Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī kāds būtu ASV prezidenta vēlēšanu iznākums, arvien lielāka šīs valsts daļa varēs pilnībā legāli ikdienā lietot marihuānu jeb tā saucamo zālīti.

Proti, šonedēļ ASV gan Arizonas, gan Ņūdžersijas štatā nolemts legalizēt marihuānu arī ikdienas ar atpūtu saistītajam patēriņam. Citiem vārdiem sakot, to varēs patērēt līdzīgi kā alkoholu vai tabaku.

Katrā ziņā vairs, iespējams, tik tālā nākotnē varētu arī nebūt tas, ka veikalā tiek pārdotas "izklaides vai relaksācijas pakas" – piemēram, viskija pudele plus pāris marihuānas produkti. Pieejamā informācija liecina, ka zālīte legāla ir jau 11 ASV štatos, kur pirmās šo substanci legalizēja ASV Kolorado un Vašingtona. Piemēram, Ņūdžersijas varas pārstāvji lēš, ka šāda marihuānas legalizēšana štatam ļaus gūt papildu nodokļu ieņēmumus 126 miljonu ASV dolāru apmērā.

"Bloomberg" norāda, ka vairākos štatos marihuānas legalizāciju ikdienas lietošanai uz skatuves palīdzējušas izbīdīt raizes par budžetu deficītiem, kuri attiecīgi daudziem štatiem strauji samilzuši saistībā ar pēkšņajiem pandēmijas tēriņiem. Šādos laikos pievilcīga izskatās kaut vai neliela ieņēmumu gūšana no marihuānas pārdošanas legalizācijas.

"Tā vietā, lai tērētu naudu, radīsim naudu. Un tā vietā, lai arestētu cilvēkus, radīsim darba vietas," piebilst New Jersey CannaBusiness Association vadība. Tiek arī norādīts, ka licenci marihuānas pārdošanai varēšot saņemt arī līdz šim “melnā tirgus” pārstāvji, kuri par šo tirgu, iespējams, zinot vairāk nekā jebkurš cits.

Katrā ziņā daži biznesi plaukst pat krīžu apstākļos. Šā gada pavasarī “Cowen & Co” apkopotie dati liecināja, ka, piemēram, ASV, cilvēkiem vairāk atrodoties mājās un esot vairāk brīvajam laikam, marihuānas patēriņš sasniedzis visu laiku augstāko līmeni. Pēdējos gados Ziemeļameriku pāršalcis marihuānas fondu popularitātes bums. Jāņem gan vērā, ka daudzas šīs nozares kompānijas ir visai mazas un riskantas. Šajā pašā laikā daudzi cilvēki, cerot uz brīnumstrauju šīs nozares izaugsmi, visai dārgi bija uzpirkuši šādu kompāniju vērtspapīrus. Kādu laiku šis vilciens arī visai vareni brauca uz priekšu, kas šādu uzņēmumu akciju investoriem ļāva tikt pie dāsnas peļņas. Tiesa gan, jau pagājušajā gada sākumā tas visai pamatīgi uzspieda pa bremzēm, un daudzu šīs nozares kompāniju vērtspapīru cena planēja zemāk (burbulis plīsa). Piemēram, lielākā šāda fona ETFMG Alternative Harvest ETF daļas cena pusotra gada laikā sarukusi aptuveni par 70%, kas ir visai padaudz.

Komentāri

Pievienot komentāru