Ražošana

AS Vidzemes maiznīca turpina strādāt ar zaudējumiem

Žanete Hāka, 03.05.2013

Jaunākais izdevums

Maizes un konditorejas izstrādājumu ražotājs un tirgotājs AS Vidzemes maiznīca pērn apgrozījis 576,46 tūkstošus latu, kas ir par 5,89% mazāk nekā 2011.gadā.

Pārskata gadu AS Vidzemes maiznīca noslēgusi ar 27,97 tūkstošu latu zaudējumiem, 2011.gadā uzņēmums strādājis ar 28,23 tūkstošu latu zaudējumiem. Analizējot AS Vidzemes maiznīca finanšu rādītājus pēdējos trīs gados, redzams, ka uzņēmuma apgrozījumam ir tendence samazināties.

Aizvadītajā gadā uzņēmums savu produkciju realizējis Latvijā, Vācijā, ASV, Lietuvā, Igaunijā, Īrijā un Spānijā.

Lai attīstītu AS Vidzemes maiznīca darbību, uzņēmuma vadība šogad plāno samazināt ražošanas izmaksas, paplašināt preču sortimentu un piesaistīt jaunus pasūtītājus.

AS Vidzemes maiznīca darbojas kopš 1994.gada, uzņēmuma pamatkapitālu veido 459,25 tūkstoši latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Krīze un demogrāfiskā situācija noved Maiznīcu Ieva līdz maksātnespējai

Nozare.lv, 11.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valmieras rajona tiesa 10. janvārī pasludinājusi maizes un konditorejas izstrādājumu ražotāja SIA Maiznīca Ieva maksātnespēju, informēja Valmieras rajona tiesas priekšsēdētāja palīdze Nora Liepiņa.

Maiznīcas Ieva valdes loceklis Kalvis Saliņš sacīja, ka nodokļu parāda uzkrāšanās iemesls ir ekonomiskā krīze un demogrāfiskā situācija.

«Iedzīvotāju skaits sarūk, maizes patēriņš krītas katastrofāli. Nebija iespēju pelnīt, lai samaksātu nodokļu parādus,» sacīja Saliņš.

Maksātnespējas procesa pieteikums iesniegts pagājušā gada 17. decembrī, maksātnespējas process ierosināts 18. decembrī.

Pieteikumu iesniedza Valsts ieņēmumu dienests par 813 180 latu lielu nodokļu parādu. Spriedums, ar kuru Maiznīcai Ieva pasludināts maksātnespējas process, nav pārsūdzams, informēja Liepiņa.

Par Maiznīca Ieva maksātnespējas administratoru iecelts Ingmārs Kariņš, informēja Liepiņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Pārtikas izstādē Riga Food 2018 piedalīsies vairāk nekā 700 uzņēmumu

Db.lv, Jānis Goldbergs, 28.08.2018

Latvijā radītie produkti, kurus iespējams nobaudīt izstādes "Riga Food 2018" preses konferencē viesnīcā "Grand Poet by Semarah Hotels"

Foto: Sintija Zandersone/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskajā pārtikas izstādē Riga Food 2018 savus jaunākos produktus un pakalpojumus šogad prezentēs vairāk nekā 700 uzņēmumu kopumā no vismaz 35 valstīm, informēja pasākuma rīkotāji - starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Riga Food 2018 Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks no 5. līdz 8. septembrim, un tajā plānotas starptautisku un pašmāju uzņēmumu ekspozīcijas, meistaru sacensības, pārtikas produktu konkursi, jaunumu prezentācijas, semināri, šovi, meistarklases un degustācijas.

Izstādē būs apskatāmi 12 valstu nacionālie kopstendi, tostarp pirmo reizi izstādē būs vērienīgs Krievijas uzņēmumu kopstends, kā arī būs apskatāms Lietuvas, Igaunijas Gruzijas, Itālijas, Kanādas, Ukrainas, Polijas, Uzbekistānas, Baltkrievijas, Indijas un, protams, arī Latvijas nacionālais kopstends. Pirmo reizi izstādē piedalīsies uzņēmums no Kipras, Irānas un Ēģiptes, vairāki uzņēmumi no Ķīnas un pēc ilgāka laika ar ekspozīcijām atgriezīsies Portugāles, Taizemes, Francijas, Armēnijas, Spānijas un Nīderlandes uzņēmumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Vidzemes maiznīcai 2014.gadā ievērojams peļņas pieaugums

Lelde Petrāne, 15.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maizes un konditorejas izstrādājumu ražotājs Vidzemes maiznīca aizvadītajā gadā apgrozījis 858,590 tūkst.EUR, kas, salīdzinot ar 2013.gada rādītāju, ir pieaugums par nepilniem diviem procentiem. Pretstatā apgrozījumam, kura kāpums bijis samērā pieticīgs, strauju lēcienu piedzīvojusi Vidzemes maiznīcas peļņa, kas palielinājusies no 10,186 tūkst.EUR 2013.gadā līdz 76,486 tūkst.EUR pērn, liecina informācija vietnē Klientu portfelis.

Pagājušajā gadā maizes un konditorejas izstrādājumu ražotājs nodokļu maksājumos valsts budžetā samaksājis 153,80 tūkst.EUR, tostarp 35,19 tūkst.EUR lielu iedzīvotāju ienākuma nodokli un 72,47 tūkst.EUR lielas valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas.

Stāstot par Vidzemes maiznīcas attīstību nākotnē, uzņēmuma vadība norāda, ka tās plānos ietilpst firmas pozīciju noturēšana maizes un konditorejas izstrādājumu tirgū, kā arī ražošanas izmaksu samazināšana un realizētās produkcijas apjomu palielināšana. Vidzemes maiznīca iecerējusi piesaistīt arī jaunus pasūtītājus un paplašināt preču sortimentu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Maiznīca: aug pieprasījums pēc barankām un sausiņiem

Sandra Dieziņa, 02.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā laikā strauji pieaug pieprasījums pēc dažādām barankām un sausiņiem, kas skaidrojams ne tikai ar piknika sezonas sākšanos, bet arī ar gavēni, ko iedzīvotāji ievēro pirms pareizticīgo Lieldienām.

Kā liecina Vidzemes maiznīcas sniegtā informācija, gatavojoties šiem svētkiem, pareizticīgie septiņas nedēļas atturas no olu, gaļas un piena produktu lietošanas, izvēloties maizes un miltu produktus, kā piemēram, sausiņus un barankas.

Kā vieni no populārākajiem produktiem šajā laikā ir klijas, tāpat iedzīvotāji izvēlas arī citus produktus, kā piemēram, barankas ar dažādu garšu. Vidzemes maiznīcas galvenie darbības virzieni ir maizes un konditorejas izstrādājumu ražošana un tirdzniecība. Galvenie produkcijas veidi, ko ražo uzņēmums, ir maize, barankas, sausbaranciņas, sausiņi, cepumi un piparkūkas.

Komentāri

Pievienot komentāru