Atpūta

Banku basketbola kausā paliek četras pretendentes uz čempionu titulu

Žanete Hāka, 11.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Banku basketbola kausa izcīņas 23. turnīrā sestdien, 16. aprīlī Oskara Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolas sporta zālē tiks aizvadītas pamatturnīra pēdējās kārtas spēles, bet joprojām uz vietām finālā un čempionu titulu pretendē četras no septiņām komandām – DNB banka, ABLV Bank, Swedbank un SEB banka, informē basketbola kausa pārstāvji.

Spēļu kalendārs izveidojies tā, ka tieši pamatturnīra pēdējais mačs, kurā tiksies DNB banka un ABLV Bank, noteiks galīgo vietu sadalījumu un finālu dalībnieces. 16. aprīlī vispirms tiksies pēdējo sešu gadu čempionvienība Swedbank un 2015. gada vicečempione SEB banka.

Šim mačam ir milzīga likme, jo uzvarētāja turpinās pretendēt pat uz vietu zelta finālā, bet zaudētāja paliks piektajā vietā. Jau tagad skaidrs, ka pēdējās spēles uzvarētāja garantēs vietu čempionu spēlē, bet zaudētājas liktenis būs atkarīgs no SEB bankas un Swedbank cīņas iznākuma.

Papildus intrigu turnīra vietu sadalījumā radīja sestdien Ziemeļvalstu ģimnāzijas sporta zālē aizvadītās sestās kārtas spēles, kuru iznākumus iepriekš bija grūti prognozēt.

Kārtas pirmajā spēlē Nordea banka ar 55:33 pārspēja Citadele banku, gūstot pirmo uzvaru šajā turnīrā. Citadele bankai šis bija trešais zaudējums sešos mačos, kas pamatturnīrā noslēgumā neļaus pakāpties augstāk par ceturto pozīciju. Nordea bankas pirmo panākumu sekmēja Kārlis Ozoliņš, kurš guva 26 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas. Sāncenšu rindās ar double-double izcēlās Juris Cīrulis – 15 punkti un 16 atlēkušās bumbas.

DNB bankai ar uzvaru pār SEB banku bija iespēja jau vienu kārtu pirms turnīra beigām nodrošināt vietu zelta spēlē, taču pirmajā puslaikā iekrātais pārsvars tika izsēts un piedzīvots zaudējums – 45:52. Pēc šāda mača iznākuma DNB bankai vēl nav garantēta vieta finālā, bet SEB banka atgriezās čempionu titula pretendentu pulkā. Šajā spēlē SEB bankas sastāvā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Linards Larionovs, bet sāncenšiem pa desmit punktiem guva Krišjānis Znotiņš, Armands Ločmelis un Raitis Liepa.

ABLV Bank ar 62:48 uzveica Altum, gūstot ceturto uzvaru piecās spēlēs. Uzvarētāju rindās Guntars Lazdiņš guva 19 punktus, bet zaudētājiem Mareks Vonsovičs guva 18 punktus.

Līdz 16. aprīlim septiņas komandas izspēlēs apļa turnīru.

Fināldienā, 23. aprīlī Oskara Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolas sporta zālē notiks spēles par 1., 3. un 5. vietu.

Komentāri

Pievienot komentāru