Jaunākais izdevums

Zobu stāvokļa uzlabošanai jāatvēl no dažiem simtiem līdz vairākiem tūkstošiem eiro.

Pieprasījums pēc estētiskās zobārstniecības palielinās gan vietējo iedzīvotāju, gan ārvalstnieku vidū, turklāt ārsti no citām valstīm brauc uz Latviju smelties pieredzi zobu izskata uzlabošanā.

Metodes, ar kuru palīdzību zobus iespējams padarīt skaistākus, regulāri tiek uzlabotas, tāpat zobārstniecībā tiek ieviestas inovācijas, tādēļ zobu izskats būs atkarīgs tikai no tā, cik daudz cilvēks ir gatavs atvēlēt zobu skaistuma uzlabošanai. Kā liecina zobārstniecību klīniku sniegtā informācija, atkarībā no izmantotās tehnoloģijas izdevumi var svārstīties no 90 eiro par vienu zobu vienkāršākai metodei, pārsniedzot pat tūkstoti eiro.

«Ja pacients vēlas lielas pārmaiņas zobu izskatā, formā un krāsā, tad jārēķinās ar būtiskiem ieguldījumiem,» norāda AS Veselības Centru Apvienības stomatoloģijas vadītāja Aiga Dauškāne. Viņa uzsver - ja cilvēks seko mutes dobuma stāvoklim, tad bieži vien pietiek tikai ar higiēnu un zobu plombēšanu, kas neizmaksā pārāk dārgi. Jebkurā gadījumā sākotnēji nepieciešams doties pie speciālista, kurš, izvērtējot pacienta vēlmes un iespējas veikt uzlabojumus, izveidos individuālo ārstēšanas plānu. «Parasti klienti domā, ka tieši balināšana ir nozīmīgākā iespēja padarīt zobus skaistākus, taču ir iespējami vairāki kompleksi risinājumi, kuri vienlaikus palīdz stiprināt un uzturēt zobu veselību, padarīt zobus skaistākus un saglabāt jaunavīgas sejas līnijas,» stāsta klīnikas Latvia Dental vadītāja un estētiskās zobārstniecības speciāliste Natālija Orlova. Savukārt veselības un skaistuma centra Adoria zobārste Ieva Novika uzsver, ka balināšanas metodes ir konservatīvākas nekā zobu atjaunošana protezēšanas ceļā un tās ir salīdzinoši vienkārši veicamas - tās ir iespējams veikt gan veseliem zobiem, gan zobiem, kas jau ir endodontiski ārstēti (nedzīvi zobi). Taču tieši balināšana ir viens no populārākajiem veidiem, pēc kura pieprasījums aug, novērojusi RSU Zobu terapijas un mutes veselības katedras pasniedzēja un Stomatoloģijas Institūta zobārste Darja Ķīse.

Tomēr zobu speciālisti iesaka nepārspīlēt ar zobu izskata uzlabošanu. «Es vienmēr iesaku pacientiem saglabāt zobu dabisko formu, ja vien nav kādi acīmredzami trūkumi,» stāsta N. Orlova.

Visu rakstu Biznesā palīdz arī skaisti zobi lasiet 28. aprīļa laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2022. gada maijā viedās sadzīves tehnikas zīmols AENO paziņoja par pārdošanas uzsākšanu Latvijas tirgū. Zīmols plāno īstenot starptautiskās ekspansijas stratēģiju un paplašināt savu pārdošanas ģeogrāfiju visā Eiropas teritorijā.

Sagaidāms, ka saskaņā ar analītiskajiem datiem sadzīves tehnikas segmenta peļņa Latvijā 2022. gadā sasniegs 36,47 miljonus eiro, bet ikgadējais ieņēmumu pieauguma temps (CAGR 2022-2025) būs 13,5%, kā rezultātā prognozējamais tirgus apjoms līdz 2025. gadam sasniegs 53,33 miljonus eiro.

AENO ir jauns viedās sadzīves tehnikas zīmols, kas dinamiski attīstās. Produktu portfolio ietver uzkopšanas un ēdiena gatavošanas tehniku: gaisa attīrītāji, tvaika birstes, vertikālie un robotu putekļsūcēji, blenderi, cepeškrāsnis, tējkannas, elektriskie grili. Viens no galvenajiem zīmola principiem ir videi nekaitīgu energoefektīvu produktu ražošana.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Foto: GIVEN

Rotaslietas mūs pavada jau tūkstošiem gadu, un ne vienmēr tās bijušas tikai greznība. Senāk rotas pildīja arī praktiskas funkcijas, norādot uz piederību noteiktai ciltij vai sabiedrības slānim. Mūsdienās, protams, rotaslietu galvenā funkcija ir estētika, kalpojot kā mūsu personības un gaumes izpausme.

Populārākie metāli juvelierizstrādājumu pasaulē neapšaubāmi ir sudrabs un zelts. Kā izvēlēties, kurš no tiem piestāvēs tieši tev? Aplūkosim abu metālu īpašības, plusus un mīnusus.

Sudrabs – daudzveidīgs un pieejams

Foto: GIVEN

Sudrabs ir visai mīksts metāls ar vēsi pelēcīgu mirdzumu. No tā iespējams radīt sarežģītus un smalkus dizainus, kas arī ir viens no iemesliem, kāpēc juvelieri tik ļoti iecienījuši sudrabu. Tas lieliski sader arī ar dažādiem akmeņiem – gan dārgakmeņiem, gan pērlēm vai necaurspīdīgiem akmentiņiem.

Komentāri

Pievienot komentāru