Finanses

Dombrovskis: nav izslēgts - ES budžeta jautājumā Latvija varētu izmantot veto tiesības

Dienas Bizness, 21.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja visas mūsu prasības tiek ignorētas, tad nav izslēgts, ka Latvijas var izmantot veto tiesības, sacīja premjers Valdis Dombrovskis, runājot par pašreizējo piedāvājumu Eiropas Savienības (ES) daudzgadu budžetam, ko Latvija apņēmusies neatbalstīt, jo priekšlikums par finansējumu valstij nav pieņemams.

LNT raidījumā 900 sekundes premjers gan arī atzina, ka ar šādu instrumentu lietošanu aizrauties nevajadzētu, jo tas var apgrūtināt citu lēmumu pieņemšanu, taču tajā pat laikā Dombrovskis arī sacīja, ka Latvija sen ir norādījusi uz esošo problēmu un likusi noprast savu nostāju šajā jautājumā.

Jau ziņots, ka Latvija neatbalstīs pašreizējo piedāvājumu Eiropas Savienības (ES) daudzgadu budžetam, jo priekšlikums par finansējumu valstij nav pieņemams.

Tā paziņojis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, kurš šodien piedalījās Vispārējo lietu padomē, kuras dienaskārtībā galvenais diskusiju punkts bija par ES daudzgadu budžeta ietvaru 2014. -2020. gadam.

«Kaut arī Latvija ir gatava konstruktīvi meklēt risinājumu tam, lai panāktu vienošanos, šobrīd izskatās, ka iespēja vienoties ir ļoti zema, jo Eiropadomes prezidenta priekšlikums par finansējumu Latvijai ir nepieņemams, un Latvija par to nevar balsot,» diskusiju Vispārējo lietu padomē komentē ārlietu ministrs E.Rinkēvičs.

Šorīt, runājot Latvijas Radio, Rinkēvičs arī atzina, ka sarunas par ES daudzgadu budžetu būs smagas, un šobrīd neviena valsts nav apmierināta ar piedāvājumu, tomēr ar budžeta pieņemšanu nedrīkst kavēties.

Komentāri

Pievienot komentāru