Ēdinātājs: Uzņēmumi atkal rīko pasākumus, bet tie ir daudz pārdomātāki 

Gada beigās, tuvojoties svētku laikam, novērojams straujš uzņēmumu rīkoto banketu skaita pieaugums. Pēc uzņēmuma Lage Ko datiem decembrī, salīdzinot, piemēram, ar citiem mēnešiem banketu skaita pieaugums sasniedz pat 300%. Savukārt no visiem rīkotajiem banketiem lielākā daļā jeb 60-70% ir nelielas svinības - mājas svinības nelielam viesu skaitam , vai korporatīvās kafijas pauzes kādiem svētkiem par godu, informē uzņēmumā.

Dienas Bizness, 2015. gada 04. decembris plkst. 16:43

Foto: LETA

«Ja runājam par banketiem kopumā, tad tikai 30 - 40% varam pieskaitīt pie lielajiem banketiem. Tas nav atkarīgs no cilvēku skaita, bet gan no tā, cik liels ir pasūtījums, proti, vai ir nepieciešams arī karstais galds, vai ir nepieciešami trauki, galdi, galdauti, viesmīļu pakalpojumi pasākuma laikā utt. Pārējie pasākumi lielākoties ir furšeti - kopā ar pasūtītāju sastādam ēdienkarti un piegādājam attiecīgos ēdienus. Parasti tās ir dažāda veida uzkodas. Savukārt, ja runājam par uzkodām, tad Latvijā arī ir sava specifika. Eiropa nelielās uzkodas, kuras pasniedz pasākumos, tik tiešām ir nelielas, ļoti simboliskas. Latvijā, savukārt, pasūtītājs pieprasa, lai šīs uzkodas būtu pietiekami lielas, lai viesis varētu no šīm uzkodām arī paēst,» stāsta Lage Ko mārketinga direktore Antra Ozoliņa.

Plānojot banketus visbiežāk uzņēmumi rēķinās ar 8-12 eur uz vienu personu, taču tas ir atkarīgs no cilvēku skaita pasākumā - vai tie ir 10-15 cilvēki, vai - 100-150.

«Ja atskatāmies un tā sauktajiem pirmskrīzes laikiem un tos salīdzinām ar pašreizējo situāciju, var teikt, ka uzņēmumi atgriezušies pie pasākumu rīkošanas, bet tie ir daudz pārdomātāki. Uzņēmumu pārstāvji lūdz padomu, cik daudz ēdienu nepieciešams uz konkrētu skaitu cilvēku, iepriekš vienkārši pasūtīja bez īpašiem aprēķiniem, tā rezultātā ēdiens parasti pietiekami lielā daudzumā palika pāri. Šobrīd cilvēki naudas tērēšanā kļuvuši racionālāki. Bieži ir tā, ka klients nosauc konkrētu budžetu, kurš ir atvēlēts viesībām, un cilvēku skaitu, kas jāapkalpo , bet mēs tad izstrādājam piedāvājumu, ko par attiecīgo summu varam īstenot. Varu teikt, ka arvien biežāk, pat salīdzinot gadu gaitā, pasūtot ēdienu, tiek domāts gan par veģetāriešiem, gan vegāniem, gan kolēģiem, kas, piemēram, neēd zivis. Iepriekš cilvēkiem tas nav bijis tik būtiski,» tā A.Ozoliņa.
 

Dalies ar šo rakstu!
Raksta komentāri
Spied šeit, lai lasītu vai pievienotu savu komentāru
Tevi varētu interesēt
2015. gada 25. septembris plkst. 7:57

Šajā piektdienā portāls db.lv viesojās Lage Ko kulinārijas cehā, lai aplūkotu, kā...

2013. gada 20. augusts plkst. 12:32

SIA Lage Ko, kurai pieder restorāni Gan Bei un Thali, 2012. gadu...

Nepalaid garām

Pēdējā laikā būtiski pieaudzis elektrisko skrejriteņu vandālisma gadījumu skaits, stāsta koplietošanas...

Vai bērnam ir jābūt algas grāmatiņā, lai saņemtu IIN atvieglojumus jeb -...

«Pastāvēs, kas pārmainīsies - šis ir par mums un tieši tamdēļ mēs...

Egļu un priežu skujas var kļūt par vienu no Latvijas bioekonomikas stūrakmeņiem,...

Ēdināšanas biznesa veiksme tikai desmit procentu apmērā atkarīga no garšīgas kotletes, uzskata...

Jau tuvāko gadu laikā Andrejsala var kļūt par dinamiskāko attīstības vietu, jo...

No šīs sadaļas
2015. gada 04. decembris plkst. 15:53

Sestdien, 5. decembrī  Latvijas 1. rokkafejnīcas vietā Liepājā tiks atvērts jauns krogs...

2015. gada 04. decembris plkst. 14:41

2015.gads tūrismam Latvijā bijis sarežģīts, tomēr veiksmīgs, jo izdevies pilnībā kompensēt...

2015. gada 03. decembris plkst. 11:02

Igaunijā radītā taksometru izsaukšanas aplikācija Taxify paziņojusi par sava taksometru...

2015. gada 03. decembris plkst. 8:55

Pēc traģiskajiem notikumiem pasaulē ceļotāji vairāk izvērtē riskus, bet būtiski ceļotgribētāju...

2015. gada 02. decembris plkst. 17:18

Reaģējot uz izmaiņām vilcienu kustības sarakstos laika posmā no 7. līdz 18.decembrim,...

2015. gada 02. decembris plkst. 10:35

Pēc Konkurences padomes atļaujas saņemšanas SIA Olympic Casino Latvia noslēdzis 100% Latvijas...

2015. gada 01. decembris plkst. 13:10

2015. gada deviņos mēnešos, salīdzinot ar 2014. gada deviņiem mēnešiem, svarīgākajās...

2015. gada 01. decembris plkst. 12:41

Ieguldot 29 000 eiro, mobilo sakaru operators Tele2 atvēris vēl vienu jaunā...

2015. gada 30. novembris plkst. 9:20

Privātās investīcijas medicīnas attīstībā mērāmas desmitos miljonu, palielinās arī apkalpoto...

2015. gada 26. novembris plkst. 11:04

Specializēto pacēlāju bizness ir atkarīgs no ekonomiskās situācijas Latvijā un citviet pasaulē,...