Nekustamais īpašums

Dzīvokļa skandāla dēļ pamet partiju

Lelde Petrāne, 09.03.2011

Jaunākais izdevums

Partiju Visu Latvijai un Nacionālās apvienības VL/TB/LNNK Saeimas frakciju vakar pametis deputāts Visvaldis Lācis.

Laikraksts Latvijas Avīze norāda, ka partijas izplatītajā paziņojumā tiek skaidrots - Lācis iesniegumu par izstāšanos uzrakstījis pēc vienošanās ar VL valdi un lēmuma pamatā ir uzskatu atšķirības būtiskos jautājumos.

Lācis sarunā ar žurnālistiem nav vēlējies par minētajām domstarpībām stāstīt sīkāk. «Es neko neteikšu un ceru, ka viņi arī neteiks,» teicis politiķis, kurš turpmāk darbošoties parlamentā kā neatkarīgais deputāts un «cīnīsies par nacionālpolitiskajiem jautājumiem».

Tomēr, pēc laikraksta rīcībā esošās neoficiālās informācijas, būtiskās domstarpības starp deputātu un pārējiem partijas biedriem nav radušās ideoloģiskos jautājumos, bet gan Lāča skandālos par saimnieciskām lietām. Iepriekšējās Saeimas sasaukuma laikā viņš sodīts par meitas nodarbināšanu palīga amatā, bet nesen izcēlās, pieprasot no parlamenta 405 latu kompensāciju par 32 kvadrātmetru divistabu dzīvoklīša Imantā īri. Partijas biedri vēlējušies no šā nesmukuma norobežoties.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeimas deputāts Visvaldis Lācis savā dzīvoklī Rīgā, par kuru no Saeimas saņem ik mēnesi 388 latu lielu kompensāciju, uzturas reti, jo 300 metru attālumā no viņa īrētā dzīvokļa Imantā atrodas Lāča dzimtas māja, vēstīja LTV raidījums De facto.

Lācis raidījumam skaidrojis, ka šo māju savulaik iegādājušies viņa vecāki, tajā viņš dzīvojis kopā ar sievu, tur piedzimuši viņa bērni un mazbērni, un māja pieder viņa meitai Dacei Krikšānei. Tāpēc Lācis daļu laika dzīvojot savā dzimtas mājā pie meitas. Lācis skaidrojis, ka uzturoties dzīvoklī tik, cik viņam patīk, un, kad nepatīk, tad ejot dzīvot uz dzimtas māju. Uz De facto jautājumu, vai Saeimai vajadzētu deputātam maksāt dzīvokļa kompensāciju teju 400 latu katru mēnesi, lai deputāts varētu darīt, kā viņam tīk, Lācis atbildējis apstiprinoši.

Dzīvokļa kompensācija, kuru Lācis saņem no Saeimas nav maza. Lācis par, kā izskanējis iepriekš, nedaudz vairāk nekā 30 kvadrātmetru lielā divistabu dzīvokļa īri saņem 388 latu kompensāciju. Jau iepriekš nekustamā īpašuma eksperti medijos izteikušies, ka maksimālā īres maksa divistabu dzīvoklim aptuveni 30 kvadrātmetru platībā Rīgas mikrorajonā patlaban nevarētu pārsniegt 250 latus mēnesī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viena no Latvijas gleznainākajām vietām, blakus Gaiziņkalnam, kurā līdz šim saimniekoja uzņēmējs Gunārs Ķirsons, nonākusi Krievijas izcelsmes oligarha Jurija Šeflera īpašumā.

Krievu miljonārs patlaban meklē iespējas paplašināt jauniegūto īpašumu, piedāvājot arī apkārtējo māju īpašniekiem pārdot zemi, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums de facto.

Līdz šim zemes īpašums tautā bija pazīstams kā Ķirsona muiža, ar Lido slēpošanas kalnu un viesnīcu. Gaiziņkalna īpašums bija viens no uzņēmēja Ķirsona sapņu projektiem, taču lielo parādu dēļ to nācās izsolīt. Šopavasar Ķirsona muiža nonāca viņa drauga Vladimira Šestakova rokās, taču viņš to tagad pārdevis uzņēmumam LB Agro. Dati liecina, ka uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Šeflers, kurš Latvijā labāk zināms kā akciju sabiedrības Latvijas balzams lielākais īpašnieks. Šeflers gan savām acīm skaisto Gaiziņa ainavu nav redzējis, un, visticamāk, šādas iespējas viņam tuvākajā laikā arī nebūs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Šeflers atjauno Ķirsona muižu un nojauc visu Viešūra kalnā sacelto

Dienas Bizness, 28.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viešūra kalnā viss uzņēmēja Gunāra Ķirsona laikā saceltais nojaukts un ielikti pamati jaunām būvēm. Tikmēr Ķirsona lolotajā muižā notiek atjaunošanas darbi, raktsa Latvijas Avīze.

Db.lv jau ziņoja, ka viena no Latvijas gleznainākajām vietām, blakus Gaiziņkalnam, kurā līdz šim saimniekoja uzņēmējs Gunārs Ķirsons, nonākusi Krievijas izcelsmes oligarha Jurija Šeflera īpašumā.

Tagad īpašums pieder miljonāram Jurijam Šefleram, kurš Latvijā zināms kā akciju sabiedrības Latvijas balzams lielākais īpašnieks. Viņš pie Viešūra ezera saimnieko jau gadu, pa šo laiku mēģinot piepirkt klāt jaunus zemes īpašumus un daudz ko mainot Ķirsona padarītajā.

Šeflera nolīgtais izpilddirektors Juris Sitko stāsta, ka Viešūra kalnā viss Ķirsona laikā saceltais nojaukts un ielikti pamati jaunai kafejnīcai, trenažieru zālei un starptautiska izmēra sporta spēļu zālei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Centrālā vēlēšanu komisija apkopojusi aptuveni divu trešdaļu vēlētāju izdarītās atzīmes – izsvītrotos deputātu kandidātus un atzīmētās «+» - zīmes. DB izveidojis iespējamo Saeimas deputātu sarakstu, tomēr jāņem vērā, ka tajā iespējamas izmaiņas, kad tiks apkopotas visas vēlētāju atzīmes.

Tāpat izmaiņas sarakstā Savukārt, ja kāds no šiem deputātiem būs ministrs

Vienotība (33 vietas)

Rīga (9 vietas)

Ģirts Valdis Kristovskis

Lolita Čigāne

Andris Buiķis

Ojārs Ēriks Kalniņš

Ints Dālderis

Inguna Rībena

Imants Viesturs Lieģis

Ilze Viņķele

Rasma Kārkliņa

Vidzeme (12 vietas)

Valdis Dombrovskis

Artis Pabriks

Ilma Čepāne

Ainars Latkovskis

Ina Druviete

Andris Vilks

Edvards Smiltēns

Dzintars Ābiķis

Arvils Ašeradens

Guntars Galvanovskis

Dzintra Hirša

Ilze Vergina

Latgale (2 vietas)

Aleksejs Loskutovs

Kārlis Šadurskis

Kurzeme (4 vietas)

Solvita Āboltiņa

Janīna Kursīte-Pakule

Ingmārs Kuklis

Silva Bendrāte

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Deputātu Kravcovu grib sodīt par bastošanu

Lelde Petrāne, 07.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeimas Pilsonības likuma izpildes komisija rīt savā sēdē plāno skatīt jautājumu par deputāta Valērija Kravcova (Saskaņas centrs) atskaitīšanu no šīs komisijas kavējumu dēļ, vēsta Latvijas Avīze.

«Te nav nekādas politikas, bet, ja viņš arī šonedēļ neatnāks uz komisijas sēdi, tad mums būs jāskata jautājums par viņa izslēgšanu,» stāstījis Pilsonības likuma izpildes komisijas priekšsēdētājs Visvaldis Lācis (VL/TB/LNNK). Šī Saeimas sasaukuma laikā notikušas jau piecas Pilsonības likuma izpildes komisijas sēdes. Pirmās divas no tām Kravcovs apmeklējis, bet pēc tam pazudis.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli, ja kāds komisijas loceklis bez svarīga iemesla izlaidis trīs sēdes pēc kārtas, komisijas priekšsēdētājs to paziņo viņa frakcijai vai politiskajam blokam. Ja arī pēc tam komisijas loceklis neierodas sēdēs, Saeima var viņu atsaukt, norāda laikraksts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar 82 deputātu balsīm «par» Saeima ceturtdien nolēma atbrīvot KNAB priekšnieku Normundu Vilnīti no ieņemamā amata.

Jau vēstīts, ka ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera vadītā komisija, kas trīs mēnešus pētīja N. Vilnīša atbilstību KNAB priekšnieka amatam, viņa darbībā konstatējusi vismaz desmit likumu un citu normatīvo aktu pārkāpumus, kas turklāt bijuši būtiski un sistemātiski.

ZZS pārstāvošais deputāts Kārlis Seržants, uzstājoties debatēs par N. Vilnīša atbrīvošanu, pamanījās paziņot, ka KNAB priekšnieka atlaišana būšot lielākā vārda dienas dāvana, kādu jebkad vārda dienā saņēmusi KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe.

Pie frakcijām nepiederošais deputāts Visvaldis Lācis N. Vilnīti nodēvēja par ļoti vāju vadītāju, kas ir apliecinājis savu nespēju vadīt KNAB. Savukārt Visu Latvijai!/TB/LNNK deputāts Dzintars Rasnačs norādīja, ka iemesli, kādēļ Latvijā ir tik augsts korupcijas uztveres indekss, nav jāmeklē KNAB priekšnieka personībā, bet gan politisko partiju atkarībā no sponsoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru