Auto

Ceturtdien notiks Auto nozares forums 2015

Žanete Hāka, 29.04.2015

Jaunākais izdevums

Veicinot Latvijas auto nozares ilgtspējīgu attīstību, laikraksts Dienas Bizness sadarbībā ar Auto asociāciju un Statoil Fuel & Retail Latvia 2015. gada 30. aprīlī organizē ikgadējo Auto nozares forumu 2015, kas apvieno attiecīgās jomas uzņēmumu vadītājus, speciālistus un ekspertus, lai kopīgi runātu par nozares aktualitātēm un jaunākajām tendencēm.

Foruma ievadā tiks runāts par to, par ko raizējas un domā auto nozares dalībnieki citās pasaules valstīs. Kā tiek prognozēta auto biznesa izaugsme tuvākā gada laikā. Kuri noieta tirgi būs stratēģiski visnozīmīgākie? Tiks identificētas tendences, kas apdraud nozares attīstību ilgtermiņā un kādas aktivitātes tiek plānotas, lai stiprinātu auto biznesa konkurētspēju.

Foruma programma plānota divās tematiskās daļās: pirmā daļa – Latvijas autoparka ilgtspējīga attīstība, otrā daļa- konkurence un tās dažādie aspekti autobiznesā.

Forumā tiks prezentēts Dienas bizness izdotais žurnāls Auto 2015 un tiks nosaukts Dienas Bizness lasītāju aptaujas uzvarētājs kategorijā Visvairāk mīlētais auto zīmols.

Konferencē piedalīsies Konkurences padomes priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama, Auto Asociācijas prezidents Andris Kulbergs, Auto Asociācijas viceprezidents Ingus Rūtiņš, PwC partnere Ilandra Lejiņa, Amserv valdes priekšsēdētājs Armands Vimba un citi nozares eksperti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Auto nozares forums 2015: Vecs autoparks un nekvalitatīvi iepirkumi

Guntars Gūte, speciāli DB, 06.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē autoparkus atjauno 3 līdz 12 gados, kamēr Latvijā tas notiek vien reizi 40 gados

Valsts autoparka stāvoklis un vecums, kā arī iespējas un mehānismi, kā veicināt tā atjaunošanos, bija galvenās tēmas ikgadējajā, Latvijā lielākajā autonozarei veltītajā pasākumā Auto nozares forums 2015. Tāpat pārrunāti aktuālākie konkurences problēmjautājumi nozarē, un daudz diskusiju veltīts tieši automašīnu iepirkumu procesam – gan no iepirkuma organizētāju, gan tā dalībnieku puses. Pasākumā arī prezentēts jaunais žurnāls Auto 2015, kas šogad veltīts drošības tēmai, kā arī nosaukts laikraksta Dienas Bizness lasītāju balsojuma favorīts aptaujā Gada auto – šo godu izplenījušies BMW spēkrati.

Komentāri

Pievienot komentāru
Kas tev jāzina

Kas tev jāzina 6.maijā

Dienas Bizness, 06.05.2015

Latvijā

Info: zagtākās automašīnas Latvijā

Raksta galerijā, izmantojot apdrošināšanas kompānijas Compensa nodrošinātos datus, esam apkopojuši informāciju par zagtākajām automašīnām Latvijā. Lasīt tālāk...

Foto: REUTERS/SCANPIX

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas atzara izveidošana konteinerizēto kravu piegādei starp Ķīnu un Ziemeļeiropu arvien vairāk tuvinās realitātei. Cits jautājums ir, cik lielā mērā Latvijas spēlētāji – valsts, ostas, komersanti – spēs sadarboties savā starpā un ar citiem loģistikas ķēdē iesaistītajiem, lai šo lielo iespēju pilnīgāk izmantotu.

Lietuvas cūku audzētājs Idavang UAB gadā izaudzē vairāk nekā pusmiljonu cūku, no kurām puse paliek Lietuvā; pēdējā laikā cilvēki vairāk interesējas par vietējo produkciju.

Valsts autoparka stāvoklis un vecums, kā arī iespējas un mehānismi, kā veicināt tā atjaunošanos, bija galvenās tēmas ikgadējajā, Latvijā lielākajā autonozarei veltītajā pasākumā Auto nozares forums 2015. Tāpat pārrunāti aktuālākie konkurences problēmjautājumi nozarē, un daudz diskusiju veltīts tieši automašīnu iepirkumu procesam – gan no iepirkuma organizētāju, gan tā dalībnieku puses.

Plašāk par šīm un citām tēmām lasiet raksta galerijā!

Komentāri

Pievienot komentāru