Jaunākais izdevums

Pagājušajā gadā SIA Čilija Pizza apgrozījums sasniedzis 8,914 miljonus eiro, kas ir aptuveni tikpat, cik iepriekšējā gadā, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar 2012.gada rādītāju, pērn Čili picēriju tīkla zaudējumi gan auguši vairāk nekā 2,5 reizes, līdz 39,945 tūkstošiem eiro.

Pagājušajā gadā uzņēmums turpinājis Čili pica tīkla paplašināšanu, atverot jaunu restorānu Jūrmalā, tādejādi palielinot to līdz nu jau 17 restorāniem. Tāpat arī aizvadītajā gadā uzņēmums turpinājis darbu pie vairāku restorānu rekonstrukcijas un interjera uzlabošanas.

SIA Čilija Pizza reģistrēta 2001.gadā un pieder lietuviešu Čili Holdings UAB.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pasludinājusi Lietuvas "Čili Holdings" uzņēmumu SIA "Čilija Pizza", kurai iepriekš Latvijā piederēja restorāni "Čili pica", par maksātnespējīgu, liecina Maksātnespējas reģistra informācija.

Par kompānijas maksātnespējas procesa administratoru iecelts Alvis Marga.

Kreditoru prasījumi pret parādnieku iesniedzami administratoram līdz 2020.gada 21.decembrim.

Maksātnespējas process "Čilija Pizza" pasludināts otrdien, 17.novembrī.

Jau zinots, ka šogad 7.februārī kompānijai "Čilija Pizza" tika ierosināta tiesiskās aizsardzības procesa lieta, taču, ņemot vērā, ka tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu neatbalstīja Maksātnespējas likumā noteiktais kreditoru vairākums, 2020.gada 18.maijā lieta tika izbeigta.

Izbeigts Čili pica īpašnieka tiesiskās aizsardzības process 

Izbeigts SIA "Čilija pizza" tiesiskās aizsardzības process, kas ierosināts šā gada februārī,...

Līdz ar tiesiskās aizsardzības procesa lietas izbeigšanu Latvijā tika slēgti visi "Čilija Pizza" piederošie restorāni "Čili pica".

Pašlaik tirgū darbojas franšīzes turētājam "Tiamo grupa" piederošās picērijas Rīgā, Liepājā, Jelgavā, Ogrē, Valmierā, Daugavpilī un Jūrmalā.

Tiamo grupa atver otru Čili Pizza Rīgā 

Liepājas ēdināšanas un viesmīlības uzņēmums SIA “Tiamo grupa” atvēris otru “Čili Pizza”picēriju...

Pēc "Firmas.lv" datiem, "Čilija Pizza" šogad 7.novembrī bija Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administrēto nodokļu parāds 847 935 eiro apmērā.

"Čilija Pizza" 2018.gada un arī 2019.gada finanšu rezultāti līdz šim nav publiskoti, savukārt 2017.gadā "Čilija Pizza" strādāja ar 6,924 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas zaudējumi pieauga par 65,7% un bija 263 220 eiro.

Kompānija "Čilija Pizza" reģistrēta 2001.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 1,428 miljoni eiro. Kompānijas vienīgā īpašniece ir Lietuvā reģistrētā holdingkompānija "Čili Holdings", bet patiesais labuma guvējs ir Lietuvas pilsonis Lins Tads Kaross.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienests piemērojis divus jaunus nodrošinājumus picēriju tīkla «Čili Pica» īpašniekam SIA «Čilija pizza», ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Uzņēmumam piemērots aizliegums komercķīlas reģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai, kā arī piemērots aizliegums SIA «Čilija pizza» reorganizācijai, likvidācijai, izmaiņu reģistrācijai amatpersonu sastāvā un dalībnieku reģistrā, ja šādu pieteikumu reģistrāciju komercreģistrā piesaka SIA «Čilija pizza» pārstāvis.

Uzņēmumam gan vienlaikus atļauts reģistrēt papildus dalībniekus un amatpersonas. Abi nodrošinājumi uzņēmumam piemēroti un ierakstīti komercreģistrā 15. augustā. «Lursoft» izziņa liecina, ka SIA «Čilija pizza» šobrīd ir kopumā aktuāli pieci nodrošinājumi, no kuriem viens piemērots 2017. gadā, divi - 2018. gadā, un vēl divi tagad.

«Lursoft» izziņa arī liecina, ka uz šī gada 7. augustu SIA «Čilija pizza» bija izveidojies nodokļu un nodevu parāds 217 tūkstošu eiro apmērā. SIA «Čilija pizza» dibināta 2001. gadā, tās pamatkapitāls ir 1 427 688 eiro un vienīgais īpašnieks ir Lietuvā reģistrētā kompānija «UAB Čili Holdings».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadīto gadu «Čili Pica» picēriju tīkla īpašnieks SIA «Čilija Pizza» noslēdzis ar 263 tūkstošu eiro lieliem zaudējumiem, liecina uzņēmuma iesniegtais gada pārskats.

Salīdzinot ar 2016.gadu, pērn ēdināšanas pakalpojumu nozarē strādājošā uzņēmuma apgrozījums samazinājies par 3%, līdz 6,92 miljoniem eiro.

Gada pārskatā publicētā informācija liecina, ka aizvadītā gada izskaņā SIA «Čilija Pizza» tīklā darbojās 15 picērijas Rīgā un Jūrmalā, tostarp 2017.gadā arī atvērtas jaunas picērijas tirdzniecības centros Domina un Spice Home.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA «Čilija Pizza» norāda arī uz galvenajiem šķēršļiem uzņēmuma straujākai attīstībai, norādot, ka restorānu nozares konkurenti slēpj ieņēmumus, nemaksā PVN un maksā algas aploksnēs, kas bremzē visu Latvijas restorānu tirgus segmentu. Pēc Čili Grupas vadības aprēķiniem, vairāk nekā 50% Latvijas restorānu biznesa uzņēmumu slēpj savus ieņēmumus vai nemaksā nodokļus, tāpēc uzņēmums ierosina atbildīgajām institūcijām vadīties pēc Lietuvas kolēģu piemēra, veicot to uzņēmumu izpēti, kas atrodas zem vidējiem rādītājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Restorānu «Čili pica» apsaimniekotāja «Čilija pizza» nodokļu parāds Valsts ieņēmumu dienestam (VID) šogad 7.janvāri veidoja 327 718 eiro, liecina VID informācija.

Tostarp parāda summa attiecībā uz kuru pieņemts lēmums par nokavēto nodokļu maksājumu labprātīgu izpildi bija 78 623,37 eiro, bet parāda summa attiecībā uz kuru «Čilija pizza» piemērots nodokļu atbalsta pasākums bija 263 179,79 eiro.

«Čilija pizza» pārstāvji aģentūrai LETA sacīja, ka kompānija ir vienojusies ar VID par nodokļu parāda atmaksas grafiku.

Pēc «Firmas.lv» informācijas, ar VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes Pirmās piedziņas daļas lēmumu «Čilija pizza» piemērots aizliegums komercķīlas reģistrācijai, pārreģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai Uzņēmumu reģistra Komercķīlu reģistrā.

Vienlaikus «Firmas.lv» informācija liecina, ka pirmdien, 14.janvārī, reģistrēja «Čilija pizza» pamatkapitāla palielināšana - pamatkapitāls palielināts no 989 202 eiro līdz 1 094 940 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Picēriju tīkla "Čili pica" īpašniekam SIA "Čilija pizza" ierosināts tiesiskās aizsardzības process, liecina "Lursoft" dati.

Uzņēmumam uz šā gada 7.februāri bija reģistrēts 268,86 tūkstošu eiro liels nodokļu parāds.

Pērn SIA "Čilija pizza" tika reģistrēti arī trīs nodrošinājumi, kas aizliedz reģistrēt, pārjaunot un grozīt komercķīlas, tāpat arī liedz veikt uzņēmuma reorganizāciju, likvidāciju, izmaiņas amatpersonu un dalībnieku sastāvā.

"Lursoft" kavēto maksājumu datu bāzē reģistrēti arī divi SIA "Čilija pizza" kavētie maksājumi, kā arī Paus Konsults datubāzē pieejama informācija par uzņēmuma nenomaksātiem parādiem.

"Lursoft" dati rāda, ka SIA "Čilija pizza" Rīgā reģistrētas 20 struktūrvienības, tostarp 18 picērijas un "take away". Picēriju biznesā uzņēmums darbojas kopš 2001.gada, pirmo picēriju atverot tirdzniecības centrā "Alfa".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reģistrētas izmaiņas SIA "Čilija Pizza" valdē, liecina "Lursoft" dati.

No uzņēmuma valdes atcelta Ieva Šiaudkuliene, un viņas vietā amatā iecelts Jonas Karosas. "Lursoft" dati rāda, ka J.Karosas ir arī holdingkompānijas SIA "Gold Fish Fund" valdes loceklis.

Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumam "Čilija Pizza" šā gada februārī bija ierosināts tiesiskās aizsardzības process, kas izbeigts maijā.

SIA "Čilija pizza" reģistrēta 2001.gadā un šobrīd uzņēmumam reģistrētas 20 struktūrvienības, no kurām 19 Rīgā, bet 1 – Jūrmalā.

Lursoft izziņā esošā informācija rāda, ka picēriju tīklam šobrīd reģistrēts 546,85 tūkstošu eiro liels nodokļu parāds. Tam reģistrēti arī kavēti maksājumi un VID nodokļu parādu piedziņas pārvaldes piemērots aizliegums komercķīlas reģistrācijai, pārreģistrācijai un pārjaunošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās ēdināšanas restorānu tīkla Čili pica apsaimniekotājs Čilija Pizza pagājušajā gadā strādāja ar 7,139 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,3% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa bija 16 877 eiro, pretēji 313 351 eiro zaudējumiem 2015.gadā, liecina Firmas.lv publiskotais uzņēmuma gada pārskats.

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā sacīts, ka pērn kompānijas restorānu tīklā saglabājās 14 picērijas, kas ir tikpat, cik gadu iepriekš. Taču 2016.gada 22.jūnijā uz laiku tika slēgta uzņēmuma picērija tirdzniecības centrā Domina saistībā ar tirdzniecības centra Domina daļas rekonstrukciju, kurā bija izvietota Čili pica picērija. Picērijas slēgšana uz laiku tirdzniecības centrā Domina bija galvenais kompānijas ieņēmumu krituma iemesls iepriekšējā gadā salīdzinājumā ar gadu iepriekš.

Čilija Pizza vadība norāda, ka šogad plānots turpināt attīstīt Čili pica restorānu tīklu. To apliecina arī jaunas koncepcijas Čili Pizza atvēršana tirdzniecības centrā Domina šogad 13.martā. Tāpat kompānija ir noslēgusi arī jaunu telpu nomas līgumu ar tirdzniecības centru Spice Home, kur šogad iecerēts atvērt jaunu picēriju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Čili Picai izmaiņas valdes sastāvā

Žanete Hāka, 30.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par SIA Čilija Pizza valdes locekli iecelta Ilona Mikas, kura ieņēmusi līdzšinējā valdes locekļa Dainius Dauparas vietu, liecina Lursoft dati.

Ilona Mikas SIA Čilija Pizza valdē darbojas kopā ar Sauliusu Jonaiti, kurš picēriju tīkla valdē iecelts martā.

Aizvadītajā gadā SIA Čilija Pizza turpinājusi Čili pica tīkla paplašināšanu, atverot jaunu restorānu Jūrmalā, tādejādi savu tīklu palielinot līdz 17 restorāniem.

2013.gadā SIA Čilija Pizza apgrozījusi 8,914 miljonus eiro, saglabājot apgrozījumu aizpagājušā gada līmenī. Salīdzinot ar 2012.gada rādītāju, pērn Čili picēriju tīkla zaudējumi gan auguši vairāk nekā 2,5 reizes, palielinoties līdz 39,945 tūkstošiem eiro.

SIA Čilija Pizza reģistrēta 2001.gadā un pieder lietuviešu Čili Holdings UAB.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izbeigts SIA "Čilija pizza" tiesiskās aizsardzības process, kas ierosināts šā gada februārī, liecina "Lursoft" dati.

Lursoft izziņā esošā informācija rāda, ka picēriju tīklam šobrīd reģistrēts 546,85 tūkstošu eiro liels nodokļu parāds. Tam reģistrēti arī kavēti maksājumi un VID nodokļu parādu piedziņas pārvaldes piemērots aizliegums komercķīlas reģistrācijai, pārreģistrācijai un pārjaunošanai.

Aprīlī uzņēmuma darbiniekiem izmaksāta atlīdzība par dīkstāvi, kā arī atbalstīta SIA "Čilija pizza" nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadale termiņos vai atlikšana uz laiku līdz trīs gadiem.

Lietuviešu UAB "Čili Holdings"piederošais SIA "Čilija pizza" nav iesniedzis gada pārskatus ne par 2019., ne arī 2018.gadu. 2019.gadā SIA "Čilija pizza" nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 1,07 miljonu eiro, no kuriem 387,66 tūkstoši eiro ir valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, bet 196,94 tūkstoši eiro – iedzīvotāju ienākuma nodoklis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Picēriju tīkla «Čili Pica» īpašniekam SIA «Čilija pizza» atcelts iepriekš piemērotais aizliegums komercķīlas reģistrācijai, pārreģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

SIA «Čilija pizza» nodrošinājumu piemēroja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu parādu piedziņas pārvalde, un tas tika reģistrēts šī gada 12.jūnijā. Tas atcelts 6.jūlijā.

Uzņēmumam gan joprojām ir spēkā nodrošinājums, arī aizliegums komercķīlas reģistrācijai, pārreģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai, kas reģistrēts 2017.gada 10.jūlijā.

«Lursoft» izziņa liecina, ka SIA «Čilija pizza» uz šī gada 26.jūniju bija nodokļu parāds 626 tūkstošu eiro apmērā. Uzņēmumam nav nevienas aktuālas komercķīlas.

SIA «Čilija pizza» dibināta 2001.gadā, tās pamatkapitāls ir 753 660 eiro un vienīgais īpašnieks ir Lietuvā reģistrētā kompānija «UAB Čili Holdings».

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Čilija Pizza jauns valdes loceklis

Žanete Hāka, 06.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izmaiņas valdes sastāvā reģistrētas ēdināšanas pakalpojumu sniedzējam SIA Čilija Pizza, liecina Lursoft dati.

No uzņēmuma valdes locekļa amata atcelts Dainius Kalina, kurš amatu ieņēma kopš 2013.gada 19.jūnija, un viņa vietā iecelts Saulis Jonaitis. Lursoft pieejamā informācija rāda, ka savu amatu valdē saglabājis Dainius Dauparas, kurš SIA Čilija Pizza valdes locekļa pienākumus pilda kopš 2013.gada 21.novembra.

Lietuviešu Čili Holdings UAB piederošā SIA Čilija Pizza Latvijā darbojas kopš 2001.gada novembra. Uzņēmums 2012.gadā spējis sasniegt 8,945 miljonu eiro apgrozījumu, gadu gan pabeidzot ar zaudējumiem 15,822 tūkstošu eiro apmērā.

Pamatojoties uz SIA Čilija Pizza un nozares vēsturiskajiem finanšu rādītājiem, Lursoft aprēķinājis, ka picērijas vērtību veido 3,841 miljons eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Picēriju tīkla "Čili Pica" īpašniekam SIA "Čilija pizza" atcelta lielākā daļa iepriekš Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes piemēroto nodrošinājumu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Trešdien, 18.decembrī, kompānijai atcelti VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes 2017.gada 10.jūlijā, 2018.gada 27.novembrī un 2018.gada 3.decembrī piemērotie aizliegumi komercķīlas reģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai Uzņēmumu reģistra komercķīlu reģistrā.

Vienlaikus "Čilija pizza" joprojām ir spēkā aizliegums komercķīlas reģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai Uzņēmumu reģistra komercķīlu reģistrā, kas tika piemērots šogad 15.augustā.

"Čilija pizza" VID administrēto nodokļu parāds šogad 7.decembri veidoja 436 305 eiro.

LETA jau ziņoja, ka 2017.gadā "Čilija pizza" strādāja ar 6,924 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas zaudējumi pieauga par 65,7% un bija 263 220 eiro. 2018.gaad finanšu rezultāti līdz šim nav publiskoti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Picēriju tīkla «Čili Pica» īpašnieka SIA «Čilija pizza» reģistrētais pamatkapitāls palielināts par 341,3 tūkstošiem eiro - līdz 1 094 940 eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Līdz šim uzņēmuma pamatkapitāls bija 753 660 eiro. Pamatkapitāls palielināts, emitējot jaunas daļas. Izmaiņas pamatkapitālā ierakstītas komercreģistrā 30.novembrī.

Uzņēmuma vienīgais īpašnieks pēc pamatkapitāla palielināšanas nav mainījies, un tas ir Lietuvā reģistrētā kompānija «UAB Čili Holdings».

SIA «Čilija pizza» dibināta 2001.gadā. 2017.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 6,924 miljoni eiro un tas strādāja ar zaudējumiem 263 tūkstošu eiro apmērā. SIA «Čilija pizza» pērn nodarbināja 343 darbiniekus, un uzņēmuma kopējie maksājumi valsts kopbudžetā bija 1,723 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Picēriju tīkla «Čili Pica» īpašnieka SIA «Čilija pizza» reģistrētais pamatkapitāls palielināts par 332,7 tūkstošiem eiro - līdz 1 427 688 eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Līdz šim uzņēmuma pamatkapitāls bija 1 094 940 eiro. Pamatkapitāls palielināts, emitējot jaunas daļas. Izmaiņas pamatkapitālā ierakstītas komercreģistrā 17.aprīlī.

Uzņēmuma vienīgais īpašnieks pēc pamatkapitāla palielināšanas nav mainījies, un tas ir Lietuvā reģistrētā kompānija «UAB Čili Holdings».

SIA «Čilija pizza» dibināta 2001.gadā. 2017.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 6,924 miljoni eiro un tas strādāja ar zaudējumiem 263 tūkstošu eiro apmērā. SIA «Čilija pizza» pērn nodarbināja 343 darbiniekus, un uzņēmuma kopējie maksājumi valsts kopbudžetā bija 1,723 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn saruka SIA Čilija Pizza apgrozījums un ievērojami pieauga zaudējumi, liecina Firmas.lv informācija.

Uzņēmums pērn cieta zaudējumus 466 757 eiro apmērā, bet 2013.gadā uzņēmuma zaudējumi bija 39 946 eiro. Par 12% pērn saruka uzņēmuma apgrozījums - no 8,91 miljona eiro 2013.gadā līdz 7,82 miljoniem eiro 2014.gadā.

Vadības ziņojumā teikts, ka pagājušajā gadā uzņēmums turpināja attīstīt zīmola Čili pica tīklu, veicot rekonstrukcijas un interjera uzlabošanu. Tāpat tika slēgtas divas nerentablas Čili pica ēdināšanas vietas.

Kopumā Čili pica tīkla attīstībā pērn ieguldīts 655 031 eiro.

Pērn ciestie zaudējumi skaidrojami ar tūristu plūsmas samazināšanos saistībā ar politiskajiem notikumiem Eiropā un pasaulē, kā arī ar konkurences palielināšanos ēdināšanas pakalpojumu biznesā, norādīts vadības ziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Čilija Pizza zaudējumi pērn sasniedza 313 351 eiro, liecina Firmas.lv informācija.

Tas ir par 33% mazāk nekā 2014.gadā, kad zaudējumi bija 466 757 eiro. Uzņēmuma apgrozījums pērn sasniedza 7,46 miljonus eiro, kas ir par 4% mazāk nekā 2014.gadā, kad uzņēmums apgrozīja 7,82 miljonus eiro.

Vadības ziņojumā teikts, ka pērn uzņēmums turpināja attīstīt zīmola Čili pica tīklu. Vienā no Čili picas ēdināšanas vietām veikti remontdarbi un interjera uzlabojumi.

Pērn investēti 34 000 eiro jaunas ēdināšanas vietas izveidē tirdzniecības centrā Domina Shopping.

Šogad uzņēmums plāno turpināt Čili picas tīkla attīstību, attīstot esošās ēdināšanas vietas. Lai stiprinātu savas pozīcijas Latvijas ēdināšanas tirgū, uzņēmuma galvenie mērķi ir nodrošināt vieglu pieejamību klientiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Cik apgroza, nopelna un nodokļos samaksā ēdināšanas nozares līderi?

Zane Atlāce - Bistere, 23.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ēdināšanas nozares uzņēmumu kopējais apgrozījums 2017.gadā sasniedzis jau 478,47 milj. eiro, pētījumā par ēdināšanas uzņēmumu darbību pēdējo trīs gadu laikā secinājis Lursoft.

Ēdināšanas nozare pēdējā laikā nonākusi krustugunīs, sākot ar policijas kratīšanām restorānu tīklā Vairāk saules, beidzot ar Latvijas Restorānu biedrības pausto, ka Latvijas restorāniem izkļūt no pelēkās zonas liedz nesamērīgi augstais nodokļu slogs, tāpēc godīga restorānu biznesa pastāvēšana ir nopietni apdraudēta. Latvijas Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis pat paudis presē viedokli, ka pilnībā veicot visu nodokļu un ar restorānu uzturēšanu saistīto izdevumu samaksu, nozares uzņēmumi cieš milzīgus zaudējumus un nopietni apsver sava biznesa slēgšanu vai pārcelšanu uz citu valsti.

To, vai ēdināšanas nozares uzņēmumi patiesi strādā ar zaudējumiem un kāds ir to nodokļu pienesums, pētījumā centies noskaidrot Lursoft, apkopojot datus par nozares uzņēmumu darbību pēdējo trīs gadu laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Čilija Pizza nepārtrauks sadarbību ar VID sodīto Liepājas franšīzes uzņēmumu Pica serviss

NOZARE.LV, 16.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zīmola Čili Pica turētāja SIA Čilija Pica turpinās sadarbību ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) sodīto franšīzes ņēmēju Liepājā SIA Pica serviss, apstiprina Čilija Pizza pārstāve Jūlija Sergutina-Leitāne.

Viņa norāda, ka sadarbības turpināšanai ir vairāki iemesli. «Uzņēmums Pica serviss vairāk nekā 11 gadu laikā sevi ir apliecinājis kā stabils un augošs uzņēmums, kas ārpus Rīgas ieņem līderpozīcijas ēdināšanas jomā. Tas pārvalda deviņus restorānus un nodrošina darbavietas 300 Liepājas, Jelgavas, Valmieras un citu reģionu iedzīvotājiem.»

Sergutina-Leitāne arī atzīmē, ka laika periodā no 2012.gada līdz 2014.gada 30.jūnijam Pica serviss ir nomaksājis nodokļos valsts budžetā 6,2 miljonus eiro.

«Šo pēdējo divu gadu laikā Pica serviss ir daudz darījusi, lai novērstu nepilnības uzņēmuma grāmatvedības sistēmās, kā arī ieviesusi papildu mehānismus iekšējai kontrolei, lai nepieļautu līdzīgu gadījumu atkārtošanos,» uzsver Čilija Pizza pārstāve.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar to, ka beidzas nomas līguma termiņš, kas noslēgts ar SIA Kolonāde par telpu īri Kolonādes kafejnīcas ēkā pie Brīvības pieminekļa, šodien ir restorāna Čili Pica-Kolonade pēdējā darba diena šajā ēkā, informēja SIA Čilija Pizza pārstāve Līga Glāzere.

Viņa arī norādīja, ka Čilija Pizza plāno piedalīties konkursā par tiesībām strādāt Kolonādes kafejnīcas ēkas telpās arī turpmāk, kā arī turpinās strādāt pie sava restorāna tīkla paplašināšanas.

Kā ziņots, kafejnīcas ēkā, kas atrodas līdzās Brīvības pieminekļa laukumam un kuras telpās patlaban darbojas picērija Čili pica, Rīgas pašvaldība plāno konkursa kārtībā piedāvāt iespēju atzītiem pavāriem izveidot plašai auditorijai pieejamu restorānu, kura ēdienkarte atbilstu Latvijas tradīcijām un kultūrai.

Db.lv jau rakstīja, ka Čili Picas vietā pie Laimas pulksteņa veidos latvisku restorānu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Uzņēmumu kopējais nodokļu parāds tuvojas 600 miljoniem eiro

Zane Atlāce - Bistere, 23.04.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uz šā gada 7. aprīli uzņēmumu kopējais nodokļu parāds sasniedzis 594,38 miljonus eiro, pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) sniegto informāciju, aprēķinājis "Lursoft".

Pēc tam, kad martā parāda summa, salīdzinot ar februāri, pat nedaudz samazinājusies, aprīlī tā palielinājusies par 7,5%.

Pēc "Lursoft" apkopotās informācijas, nodokļu parāds audzis visās nozarēs, izņemot veselību un sociālo aprūpi, kā arī elektroenerģijas, siltumapgādes un gāzes apgādes nozares.

Straujākais nodokļu parāda pieaugums, salīdzinot ar martu, aprīlī reģistrētas ūdens apgādes; notekūdeņu, atkritumu apsaimniekošanas un sanācijas nozarē. Ja vēl šā gada martā nozare bija uzkrājusi 17,06 miljonus eiro nodokļu parādu, tad aprīlī tā summa palielinājusies līdz 28,16 miljoniem eiro, kas mēneša laikā ir pieaugums par 65,06%.

Otrs straujākais nodokļu parāda pieaugums bijis izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumu nozarē. Šī nozare bija viena no pirmajām, kura izjuta Covid-19 izraisītās pandēmijas sekas. "Lursoft" dati liecina, ka no visiem uzņēmumiem, kuru darbiniekiem līdz šā gada 20.aprīlim izmaksāti dīkstāves pabalsti, izmitināšanas un ēdināšanas nozarē strādā 598 uzņēmumi jeb teju piektā daļa (18,38%).

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Čili Pica veidos Čili Take Away formātu līdzņemšanai paredzētās produkcijas ražošanai

Db.lv, 31.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Čili Pica» picēriju tīkla īpašnieks SIA «Čilija Pizza» 2018.gada sākumā veicis stratēģijas izmaiņas picēriju portfelī, un pieņemts lēmums optimizēt un uzlabot picēriju darbību, liecina informācija Lursoft Klientu portfelī.

Šī iemesla dēļ gada sākumā slēgta picērija TC Mols, un to 2019.gadā aizstās jauna picērija topošajā tirdzniecības centrā Akropolis. Tāpat arī iepriekš TC Galerija Centrs esošā picērija aizstāta ar picēriju tirdzniecības centrā Galerija Rīga, bet tirdzniecības centra Damme picērija tiks slēgta un aizstāta ar picēriju Imantas mazumtirdzniecības parkā.

Galvenais arguments šāda veida stratēģijai ir jaunizveidotā «Čili Pica» koncepta potenciāls, ar kuru plānots divkāršot uzņēmuma izaugsmi. Stratēģija jau izmantota picērijā tirdzniecības centrā Domina, kā arī visos jaunākajos projektos Lietuvā, paredzot, ka tas nesīs labus rezultātus un bijis galvenais Čili Grupas izaugsmes virzītājspēks pēdējos 3 gados.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Restorānu Čili pica apsaimniekotājs Čilija Pizza, kura valdes priekšsēdētājs ir Donats Vaitašus, pērn strādāja ar 6,924 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3% mazāk nekā gadu iepriekš, bet zaudējumi pieauga par 65,7% un bija 263 220 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Čili Picas vietā pie Laimas pulksteņa būs Bibliotēka Nr.1 īpašnieku restorāns

LETA, 17.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdzās Brīvības pieminekļa laukumam esošās Kolonādes kafejnīcas nomas tiesības izsolē ieguvusi SIA Pasākumu apkalpošana, kam pieder Bibliotēka Nr.1 restorāns, un turpmāk šajā ēkā Čili picas vietā darbosies restorāns ar nosaukumu Kolonādes stāsts.

Izsolē piedalījās seši dalībnieki - līdzšinējā telpu nomniece SIA Čilija Pizza, SIA Cantus, kurai pieder restorāni Kid un Steiku Haoss, SIA Možums Pro (Nekādu Problēmu, Egle), SIA SL (restorāns Lāsīte), a/s Lido un SIA Pasākumu apkalpošana (pārvalda Bibliotēku Nr.1 restorāns).

Par uzvarētāju kļuvusi SIA Pasākumu apkalpošana.

Kā ziņots, izsoles rezultātu paziņošanā piedalās Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs un Nekustamā īpašuma iznomāšanas komisijas priekšsēdētājs Vladimirs Ozoliņš. Pasākumā izsoles uzvarētājs prezentēs turpmākās ieceres par kafejnīcu pie Brīvības pieminekļa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Papildināta - Čili Picas franšīzes turētāja mantai uzlikts arests; picēriju darbu tas neskars

Gunta Kursiša, 29.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējs, SIA Pica serviss līdzīpašnieks Aloizs Norkus tiek turēts aizdomās par noziedzīgu nodarījumu. Viņa un SIA Pica serviss otras līdzīpašnieces Montas Magones mantai uzlikts arests, Db.lv apstiprināja SIA Pica serviss mārketinga speciāliste Dita Vasiļjeva.

SIA Pica serviss pieder deviņas picēriju tīkla Čili Pica franšīzes - pa divām picērijām Jelgavā, Liepājā, Daugavpilī, kā arī pa vienai ēstuvei Ogrē un Valmierā.

«Līdzīpašnieku mantas arests nav saistīts ar uzņēmuma saimniecisko darbību un attīstību. Esošajiem 277 uzņēmuma darbiniekiem visas darba vietas tiek saglabātas,» norādīja Pica serviss pārstāve.

Uzņēmuma rīcībā pašlaik nav informācijas, vai tam varētu tikt atņemtas Čili Pica franšīzes tiesības, pauda, D. Vasiļjeva.

Lēmumi arestēt mantu pieņemti kriminālprocesa ietvaros par SIA Pica serviss izvairīšanos no nodokļu nomaksas, kas radījuši zaudējumus valstij lielā apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Darba devēji piedāvās vairāk nekā 1 000 brīvās darba vietas

Lelde Petrāne, 08.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

10.maijā, no pulksten 10.00 līdz 14.00, Rīgā, Kronvalda parkā pie Kongresu nama, norisināsies Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) rīkotais Vakanču gadatirgus.

Vakanču gadatirgū Rīgā piedalīsies ap 50 darba devēju, darba meklētājiem tiks piedāvātas vairāk nekā 1000 vakances. Darbiniekus sev meklēs Nacionālie Bruņotie spēki, Rīgas pašvaldības policija, Rīgas Sociālais dienests, Rīgas sociālās aprūpes centrs Gaiļezers, AS Veselības centru apvienība, Latvijas Pasts, Rīgas pašvaldības SIA Rīgas satiksme, AS Rīgas piena kombināts, AS Latvijas balzams, SIA Spilva, AS Putnu fabrika Ķekava, AS Drogas, SIA Čilija Pizza, SIA Maxima Latvija, SIA Post Service, SIA Pasākumu apkalpošana, SIA LATNET datu centrs, SIA TNS Latvia, SIA CVO Recruitment Latvia, SIA Jysk Linnen`n Furniture, SIA CX2, SIA Binders, SIA Karavela, SIA Eiropica, SIA Norma A (ECOLINES), SIA Baltic Restaurants Latvia, SIA Hotel Operator VVM, SIA GRIFS AG un citi uzņēmumi.

Komentāri

Pievienot komentāru