Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad "Clean R" papildinās uzņēmuma autoparku ar kopumā 11 videi draudzīgiem ar saspiesto dabasgāzi (CNG) darbināmiem atkritumvedējiem. Kopējie ieguldījumi projektā ir vairāk nekā divi miljoni eiro, un jaunie auto tiks izmantoti gan sadzīves atkritumu, gan būvniecības atkritumu apsaimniekošanā, informē uzņēmums.

"Vides ilgtspēja ir viena no mūsu prioritātēm. Tāpēc vairāku apjomīgu projektu kopums, padarot "Clean R" ne tikai par efektīvāku, bet arī videi draudzīgāku uzņēmumu, iezīmē mūsu zaļo kursu. Tā īstenošanai arī nākamajos gados plānojam vairāku miljonu investīcijas un plānojam līdz 2027.gadam atteikties no dīzeļdzinēju automašīnu izmantošanas pakalpojumu sniegšanā, kļūstot par vienu no zaļākajiem, ja ne zaļāko uzņēmumu Latvijā," stāsta Guntars Levics, "Clean R" valdes loceklis.

Šī ir tikai viena no "Clean R" zaļā kursa aktivitātēm, esot ceļā uz Latvijā zaļākā uzņēmuma autoparka izveidi. Uzņēmums pieņēmis stratēģisku lēmumu turpmāk, cik iespējams, atjaunot vieglo transportlīdzekļu bāzi, pārejot arī uz elektroauto. Tāpat uzņēmums šogad atjauno teritoriju uzkopšanas tehniku. Klientu apkalpošanā "Clean R" efektīvi pāriet uz e-pakalpojumu pašapkalpošanās platformu "mans.cleanr", līdz minimumam samazinot papīra apriti.

Pēc "Clean R" veiktajiem aprēķiniem, ar jaunajām atkritumu apsaimniekošanas automašīnām uzņēmums gadā samazinās kaitīgo oglekļa dioksīda izmešu daudzumu par 22% jeb 209 tonnām.

Pirmās četras "Clean R" ar saspiesto dabasgāzi darbināmās atkritumu apsaimniekošanas automašīnas Rīgas pilsētvidē vedīs mākslinieku Alekseja Naumova, Kristīnes Luīzes Avotiņas, Helēnas Heinrihsones un Elitas Patmalnieces radītu vizuālu aicinājumu ikvienam aizdomāties par saviem atkritumu radīšanas un šķirošanas paradumiem un mākslu rūpēties par vidi mums apkārt, norāda uzņēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru