Jaunākais izdevums

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa ir apmierinājusi antivīrusu izstrādātāja «Kaspersky Lab» prasību pret 13.Saeimas deputātu Krišjāni Feldmanu (JKP) par neslavas celšanu un viltus apgalvojumiem, liekot Feldmanam izmaksāt 2000 eiro kompensāciju uzņēmumam, kā arī segt tiesāšanas izdevumus, apstiprināja tiesā.

Uzņēmuma izplatītajā preses paziņojumā norādīts, ka Feldmanam būs jāsedz tiesāšanas izdevumi, kas sasniedza 6045 eiro. Tāpat politiķim būs jāpublicē savas publikācijas atsaukšana, kā arī atvainošanās uzņēmumam.

Spriedumu var pārsūdzēt 20 dienu laikā.

Feldmans norādīja, ka līdz paredzētajam termiņam aprīļa sākumā pārsūdzēs tiesas lēmumu. Deputāts apgalvoja, ka lieta saistīta ar to, ka «Krievijas oligarhs Jevgēnijs Kasperskis esot izdevis pilnvaru vērsties pret mani kā politiķi». Feldmans pauda, ka pilnvarojumu par viņa pārstāvēšanu esot uzrādījis Kasperska pārstāvētais advokātu birojs Latvijā.

Politiķis skaidroja, ka iesniegtā prasība pret viņu tika «samudžināta» un nepatiesi ticis norādīts, ka daudzi cilvēki iepazīstas ar attiecīgā emuāra saturu. Parlamentārietim šāds spriedums ir bijis pārsteigums, jo deputāts neuzskata, ka būtu jāsoda par šāda viedokļa paušanu, ņemot vērā arī, ka viņš ir izteicies par daudziem ar ģeopolitiku saistītiem jautājumiem. Feldmanu arī darot uzmanīgu situācija, kad Latvijas tiesa liek pārskaitīt naudu «uz Maskavu [Krievijas prezidenta Vladimira] Putina oligarha uzņēmumam».

«Kaspersky Lab» pret Feldmanu vērsās tiesā saistībā ar viņa privātajā emuārā publicēto rakstu «Izlūks ar segvārdu «Antivīruss»».

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

FOTO: Interxion datu centrs Cīrihē, kur atrodas daļa Kaspersky Lab dati

Natālija Poriete (tulkojusi Žanete Hāka), 29.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datu centru biznesam nepieciešami lieli ieguldījumi, taču maz darbinieku, portālam DB intervijā sacīja datu centra Interxion vadītājs Hans Jorgs-Denzlers.

DB apmeklēja datu centru Cīrihē, kur strādā 30 darbinieki. Patlaban uzņēmums blakus teritorijā būvē jaunu, jaudīgāku datu centru, kurā būs nepieciešami vien 15 darbinieki.

Investīcijas jaunā datu centra Cīrihē būvniecībā sasniedz vairāk nekā 100 miljonus Šveices franku. Pašreizējā ēka nav būvēta kā datu centrs, Interxion datu centrs daļā ēkas mitinās kopš 2000.gada, taču jaunais centrs pilnībā tiks izmantots uzņēmuma vajadzībām.

Viņš uzskata, ka biznesa modelis, kas balstīts uz vairākiem klientu segmentiem, darbojas ļoti veiksmīgi, jo šie segmenti var palīdzēt viens otram, stāsta Denzlers. Patlaban Cīrihes datu centram ir aptuveni 200 klientu, un 70% no tiem ir no Šveices.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas Federālais antimonopola dienests otrdien ASV informācijas tehnoloģiju gigantam "Apple Inc." piemērojis 12,1 miljona dolāru (desmit miljonu eiro) naudassodu par ļaunprātīgu tirgus dominējošā stāvokļa izmantošanu.

Dienests šādu lēmumu pieņēmis pēc kiberdrošības uzņēmuma "Kaspersky Lab" sūdzības saņemšanas.

"Apple" šādam dienesta lēmumam nepiekrīt un iesniegs pret to apelāciju.

Dienests norāda, ka uzņēmums "iOS" programmatūrā sniedzis priekšrocības paša izstrādātām lietojumprogrammām.

Kā ziņots, Krievijā 1.aprīlī stājās spēkā likums, kas paredz, ka valstī pārdotos viedtelefonos, planšetdatoros un datoros jābūt iepriekš uzstādītai vietējā ražojuma programmatūrai un lietotnēm.

Šāds likums ieviests, lai atbalstītu Krievijas tehnoloģiju uzņēmumus, taču kritiķu uzskata, ka tas ir kārtējais Maskavas mēģinājums ciešāk kontrolēt Krievijas digitālo telpu.

Likums pieprasa visas valstī pārdotās ierīces ar interneta savienojumu neatkarīgi no tā, vai tās ražotas iekšzemē vai ārvalstīs, aprīkot ar nepieciešamo programmatūru, pretējā gadījumā no jūlija var tikt piemēroti naudassodi.

Komentāri

Pievienot komentāru