Bankas

Banka Baltija kā spēle

Kristīne Stepiņa, speciāli DB, 27.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomikas stundās skolēniem pieejams praktisks instruments reālu biznesa situāciju izspēlei, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

EY (agrāk Ernst&Young) sadarbībā ar Iespējamās misijas ekonomikas skolotājiem ir izstrādājuši jaunu papildmateriālu skolu ekonomikas stundām Uzņēmuma vadības izaicinājums, kura pamatā ir dzīves situāciju, esošās uzņēmējdarbības vides un likumdošanas analīze.

Papildinās teoriju

Jaunā mācību spēle skolās tiks ieviesta sadarbībā ar Junior Achievement - Young Enterprise Latvija (YA-YE Latvija), kas nodrošinās jaunā mācību materiāla pieejamību 150 JA-YE Latvija partnerskolās visā Latvijā, un tā būs pieejama 165 JA-YE Latvija programmu skolotājiem un aptuveni 40 tūkst. 10.–12. klašu skolēnu. Biznesa iemaņu mācību spēle Uzņēmuma vadības izaicinājums veidota izmantošanai paralēli Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas apstiprinātajai ekonomikas mācību programmai.

Ekonomikas stundās skolotāji varēs izmantot spēli kā teoriju papildinošu elementu un praktiski simulēt dažādas uzņēmējdarbības situācijas.

Izspēlē maksātnespēju

Jaunais mācību materiāls ir sadalīts situācijās, kas ir saistītas gan ar izdomātiem faktiem, kā arī iekļauj sabiedrībā zināmus notikumus, piemēram, Bankas Baltija maksātnespēju, izmaiņas nodokļos, palīdz apgūt prasmes uzņēmuma finanšu plānošanā, finansēšanas avotu piesaistē, jaunu produktu ieviešanā, tirgvedībā un jautājumos par tiesvedību komercdarbībā.

Skolēnu uzdevums ir, pamatojoties uz sniegto informāciju, pieņemt racionālus un pamatotus lēmumus. Viņiem ir iespēja iepazīties ar dažādām institūcijām un terminiem, piemēram; Finanšu un kapitāla tirgus komisija, iesaldēts bankas konts, noguldījuma garantijas fonds, dividendes, brīvie naudas līdzekļi u.c.

Visu rakstu Banka Baltija kā spēle lasiet 27. oktoba laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru