Pārtika

Degvielas uzpildes stacijās laužas ar olu kulteni

Ilze Žaime, 23.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas degvielas uzpildes staciju ēdiena piedāvājumā plāno ielauzties ar olu kulteni.

Jau dažus mēnešus Latvijā parādījies jauns ātrais ēdiens - bioloģisku olu kultenis, kas līdzi paņemamā krūzītē tiek pagatavots 15 sekunžu laikā. Tas ir iespējams, pateicoties pirms gada Vācijā radītai iekārtai «Scraegg», kura savu nosaukums ieguvusi no angļu valodas scrambbled eggs - olu kulteņa.

Pagaidām svaigās omletes var iegādāties piecās «Kool» degvielas uzpildes stacijās, un drīzumā tās būs pieejamas plašākā mērogā.

«Scraegg» iekārta pirmo reizi plašākai publikai prezentēta pirms gada un kopš tā laika sākusi iekarot Eiropas tirgu. Latvijā to izīrēt privātpersonām un uzņēmumiem kopš šā gada marta piedāvā uzņēmums SIA «Affuo».

Uzņēmuma pārstāvis Jānis Luņģis biznesa portālam db.lv stāsta, ka, tā kā līdz šim SIA «Affuo» jau esot piedāvājusi olu produktus, uzņēmums seko jaunumiem nozarē un «Scraegg» uzlūkojis kā inovatīvu produktu.

«Scraegg» komplektā ietilpst Vācijā ražota iekārta un četru veidu garšvielas, Dānijā ražota bioloģisko olu masa un galda piederumi - no dabiskiem materiāliem izgatavotas krūzītes un dakšiņas, kas nonākušas dabā sadalīsies.

J.Luņģis teic, ka interese par produktu esot liela. Interesi izrāda gan ēdināšanas uzņēmumi, gan sabiedrība, kas olu kulteni novērtē kā labu alternatīvu ierastajam ātro ēdienu piedāvājumam. Jau tagad tiekot saņemtas labas atsauksmes no to cilvēku puses, kas ikdienā hotdogus, burgerus vai karstmaizes uzturā lieto reti vai nemaz, taču olu kulteni labprāt izvēlas pamēģināt. «Scraegg» produkcijai piemītošās trīs īpašības - ātri, garšīgi un veselīgi - ir nākotnes ēdienu tirgus strauji augošas un spēcīgākās tendences, viņš stāsta.

Iekārtas īstermiņa īre interesē ēdināšanas uzņēmumiem, kas nodarbojas ar izbraukumu ēdināšanu publiskos pasākumos, sporta spēļu organizatoriem un kafejnīcām, kam lielu pasākumu ietvaros jāpaēdina liels skaits cilvēku. Arī privātpersonas, rīkojot dārza svētkus, izvēlējušās iznomāt šo iekārtu. SIA «Affuo pārstāvis atzīst, ka šovasar produkts Latvijā ienācis nedaudz par vēlu, jo lielākie vasaras pasākumi jau esot bijuši saplānoti, tādēļ pieprasījumu pagaidām esot grūti izvērtēt.

Ilgtermiņa īres iespējas galvenokārt interesē ātrās ēdināšanas iestādēm, degvielas uzpildes stacijām, kafejnīcām, viesnīcām, kā arī lieliem uzņēmumiem, kas piedāvā ēdināšanu saviem darbiniekiem.

Ar iekārtas palīdzību iespējams pagatavot olu kulteni no jebkādām olām, taču, izmantojot ražotāja piedāvāto olu masu, rezultāts vienmēr sanākšot vienāds, olu kulteņa konsistence būšot nemainīga. Nākotnē SIA «Affuo» plāno piedāvāt arī biezputras un zupas, kas pagatavotas, izmantojot šo pašu tehnoloģiju.

Olu kulteņa pagatavošanai tiek izmantotas dabīgas, kaltētas garšvielas bez piedevām un konservantiem. Olu kultenis tiek pagatavots bez taukiem vai eļļas.

Vācijā un Dānijā «Scraegg» olu kulteņus ir iespējams iegādāties arī Street Food festivālos, un J.Lunģis uzskata, ka tā ir dzīvotspējīga ideja. Iespējams, tuvākajā nākotnē šāds busiņš parādīsies arī mūsu ielās.

Komentāri

Pievienot komentāru