Lauksaimniecība

Atklāj daļu no 22 miljonus eiro vērtā ražošanas tehnoloģiskā kompleksa

Sandra Dieziņa, 21.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piena lopkopības SIA Kalna Oši šodien atklāj Baltijā lielāko rotējošo slaukšanas iekārtu.

Performer 60 iekārta ir otra lielākā Austrumeiropas reģionā, šobrīd lielāka ir vēl tikai Krievijas reģionā, kur darbojas 72-vietīga iekārta. Šāda mēroga slaukšanas iekārta dod iespēju slaukt līdz 350 govīm stundā un to var paveikt trīs slaucēji. Kalna Oši ir viens no vērienīgā Ziedi JP īstenotā 22 miljonus eiro vērtā lauksaimnieciskās ražošanas kompleksa sastāvdaļām.

Jāatgādina, ka Jurim Pilverim piederošā kompānija Ziedi JP strādā pie vairākiem paralēliem projektiem, kas kopējo kompānijas biznesa apgrozījumu ļaus būtiski palielināt.

SIA Kalna Oši valdes priekšsēdētājs Uldis Pilveris stāsta, ka kompleksā viena ferma jau ir pabeigta, bet otra būs gatava līdz augusta beigām. Fermu būvniecību veic Dobeles firma Inka –B.V. un kopējās investīcijas ir 1,8 – 2 miljoni Ls. Līdz gada beigām fermā būs divi tūkstoši slaucamo govju un šis komplekss būs lielākais Baltijā.

«Ekonomiskais ieguvums būs maksimāla iekārtu noslodze. Iekārtas plānotas 2000 govīm, jaunās fermas būvētas pēc jauniem standartiem, kas nodrošinās govīm maksimālu komfortu un ļaus iegūt maksimālo ražību,» uzsver U. Pilveris. Šobrīd saimniecībā vidējais izslaukums pārsniedzis 7000 kg no govs, ko plānots palielināt.

Komentāri

Pievienot komentāru