spelgonī,» raksta medijs, skaidrojot, ka Krievijas miljardieris R. Abramovičs ir slavens ar savu nelabvēlīgo attieksmi pret publicitāti un izvairīšanos no nonākšanas sabiedrības redzeslokā. Līdz šim Eclipse kuģojusi vietās, kur apgrozās tikai citi miljardieri, piemēram, Monako, Kannās u. tml., savukārt, Eclipse parādoties Manhetenā, miljoniem cilvēku un pulka mediju kompāniju «acu priekšā», noslēpumainais R. Abramovičs gluži vai aicinājis pēc uzmanības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievu miljardieris Romans Abramovičs iesniedzis Eiropas Savienības (ES) Vispārējā tiesā sūdzību pret Eiropadomi par sankcijām, kas viņam piemērotas par saistību ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā ES martā iekļāva Abramoviču to personu sarakstā, kam iesaldēti līdzekļi un aizliegts ieceļot ES.

Eiropadomes amatpersonas un ES tiesa nekomentēja Abramoviča sūdzību.

Avens un Fridmans ES tiesā apstrīdējuši pret viņiem vērstās sankcijas 

Eiropas Savienības (ES) tiesa saņēmusi izskatīšanai miljardiera Pjotra Avena un viņa biznesa...

Lielbritānijas piemēroto sankciju dēļ Abramovičs bija spiests pārdot Anglijas premjerlīgas futbola klubu Londonas "Chelsea".

Darījums par "Chelsea" pārdošanu tika pabeigts pirmdien. Futbola klubs pārdots Toda Bolija vadītajai investoru grupai par 4,25 miljardiem sterliņu mārciņu (4,99 miljardi eiro), kas ir lielākā summa, kāda jebkad samaksāta par sporta komandu.

Eiropas Komisija (EK) pavēstīja, ka Portugāles varasiestādes apstiprinājušas, ka Abramovičs vai ar viņu saistītās organizācijas nav guvušas labumu no kluba pārdošanas, un nauda, kas iegūta no darījuma, tiks novirzīta humānajai palīdzībai Ukrainā. Abramovičam ir Portugāles pilsonība.

"Tas seko ciešai sadarbībai starp Eiropas Komisiju, Portugāli un Apvienoto Karalisti, kuras mērķis ir nodrošināt, lai pārdošana pilnībā atbilstu ES sankciju tiesību aktiem," teikts EK paziņojumā ziņu aģentūrai AP. "ES sankciju efektīva ieviešana un izpilde ir Komisijas prioritāte," norādīts paziņojumā.

Piemērojot sankcijas Abramovičam, ES martā norādīja, ka viņam bijusi priviliģēta piekļuve Putinam un viņš saglabājis ļoti labas attiecības ar prezidentu, kas savukārt palīdzējis Abramovičam paturēt savu bagātību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas miljardieris Romāns Abramovičs ir gatavs vērsties tiesā pret Īriju, ja tas valdība īstenos banku sistēmas glābšanas plānu uz investoru rēķina.

Pēc investoru kompānijas Millhouse LLC pārstāvja vārdiem, R.Abramovičs jūtas piekrāpts, raksta gzt.ru.

Kā ziņo laikraksts The Daily Telegraph, Millhouse LLC izplatījis brīdinājumu, kurā teikts, ka Īrijas varas iestādes saskarsies ar nopietnām reputācijas problēmām, ja pieņems likumprojektu par valsts banku sistēmas glābšanu. No paziņojuma izriet, ka Millhouse ir norūpējies par Īrijas banku obligāciju vērtības krišanos un īpaši sapīcis par likumprojektu, kas prasa investoriem, kuri ieguldījuši bankās, apmaksāt daļu no to parādiem.

Aso R.Abramoviča reakciju izsauca projekts par banku glābšanu no recesijas, kuru piedāvājusi Īrijas finanšu ministrs Braians Lenihans. Īrijas varas iestādes nespējot novērst divu lielāko valsts finanšu iestāžu bankrotu, proti, INBS un Anglo Irish Bank. Tam nepieciešami 50 miljrd. eiro. Ja šī summa tiks samaksāta no valsts budžeta, tad tā deficīts noslīdēs līdz 32% no IKP.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Lielbritānija nosaka sankcijas septiņiem Krievijas oligarhiem, arī Abramovičam

LETA--AFP, 10.03.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas valdība ceturtdien noteikusi sankcijas septiņiem Krievijas oligarhiem, arī Romanam Abramovičam, kam tiek iesaldēti aktīvi un noteikts ceļošanas aizliegums.

Sankcijas noteiktas vienam no vadošajiem Krievijas rūpniekiem Oļegam Deripaskam, "Rosņeftj" vadītājam Igoram Sečinam, "Gazprom" vadītājam Aleksejam Milleram, pavēstīja valdība.

Londonā jau vairākas nedēļas skanēja minējumi, vai sankcijām Kremlim tuvajiem Krievijas miljardieriem tiks pakļauts arī Abramovičs.

Pagājušajā nedēļā Abramovičs pavēstīja, ka pārdod Lielbritānijas futbola klubu "Chelsea", taču gaidāms, ka sankciju dēļ šis process kavēsies.

Lielbritānijas valdība lēš, ka Abramoviča aktīvu vērtība ir 9,4 miljardi sterliņu mārciņu (11,1 miljards eiro), vienlaikus norādot, ka mazinās sankciju ietekmi uz "Chelsea", lai ļautu klubam turpināt darbību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Abramoviča jahta ierodas Turcijā, glābjoties no Eiropas sankcijām

LETA--UKRAINSKA PRAVDA, 22.03.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas miljardiera Romana Abramoviča jahta "Solaris" pirmdien ieradās Bodrumas ostā Turcijā, glābjoties no Eiropas noteiktajām sankcijām, ziņoja Turcijas mediji.

139 metrus garā un 26 metrus platā jahta ieradās no Melnkalnes ostas pilsētas Tivatas. Nebija zināms, vai pats Abramovičs bija uz šīs jahtas.

Abramovičs, pret kuru Eiropas Savienība un Lielbritānija pēdējās nedēļās noteica sankcijas Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ, ir nosūtījis jahtu uz Turciju, lai izvairītos no tās aresta Eiropā.

Kad jahta tuvojās Bodrumai, 11 cilvēku grupa tur ieradās ar laivu un sāka bloķēt jahtas pietauvošanos. Turcijas krasta apsardze paziņoja, ka šī blokāde ir nelikumīga, un piespieda to izbeigt.

Vēlāk kļuva zināms, ka jahtas pietauvošanos bloķēja ukraiņu bērnu un jauniešu burāšanas komanda no Odesas.

Ukrainas Melnās jūras jahtkluba direktors Alberts Kabakovs paziņoja, ka starp jahtas bloķētājiem bija bērni 10 līdz 18 gadu vecumā, kas ieradušies Turcijā uz sacensībām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas miljardieris Romāns Abramovičs par 19.5 miljoniem ASV dolāru iegādājies mājokli Holivudā. Krievijas otrs bagātākais iedzīvotājs māju nopircis ar 11% atlaidi, ziņo Wall Street Journal.

A. Abramoviča jaunajā mājoklī, kura sākotnējā cena bija 21.9 miljoni dolāru, ir sešas guļamistabas, astoņas vannasistabas, kā arī baseins, biljarda istaba, kinoteātris un pat vīna pagrabs.

Abramovičam pieder īpašumi arī Aspenā (ASV), Londonā, kā arī vēl viens īpašums Francijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas miljardieris Romans Abramovičs Jauno gadu nolēmis sagaidīt savā 58 miljonu britu mārciņu vērtajā īpašumā Karību jūras salā Sentbārtā. Vakara galvenā muzikālā izklaide Abramoviča ballītē būs ASV grupas Red Hot Chilli Peppers uzstāšanās.

Abramovičs savai Jaungada ballītei esot atvēlējis piecus miljonus ASV dolāru, vēsta Daily Telegraph.

Krievijas miljardieris, kuram pieder arī Čelsijas futbola klubs, arī iepriekš rīkojis grandiozas Jaungada svinības. Piemēram, 2009. gadā Abramoviča ballītē uzstājās tādi mākslinieki kā Prince, Bejonse Noulza (Beyonce Knowles) un Gvena Stefani (Gwen Stefani).

Pasaulē zināmā grupa Red Hot Chilli Peppers 2012. gada vasarā uzstāsies arī Lietuvā un Igaunijā. Paredzēts, ka 28. jūlijā grupas koncerts notiks Lietuvas pilsētā Kauņā, bet 30. jūlijā – Tallinā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV arestēts biznesmenis Romāns Abramovičs, ziņo Krievijas televīzijas RBC, tomēr uzņēmēja pārstāvji to noliedz.

Paziņojumā R. Abramoviča pārstāvis uzsvēris, ka uzņēmējs ir ASV, bet nav arestēts. No FBI, kuri, iespējams, aizturējuši uzņēmēju, pagaidām businessinsider.com nav izdevies gūt ne apstiprinājumu, ne noliegumu.

Tāpat pagaidām nav zināms, vai R. Abramoviča aizturēšana ir saistībā ar Krievijas oligarha Borisa Berezovska nāves apstākļu izmeklēšanu.

Anglijas premjerlīgas kluba Chelsea īpašnieka vārds pēdējo dienu laikā ziņās daudz izskanējis pēc oligarha Borisa Berezovska nāves. R. Abramovičs esot pirms neilga laika sakāvis B.Berezovski vienā no dārgākajām tiesvedībām Lielbritānijas vēsturē.

Db.lv jau ziņoja, ka 2012. gada vasarā Berezovskis Londonā zaudēja tiesā lietā, kurā tas no Krievijas miljardiera Romāna Abramoviča vēlējās piedzīt vairāk nekā piecus miljardus dolāru lielu kompensāciju. Tiesensis noraidīja virkni Berezovska apsūdzību, vienlaikus norādot, ka viņš nav ticams liecinieks. Par šo tiesas prāvu viņam nācās maksāt advokātiem vairākus desmitus miljonus dolāru. Pēc zaudējuma Berezovskis ātri izbeidza vēl vairākas citas tiesvedības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Daudzmiljardu «jumta» sāga Londonā

Didzis Meļķis, 18.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējā posmā iegājusi tiesvedība Londonā, kurā Boriss Berezovskis prasa savu daļu no 13 miljardiem dolāru, ko Romāns Abramovičs 2005. gadā dabūja par Sibneftj pārdošanu Gazprom. Šodien turpinās B. Berezovska jurista Lorensa Rabinoviča noslēguma runa, un līdz nedēļas beigām gaidāms tiesneses lēmums.

Abi Krievijas mežonīgā kapitālisma un privatizācijas laikmetā 1990. gadu vidū par miljardieriem kļuvušie kungi ir saķērušies jau labu laiku. Prasība Londonas Augstajā tiesā iesniegta jau 2007. gadā. Pati episkā prāva gan izvērsusies tikai kopš pērnā oktobra sākuma, un oligarhu dzīves niansēm, ko pušu juristi velk laukā kā no prasītāja, tā atbildētāja, ir pastāvīgā britu un krievu publikas intereses epicentrā.

Abi vīri pēc dažiem kritērijiem tiešām šķiet džentlmeņi. Piemēram, nevienam no viņiem ne apsūdzībai, ne aizstāvībai tiesai nav uzrādāmi dokumenti – daudzmiljardu darījumi notikuši uz norunas un uzticības pamata. Tas arī viens no iemesliem, ka lieta tiek skatīta Londonā, jo britu likumi par vienlīdz saistošu uzskata kā rakstisku tā mutisku vienošanos. Protams, otro konstatēt ir salīdzinoši grūtāk. Sevišķi darījumos, kur blefošana varētu būt ietverta to pašā būtībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Krievijas oligarhs Deripaska Londonas tiesā cīnīsies par miljardu ASV dolāru

Gunta Kursiša, 09.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas magnāts Oļegs Deripaska Londonas Augstākajā tiesā tiesāsies par 13,2% daļu pasaules lielākajā alumīnija ražotājā Rusal.

Lietu pret O. Deripasku ierosināja Mihails Černijs (Michael Cherney), kurš apgalvo, ka ir bijis O. Deripaska biznesa partneris un O. Deripaska viņam parādā 13,2% daļu kompānijā Rusal, kas ir vairāk nekā vienu miljardu ASV dolāru vērtas. O. Deripaska to kategoriski noliedz, ziņo BBC.

O. Deripaska un M. Černijs iepazinās deviņdesmitajos gados, kad saskaņā ar M. Černija teikto viņš ievērojis O. Deripaska uzņēmējdarbības spējas un uzticēja viņam dažas no savām biznesa interesēm. Tāpat M. Černijs apgalvo, ka viņš 2001. gadā Londonā parakstīja dokumentu, kā arī slēdza mutisku vienošanos par dalību kompānijā Rusal.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Navaļnijs aicina Rietumus sankciju sarakstos iekļaut Abramoviču un Usmanovu

LETA--RBC, 12.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rietumiem sankciju sarakstos būtu jāiekļauj vēl vairāki desmiti Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam lojālo lielo uzņēmēju, arī Romāns Abramovičs un Ališers Usmanovs, intervijā laikrakstam Financial Times sacīja Krievijas opozīcijas politiķis Aleksejs Navaļnijs.

«Jūs varat iekļaut sankciju sarakstā aptuveni tūkstoti cilvēku, kuriem būs liegts iebraukt rietumvalstīs, bet jums ir jāsit pa tiem, kas nodarbojas ar kara propagandu, tās finansēšanu, īsto kara partiju,» uzsvēra politiķis.

Izsakoties par Putinu, Navaļnijs norādīja - «tagad mēs esam atskārtuši, ka viņš veido dinastijas pārvaldi».

«Tikai Krievijas sankciju komplekti, kas būs vērsti pret visiem šiem «klaniem», kuri palīdz Putinam kontrolēt Krievijas bagātības, spēs kaut ko mainīt.»

«Ja Abramovičs, Usmanovs un viņu ģimenes nespēs nokļūt savās rezidencēs Londonā vai Šveicē, viss būs citādi,» uzsvēra politiķis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad uz konkursa Jaunais vilnis koncertiem ieradīšoties vairāk uzņēmēju nekā iepriekšējos gadus, turklāt Jūrmalā ieradīšoties arī vismaz septiņi Krievijas miljardieri, kuri papildus koncerta apmeklējumam arī apspriedīšot uzņēmējdarbības iespējas Latvijā, šodien raksta laikraksts Diena.

Viņi braukšot ar ģimenēm, lai savienotu patīkamo ar lietderīgo - izbaudītu lielisko laiku, Jūrmalas pludmali un apspriestu uzņēmējdarbības iespējas Latvijā. Ar šādu mērķi uz jauno izpildītāju konkursu Jūrmalā sabraukuši un tuvākajās dienās atbrauks daudz uzņēmēju.

Lielākā daļa konkursa ikgadējo apmeklētāju atzīst, ka uz koncertu dodas ne tikai, lai baudītu muzikālo sniegumu, bet lielākoties tādēļ, lai dibinātu lietišķus kontaktus un pārrunātu biznesa lietas ar jau esošiem sadarbības partneriem.

«Šis konkurss ir lieliska iespēja investīciju piesaistīšanai. Pateicoties tam, par Jūrmalu tagad zina visas postpadomju valstis, Kuveita, Vācija un pat ASV,» norāda Meļņiks, kurš sola tuvākajās dienās ierodamies ietekmīgu uzņēmēju pulku no Krievijas. Viņš gan neatklāj, kuri uzņēmumi tiks pārstāvēti, vien norāda uz nozarēm – tranzīts, zivsaimniecība un enerģētika. Atbraukušie uzņēmēji tikšot vesti arī uz zivrūpniecības uzņēmumu Kaija, lai apsvērtu iespēju eksportēt Latvijas produkciju uz savām mītnes zemēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

The Guardian: Latvija – Krievijas biznesa, politikas un noziedzības spēļu laukums

Jānis Rancāns, 24.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divas desmitgades pēc tam, kad Latvija atguva neatkarību, un salīdzinoši neilgi pēc iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) 2004. gadā, valstī atkal pieaug Krievijas ietekme. Nelielā Baltijas valsts kļuvusi par Krievijas interešu spēļu laukumu, kur savijas biznesa, politikas un kriminālās intereses, raksta The Guardian.

Britu laikraksts pievērsies Krievijas ietekmes pētīšanai Latvijā. Avīze norāda, ka šāds Krieviju interešu sajaukums vislabāk novērojams ir Jūrmalā, mūzikas konkursa Jaunais Vilnis laikā. Pasākumu apmeklē Krievijas «superbagātnieki», lai socializētos un izklaidētos. Tiek jokots, ka pasākuma viesu kopējā bagātība pārsniedz Latvijas budžetu.

Jaunā Viļna viesi ir labi zināmas personas Krievijā – oligarhi, Krievijas Valsts domes deputāti, kā arī spiegi. Pirms dieviem gadiem pasākumu apmeklēja Romāns Abramovičs, Jaunajā Vilnī viesojies ir Ukrainas bagātākais cilvēks Rinats Akhmetovs, Krievijas miljardieris Mihails Fridmans un Krievijas Federālā drošības dienesta vadītājs Vladimirs Proņičevs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Krievijas miljardieru pirmo trijnieku pamet Abramovičs

Ritvars Bīders, 09.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas miljardieru kopējā bagātība palēnām, bet pārliecinoši, atgriežas pirms krīzes līmeņos. 2010. gadā desmit valsts turīgāko cilvēku summārā bagātība palielinājusies teju par trešdaļu, sasniedzot 182 miljardu ASV dolāru, liecina žurnāla Finans apkopotā informācija.

Par skaļāko notikumu šajā sakarā tiek uzskatīts fakts, ka Krievijas bagātāko cilvēku trijnieku pametis Čelsijas futbola kluba un investīciju kompānijas Millhouse Capital īpašnieks Romāns Abramovičs. Tiesa žurnāls Finans pagaidām neatklāj Krievijas bagātāko vārdus, līdz ar ko nav zināms, kas «izstūmis» R. Abramoviču no Krievijas bagātāko trijnieka.

2009. gadā R. Abramvičs tika atzīts par trešo bagātāko Krievijas iedzīvotāju ar bagātību 17 miljardu dolāru vērtībā. Viņam priekšā aizsteidzās Krievijas mazpazīstamais uzņēmējs Vladimirs Ļisins un miljardieris Mihails Prohorovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Savienība (ES) apstiprinājusi ceturto sankciju kārtu pret Krieviju, pastiprinot spiedienu pret fiziskajām un juridiskajām personām, kas atbildīgas par karu pret Ukrainu, liecina Eiropadomes mājaslapā publicētā informācija.

Otrdien ES oficiālajā vēstnesī publicētas jaunās ES sankcijas Krievijai par agresiju pret Ukrainu. Jaunajām sankcijām pakļautas 15 fiziskās personas.

Sankcijām - vīzu aizliegumam un aktīvu iesaldēšanai - pakļauti Lielbritānijas futbola kluba "Chelsea" īpašnieks miljardieris Romans Abramovičs, "Alfa Group" konglomerāta lielākais akcionārs Germans Hans, uzņēmuma "Magnitogorsk Iron & Steel Works" (MMK) īpašnieks un direktoru padomes priekšsēdētājs Viktors Rašņikovs, viens no galvenajiem "Alfa Group" akcionāriem Aleksejs Kuzmičevs, militāro preču eksportētāja "Rosoboronexport" izpilddirektors Aleksandrs Mihejevs, Krievijas Rūpnieku un uzņēmēju savienības prezidents, metālapstrādes uzņēmuma "Mechel" direktoru padomes priekšsēdētāja vietnieks Aleksandrs Šohins, energotīklu operatora "Rosseti" izpilddirektors Andrejs Rjumins, propagandists Armens Gasparjans, propagandists Artjoms Šeiņins, propagandists Dmitrijs Kuļikovs, Krievijas "Pirmā kanāla" izpilddirektors Konstantīns Ernsts, "Stankoflot" īpašniece Marina Sečina, finanšu un rūpniecības grupas "Nafta Moscow" īpašnieks Suleimans Kerimovs, IT kompānijas "Yandex" izpilddirektors Tigrans Hudaverdjans un minerālmēslojumu ražotāja "EuroChem" izpilddirektors un direktors Vladimirs Raševskijs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Londonā notikušajā tiesā, kurā Krievijas bagātnieks Romāns Abramovičs tiesājas ar Borisu Berezovski par 5,5 miljardiem ASV dolāru, R. Abramoviča advokāts Džonatans Sampšons (Johnatan Sumption) skaidroja klātesošajiem, ko nozīmē «jumts», vēsta delfi.lt.

Advokāts tiesai paskaidroja, ka deviņdesmitajos gados nepastāvēja tādas darījumu attiecības, par kurām iepriekš tiesā stāstījis B. Berezovskis. R. Abramoviča aizstāvis norādīja, ka deviņdesmitajos pastāvēja «jumta» attiecības. Jurists arī izskaidrojis šā «termina» nozīmi: ««Jumts» ir alternatīva sistēma, kas nodrošināja saistību izpildi, un šī sistēma deviņdesmitajos gados Krievijā bija ierasta parādība.» Šāda tipa vienošanās ir pakalpojums un līgums, kuru nav iespējams pārkāpt bez nopietna pamatojuma, norādīja advokāts.

Tiesāšanas starp B. Berezovski un R. Abramoviču notiek, jo B. Berezovskis apgalvo, ka R. Abramoviča izdarītā spiediena un pat draudu dēļ viņš un viņa partneri pirms desmit gadiem bija spiesti pārdot savas kapitāldaļas vairākās Krievijas kompānijās, tai skaitā Sibņeft un RusAle.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Ūkio bankas krahs draud salauzt futbola līdzjutēju sirdis Lielbritānijā

Jānis Rancāns, 20.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedienas ar Ūkio Banku Lietuvā varētu salauzt daudzu Lielbritānijas futbola līdzjutēju sirdis, jo patlaban neskaidrs Vladimiram Romanovam piederošā, 1874. gadā dibinātā futbola kluba Heart of Midlothian tālākais liktenis.

Tādējādi Heart of Midlothian pievienojies futbola klubam Portsmouth F. C., kuru bijušais īpašnieks Vladimirs Antonovs, pēc bankas Snoras sabrukuma, arī atstājis neapskaužamā situācijā.

V. Romanovs futbola klubu iegādājās pirms astoņiem gadiem, un solīja, ka atrisinās kluba finansiālās problēmas, uzcels jaunu stadionu un palielinās spēļu apmeklējuma skaitu, vēsta Bloomberg. Tomēr, pēc V. Romanova finanšu impērijas centra - Ūkio Bankas kraha Lietuvā, visticamāk, klubs tiks atstās tādā pašā stāvoklī, kādā tika nopirkts – cīnoties par izdzīvošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tērauda magnāts Vladimirs Lisins kļuvis par Krievijas bagātāko cilvēku, ziņo AFP, norādot, ka pēdējais gads, neraugoties uz finanšu krīzi, visiem šīs valsts lielākajiem oligarhiem bijis veiksmīgs.

V. Lisina, kurš ir vadošā tērauda ražotāja Novolipetsk Steel īpašnieks, turība pieaugusi līdz 18,8 miljardiem dolāru no 7,7 miljardiem dolāru 2009.gadā, liecina 2010.gada bagātāko saraksts, ko izveidojis Krievijas žurnāls Finans.

Tādējādi V. Lisinam izdevies pārspēt iepriekšējo šī saraksta līderi - miljardieri, Onexim investīciju fonda īpašnieku Mihailu Prokhorovu.

Viņš ar 17,85 miljardu dolāru turību, kas pieaugusi no 14,1 miljarda iepriekšējā gadā, ieņem otro vietu.

Trešajā bagātāko saraksta vietā atrodas Chelsea futbola kluba īpašnieks Romans Abramovičs, kurš var lepoties ar 17,0 miljardu dolāru bagātību, kas pieaugusi no 13,9 miljardiem iepriekšējā gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas oligarha Borisa Berezovska līķa sekcijas rezultāti liecina, ka viņš pakāries, pirmdien paziņoja Lielbritānijas policija. 67 gadus vecā Berezovska mirstīgās atliekas tika atrastas sestdien viņa mājās Askotā netālu no Londonas.Berezovskis nebija redzēts kopš piektdienas vakara.

Patologi nav atraduši nekādus pierādījumus, kas liecinātu par vardarbīgu cīņu.

Izmeklēšana turpinās, tostarp tiek veiktas arī toksikoloģiskās un histoloģiskās pārbaudes, bet to rezultāti būs zināmi tikai pēc vairākām nedēļām, informēja policija.

Vēl vairākas dienas turpināsies arī tiesu medicīniskā izmeklēšana Berezovska īpašumā.

Policija atkārtoti norādīja, ka nekas neliecina, ka Berezovska nāvē būtu bijusi iesaistīta vēl kāda persona.

Berezovska mirstīgo atlieku atrašanas brīdī mājā atradās tikai viņa miesassargs.

Tika izsaukta neatliekamā medicīniskā palīdzība, taču, mediķiem ierodoties, Berezovskis jau bija miris.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāki Krievijas oligarhi Eiropas Savienības (ES) Tiesā Luksemburgā apstrīdējuši viņiem noteiktās sankcijas.

Tomēr viens no viņiem - privātā militārā uzņēmuma "Vagner" īpašnieks Jevgeņijs Prigožins - prāvā zaudējis.

Krievijas oligarhi vai viņu ģimenes locekļi ES Tiesā iesnieguši vismaz 18 sūdzības par sankcijām, liecina ES Tiesas dati.

Domājams, ka šis skaits ir lielāks, jo daži prasītāji lūguši tiesai nepubliskot viņu vārdus un uzvārdus, bet tikai iniciāļus, līdz ar to nav iespējams viņus noskaidrot.

ES amatpersonu vidū izplatījušās baumas, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins licis visiem Krievijas oligarhiem, kas nonākuši sankciju sarakstos, par to sūdzēties tiesā, lai "nogurdinātu" ES institūcijas.

"Ja tas tā ir, tad tas neizdosies. Jo šādam nolūkam tiesa ir domāta," sacījis avots.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2009. gadā Krievijā dubultojies miljardieru skaits un viņu kopējās bagātības vērtība. Miljardieru skaits no 32 palielinājies līdz 62, savukārt viņu kopējā bagātība no 142 miljardiem ASV dolāru līdz 297 miljardiem Dolāru.

Šādu informāciju apkopojis žurnāls Forbes Krievijā.

Krievijas bagātākais cilvēks ir metālapstrādes industrijas pārstāvis Vladimirs Ļisins, kura bagātība tiek lēsta 15,8 miljardu ASV dolāru apmērā. Viņam seko Mihails Prohorovs, kurš darbojas tehnoloģiju un kalnrūpniecības nozarē. Viņa bagātība tiek lēsta 13,4 miljardu dolāru apmērā.

Trešajā vietā ar 12,7 miljardu ASV dolāru lielu bagātību ierindojis Naftas, telekomunikāciju un mazumtirdzniecības magnāts Mihails Fridmans. Viņam ar 11,2 miljardu dolāru lielu bagātību seko Romans Abramovičs. Savukārt piektajā vietā ierindojies Oļegs Deripaska, kura bagātība lēšama 10,7 miljardu dolāru apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru