Citas ziņas

Baraņņiks paliek amatā

BNS, 14.02.2012

Jaunākais izdevums

Rīgas domes (RD) Satiksmes un transporta lietu komiteja noraidījusi RD opozīcijas frakciju bloka Vienotība un frakcijas Demokrātiskie patrioti deputātu prasību par komitejas priekšsēdētāja Vadima Baraņņika atbrīvošanu no pienākumu pildīšanas un jauna priekšsēdētāja ievēlēšanu.

RD Vienotības bloka deputāts Juris Viņķelis, pamatojot opozīcijas deputātu prasību, norādīja, ka pašlaik deputātus neapmierina komitejas darba stils – komitejas sēdes notiek neregulāri, kā arī netiek skatīti opozīcijas pārstāvju iesniegtie jautājumi. «Mēs esam iesnieguši 20 priekšlikumu, taču deviņi joprojām nav izskatīti,» sacīja Viņķelis un piemetināja, ka pašlaik, esot mazam darba apmēram, ir ļoti lielas komitejas uzturēšanas izmaksas.

Savukārt Baraņņiks uzsvēra, ka komitejai ir jāizskata sagatavoti lēmumprojekti un svarīgie jautājumi. «Ja man pārmet šo darba stilu, tad es nesaprotu. Mēs te skatām sagatavotus lēmumprojektus un svarīgos jautājumus,» klāstīja Baraņņiks un piebilda, ka komitejas izmaksas pēc viņa atbrīvošanas no amata nesamazinātos. «Diez vai pēc manas atbrīvošanas samazinātos komitejas izmaksas, jo darbinieki tik un tā tiktu algoti. Tas būtībā ir kārtējais Viņķeļa kunga PR gājiens,» teica komitejas priekšsēdētājs.

Savukārt LPP/LC Rīgas domes deputātu frakcijas pārstāvis Andris Bērziņš diskusijā atzina, ka Baraņņiks savus pienākumus veic atbilstoši nolikumam. «Darbs tiek organizēts atbilstoši nolikumam, un aicinu atbalstīt Baraņņika kunga atstāšanu amatā. Mums visiem savstarpēji ir jākomunicē citādi,» sacīja Bērziņš. Tāpat pozīcijas deputāts Baraņņikam koleģiāli norādīja, ka turpmāk vajadzētu savlaicīgāk plānot sēžu grafiku, kā arī nekavēt sēžu sākumu.

Viņķelis iepriekš informēja, ka iniciatīva šāda lēmuma virzīšanai un lemšanai komisijā saistīta ar Baraņņika nespēju tikt galā ar saviem pienākumiem. «Komitejas priekšsēdētājs netiek galā ar savu darbu. Kad ir jāskata svarīgi jautājumi saistībā ar ielu tīrīšanu un budžetu skatīšanu, komiteja sanāk reizi pusotrā mēnesī,» sacīja komitejas deputāts un piebilda, ka komiteja vēl aizvien nav skatījusi Rīgas satiksmes budžetu. «Mēs neesam redzējuši ne pagājušā gada budžeta izlietojumu, ne arī šā gada budžetu, lai gan jau laikus prasījām sākt skatīt šo jautājumu,» teica Viņķelis.

Tāpat opozīcijas pārstāvji uzskata, ka nodokļu maksātāju nauda tiek maksāta nelietderīgi, jo komitejas uzturēšanai ik mēnesi tiek tērēti vairāk nekā pieci tūkstoši latu. Viņķelis norādīja, ka pērn decembrī notika viena komitejas sēde, kurā tika skatīti trīs jautājumi, taču neatkarīgi no tā Baraņņika alga par komitejas vadīšanu decembrī bija 1,2 tūkstoši latu, sabiedrisko attiecību koordinators saņēma 945 latus, abas komitejas referentes – katra pa 687 latiem, autovadītājs – 464 latus. Tāpat komitejas vadītāja darba vajadzībām par 828 latiem tiek nomāta automašīna, kuras nobraukums decembrī bija 2,4 tūkstoši kilometru.

RD Vienotības bloka deputāts arī minēja, ka ir pagājuši trīs gadi, kopš komiteja darbojas šādā sastāvā, taču nav vērojama lielo projektu attīstība. «Lielie projekti tā arī nekustas. Piemēram, mikroautobusu iegādei noritēja sasteigts iepirkums, kā dēļ tagad kavējas projekta rezultāts, Dienvidu tilta trešās kārtas būvniecībai tika lauzts līgums ar vienu kompāniju un noslēgts ar citu, kas darbus ir iekavējis par diviem gadiem,» klāstīja Viņķelis.

Baraņņiks RD Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētāja amatā iecelts 2010.gada janvārī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Bezmaksas sabiedriskā transporta nodrošināšanai Rīgā būtu nepieciešami papildu 50 milj. Ls gadā

Gunta Kursiša, 02.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā nevarēs ieviest Tallinas bezmaksas sabiedriskā transporta ideju «viens pret viens», jo Tallina ir daudz kompaktāka pilsēta un pastāv arī citas būtiskas atšķirības pilsētas pārvaldē, turklāt, lai Rīgā ieviestu bezmkaksas sabiedrisko transprotu, būtu nepieciešama papildu dotācija uzņēmumam Rīgas Satiksme 35 – 50 milj. Ls apmērā, portālam Db.lv stāstīja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks.

Aprīļa vidū Rīgas domes (RD) Satiksmes departamenta un Rīgas Satiksmes pārstāvju delegācija devās uz Tallinu noskaidrot, kādā veidā kaimiņvalsts galvaspilsētas pašvaldība cer Tallinā ieviest bezmaksas sabiedrisko transportu, kur bezmaksas braucieni Tallinas iedzīvotājiem gaidāmi jau no nākamā gada sākuma.

«Aprēķināts, ka aptuveni uzņēmumam RS būtu nepieciešama vēl papildu 35 – 50 milj. Ls dotācija gadā, lai tas būtu rīdziniekiem pieejams bez maksas,» norādīja V. Baraņņiks. Patlaban RS dotācija no Rīgas pašvaldības budžeta ir 47,5 milj. Ls, bet no valsts budžeta – 3,5 milj. Ls. Db.lv jau vēstīja, ka šogad uzņēmums paredz strādāt ar 12,8 milj. Ls zaudējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau nākamgad Rīgas ielās varētu sākt kursēt jauni, ar ūdeņradi darbināmi trolejbusi, pastāstīja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks (S).

Šī gada jūlijā noslēgsies pašvaldības SIA Rīgas satiksme (RS) izsludinātais iepirkumu konkurss desmit jaunu, ar ūdeņradi darbināmu trolejbusu iegādei. Mērķis šādu trolejbusu iegādei esot samazināt izmešu daudzumu, kas nonāk gaisā, sadegot dīzeļdegvielas produktiem.

Inovāciju projektā līdzfinansējumu trolejbusu iegādei piešķīrusi arī Eiropas Savienība (ES). Baraņņiks minēja, ka līdzfinansējuma avots ir ES Eiropas infrastruktūras savienošanas instruments (EISI/CEF), kas līdz šim Latvijā ir bijis finansējuma avots vēl tikai vienam projektam - Rail Baltica dzelzceļa sliežu izbūvei.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja SIA Rīgas satiksmes preses sekretārs Viktors Zaķis, ES sniegs līdzfinansējumu 50% apmērā no projekta kopējās summas, taču šobrīd, kad vēl rit iepirkumu konkurss, precīzi pateikt projekta kopsummu nav iespējams.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes deputāti piektdien ārkārtas sēdē par otro vicemēru ievēlēja partijas «Saskaņa» deputātu Vadimu Baraņņiku.

Baraņņiks bija vienīgais izvirzītais kandidāts šim amatam. Viņu izvirzīja pilsētas mērs Nils Ušakovs (S).

Līdz ar to tagad Rīgā ir divi vicemēri - Baraņņiks un Oļegs Burovs (GKR).

Kopumā vēlēšanu urnā šodien tika iemestas 48 zīmes, no kurām viena tika atzīta par nederīgu. No visiem deputātiem 32 vēlēja par Baraņņika kandidatūru, bet 15 pret.

Pēc rezultātu paziņošanas mērs Ušakovs pasniedza jaunajam vicemēram sarkanu rožu pušķi, pēc kā sekoja arī deputātu aplausi.

Neilgi pēc vicemēra ievēlēšanas deputāti ar 31 balsi atbalstīja arī visu pašvaldības uzņēmumu kapitāldaļu turētāja tiesības no Ušakova nodot jaunajam vicemēram Baraņņikam.

Lēmums paredz vietniekam uzticēt atbildību par vairākām domes kapitālsabiedrībām - «Rīgas satiksme», «Rīgas namu pārvaldnieks», «Rīgas Centrāltirgus», «Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs», «Rīgas 1.slimnīca»,«Rīgas Dzemdību nams», «Rīgas 2.slimnīca» un «Rīgas veselības centrs». Tas nozīmē, ka jaunā vietnieka pārziņā tiks nodotas visas kapitālsabiedrības, kas līdz šim bijušas Rīgas mēra pārziņā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar cēlu mērķi no SIA Rīgas satiksme valdes locekļa amata jūlija sākumā tika atsaukts Jānis Meirāns. Telefonsarunā Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks Dienas Biznesam izskaidroja, ka šis ir viens no soļiem labas pārvaldības virzienā Rīgas pašvaldības uzņēmumos.

Patiesie iemesli ir ne tikai Rīgas domes vēlme izskatīties labi, bet tīri praktiska vēlme izskatīties labi banku acīs, jo SIA Rīgas satiksme kredītportfelis ir apjomīgs. Tieši bankas pēdējos gados stingrāk pievērsušās labas pārvaldības jautājumiem, kas tā vai citādi nodrošina labāku uzņēmumu darbību un kredītu atmaksu.

«Ir situācija, kad Rīgas satiksme ir pasūtītājs, bet Rīgas karte – izpildītājs, tādēļ šāda situācija neizskatās labi. Mūsu vēlme ir parādīt labu pārvaldību pašvaldības uzņēmumos, un tas ir saistīts ar banku redzējumu,» tā Baraņņiks.

Par labu pārvaldību pašvaldības uzņēmumos iztaujāju arī Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta viceprezidentu un vadītāju Latvijā Andri Grafu. Viņa publikācijas par šo tēmu atrodamas banku interneta vietnēs. Runājot par Meirāna situāciju vai līdzīgām, kādas Rīgas satiksmē un Rīgas kartē veidojušās arī iepriekš, no A. Grafa izvilināju labas pārvaldības esenci. «Primāri ir jāraugās uz interešu konflikta iespējamību,» sacīja A. Grafs, tā norādot, ka situācija, kad viens un tas pats cilvēks ir abu uzņēmumu valdēs, ir tikai viens no sliktas pārvaldības piemēriem. Tikpat labi šāda situācija veidojas, ja Rīgas satiksmes augsta ranga amatpersona kļūst par Rīgas kartes valdes locekli. Cik zemu skatīties? Banāli būtu satraukties, ja Rīgas satiksmes apkopēja ir Rīgas kartes valdē. Atbilde ir A. Grafa norādē uz interešu konfliktu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA «Rīgas satiksme» kapitāldaļu turētājs un vicemērs Vadims Baraņņiks no uzņēmuma valdes locekļa amata atsaucis Jāni Meirānu, apstiprināja pats Meirāns.

Baraņņiks savu lēmumu pamatojis ar uzticības zaudēšanu, taču sīkākus komentārus Meirāns sniegt nevēlējās, norādot, ka par iemesliem jājautā pašam Baraņņikam.

Vienlaikus viņš norādīja, ka ir vienīgais, kurš atstādināts no ieņemamā amata.

«Rīgas satiksmes» pagaidu valdi vada Ernests Saulītis un tajā strādā arī Armands Krūze un Juris Švanders.

Kā skaidroja Baraņņiks, Meirāns vienlaicīgi ieņēmis amatu gan «Rīgas satiksmes», gan «Rīgas kartes» valdē, kas, viņaprāt, ir interešu konflikts. Meirānam tika uzticēts izvēlēties, kuru amatu ieņemt, taču viņš pats par to neesot izšķīries.

«Meirāns turpinās darbu «Rīgas kartē», kur viņš jau tagad ļoti aktīvi strādā,» sacīja Baraņņiks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Papildināta - Baraņņiks izraudzījies četrus Rīgas satiksmes padomes locekļus

LETA, 09.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA «Rīgas satiksme» kapitāldaļu turētājs un vicemērs Vadims Baraņņiks izraudzījies uzņēmuma padomi četru cilvēku sastāvā, apliecināja pats Baraņņiks.

Padomē iecelts «SEB bankas» bijušais valdes priekšsēdētājs Ainārs Ozols, autonomas kompānijas «ALD Automotive» valdes loceklis Andrejs Pančenko, kā arī VSIA «Latvijas autoceļu uzturētājs» padomes loceklis Normunds Narvaišs.

Darbam padomē vieta rezervēta arī pašreizējam «Rīgas satiksmes» pagaidu valdes loceklim Jurim Švanderam. Pēc Baraņņika teiktā, šo amatu viņš varēs ieņemt tikai tad, kad atkāpsies no valdes locekļa amata.

Kopumā Baraņņikam bija jāizraugās pieci padomes locekļi, taču, viņaprāt, piektajam jābūt cilvēkam ar augstāko juridisko izglītību. Šis cilvēks tiks meklēts vēl vienā konkursa kārtā.

Pēc vicemēra teiktā, izraudzītajiem pretendentiem šodien tiks izsūtīti paziņojumi par viņu iecelšanu padomē. Pēc tam, 10 dienu laikā, padomei jāsanāk uz sēdi un jāievēl padomes priekšsēdētājs. «Pirmais darbs viņiem būs organizēt pastāvīgās valdes locekļu atlases konkursu,» sacīja Baraņņiks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

KNAB veicis kratīšanu pie Rīgas 1.slimnīcas valdes locekļa Sevastjanova

LETA, 15.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kratīšanu ir veicis arī pie Rīgas 1.slimnīcas valdes locekļa un Rīgas domes deputāta Genādija Sevastjanova (S), apstiprināja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vadims Baraņņiks (S).

Politiķis norādīja, ka nevar komentēt KNAB uzsākto procesu, taču apstiprināja, ka viena no kratīšanām notikusi arī pie viņa partijas biedra Sevastjanova. Vicemērs nesniedza informāciju, vai Sevastjanovs varētu būt viena no aizturētajām amatpersonām.

Baraņņiks gan partijas biedru aizstāvēja, sakot, ka Sevastjanovs ir cilvēks, «kurš ieguldījis visus savus spēkus un dvēseli, lai izglābtu un attīstītu Rīgas 1.slimnīcu".

«Nav Rīgā cilvēka, kurš būtu izdarījis vairāk šīs slimnīcas labā. Gan es, gan visi mani kolēģi Rīgas domē - partijās «Saskaņa» un «Gods kalpot Rīgai» - ir absolūti pārliecināti, ka Genādijs nevarēja paveikt neko pretlikumīgu. Viņš var rēķināties ar pilnu savu kolēģu atbalstu un uzticību,» pauda vicemērs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Deglava tilta slēgšanas dēļ ceturtdien un piektdien nav izpildīti ap 13% sabiedriskā transporta reisu

LETA, 29.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar satiksmes slēgšanu pār Augusta Deglava ielas pārvadu pagājušās darba nedēļas beigās, ceturtdien un piektdien, pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» nav izpildījusi ap 13% sabiedriskā transporta reisu, žurnālistiem pastāstīja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vadims Baraņņiks (S).

Viņš pauda, ka šie reisi neesot izpildīti sastrēgumu dēļ. Minētā problēma ir ātri jārisina, uzsvēra deputāts, piebilstot, ka apspriests arī iespējamais «plāns B» gadījumam, ja satiksme pa Deglava tiltu tik drīz netiks atjaunota. Baraņņiks gan sīkāk nestāstīja par šiem risinājumiem, akcentējot, ka tas, uz ko jākoncentrējas, ir «plāns A» - satiksmes atjaunošana.

Rīgas mēra vietnieks skaidroja, ka diskutēts tika par papildu satiksmes ierobežojumiem vai organizatoriskām izmaiņām. Piemēram, tika spriests par iespēju atvieglot kreisos pagriezienus sabiedriskajam transportam.

Ir apspriests jautājums arī par «puteņa biļetēm» līdzīgas sistēmas ieviešanu, kad cilvēki, kuri ikdienā raduši pārvietoties ar automašīnām, pilsētas sabiedriskajā transportā var braukt par brīvu, tomēr pašlaik tam nav jēgas, jo sabiedriskais transports stāv sastrēgumos, klāstīja Baraņņiks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Papildināta - Par 4,5 miljoniem eiro plāno izbūvēt ūdeņraža ražotni Rīgas sabiedriskā transporta vajadzībām

LETA, 16.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par 4,5 miljoniem eiro plānots izbūvēt ūdeņraža ražošanas, uzglabāšanas un uzpildes staciju jaunā ar ūdeņradi darbināmā sabiedriskā transporta vajadzībām.

Šodien Rīga satiksmes (RS) rīkotajā preses konferencē Latvijas Zinātņu akadēmijas pārstāvis Aivars Starikovs pastāstīja, ka Vienības gatvē 6 tiks veidota ūdeņraža ražošanas, saglabāšanas un uzpildes stacija, kas publiski būs pieejama arī privātajam transportam. Iepirkuma paredzamā summa ir 4,5 miljoni eiro, no kuriem 50% līdzfinansēs Eiropas Savienība (ES), līdzīgi kā jauno trolejbusu iegādei. Ūdeņradi paredzēts iegūt no dabasgāzes.

Starikovs skaidroja gan ūdeņraža kā alternatīvā resursa labās īpašības, piemēram, to, ka gāze ir viegla, nav toksiska un ērti uzglabājama, gan jautājumus, kas saistīti ar ūdeņraža elektromobiļu ekspluatāciju, minot, ka pasažieru pilsētas autobusi var nobraukt ap 300 līdz 400 kilometriem un to uzpilde aizņem no septiņām līdz desmit minūtēm. Starikovs apgalvoja, ka jauno trolejbusu ekspluatācija nepārsniegs pašreizējās izmaksas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par pusmiljonu eiro iegādāto sistēmu satiksmes regulēšanai Vecrīgā izsolīs par 6400 eiro

LETA, 05.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja šodien lēma nodot atsavināšanai sistēmu, kas savulaik tika iegādāta, lai regulētu iebraukšanu un izbraukšanu Vecrīgā. Plānots rīkot izsoli ar augšupejošu soli.

Vēl 2009.gadā šī sistēma tika nopirkta par 539 829 eiro (379 394 latiem) un netika izmantota, bet tagad tā novērtēta vien 6394 eiro apmērā, kas arī varētu būt izsoles sākumcena.

Lai tehniku novērtētu, domes Satiksmes departaments piesaistīja sertificētu vērtētāju SIA Ekspertu pakalpojumi. Eksperti atzinuši, ka atsevišķus sistēmas komponentus nebūs iespējams pārdot, jo tie ir tehniski novecojuši un vairs netiek izmantoti. Savukārt sistēmā ietilpstošo vēl realizējamo komponentu iespējamā pārdošanas tirgus vērtība esot 6394 eiro. Atsavināšanai gan tiks nodota sistēma kopumā - ietverot gan realizējamo, gan nerealizējamo sistēmas daļu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

Rīgas dome pērk raidlaiku radio un TV par 68 tūkstošiem latu

Dienas Bizness, 24.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labākais veids, kā pašvaldībai priekšvēlēšanu gadā sasniegt dzirdīgas ausis, ir pirkt raidlaikus radio un televīzijā, uzskata vairākas Rīgas domes struktūras, kas šim mērķim kopumā tērējušas 68 tūkstošus latu.

Kā vēsta raidījums Nekā Personīga, Rīgas domes Satiksmes departaments par 6 000 latu sevi reklamē radio Skonto, par 5000 latu radio 101, par 10 000 latu Radio Baltcom, 5000 latu departaments maksā par parādīšanos Pirmajā Baltijas kanālā, Rent TV un NTV MIR, 5 000 latu liela summa arī atvēlēta, lai nokļūtu Eiropas hitu radio un Krievu hitu radio ēterā.

Satiksmes komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks, kurš uzrauga departamenta darbu, apgalvo, ka nauda neesot tērēta velti. Viņš raidījumam skaidro, ka šādi tēriņi Satiksmes departamentam vai citam departamentam nepieciešami, lai sniegtā informācija būtu pilnīgi un precīzi atspoguļota.

Komentāri

Pievienot komentāru
Politika

Papildināta - Ar opozīcijas deputātu atbalstu amatu zaudē Rīgas vicemērs Baraņņiks

LETA, 19.11.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar opozīcijas deputātu atbalstu Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vadims Baraņņiks (NDF) šodien tika atstādināts no vicemēra amata, kā arī atcelts no Rīgas Brīvostas valdes.

Par Baraņņika atcelšanu no vicemēra amata balsoja klātesošie «Saskaņas» un «Gods kalpot Rīgai» (GKR) deputāti, kā arī visi klātesošie opozicionāri, kopumā savācot 40 balsis.

Savukārt seši klātesošie neatkarīgie deputāti balsojumā nepiedalījās vispār. Pēc opozīcijas pārstāvju paustā, viņi atbalstīja Baraņņika atcelšanu no vicemēra amata, jo «viņš nav un nekad nav bijis piemērots vicemēra amatam». Vienlaikus opozīcijas turpmākais plāns paredz sasaukt trīs ārkārtas sēdes pēc kārtas, taču tajās nepiedalīties, tādā veidā radot pamatu domes atlaišanai. Juridiski domi var rosināt atlaist, ja trīs sēdes pēc kārtas nav kvoruma sēdes sākšanai. Ja deputāti sāk lemt par darba kārtības jautājumu, taču kvoruma trūkuma dēļ nepieņem nekādu lēmumu, sēde vienalga skaitās notikusi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes priekšsēdētājs Dainis Turlais (GKR) nav izturējis uzticības balsojumu, līdz ar to zaudēja galvaspilsētas mēra amatu.

Turlais pēc domes sēdes žurnālistiem norādīja, ka katra jauna situācija liek pieņemt jaunus lēmumus un vienmēr ir nepieciešams saglabāt veselo saprātu.

Viņš arī pauda, ka ārkārtas vēlēšanas ir politiska bezatbildība. Viņš atzina, ka dome, kas nevar pieņemt lēmumus nevar strādāt. Taču viņš uzsvēra, ka, ja apzināti tiek veidota situācija, lai ārkārtas vēlēšanas notiktu, tad tā, viņaprāt, ir politiskā bezatbildība.

Neuzticību Turlajam izteica 31 deputāts - visa opozīcija, pie frakcijām nepiederošais deputāts Oskars Putniņš un «Neatkarīgo deputātu frakcija", ko veido četri no «Saskaņas» izslēgtie politiķi Valērijs Petrovs, Aleksejs Rosļikovs, Vitālijs Dubovs un Vadims Baraņņiks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA «Rīgas satiksme» jaunieceltajai padomei prioritāte būs ilgtspējīgu pārvaldības modeļa izveide un caurspīdīguma nodrošināšana, pauda jaunieceltie padomes locekļi.

Autonomas kompānijas «ALD Automotive» valdes loceklis Andrejs Pančenko atklāja, ka jaunievēlētās padomes primārais uzdevums, protams, būs uzņēmuma pastāvīgās valdes izraudzīšana - konkursa process, prasību noteikšana kandidātiem un citi darbi. Par pārējām īstermiņa prioritātēm padomei būtu jāvienojas kopīgi, tomēr kā viena no tām noteikti būtu uzņēmuma reputācijas atjaunošana.

Jautāts, vai nesenie «Rīgas satiksmes» korupcijas skandāli nerada bažas par vēl kādiem riskiem uzņēmuma darbībā, Pančenko skaidroja, ka visticamāk korupcijas skandāli ir ietekmējuši uzņēmuma darbību, bet patlaban nevar komentēt, kādas tieši sekas tie ir radījuši, izņemot līdz šim medijos izskanējušo.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks un kapitāldaļu turētājs Vadims Baraņņiks no amata atstādinājis AS «Rīgas centrāltirgus» valdi, aģentūrai LETA apstiprināja pats vicemērs.

Šādu lēmumu viņš skaidroja ar to, ka šodien uzņēmumā bija plānota vadības sanāksme par šī gada budžeta grozījumiem, par kuriem Rīgas domes Īpašuma departamenta Komercdarbības nodrošinājuma pārvalde esot sniegusi «neglaimojošu atzinumu».

«Pārvaldei nav patikusi valdes pieeja grozījumu noformēšanas procesā un viņi arī pārmeta, ka uzņēmums zaudē debitorus, kuru dēļ otro gadu varētu būt zaudējumi. Šodien man netapa skaidrs, kā valde plāno risināt šo situāciju,» apgalvoja Baraņņiks.

Pēc viņa teiktā, viņš piedāvājis valdes locekļiem izvērtēt savu atbildību ieņemamajiem amatiem un iesniegt atlūgumus. Taču šodien, atbildot uz viņiem izteiktajiem pārmetumiem, valdes locekļi sanāksmi atstājuši, kā rezultātā vicemērs nolēmis valdi atstādināt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes deputāti šodien ārkārtas sēdē par domes jauno priekšsēdētāju ievēlēja «Gods kalpot Rīgai» deputātu Daini Turlo.

Neviens cits kandidāts mēra krēslam virzīts netika. «Par» Turlā kandidatūru balsoja 32 valdošās koalīcijas deputāti, bet 23 klātesošie opozīcijas deputāti izvēlējās balsojumā nepiedalīties.

Līdz šim Turlais pašvaldībā ieņēma Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas vadītāja amatu.

Kopumā Turlā iztaujāšana ilga sešas stundas, bet kopā ar pārtraukumiem un debašu sadaļu par mēra ievēlēšanu tika diskutēts vairāk nekā deviņas stundas. Debašu sadaļā opozicionāri pauda viedokli, ka mēra nomaiņa situāciju pašvaldībā neuzlabos. Viņi ir pārliecināti, ka esot sācies koalīcijas noriets.

Opozīcijas deputāts Ģirts Lapiņš (VL-TB/LNNK) pauda viedokli, ka līdz ar mēra maiņu «domei tiek pārkrāsots žogs». «Vecā korupcijas seja iet prom un mainās jauna fasāde, bet nekas jau nemainīsies,» teica Lapiņš, paužot viedokli, ka Turlais nespēs apturēt korupcijas sērgu pašvaldībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

9. maijā neilgi pēc plkst.23 bez būtiskiem starpgadījumiem noslēdzās «nacisma sagrāves gadadienai» veltītie pasākumi Rīgā, Uzvaras parkā. Pasākumu laikā policijas darbinieki fiksēja aptuveni 64 administratīvos pārkāpumus.

Arī citās Latvijas pilsētās notikušie 9.maija pasākumi aizvadīti mierīgi. Par dažādiem pārkāpumiem pasākumu laikā kopumā sastādīti 67 administratīvo pārkāpumu protokoli, no tiem 64 Rīgā notikušajā pasākumā pie Uzvaras pieminekļa, kā arī divi protokoli Rēzeknē un viens Liepājā.

Kā informēja Valsts policijas preses pārstāvis Dairis Anučins, visvairāk pārkāpuma protokolu noformēts par atrašanos sabiedriskā vietā alkohola reibumā. Pieķerti arī daži, kuri kārtojuši dabiskās vajadzības tam neparedzētās vietās. Tāpat konstatēta aizliegtas simbolikas lietošana un neatļauta tirdzniecība.

Kopumā policijas uzdevums - nodrošināt sabiedrisko drošību un kārtību - šajā reizē ir veiksmīgi izpildīts, apgalvoja policijas pārstāvis Anučins.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Arī Rīgā nedeklarētie varēs saņemt Rīdzinieka kartes atlaides, ja viņu pašvaldība tās kompensēs

LETA, 16.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas sabiedriskā transporta pasažieri, kam nav Rīdzinieka kartes, varēs saņemt Rīgā deklarētajiem iedzīvotājiem no jūlija ieplānotās atlaides ar nosacījumu, ka viņu pārstāvētā pašvaldība noslēgusi pasūtījuma līgumu ar Rīgas pašvaldību, piekrītot kompensēt šo atlaižu starpību, šodien vienojās Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti, atbalstot attiecīgus grozījumus domes saistošajos noteikumos.

Ja starp pašvaldībām netiks noslēgts minētais līgums, «laika biļetes» un «slīdošā grafika biļetes» sabiedriskajā transportā, ko plāno ieviest no jūlija, Rīgā nedeklarētajiem izmaksās pat divreiz vairāk.

Pret šiem grozījumiem komitejas sēdē balsoja opozīcijas deputāti.

Minētie grozījumi paredz, ka stundas biļeti ieviesīs ne tikai Rīdzinieka kartes īpašniekiem, bet visiem pasažieriem, tikai Rīdzinieka kartes īpašniekam tā uzreiz maksās 1,15 eiro, bet pārējiem - divreiz vairāk jeb 2,30 eiro. Iecerēts, ka ar šo biļeti varēs transportos pārsēsties neierobežotu skaitu reižu, biļete darbosies līdz pat galapunktam. Līdz ar katru pārsēšanos biļeti vajadzēs validēt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai veicinātu vides pieejamību cilvēkiem ar kustību traucējumiem un māmiņām ar bērnu ratiņiem, kuriem jāpārvietojas pa Vanšu tiltu, šā gada beigās tilta centra pusē sāksies liftu izbūve. Tiltam izbūvēs divus liftus, lai, neveicot apkārtceļu, nepieciešamības gadījumā, varētu ērti nokļūtu uz un no 11.novembra krastmalas, informē Rīgas dome.

Šodien Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja akceptēja projekta realizācijai nepieciešamo papildus finansējumu 68 000 eiro apjomā. Kopējās projekta izmaksas ir apmēram 190 000 eiro, kas tika noskaidrotas konkursa rezultātā.

Komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks norāda, ka Satiksmes departaments šajā būvsezonā jau veicis būtiskus uzlabojumus satiksmes infrastruktūras uzlabošanā un drošības nodrošināšanā. «Vides pieejamības nodrošināšanai Rīgā jau nolīdzinātas apmales ielu krustojumos vairāk nekā 15 000 metru garumā. Tāpat šajā būvsezonā izbūvēts lifts gājēju tunelī 13. janvāra ielā pie Raiņa bulvāra,» saka V.Baraņņiks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šodienas 6.tramvaja maršrutā sāks kursēt četri no sešiem jaunajiem, pagarinātajiem četru sekciju zemās grīdas tramvajiem. Šie tramvaji kursēs gan testu režīmā, gan pārvadās pasažierus. Savukārt pārējie divi pagarinātie zemās grīdas tramvaji Rīgas satiksmei tiks piegādāti līdz gada beigām.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks, jaunie tramvaji provizoriski varētu kalpot apmēram 30 gadus. «Šis ir vismodernākais produkts, ko ražo Čehijas rūpnīca Škoda. Par to liecina kaut vai tas, ka nākamnedēļ Berlīnē būs transporta izstāde, kurā rūpnīca prezentēs vienu no Rīgas satiksmei paredzētajiem tramvajiem,» sacīja V. Baraņņiks.

Rīgas satiksmes infrastruktūras uzturēšanas un attīstības direktors Igors Volkinšteins žurnālistiem pastāstīja, ka jauno tramvaju izvietošanai un remontam 5.tramvaju depo teritorijā tiek celts jauns korpuss, kurā, kā uzsvēra I. Volkinšteins, būs iespēja slīpēt tramvaja riteņus, tos nenoņemot. Patlaban jauno tramvaju apkope norisinās vienā no vecajiem remonta cehiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Baraņņiks: reglamentējot velorikšu darbību, tiks ņemti vērā uzņēmēju ieteikumi

Dienas Bizness, 10.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks iesniedzis priekšlikumus saistošajos noteikumos par velorikšu darbību, kas nosaka konkrētas vietas un laiku, kur un kad varēs izvērst minēto uzņēmējdarbību.

«Pilnveidojot noteikumus, esam tikušies, uzklausījuši un ņēmuši vērā velorikšu uzņēmumu pārstāvju ieteikumus, kā arī satiksmes speciālistu un pašvaldības policistu viedokli. Esmu pārliecināts, ka jaunais regulējums veicinās šī uzņēmējdarbības veida attīstību un daudzveidos rīdzinieku un pilsētas viesu izklaides iespējas,» saka V.Baraņņiks.

Saistošos noteikumus par velorikšu darbību pilsētā plānots pieņemt nākamajā Rīgas domes sēdē (14.augustā).

Saistošie noteikumi par speciāli pasažieru pārvadāšanai izgatavotajiem velosipēdiem, kas paredzēti komercpakalpojumu sniegšanai, paredz, ka ar pasažieru velosipēdu drīkstēs braukt pa maršrutiem, kurus apstiprinās Rīgas domes Satiksmes departaments, izsniedzot attiecīgu kustības maršrutu atļauju uz vienu sezonu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Atbalsta ES finansējuma piesaistīšanu jaunajai tramvaja līnijai Skanstes apkaimē

Zane Atlāce - Bistere, 27.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja otrdien atbalstīja lēmumprojektu par pašvaldības un SIA Rīgas satiksme sadarbību jaunās tramvaja līnijas projekta realizēšanā Skanstes apkaimē, informē Rīgas dome.

Kā uzsvēra komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks, šāds lēmums nepieciešams, lai Rīgas satiksme varētu pretendēt uz Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansējumu. «Šis nav lēmums par plānotās jaunās tramvaja līnijas trasi un nepieciešamajiem zemesgabaliem, bet tikai par iespēju saņemt finansējumu,» norādīja V.Baraņņiks.

Projektā paredzēts izbūvēt jaunu 3,6 km garu tramvaja līnijas posmu Skanstes apkaimē, kas savienos 6.tramvaja maršrutu ar 5. un 9.tramvaja maršrutu. Plānots, ka tramvaja līnija sāksies no K.Barona ielas pa Pērnavas ielu, Senču ielu, Zirņu ielu, Skanstes ielu un Sporta ielu posmā no Skanstes ielas līdz savienojumam ar 5. un 9.tramvaja maršrutu Pētersalas ielā. Projekta realizēšanai izvirzīts nosacījums, ka tramvaja līnijas izbūves gaitā netiks skarts neviens apbedījums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Deglava tilts satiksmei slēgts, kas organizēs satiksmi - nav zināms

Zane Atlāce - Bistere, 24.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien no plkst.5 Deglava tilts satiksmei tiks slēgts, jo viss liecina, ka tilts apdraud sabiedrības drošību, trešdien preses konferencē informēja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

«Tilts tiks slēgts līdz brīdim, kad Rīgas dome iesniegs Būvniecības valsts kontroles birojam (BVKB) dokumentus, lai BVKB varētu pārliecināties par šī objekta drošību,» sacīja I.Ķuzis.

«Šobrīd, pie šādiem apstākļiem tilts nav drošs ekspluatācijai. Rīgas domei ir jāpabeidz tehniskās izpētes atzinuma izstrāde. Balstoties uz visu šo informāciju varēsim izvērtēt situāciju un sniegt atzinumu tālākajām darbībām Valsts policijai un Rīgas pašvaldības būvvaldei. Jāatzīst, jau šobrīd ir iesniegti racionāli priekšlikumi, kas paredz atbilstoši nepieciešamajam darbu veikšanas projektam, nostiprināt bojātās konstrukcijas. Tam nevajadzētu aizņemt daudz laika,» uzskata BVKB Kontroles departamenta direktors Māris Demme.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Savulaik par pusmiljonu eiro iegādāto sistēmu iebraukšanai Vecrīgā piedāvā nopirkt par 6500 eiro

LETA, 02.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Savulaik par pusmiljonu eiro iegādāto sistēmu, kas regulēja iebraukšanu un izbraukšanu Vecrīgā, vakar izsolē bija pieteicies pirkt tikai viens pretendents, kurš piedāvāja samaksāt 6494 eiro.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante, patlaban departaments vērtē šo piedāvājumu, un nedēļas beigās būs zināms rezultāts.

Mantas nosacītā cena bija noteikta 6394 eiro.

Kā ziņots, Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja 5.maijā lēma nodot atsavināšanai sistēmu, kas savulaik tika iegādāta, lai regulētu iebraukšanu un izbraukšanu Vecrīgā.

Vēl 2009.gadā šī sistēma tika nopirkta par 539 829 eiro (379 394 latiem) un netika izmantota, bet tagad tā novērtēta vien 6394 eiro apmērā.

Lai tehniku novērtētu, domes Satiksmes departaments piesaistīja sertificētu vērtētāju SIA Ekspertu pakalpojumi. Eksperti atzinuši, ka atsevišķus sistēmas komponentus nebūs iespējams pārdot, jo tie ir tehniski novecojuši un vairs netiek izmantoti. Savukārt sistēmas vēl realizējamo komponentu iespējamā pārdošanas tirgus vērtība esot 6394 eiro. Atsavināšanai gan tiks nodota sistēma kopumā - ietverot gan realizējamo, gan nerealizējamo sistēmas daļu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uz Dienvidu tilta tiks izvietotas ātruma ierobežojuma zīmes, samazinot atļauto ātrumu līdz 30 kilometriem stundā. Zīmes uz tilta atradīsies līdz brīdim, kad gaisa temperatūra paaugstināsies.

Rīgas domes paziņojumā norādīts, ka, ilgstoši pieturoties pazeminātai gaisa temperatūrai, pretslīdes kaisīšanas līdzekļi neiedarbojas tik labi, kā ierastos apstākļos, tādēļ brauktuves ir slidenas. Tāpēc Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks (SC) uzdevis izvietot ātruma ierobežojošās zīmes.

Dienas laikā uzturētāji pastiprināti sekos līdzi situācijai arī uz citiem Rīgas tiltiem un nepieciešamības gadījumā var tikt noteikti braukšanas ātruma ierobežojumi arī uz tiem.

Jāatgādina, ka aizvadītajās brīvdienās Dienvidu tilta Slāvu pārvadā bija rekordliels satiksmes negadījumu skaits. Policija bija saņēmusi vairāk nekā 20 izsaukums.Nedēļas nogalē notika arī Satiksmes un transporta lietu komitejas operatīvā darba sanāksme par situāciju, kas bija izveidojusies uz Dienvidu tilta.

Komentāri

Pievienot komentāru