Arena 29 vadītājs: Bāru limita noteikšana būtu savāda 

Sporta bāra Arena 29 vadītājs Marsels Vapne, komentējot Balzambāra līdzīpašnieka Andra Reizenberga pausto, ka Rīgā būtu nepieciešams ieviest bāru un restorānu limitu, norāda, ka šāds regulējums būtu visnotaļ savāds.

Kārlis Vasulis, speciāli DB, 06.12.2016

Marsels Vapne

Foto: Zane Bitere/LETA

«Es domāju, ka tā ir neiespējamā misija, jo, kas to limitēs un kādi būs kritēriji. Tas noteikti būtu ieguvums esošajiem bāriem, bet ir grūti iztēloties, vai tas tā varētu būt. Esošajiem bāriem tas noteikti būtu labi, bet kopumā tas būtu nedaudz savādi, jo tad visas nozares sāktu bļaut, ka nepieciešams kaut ko limitēt,» par iniciatīvu viedokli pauž M. Vapne.

Savukārt, komentējot A. Reizenberga teikto, ka daudzviet pasaulē arī ir noteikts, ka bāru, restorānu vai kafejnīcu var atvērt tikai tur, kur jau iepriekš tas ir bijis, sporta bāra Arena 29 vadītājs atzīst, ka jauna restorāna, vai bāra vēršana vaļā vietā, kur iepriekš strādājis līdzīga profila uzņēmums, būtu daudz vieglāka un izdevīgāka.

«Skairds, ka es noteikti būtu priecīgāks, ka vietā, kur atvērām Arena 29, iepriekš būtu kaut kas bijis. Pusgadu vēroju cilvēkus, kuri skatās logos un prāto, kas tur ir par iestādi atvērusies. Ja te iepriekš būtu kaut kas bijis, tad mums būtu krietni vieglāk strādāt,» viņš teic.

«Problēma bieži ir tajā, ka cilvēki ver vaļā kafejnīcas, bārus un restorānus, līdz galam neizprotot savu vietu un klientu, kā arī domājot, ka viss notiks pats no sevis,» viedokli pauž M. Vapne.

Db.lv vēstīja par Balzambāra līdzīpašnieka A. Reizenberga pausto viedokli, ka Rīgā būtu jāievieš bāru un restorānu limits. Viņš argumentē, ka «to vajadzētu apdomāt Rīgas gadījumā, jo, ja kāds, kurš nav bijis ne bārmenis, ne viesmīlis, ne pavārs, ar savu naudas maisu izdomā Rīgā atvērt desmit restorānus, tas ļoti kropļo tirgu».

«Mums kā mazajiem uzņēmējiem ir ļoti grūti cīnīties ar viņiem,» piebilst A. Reizenbergs.

Jaunākais izdevums