Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas fintech uzņēmuma DelfinGroup padomes loceklis Edgars Voļskis pieņēmis lēmumu atkāpties no amata. Drīzumā tiks uzsākts jauna uzņēmuma padomes locekļa atlases process.

E. Voļskis, kurš uzņēmumā pildīja arī Risku un revīzijas komitejas vadītāja pienākumus, lēmumu par atkāpšanos no amata pieņēmis personisku iemeslu dēļ.

DelfinGroup padomes priekšsēdētājs Agris Evertovskis uzsver, ka uzņēmums novērtē E. Voļska profesionalitāti un ieguldīto darbu. "Mēs respektējam Edgara Voļska lēmumu un pateicamies viņam par darbu, kas ieguldīts uzņēmuma izaugsmē. DelfinGroup ir svarīgi turpināt piekopt augstākos standartus korporatīvās pārvaldības jomā, tāpēc šobrīd viena no mūsu prioritātēm ir sekmīga jaunā padomes locekļa atlase, lai turpinātu nodrošināt padomes profesionālo kompetenci un darbību," piebilst A. Evertovskis.

Tikmēr DelfinGroup valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš norāda, ka notiekošās izmaiņas padomes locekļu sastāvā neietekmēs uzņēmuma operatīvo darbu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Būs vajadzīgi vismaz papildu 100 000 viesstrādnieki

Māris Ķirsons, 19.02.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijai turpmākās ekonomiskās attīstības nodrošināšanai un arī sociālās sistēmas uzturēšanai nākamajā piecgadē būs nepieciešami vismaz papildu 100 000 viesstrādnieku, jo ik gadu kopš šī gadsimta sākuma darba tirgū ienāk mazāk darbspējīgo cilvēku, nekā to pamet.

"Tā ir skaudra realitāte, ka ik gadu Latvijā nomirst vairāk nekā piedzimst, to vēl paspilgtina emigrācija, kā rezultātā iedzīvotāju skaits atkarībā no gada sarūk par 15 000 līdz 20 000, tādējādi sarūk ne tikai potenciālo preču un pakalpojumu patērētāju skaits, bet arī potenciālo darbinieku skaits," situāciju skaidro ekonomikas zinātņu doktors Edgars Voļskis.

Viņš, rakstot disertāciju, ir analizējis vairākus iespējamos valsts sociālās apdrošināšanas sistēmas attīstības scenārijus un modelējis tās nākotnes situāciju caur Latvijas un Eiropas Savienības sociālekonomisko procesu pārmaiņu prizmu. „Faktiski laikā no 2025. līdz 2030. gadam darba spēka deficīts sāks straujāk pieaugt, un tā ietekmē Latvijai kopumā būs nepieciešams piesaistīt un integrēt darba tirgū un pilnvērtīgā nodokļu likumdošanas ietvarā aptuveni papildu 100 000 viesstrādnieku — vidēji ik gadu ap 20 000,” secina E. Voļskis.

Komentāri

Pievienot komentāru