Jaunākais izdevums

No 2.janvāra, jauns nodrošinājums ir spēkā datortehnikas vairumtirgotājam SIA “MoonCom”, liecina Lursoft dati.

Ar Valsts ieņēmumu dienesta 2019.gada 23.decembra lēmumu uzņēmumam piemērots aizliegums reorganizācijai, likvidācijai, izmaiņu reģistrācijai amatpersonu sastāvā un dalībnieku reģistrā, vienlaikus atļauts reģistrēt papildu dalībniekus un amatpersonas.

Vinetai Brutānei piederošais uzņēmums 2018.gadā apgrozījis 62,1 milj.EUR un nopelnījis 481 tūkst.EUR. SIA “MoonCom” 2018.gadā nodarbinājis 9 darbiniekus un VID administrētajos nodokļos samaksājis 89,42 tūkst.EUR.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apturēta datortehnikas vairumtirgotāja "MoonCom" saimnieciskā darbība, liecina "Firmas.lv" informācija.

"MoonCom" saimnieciskā darbība apturēta atbilstoši Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu nomaksas veicināšanas pārvaldes 30.jūnija lēmumam.

2022.gada 4.jūlijā "MoonCom" bija VID administrēto nodokļu parāds 868 392 eiro apmērā.

Šogad 8.aprīlī Rīgas rajona tiesa ierosināja "MoonCom" tiesiskās aizsardzības procesa lietu, taču 10.jūnijā lieta tika izbeigta, jo tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu neatbalstīja Maksātnespējas likumā noteiktais kreditoru vairākums.

Uzņēmums "MoonCom" reģistrēts 2007.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2845 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma apgrozījums 2020.gadā bija 51,764 miljoni eiro, kas ir par 13,7% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt "MoonCom" zaudējumi bija 48 923 eiro apmērā pretstatā peļņai 2019.gadā. Kompānijas finanšu dati par pagājušo gadu vēl nav publiskoti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No teju 186 tūkstošiem Latvijā reģistrēto uzņēmumu, trešdaļā (32,5%) vismaz viens no dalībniekiem ir sieviete, liecina Lursoft apkopotā informācija.

Teju tikpat lielā skaitā uzņēmumu sievietes ieņem amatus valdēs un padomēs. Pēdējos gados sieviešu īpatsvars uzņēmumu valdēs un dalībnieku vidū nav būtiski mainījies.

Lursoft analizējis, kā atšķiras sieviešu vadīto uzņēmumu finanšu rādītāji no valsts vidējiem rādītājiem, kā arī pētījis, kādās nozarēs sievietes visbiežāk izvēlējušās dibināt uzņēmumus. Apkopoti arī dati par lielākajiem sievietēm piederošajiem un sieviešu vadītajiem uzņēmumiem, kā arī izpētīts, kuras sievietes visvairāk uzņēmumos reģistrētas kā patiesā labuma guvējas.

Lursoft pētījums atklāj, ka visvairāk sievietēm piederošo uzņēmumu strādā tirdzniecībā. Jānorāda, ka šobrīd reģistrēti 8,7 tūkstoši tirdzniecības uzņēmumu, kuros vismaz 50% kapitāldaļu pieder sievietēm. Otrajā vietā popularitātes ziņā ierindojusies lauksaimniecība, aiz kuras seko juridiskie un grāmatvedības pakalpojumi.

Komentāri

Pievienot komentāru