Jaunākais izdevums

2014. gada motosezonas atklāšanas svētku ietvaros pie t/c Mols atklāta speciālā stāvvieta motocikliem. Lai arī Latvijā ir ap 10 000 aktīvo motobraucēju, īpašas stāvvietas motocikliem ir retums.

«Uz t/c Mols lielais vairums apmeklētāju brauc ar auto vai motociklu. Mūsu novērojumi sakrīt ar kopējām tendencēm – motobraucēju kļūst arvien vairāk,» stāsta t/c Mols menedžere Lelde Gangnuse – Bērziņa.

Savukārt, Latvijas Motoklubu asociācijas sekretārs, MC Hermejs valdes biedrs Arnis Blodons atzīst: «Vienmēr ir patīkami, ja tevi uzrunā vai uzaicina personīgi – kā šajā gadījumā: «Hei, motociklisti, jums tagad ir sava stāvvieta!».»

T/c Mols motociklu stāvvieta izvietota iepretī ieejas durvīm, un tā paredzēta 6 spēkratiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Par Tirdzniecības centra Mols vienīgo īpašnieci kļuvusi ar Mego partnera līdzīpašnieku saistīta kompānija

LETA, 18.12.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par SIA "Tirdzniecības centrs "Mols"" vienīgo īpašnieci kļuvusi kompānija SIA "F 8", liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

"F 8" īpašnieki vienādās daļās ir Kristīne Šulika-Meleša un Mihails Šuliks. Kompānija "F 8" reģistrēta 2015.gada beigās, un tās pamatkapitāls ir 3800 eiro. 2022.gadā kompānijas "F 8" apgrozījums bija 91 855 eiro, bet tās zaudējumi bija 877 560 eiro.

Šuliks ir arī pārtikas vairumtirgotāja SIA "Baltstor", kas ir veikalu "Mego" un "Vesko" partneris, viens no patiesajiem labuma guvējiem. Šuliks ir vienīgais AS "Magnons" īpašnieks, kurai "Baltstor" kapitālā pieder 61,98%. "Baltstor" 2022.gadā strādāja ar 49,242 miljonu eiro apgrozījumu un guva 349 641 eiro peļņu.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka Šuliks līdz 2008.gada martam bija arī 23,46% kapitāldaļu īpašnieks SIA "Mono" un 23,46% kapitāldaļu īpašnieks SIA "Monald".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centra «Mols» īpašnieka, apsaimniekotāja un attīstītāja SIA «Tirdzniecības centrs »Mols«» valdē iecelti četri jauni valdes locekļi un viens valdes loceklis uzņēmumu atstājis, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Turpmāk SIA «Tirdzniecības centrs Mols» valdē darbosies Rolf Rudiger Dany, Patrick Huisman, Gemma Nandita Kataky un Steven Jacob Poelman. Uzņēmuma valdē tāpat kā līdz šim turpina darboties arī valdes locekļi Patrick Francis van Dooyeweert un Elmar Marguerite Theodorus Schoonbrood.

Lai gan SIA «Tirdzniecības centrs Mols» valdē darbojas seši valdes locekļi, tam nav valdes priekšsēdētāja.

Savukārt valdes locekļa amatu atstājis Jean-Francois Pascal Emmanuel Bossy, kurš šo pozīciju ieņēma kopš 2016.gada februāra.

Izmaiņas komercreģistrā ierakstītas 20.februārī.

SIA «Tirdzniecības centrs Mols» reģistrēts 2001.gadā, un tā vienīgais īpašnieks kopš 2016.gada ir Norvēģijas uzņēmums «AMD Holding AS». 2017.gadā SIA «Tirdzniecības centrs Mols» apgrozījums bija 4,578 miljoni eiro un tā peļņa pēc nodokļiem bija 1,648 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 29. aprīlī notiks tradicionālais motosezonas atklāšanas pasākums, kur vairāki tūkstoši motobraucēju, moto entuziastu un motosporta līdzjutēju pulcēsies pie t/c Mols.

No plkst. 10.00 pie t/c Mols uz pirmo tradicionālo braucienu pulcēsies motobraucēju gan no Latvijas, gan ārvalstīm.

Plkst. 13.00 parādes brauciens norisināsies no t/c Mols pa Rīgas ielām līdz 11. novembra krastmalai, kur tiks finišēts ap plkst. 13.45.

Motosezonas atklāšana pie t/c Mols notiek ceturto gadu. Pasākums ir paredzēts visiem interesentiem un norisinās bez maksas.

T/c Mols apmeklētājiem automašīnu novietošanai būs atvērts daudzstāvu stāvvietas 1. un 2. stāvs. Āra stāvvieta būs slēgta automašīnu novietošanai līdz plkst. 14.00.

Tirdzniecības centrs Mols 1998. gadā tika atklāts kā viens no pirmajiem tirdzniecības centriem Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par SIA "Tirdzniecības centrs "Mols"" vienīgo īpašnieku, kā arī par daudznozaru uzņēmuma SIA "Mono" līdzīpašnieku kļuvis uzņēmējs Mihails Šuliks, liecina "Firmas.lv" informācija.

Šuliks kopš pagājušā gada nogales ir SIA "F 8", kura 2023.gada decembrī kļuva par "Tirdzniecības centrs "Mols"" īpašnieci, vienīgais dalībnieks. Iepriekš "F 8" vienādās daļās piederēja Šulikam un Kristīnei Šulikai-Melešai. Attiecīgās izmaiņas iegrāmatotas 2023.gada 22.decembrī.

Vienlaikus Šuliks pagājušā gada nogalē kļuvis arī par "Mono" vienu no īpašniekiem - "Mono" kapitālā Šulikam šobrīd pieder 20,94%. Attiecīgi ASV pilsonis Aleksandrs Plotkins samazinājis līdzdalību "Mono" kapitālā no 32,67% līdz 23,46%, bet Biomins Kajems samazinājis līdzdalību no 17,9% līdz 6,17%.

Savukārt Mihailam Uļmanam "Mono" kapitālā joprojām pieder 49,43%. Ar Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes 2022.gada 30.maija lēmumu ir piemērots arests Uļmana mantai - "Mono" 1 235 746 kapitāldaļām, lai nodrošinātu procesuālo izdevumu, cietušajam nodarītā kaitējuma kompensācijas piedziņu un arī iespējamo mantas konfiskāciju kā papildsodu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Svētdien, 26.aprīlī notiks motosezonas atklāšanas svētki un tradicionālā motociklistu parāde, informē pasākuma rīkotāji.

«Pagājušajā gadā motosezonā pulcējās ap 5000 motociklu un arī šogad sagaidām lielu motobraucēju atsaucību. Pasākums, kuram starts tiek dots pie t/c Mols, jau kļuvis par tradīciju, kas moto entuziastu aprindās tiek gaidīts ar ilgu un rūpīgu gatavošanos,» pauž Motoklubu asociācijas pārstāvis Arnis Blodons.

Svētdien jau no plkst.10 pie t/c Mols sāksies motobraucēju pulcēšanās, treniņbraucieni un gatavošanās lielajam parādes braucienam. Pulksten 13 motociklisti dosies sezonas atklāšanas parādē, izbraucot no t/c Mols un dodoties pa Salu tiltu, Mūkusalas ielu, Raņķa dambi, Vanšu tiltu un caur Pils laukumu nonākot 11. novembra krastmalā. Tur ar plašu izklaides un kultūras programmu līdz pulksten 18 turpināsies sezonas atklāšanas svētki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Galactico tirdzniecības centru apgrozījums pērn audzis par 4%

Dienas Bizness, 28.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Linstow Center Management apsaimniekotajos Galactico tirdzniecības centros Alfa, Mols, Dole, Origo un Galerija Centrs kopējais apgrozījums 2014. gadā, salīdzinot ar 2013. gada rādītājiem, pieaudzis par 4%, informē kompānijā.

«Īpaši augstus rādītājus 2014. gadā uzrādījuši tirdzniecības parks Alfa, kura apgrozījums ir pieaudzis par +7%. Līdzīgus rezultātus uzrāda arī tirdzniecības centrs Mols, kura apgrozījums pieaudzis par +6%,» komentē Linstow Center Management Tirdzniecības centru komercdirektore Evija Majevska.

Galactico tirdzniecības centros, 2014. gadā pircēju skaits salīdzinājumā ar 2013. gadu vidēji starp visiem tirdzniecības centriem ir palicis nemainīgs. Daži tirdzniecības centri tomēr uzrāda arī nelielu pirkumu skaita pieaugumu.

2014. gadā par +5% ir pieaugusi veiktā vidējā pirkuma summa salīdzinājumā ar 2013 gadu. Vislabākos rādītājus vidēji par vienu pirkumu uzrāda tirdzniecības parks Alfa, kur vidējais pirkums pieaudzis par +6%, kam seko tirdzniecības centrs Origo ar +5% pieaugumu, un Galerija Centrs, Mols un Dole ar +3% pieaugumu vidējā pirkuma summai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils brīvostas pārvalde izsludinājusi atklātu konkursu par tiesībām veikt ostas Dienvidu mola atjaunošanu. Plānots, ka būvdarbi Dienvidu molā varētu sākties šī gada novembrī un ilgt līdz nākamā gada vidum, informē pārvaldes pārstāvji.

Dienvidu mols Ventspilī ir viena no iecienītākajām ventspilnieku un viesu pastaigu vietām, bet ostai mols ir viena no svarīgākajām hidrobūvēm – dambis, kas no cietzemes iestiepjas jūrā un pasargā ostu no viļņiem, ledus un sanesumiem. Ventspils ostas moli to tagadējā veidolā būvēti pirms vairāk nekā 100 gadiem. Pēdējie nozīmīgie atjaunošanas darbi Dienvidu molā veikti 90-to gadu vidū, tomēr tik pamatīgu rekonstrukciju, kāda plānota tuvākajā nākotnē, Dienvidu mols nav pieredzējis vismaz 60 gadus.

Būtiskākie plānotie darbi ir mola tetrapodu krāvuma papildināšana, segumu atjaunošana, fasāžu remonts un jauna apgaismojuma izbūve visā mola garumā.

Pretendenti pieteikumus atklātajam konkursam «Dienvidu mola atjaunošana» var iesniegt līdz 2017.gada 2.novembrim.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Galactico tirdzniecības centru apgrozījums pirmajā pusgadā audzis par 6%

Lelde Petrāne, 18.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Linstow Center Management apsaimniekotajos Galactico tirdzniecības centros Alfa, Mols, Dole, Origo un Galerija Centrs kopējais apgrozījums šā gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, pieaudzis par 6%, liecina medijiem sniegtā informācija.

Linstow Center Management apsaimniekoto tirdzniecības centru komercdirektore Evija Majevska norāda: «Īpaši augstus rādītājus šī gada pirmajos mēnešos uzrādījis tirdzniecības centrs Mols, kura apgrozījums ir pieaudzis par 11%. Līdzīgus rezultātus uzrāda arī tirdzniecības parks Alfa, kuru apgrozījums pieaudzis par 9%.»

Galactico tirdzniecības centros pirmajā pusgadā pircēju skaits salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn vidēji starp visiem tirdzniecības centriem ir palicis nemainīgs.

Gada pirmajos sešos mēnešos par 7% ir pieaugusi veiktā vidējā pirkuma summa salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn. Vislabākos rādītājus vidēji par vienu pirkumu uzrāda tirdzniecības parks Alfa, kur vidējais pirkums pieaudzis par 7%, kam seko tirdzniecības centrs Origo ar 6% pieaugumu un Mols ar 4% vidējā pirkuma summai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centrā Mols vērienīgās pretterorisma mācībās Hermejs 2017 izspēlēta ķīlnieku krīze un tajās piedalījušās valsts dienestu specvienības, šodien žurnālistiem pastāstīja Drošības policijas priekšnieka vietnieks Ēriks Cinkuss.

Fotoattēlus skatīt raksta galerijā!

Mācībās, kas noslēdzās šorīt piedalījās Drošības policijas (DP), Valsts policijas, Nacionālo bruņoto spēku (NBS), Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Valsts robežsardzes, Ģenerālprokuratūras, kā arī Mols pārstāvji. Atbalstu mācību norisei sniedza arī Rīgas Pašvaldības policija. Kopumā mācībās piedalījās vairāk nekā 300 dalībnieki un tās notika aptuveni septiņas stundas.

Tāpat mācībās piedalījās valstī esošās specvienības - Valsts policijas pretterorisma vienība Omega, Speciālo uzdevumu bataljons, Valsts robežsardzi pārstāvēja helikopters specvienība Sigma, savukārt NBS pārstāvēja Speciālo uzdevumu vienība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Pārāk strauji atvērtas maizes krāsns dēļ evakuē cilvēkus no tirdzniecības centra Mols

BNS, 27.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centrā Mols ceturtdien notikusi evakuācija pārāk strauji atvērtas maizes krāsns dēļ, pastāstīja Galactico tirdzniecības centru pārvaldītāja Linstow Center Management (LCM) pārstāve Evija Majevska.

«Evakuācijas iemesls bija dūmu detektorā iekļuvušie tvaiki no Rimi maizes krāsns, kuru Rimi darbinieki atvēra par strauju,» norādīja Majevska, piebilstot, ka notikušā dēļ uz laiku tika evakuēts viss tirdzniecības centrs, taču pašlaik Mols ir atvērts.

LCM pārvalda Galactico tirdzniecības centrus - Alfa, Galerija Centrs, Mols, Dole, Origo. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Norvēģijas uzņēmums Linstow, kas Latvijā strādā arī viesnīcu sektorā un ir līdzīpašnieks dzīvojamo māju projektam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Investējot aptuveni 500 000 eiro, Euronics atver lielāko elektronikas veikalu Latvijā

Dienas Bizness, 11.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sadzīves elektronikas tirgotājs Eiropā Euronics uzsācis ievērojamu tirdzniecības tīkla paplašināšanu Baltijā. Rīgā, tirdzniecības centrā Mols veikta esošā Euronics veikala pārbūve. Rekonstrukcijā ieguldot aptuveni 500 000 eiro, izveidots viens no lielākajiem sadzīves elektronikas preču veikaliem visā Baltijā, informē uzņēmumā.

Euronics veikala telpas tirdzniecības centrā Mols tagad kļuvušas divreiz lielākas sasniedzot 2000 m2 platību, kas atbilst Eiropā pieņemtajam XXL standartam. Veikala piedāvājumā ir viedtālruņi, portatīvā audiotehnika, fotoaparāti, datortehnika, virtuves tehnika, televizori, veļas mazgājamās mašīnas, ledusskapji un citas preces, informē Euronics Baltic attīstības vadītājs Urmas Arula.

Tuvākajā laikā plānots rekonstruēt arī citus Euronics veikalus. Rīgā papildus jau esošajiem veikaliem plānots atvērt arī vairākus jaunus, stāsta U. Arula.

Euronics ir viena no redzamākajām sadzīves elektronikas veikalu grupām Eiropā, kuru pārstāv 5541 uzņēmumi un vairāk nekā 11500 veikali Eiropā un Austrālijā. Euronics veikali, kas aizņem 2,7 miljonus kvadrātmetru lielu platību, ikdienā dod darbu vairāk nekā 50000 cilvēku. Veikalu grupa Euronics nodibināta 1990. gadā 5 dalībvalstīs: Vācijā, Itālijā, Spānijā, Nīderlandē un Beļģijā. 15 gadu laikā Euronics ar 9 456 veikaliem 27 valstīs ir kļuvis par vienu no vadošajiem elektrotehnikas tirgotājiem Eiropā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Kauno tiltai Pāvilostas projektā spiests meklēt citu būvdarbu vadītāju

Lelde Petrāne, 26.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušā gada noslēgumā db.lv ziņoja, ka Pāvilostas ostas molu pagarināšanas darbus, neraugoties uz līdzšinējām problēmām, turpinās Lietuvas kompānija Kauno tiltai. To biznesa portālam db.lv apstiprināja gan Pāvilostas ostas pārvaldnieks Ronalds Griškēvičs, gan Kauno tiltai pārstāve Giedre Samulionyte-Lekavičiene.

Saskaņā ar portāla rīcībā esošo informāciju ir apturēts sertifikāts Kauno tiltai atbildīgajam būvdarbu vadītājam Nikolajam Suško. Lūgta komentēt šo informāciju, G. Samulionyte-Lekavičiene db.lv uzsvēra, ka «Kauno tiltai turpina savas saistības Pāvilostas projektā». Uzņēmums esot vienojies par sadarbību ar citu būvdarbu vadītāju. «Mēs strādājam atbildīgi un ievērojam Latvijas Republikas likumdošanu,» piebilda G. Samulionyte-Lekavičiene.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Apakšveļas ražotājs V.O.V.A Lingerie atver jaunus veikalus NVS valstīs un Latvijā

Žanete Hāka, 08.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas apakšveļas ražotājs V.O.V.A Lingerie atvēris veikalus jaunos tirgus, informē uzņēmuma pārstāve Olga Saperina.

Brīvdienās, 5.decembrī, durvis vēra jauns veikals Krievijas pilsētā Krasnodarā, kā arī jauns franšīzes veikals Rīgā, tirdzniecības centrā Mols savukārt, pēc jaunā gada jaunus veikalus plānots atvērt gan Sočos, gan Rostovā pie Donas.

SIA V.O.V.A. ir 100% Latvijas uzņēmums, kas dibināts 1991.gadā un no maza, ģimenes uzņēmuma pāraudzis par vienu no lielākajiem nozares uzņēmumiem ar tekstilražotni Liepājā. Uzņēmums piedāvā ne tikai apakšveļas vairumtirdzniecību un mazumtirdzniecību gan vietējos, gan ārvalstu tirgos, bet arī franšīzes ņemšanas iespējas jaunajiem uzņēmējiem.

Pāris gadu laikā attīstās Latvijā atpazīstamākais V.O.V.A Lingerie franšīzes zīmols - Queen Lingerie. Pāris gadu laikā Queen Lingerie atvēris vairākus veikalus Rīgas lielākajos tirdzniecības centros, bet 5. decembrī durvis vēra arī jauns Queen Lingerie veikals - tirdzniecības centrā Mols.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Linstow investējis 800 tūkstošus tirdzniecības centru vides uzlabošanā

Gunta Kursiša, 26.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Galactico piecu tirdzniecības centru Alfa, Mols, Dole, Origo un Galerija Centrs apsaimniekotājs Linstow Center Management (LCM) investējis 800 tūkstošus eiro tirdzniecības vietu vides uzlabošanā.

Piemēram, izveidotas interaktīvas atpūtas zonas, kurās iespējams izmantot iPad, mobilo telefonu uzlādes punkti, informācijas navigācijas stendi, uzlabotas māmiņu istabas, telpas pirmās palīdzības sniegšanai ar pieeju medicīnas materiāliem un mobilui iepirkšanās ratiņi, kuros paredzēta vieta arī virsdrēbēm, rokassomai un pirkumiem. Tāpat investīcijas veiktas, lai tirdzniecības centru Origo, Alfa un Galerija Centrs apsargiem nodrošinātu apmācības par pirmās neatliekamās palīdzības sniegšanu.

Galactico tirdzniecības centru (Alfa, Galerija Centrs, Mols, Dole, Origo) attīstītājs un nekustamā īpašuma apsaimniekotājs SIA Linstow Center Management Latvijā darbojas 17 gadu. Kopējā LCM apsaimniekojamā tirdzniecības centru platība Latvijā ir 230 tūkstoši m², bet Baltijā kopumā – 275 tūkstoši m² (LCM apsaimnieko arī tirdzniecības centru Ülemiste Igaunijā).

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Ministru kabinets akceptē Salacgrīvas ostas un priekšostas pārbūvi

Laura Mazbērziņa, 07.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Satiksmes ministrijas sagatavotais rīkojuma projekts «Par Salacgrīvas ostas un priekšostas pārbūvi» nodrošinās ostas konkurētspējas palielināšanos un stabilizēs ekonomisko situāciju, kā arī radīs priekšrocības veiksmīgai ostas attīstībai nākotnē, informē Satiksmes ministrija.

Salacgrīvas ostas un priekšostas pārbūve sekmēs kravu pārkraušanas apjomus, galvenokārt, apaļkoksnes, šķeldas, keramzīta un granīta šķembu kravu veidiem un veicinās ostas kuģošanas drošību, jo pašreizējās hidrotehniskās būves ir fiziski nolietojušās un pilnvērtīgi nepilda tām paredzētās funkcijas, tādejādi ierobežojot ostā ienākošu kuģu pārvietošanos un turpmāku apkalpošanu.

Rīkojums atļauj veikt Salacgrīvas ostas un priekšostas pārbūvi – ostas akvatorijas padziļināšanu līdz mīnus septiņu metru atzīmei, jaunu sauszemes teritoriju būvēšanu uz ziemeļiem no Ziemeļu mola un uz dienvidiem no pašreizējā Dienvidu mola, jauna Dienvidu mola izbūvi, divu piestātņu izbūvi un krasta stiprinājumu izbūvi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Alfa vadība lūgusi no Black star wear sortimenta izņemt apģērbu ar Kremļa tematiku

LETA, 09.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības parka «Alfa» pārvaldītājs lūdzis no veikala «Black star wear» sortimenta izņemt apģērbu kolekciju ar Krievijas prezidenta Vldimira Putina seju, Krievijas karogu apdarē un Krievijas armijnieku tematiku.

Veikalā «Black Star Wear» liela daļa nopērkamo drēbju ir krievu repera Timati apģērbu līnija.

Norvēģijas uzņēmuma «Linstow», kura meitaskompānija SIA «Linstow Center Management» Latvijā pārvalda tirdzniecības centrus «Alfa», «Mols» un «Origo», pārstāve Ilze Žūka uzsvēra, ka uz visiem nomniekiem attiecas vienādi noteikumi, proti, ir jāievēro Valsts likumdošana un normatīvo aktu prasības. Vienlaikus šis regulējums neparedz pieprasīt iesniegt katra nomnieka tirdzniecībai paredzētā sortimenta katras preces detalizētu aprakstu un bildes, skaidroja Žūka.

«Taču, reaģējot uz publiskajā telpā izskanējušo informāciju, mēs esam sazinājušies ar šo nomnieku, lūdzot izņemt no sortimenta konkrēto kolekciju,» viņa teica.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Citadele: Kopumā valsts garantētās atlīdzības izmaksa norit mierīgi

Rūta Lapiņa, 06.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmo trīs dienu laikā, kopš banka Citadele sāka izmaksāt valsts garantēto atlīdzību «ABLV Bank» klientiem, kopumā atlīdzību saņēmuši 1087 «ABLV Bank» klienti. Kopējā izmaksātā summa no 3. līdz 5. martam ir 17,3 miljoni eiro, informē banka Citadele Korporatīvās komunikācijas virziena vadītāja Ieva Prauliņa.

«Kopumā valsts garantētās atlīdzības izmaksa norit mierīgi. Taču aicinām ņemt vērā, ka, nākot uz banku bez iepriekšēja pieteikuma, var būt nepieciešams uzgaidīt. Vislielākā klientu aktivitāte ir ap pusdienlaiku, tādēļ aicinām bankas apmeklējumam izvēlēties pēcpusdienu, kad klientu aktivitāte ir mazāka,» norāda bankā.

No piecām filiālēm, kur tiek veikta valsts garantētās atlīdzības izmaksa, vislielākā klientu aktivitāte ir vērojama klientu apkalpošanas centrā «Mols», savukārt vismazākā – Jūrmalas filiālē. Tādēļ aicinām klientus apmeklējumam pēc iespējas izvēlēties Jūrmalas filiāli, bet Rīgā – filiāli «Citadele» Republikas laukumā 2A vai filiāli «Laimdota» Kr. Barona ielā 20-1.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Pērn bija iebrucis arī Re&Re būvēts jumts tirdzniecības centrā Alfa

LETA, 26.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Galactico tirdzniecības centru attīstītājs SIA Linstow Center Management (Linstow) atzīst, ka pērn oktobrī tirdzniecības centrā Alfa iebruka uzņēmuma Re&Re būvēts jumts 90 kvadrātmetru platībā, apliecināja Linstow pārstāve Evija Ansonska.

Viņa pastāstīja, ka negadījums Alfā pērn notika divos posmos. Vispirms 5. oktobra rītā pirms darba laika vētrā tika norauta tirdzniecības parka fasāde, kā rezultātā naktī uz 6.oktobri iebruka jumts.

«Veikalā strādājošo un klientu informēšana nebija nepieciešama, jo negadījumi notika pēc darba laika,» šī fakta noklusēšanu gada garumā skaidroja Ansonska.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) raidījumā Panorāma sacīja, ka ar šādu faktu šodien uzzinājis no medijiem. Uz tirdzniecības centru Alfa otrdien brauks būvvaldes pārstāvji, lai apsekotu, kas tur notiek un vai konstrukcijas ir drošas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Vēl nav izlemts, vai Pāvilostas molu būvdarbus turpinās Lietuvas Kauno tiltai

Lelde Petrāne, 08.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pāvilostas ostas molu pagarināšanas darbi šobrīd ir apturēti, jo iestājies tehnoloģiskais pārtraukums saistībā ar laika apstākļiem, un šobrīd vēl nav pieņemts lēmums, vai tos turpinās Lietuvas kompānija Kauno tiltai, informēja Pāvilostas ostas pārvaldnieks Ronalds Griškēvičs.

Kā vēstīja aģentūra LETA, dažādu neparedzētu apstākļu dēļ ievērojami aizkavējušies Pāvilostas ostas molu pagarināšanas būvdarbi, kas saskaņā ar būvdarbu līgumu bija jāpabeidz jau novembra beigās. Līgums ar Lietuvas kompāniju Kauno tiltai par ostas molu pagarināšanu tika noslēgts pirms gada. Aizkavēšanās par dažiem mēnešiem notikusi jau pašā sākumā – darbi sākušies nevis pavasarī, kā plānots, bet tikai jūnijā. Darbus būtiski kavējuši arī nepiemērotie, vasaras sezonai netipiskie laikapstākļi. Atklājies, ka būvdarbu veicējam arī nebija piemērotas tehnikas - lai izmantotu piemērotu brīdi darbu veikšanai, bijis vajadzīgs pārāk ilgs laiks, lai lielo tehniku no ostas nogādātu darbu veikšanas vietā, tādēļ nācies meklēt citu, mazāku tehniku, ko varētu transportēt operatīvāk. Tāpat izrādījies, ka būvdarbu veicējam nemaz nav īsti atbilstošas pieredzes molu izbūvē tieši pēc šādas tehnoloģijas, lai arī iepirkuma konkursa prasības pieredzi par hidrobūvju celtniecību bija ievērotas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 15. līdz 18. oktobrim tirdzniecības centra Mols 1. stāva foajē un vairākos veikalos apskatāma konceptuālu instalāciju izstāde Baltās kāzas - kāzu modes tendences 2016. Ekspozīcijas veidošanā piedalās 25 tirdzniecības centra veikali, kā arī pazīstamais kāzu fotogrāfs Jānis Ratnieks.

Izstādes mērķis ir parādīt apmeklētājiem vienoto un atšķirīgo dažādu pasaules valstu un tautu balto kāzu tradīcijās, kā arī iepazīstināt ar jaunākajām kāzu modes tendencēm.

Izstāde saistīta ar jaunā kāzu veikala 7sky Wedding shop atvēršanu TC Mols.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Pāvilostas molu būvdarbus turpinās Lietuvas Kauno tiltai

Lelde Petrāne, 12.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pāvilostas ostas molu pagarināšanas darbus, neraugoties uz līdzšinējām problēmām, turpinās Lietuvas kompānija Kauno tiltai. To biznesa portālam db.lv apstiprināja gan Pāvilostas ostas pārvaldnieks Ronalds Griškēvičs, gan Kauno tiltai pārstāve Giedre Samulionyte-Lekavičiene.

Šāds lēmums pieņemts vakar. Saskaņā ar plāniem darbiem vajadzētu noslēgties nākamā gada oktobrī.

Kā vēstīja aģentūra LETA, dažādu neparedzētu apstākļu dēļ ievērojami aizkavējušies Pāvilostas ostas molu pagarināšanas būvdarbi, kas saskaņā ar būvdarbu līgumu bija jāpabeidz jau novembra beigās. Līgums ar Lietuvas kompāniju Kauno tiltai par ostas molu pagarināšanu tika noslēgts pirms gada. Aizkavēšanās par dažiem mēnešiem notikusi jau pašā sākumā – darbi sākušies nevis pavasarī, kā plānots, bet tikai jūnijā. Darbus būtiski kavējuši arī nepiemērotie, vasaras sezonai netipiskie laikapstākļi. Atklājies, ka būvdarbu veicējam arī nebija piemērotas tehnikas - lai izmantotu piemērotu brīdi darbu veikšanai, bijis vajadzīgs pārāk ilgs laiks, lai lielo tehniku no ostas nogādātu darbu veikšanas vietā, tādēļ nācies meklēt citu, mazāku tehniku, ko varētu transportēt operatīvāk. Tāpat izrādījies, ka būvdarbu veicējam nemaz nav īsti atbilstošas pieredzes molu izbūvē tieši pēc šādas tehnoloģijas, lai arī iepirkuma konkursa prasības pieredzi par hidrobūvju celtniecību bija ievērotas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pāvilostas ostas mola pagarināšanas darbus jau kopš februāra turpina veikt Lietuvas uzņēmums «Kauno tiltai». Uzņēmums noslēdzis līgumu ar jaunu apakšuzņēmēju no Polijas, un darbi projektā jāpabeidz līdz šā gada oktobrim, reģionālajam laikrakstam «Kursas Laikam» apstiprina Pāvilostas ostas pārvaldnieks Ronalds Griškēvičs.

Līgums ar «Kauno tiltai» tika noslēgts 2016. gadā, savukārt 2017. gada vasara kļuva liktenīga iepriekšējam apakšuzņēmējam, jo līdz rudenim tā arī neizdevās nogremdēt nevienu no milzu kastēm, kurām jābūt molu pamatos. Iepriekš plānotā tehnoloģija, gluži tāpat kā jaunā, noteic, ka uz smiltīm gulda aptuveni pusmetru resnas kārklu bizes, bet uz tām nogremdē kastes, kuras vēlāk pieber ar akmeņiem. Šī kon­strukcija ir mola pamatos un garantē, ka tas netiks izskalots.

«Jaunā molu celtniecības tehnoloģija ir izstrādāta sadarbībā ar projektētājiem. Tās galvenais uzdevums ir ietekmēt celtniecības ātrumu, jo bezviļņu periodi ir īsi un tā ir galvenā problēma. Tieši tādēļ daļu montāžas darbu izdarīs jau upē. Sakas upē kastes jau samontēs pa divām kopā un tad vilks ārā nogremdēšanai – tas ietaupīs laiku. Termiņš ir līdz šā gada rudenim, pretējā gadījumā ir risks zaudēt finansējumu,» komentē R. Griškēvičs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šī gada 1.septembra tiks pārtraukta Galactico alianse, kas nozīmē, ka iespējas iegādāties Galactico produktus – Galactico Dāvanu kartes un Galactico Privilēģiju kartes – pircējiem tiks nodrošinātas vēl līdz šī gada 23.jūnijam, bet to maksimālais realizācijas termiņš noteikts šī gada 31.augusts.

Galactico Dāvanu karšu izmantošana tāpat kā līdz šim būs iespējama kopumā vairāk nekā 650 tirdzniecības vietās piecos Galactico tirdzniecības centros (Alfa, Origo, Galerija Centrs, Mols un Dole) līdz šī gada 31.augustam (ieskaitot). Pēc tam šāda iespēja vairs netiks nodrošināta.

Līdz 29. augustam tiek nodrošināta Galactico Dāvanu karšu pagarināšana tām kartēm, kurām saskaņā ar noteikumiem var piemērot kartes pagarināšanu.

Galactico Privilēģiju programmas dalībniekiem tāpat kā līdz šim, reģistrējot savu pirkumu ar Galactico Privilēģiju karti vai Galactico VISA karti, būs iespēja saņemt priekšrocības un atlaides vairāk nekā 400 tirdzniecības vietās piecos Galactico tirdzniecības centros (Alfa, Origo, Galerija Centrs, Mols un Dole) līdz šī gada 31.augustam (ieskaitot).

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Tirdzniecības centros veic uzlabojumus vides pieejamībā

Lelde Petrāne, 25.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Galactico piecu tirdzniecības centru Alfa, Mols, Dole, Origo un Galerija Centrs apsaimniekotājs Linstow Center Management (LCM) sadarbībā ar Invalīdu un viņu draugu grupu Apeirons veicis uzlabojumus vides pieejamībā visos tirdzniecības centros, liecina medijiem sniegtā informācija.

Projekta ietvaros tika uzlabotas pārvietošanās iespējas tirdzniecības centros - pārvietotas autostāvvietas, uzlabotas uzbrauktuves, nepieciešamības gadījumā tās tika aprīkotas ar margām, uzlabotas un modernizētas tualetes cilvēkiem ar kustību traucējumiem, kā arī uzlabotas norādes par vides pieejamību, lai apbrauktu šķēršļus - kāpnes, eskalatorus, sliekšņus u.c.

Rekonstruētajās māmiņu istabās tiek nodrošināta iespēja pabarot un apkopt mazuli. Šajās telpās var iebraukt ar bērnu ratiņiem, telpas ir piemērotas apmeklējumam vecākiem kopā ar bērniem.

Paralēli vides pieejamības uzlabošanai, LCM veicis uzlabojumus un papildinājumus klientu servisā, apvienojot visu šo pakalpojumu kopumu zem Galactico serviss standarta. Galactico serviss ir vienots kvalitātes standarts visos piecos Galactico tirdzniecības centros.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centrā Mols šodien paziņoti pretendenti uz titulu Latvijas Gada Motocikls 2015, informē pasākuma rīkotāji.

Tirdzniecības centrā apskatāmi gan motocikli, gan izstāde, kurā varēs izpētīt, kādu apģērbu vilkt, braucot gan ar čoperi un baiku, gan tūrisma braucienā vai piedzīvojumu meklējumos. Apskatei pieejama gleznu galerija un juveliera Oļega Auzera sudrabā kaltā Mola ceļojošā balva Latvijas gada motocikls.

Komentāri

Pievienot komentāru