Citas ziņas

Aizvadītajā nedēļas nogalē lielākais uzņēmums reģistrēts Daugavpils novadā

Gunta Kursiša, 27.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Latvijā reģistrēti vairāk nekā 330 jauni uzņēmumi, un lielākais no tiem atrodas Daugavpils novada Naujienes pagastā – SIA Air-Al, liecina Uzņēmumu reģistra (UR) iknedēļas statistika.

Uzņēmuma, kurš reģistrēts Naujienes pagasta Vecstropos, pamatkapitālu veido 19,7 tūkstošus eiro. Uzņēmuma valdes vienīgā amatpersona ir tās valdes priekšsēdētājs – Antons Laizāns. Ziņas par kompānijas darbības veidiem gan pašlaik nav pieejamas.

Otrs lielākais pagājušajā nedēļā reģistrētais uzņēmums ir SIA Artesium Baltic distribution, kura pamatkapitāls veido desmit tūkstošus eiro. Uzņēmums reģistrēts Baldones novada Baldones pagasta «Priedomalās». Kompānijas valdē darbojas viena amatpersona – Marta Laisa.

Savukārt trešais aizvadītajā nedēļā Latvijā lielākais reģistrētais uzņēmums ir SIA Amino.lv. Rīgā, Ganību dambī 36, reģistrētais uzņēmums darbosies e-komercijas jomā, un tā pamatkapitāls ir 6,5 tūkstoši eiro. Uzņēmuma vadībā ir Latvijas valstspiderīgais Sergejs Čučujevs.

Kopumā pagājušajā nedēļā Komercreģistrā un Uzņēmumu reģistrā reģistrēts 331 jauns subjekts, kas ir par 27 vairāk nekā pirms nedēļas. Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 42 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 310 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību, 18 – individuālie komersanti, 41 - biedrība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad janvārī - maijā reģistrēts 3761 jauns uzņēmums, kas ir par 1009 uzņēmumiem jeb 21,2% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā, kad tika reģistrēti 4770 jauni uzņēmumi.

To liecina SIA "Lursoft" dati. Interesanti, ka šā gada pirmo piecu mēnešu laikā jauno uzņēmumu skaits ir viszemākais pēdējo 10 gadu laikā. "Iepriekš vidēji dienā tika reģistrēti 35 – 40 jauni uzņēmumi, tad šī gada marta beigās un aprīlī šis rādītājs saruka un ik dienu tika reģistrēts par 10 – 15 uzņēmumiem mazāk," situāciju vērtē SIA "Lursoft" valdes locekle Daiga Kiopa. Viņa gan piemetina, ka šobrīd situācija ir uzlabojusies un jaunu uzņēmumu reģistrēšanas aktivitāte atgriezusies iepriekšējā līmenī. Lai arī koronovīruss daudziem laupījis apetīti reģistrēt jaunus uzņēmumus, tomēr ir arī jaunreģistrēti subjekti ar ievērojamu pamatkapitālu un plāniem izvērsties Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru