Pakalpojumi

Azerbaidžānas kompānija investīcijas Hotel de Rome cer atpelnīt 10 - 15 gados

Nozare.lv, 03.10.2013

Jaunākais izdevums

Azerbaidžānas kompānija Benkons, kas šovasar par 9,24 miljoniem latu iegādājās bijušo viesnīcu Hotel de Rome, investīcijas viesnīcā plāno atpelnīt 10-15 gados, stāsta Benkons meitasuzņēmumu Latvijā SIA Benkons MMC vadītāja, bijusī iekšlietu ministre Linda Abu Meri (V).

Viesnīcas iegāde tika noslēgta 8. jūlijā, un tiek uzskatīts, ka šis ir šogad lielākais darījums nekustamā īpašuma nozarē.

L. Abu Meri atzina, ka lēmumu par tieši šīs viesnīcas iegādi pieņēma Azerbaidžānas kompānija, tāpēc iegādes iemeslus viņa nevar nosaukt. Tāpat L. Abu Meri patlaban nevar atklāt viesnīcas attīstības plānus, jo arī tie būs atkarīgi no tā, kā lems Benkons.

«Ir pagājušas tikai dažas nedēļas, kopš viesnīca ir Benkons īpašumā. Katrā ziņā viesnīca darbojas, bet paralēli klusām notiek tās pārņemšana, līgumu pārslēgšana utt.,» skaidroja L. Abu Meri un atzina, ka viņas uzdevums ir uzlabot un atsvaidzināt viesnīcu, padarīt to tīkamāku dzīvošanai.

Ja Benkons pārliecināsies, ka viesnīca ir spējīga darboties labāk, L. Abu Meri pieļauj, ka tiks veiktas investīcijas, lai viesnīcu rekonstruētu. «Iepriekšējo īpašnieku [Fort Group] projekts bija vērienīgs. Ja nemaldos, viņi plānoja ieguldīt vairāk nekā desmit miljonus latu. Bet mani darba devēji vēl nav izlēmuši par viesnīcas pārbūvi. Katrā ziņā sākotnējās investīcijas nebūs simti tūkstoši latu - ieguldīsim to, ko paši spēsim nopelnīt. Tas ir šī brīža vērtējums. Varbūt māteskompānija nolems veikt citus soļus,» stāstīja Benkons MMC vadītāja.

Azerbaidžānas kompānija viesnīcā investēto naudu plāno atpelnīt 10-15 gadu laikā. «Tas nav īss termiņš, tomēr labs laiks ekonomiskā izteiksmē, jo tiek nodarbināti vietējie cilvēki, maksāti nodokļi utt.,» uzsvēra uzņēmēja.

Patlaban viesnīca darbojas ar nosaukumu Fg Royal Hotel, bet L. Abu Meri norāda, ka nosaukums tiks mainīts. Vaicāta, vai viesnīca varētu atgūt Hotel de Rome nosaukumu, uzņēmēja norādīja, ka zīmols nepieder firmai Benkons. Savukārt uz jautājumu, vai viesnīcā atkal varētu tikt atvērts restorāns Otto Schwarz, L. Abu Meri atzina, ka ar šo nosaukumu noteikti netiks atvērts restorāns, jo zīmols Otto Schwarz arī nepieder Benkons. Tomēr viens no plāniem ir vizuāli atjaunot restorānu tādu, kāds tas bija agrāk.

L. Abu Meri atzīst, ka viņa neplāno vadīt viesnīcu, bet tās vadības groži uzticēti cilvēkam, kas iepriekš bijis viesnīcas vadītāja vietnieks. Tāpat viņa stāstīja, ka patlaban viesnīcā strādā 14 darbinieki, bet to skaits ar laiku tiks palielināts.

Benkons viesnīcas pārvaldīšanu neuzticēs operatoram, jo, kā atzīst Abu Meri, viņa savu darba devēju īpašumam varēs sekot līdzi rūpīgāk nekā operators. «Operators vairāk rūpētos par peļņu, nevis viesnīcu. Šī viesnīca ir pelnījusi, lai par to rūpējas. Nolēmām, ka operators nav labākais risinājums, ja ir vēlme saglabāt īpašumu,» uzsvēra L. Abu Meri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viesnīca Roma, gatavojoties Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē (ES) pasākumiem, viesnīcas uzlabošanas darbos ieguldījusi 1,5 miljonus eiro, sacīja Viesnīcas Roma vadītāja Linda Abu Meri.

«Pirms prezidentūras veicām dažādus uzlabošanas darbus viesnīcai, lai izskatītos pieklājīgi un pietiekami cienīgi prezidentūras valsts vienai no centrālajām viesnīcām. Iepriekšējā vasarā viesnīcā nebija kondicionieru, jo iepriekšējie īpašnieki neuzskatīja, ka kondicionieri karstumā ir lietderīgi,» sacīja Abu Meri.

Zinot, ka Latvijā šogad noritēs prezidentūra, Viesnīca Roma pakāpeniski tika ieviesta kondicionēšanas sistēma un veikti dažādi kosmētiskie remonti. Tajos numuriņos, kur varētu dzīvot prezidentūras viesi, tika nomainītas mēbeles pret jaunākām. «Viesnīca ir diezgan veca, un pirms mums neviens remontus nav veicis. Līdz ar to ieguldījumi šai vasarai, gatavojoties prezidentūrai, bija diezgan ievērojami,» sacīja Abu Meri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar Patentu valdes lēmumu Rīgas viesnīca, kas agrāk bija pazīstama ar nosaukumu Hotel de Rome, no šodienas 7.jūnijja ieguvusi nosaukumu Hotel Roma, informēja viesnīcas pārvaldītāja Linda Abu Meri.

«Patentu valde ir reģistrējusi preču zīmi Viesnīca Roma un pēc visu formalitāšu nokārtošanas varam apgalvot, ka savā nosaukumā esam atgriezušies pie saknēm. Precīzu vēsturisko nosaukumu Hotel de Rome diemžēl no iepriekšējiem īpašniekiem mums neizdevās izpirkt, taču esam izvēlējušies, mūsuprāt, labāko variantu, kas gan Latvijas iedzīvotājiem, gan ārvalstu viesiem ļaus mūs asociēt ar leģendāro viesnīcu,» skaidroja Linda Abu Meri.

Viesnīcas latviskais nosaukums ir Viesnīca Roma un ikdienā tikšot lietots gan tās latviskais nosaukums, gan ārvalstu viesiem saprotamākais Hotel Roma. Vienīca atrodas Rīgā, Kaļķu ielā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Aizliedz reģistrēt preču zīmi Viesnīca Roma

Lelde Petrāne, 29.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patentu valdes Apelācijas padome ir izskatījusi SIA Reho iebildumu par preču zīmes Viesnīca Roma reģistrāciju Latvijā un nolēmusi to apmierināt, liecina šodien medijiem izplatīts paziņojums.

Iebildumi balstīti uz argumentiem, ka SIA Reho piederošā preču zīme Hotel Roma ir līdzīga uzņēmuma Benkons MMC Latvijas filiālei piederošajai preču zīmei Viesnīca Roma, kas radot patērētājiem viegli sajaucamu identitāti.

Minētā preču zīme ir atzīta par spēkā neesošu ar tās reģistrācijas dienu. Lēmums stāsies spēkā, ja netiks pārsūdzēts.

Komentāri

Pievienot komentāru