Jaunākais izdevums

Tevi varētu interesēt

Dalies ar šo rakstu

Par akumulatoru pārstrādes uzņēmuma SIA "Ecolead" izpilddirektoru iecelts Kaspars Fogelmanis, informē uzņēmumā.

Viņa atbildībā turpmāk būs uzņēmuma visu procesu stratēģiskā vadība un biznesa attīstība.

SIA “EcoLead” valdes loceklis Deniss Uļjanovs norāda, ka līdz ar izpilddirektora apstiprināšanu, ir noslēdzies vairākus gadus ieilgušais svina akumulatoru pārstrādes rūpnīcas izveidošanas process Kalnciemā. “Jau 2023.gadā rūpnīca sāka strādāt, sākotnēji vēl pielāgojot tehnoloģiskos procesus. Arī komandas rūpes bija nodrošināt celtniecības pabeigšanu, iekārtu transportu un uzstādīšanu, darbinieku piesaistīšanu, arī risināt visus juridiskos un administratīvos jautājumus. Šis rūpnīcas izveidošanas posms tagad ir noslēdzies. Tagad ir laiks pilnvērtīgam ražošanas procesam, tāpēc arī vajadzīgs izpilddirektors uz vietas Kalnciemā, cilvēks, kas vadīs rūpnīcu jaunajos apstākļos,” skaidro Deniss Uļjanovs.

2023.gadā, kamēr vēl rūpnīcā tika pielāgoti tehnoloģiskie procesi, apmācīti darbinieki, pilnveidota izejvielu un gatavās produkcijas loģistika, rūpnīca Kalnciemā strādāja ar 30% jaudu. Saskaņā ar SIA “EcoLead” plānoto, turpmāk katru mēnesi ražošanas apjomi kāpināsies par 15%, lai 2024.gadā tiktu sasniegti 100% ražošanas jaudu.

Kaspars Fogelmanis iepriekš vadījis tādus uzņēmumus kā “CleanR” Plastmasas pārstrādes rūpnīca, “PET Baltija” un ”Nordicplast”.

“Šobrīd uzņēmumā nodarbināts 41 darbinieks, tai skaitā 15 (37%) ir Kalnciema iedzīvotāji. Darbiniekiem no citiem reģioniem esam gatavi nodrošināt dzīvesvietu Kalnciemā, vienā no uzņēma noīrētajiem vai nopirktajiem dzīvokļiem. Šobrīd rūpnīcā ir nodarbināti arī 4 augsti kvalificēti ārzemju speciālisti, kas palīdz ar specifiskajiem akumulatoru pārstrādes un svina ražošanas tehnoloģiskiem procesiem, kuri Latvijā ir jauninājums,” informē K.Fogelmanis.

"Ecolead" būvē nolietotu svina akumulatoru pārstrādes rūpnīcu Kalnciemā. Šim mērķim 2021.gada septembrī piesaistīts "BlueOrange Bank" finansējums 4,36 miljonu eiro apmērā.

Projektam piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļus, kopējais investīciju apjoms pārsniedz astoņus miljonus eiro. Lielākā daļa saņemtā finansējuma tiks izmantota pārstrādei paredzēto iekārtu iegādei un uzstādīšanai.

Valdība pērn 19.decembrī nolēma pagarināt iespēju pēc 2023.gada beigām pabeigt vairākus atkritumu pārstrādes veicināšanas projektus, tostarp sekmīgai darbību pabeigšanai, iznākuma rādītāju sasniegšanai un maksājumu veikšanai bija nepieciešams īstenošanas termiņa pagarinājums projektam "Nolietotu akumulatoru pārstrādes iekārtu iegāde un uzstādīšana uzņēmumā "Ecolead"".

"EcoLead" 2022.gadā strādāja ar 221 446 eiro zaudējumiem, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums dibināts 2007.gadā, tā pamatkapitāls ir 1 446 710 eiro.

"EcoLead" 49,15% kapitāldaļu īpašnieks ir Deniss Uļjanovs, 45% kapitāldaļu pieder Igaunijas uzņēmumam "Unimet Estonia", bet vēl 5,85% - SIA "Metalekspo".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA "EcoLead" svina akumulatoru pārstrādes rūpnīca Kalnciemā, kas tika atklāta 2023.gadā, arvien turpina attīstīties.

Uzņēmuma izpilddirektora Kaspara Fogelmaņa ieskatā jau šobrīd ir ar ko lepoties, tai skaitā apgrozījuma, nodokļu un saražotās produkcijas rādītāji, 42 darbinieki un iesaiste Kalnciema norisēs.

2023.gadu SIA "EcoLead" noslēdza ar vairāk nekā 4,1 miljons eiro apgrozījumu. 2023.gadā apgrozījumu pārsvarā veidoja saražotā svina produkcijas realizācija. Saskaņā ar uzņēmuma biznesa plānu un prognozēm, 2024.gadā plānots apgrozījumu būtiski kāpināt.

2023.gadā SIA "EcoLead" nodokļos ir samaksājusi 0,7 miljons eiro, tai skaitā 271 684 eiro valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas un 168 033 eiro iedzīvotāju ienākuma nodoklis. Plānots, ka 2024.gadā samaksāto nodokļu apjoms būs lielāks, gan tāpēc, ka tiks kāpināts saražotās produkcijas daudzums, gan arī par vismaz 20% pieaugot valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksām un iedzīvotāju ienākuma nodoklim, jo dažas štata vietas tika izveidotas un aizpildītas tikai 2023.gada nogalē.

Komentāri

Pievienot komentāru