Investors

Apvienošanās un pārņemšanas darījumi vēl notiek piesardzīgi

Žanete Hāka, 01.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kaut arī pirmajā ceturksnī tika prognozēts apvienošanās un pārņemšanas darījumu aktivitātes pieaugums, ekspertu cerības nav piepildījušās, un marts galu galā izrādījās sliktākais mēnesis pēdējo trīs gadu laikā, raksta Bloomberg.

Pārņemšanas darījumu apjoms gada sākumā saruka par 4,4% salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, savukārt salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, darījumi kritās par 36% līdz 461 miljardam dolāru.

Cerības uz atgūšanos šo darījumu jomā pastiprināja Berkshire Hathaway darījums, kurā tas iegādājās Heinz pirkums 23 miljardu dolāru vērtībā, kā arī 24,4 miljardu dolāru lielais Dell Inc darījums, tomēr tie nespēja būtiski iekustināt tirgu, un apvienošanās darījumu apjoms kritās līdz 100 miljardiem dolāru, kas ir sliktākais rādītājs kopš 2009. gada.

Darījumu aktivitāti bremzē bažas par ASV tēriņu samazinājumu, vadītāju maiņa Ķīnā, kā arī nerimstošās valstu parādu problēmas Eiropā, skaidro Citigroup eksperti. Tiesa gan, augstās akciju cenas un citi faktori liek apsvērt uzņēmumu pārstāvjiem veikt darījumus, pirms aug procentu likmes.

Komentāri

Pievienot komentāru