Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Degvielas mazumtirgotāja "Circle K" īpašnieks - Kanādas mazumtirdzniecības veikalu grupa "Alimentation Couche-Tard" - sākusi sarunas par iespējamu Francijas lielveikalu tīkla "Carrefour" pārņemšanu.

Kāds situāciju labi pārzinošs informācijas avots norāda, ka "Couche-Tard" piedāvājumu izteicis nesen, bet "Carrefour" nepieciešams laiks, lai šo piedāvājumu izvērtētu.

Ja šis darījums tiktu realizēts, "Couche-Tard" izvērstu darbību Eiropā un Dienvidamerikā, kā arī dažādotu savu mazumtirdzniecības veikalu biznesu, tam pievienojot "Carrefour" lielformāta lielveikalus.

"Couche-Tard" Ziemeļamerikā ar vairākiem zīmoliem pārvalda vairāk nekā 9200 veikalus, bet Eiropā - mazāk nekā 3000 veikalu.

Tikmēr "Carrefour" ir Francijas lielākais pārtikas produktu veikalu tīkls ar aptuveni 2000 lielveikalu un vairāk nekā 700 hipermārketiem Eiropā.

"Couche-Tard" tirgus vērtība veido 37 miljardus dolāru, bet "Carrefour" ir 12,5 miljardu dolāru tirgus vērtība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ALTUM Kapitāla fonds piešķīris aizdevumu 10 miljonu eiro apjomā ekoloģisku higiēnas preču ražošanas uzņēmumam iCotton.

Vīrusa pandēmijā uzņēmums iCotton, kas 98% produkcijas apjoma realizē eksporta tirgos, saskārās gan ar piegādes ķēžu pārrāvumiem, gan loģistikas izmaksu pieaugumu un apmaksas nosacījumu maiņu. Vienlaikus pandēmija veicināja pieprasījumu pēc uzņēmuma ražotajiem higiēnas produktiem.

Kapitāla fonda finansējums stiprinās uzņēmuma naudas plūsmu un veicinās tālāko izaugsmi, ieviešot jaunus, videi draudzīgus produktus no ekoloģiskām izejvielām, uzturot gandrīz bezatkritumu ražošanas procesu. Finansējums paredzēts arī šogad Liepājā atklātās jaunās ražotnes darbības nodrošināšanai, kā arī esošo saistību refinansēšanai, pagarinot to atmaksas termiņu.

"Sadarbība ar ALTUM kapitāla fonda finansējumu ļaus mums iespēju realizēt nākotnes attīstības plānus, turpinot stabili strādāt pie jaunu projektu realizācijas. Mums būs iespēja ražot un attīstīt jaunas produktu tehnoloģijas, uz jaunām, mūsdienīgām ražošanas iekārtām, nodrošinot papildus jaunas darba vietas," komentē ”iCotton valdes priekšsēdētājs Sergejs Binkovskis.

Komentāri

Pievienot komentāru