Citas ziņas

Eiropas eksperti vērtēs Latvijas kempingus

Vēsma Lēvalde, 16.03.2010

Jaunākais izdevums

Eiropas kempingu organizāciju federācijas (EFCO) ģenerālajā asamblejā, kas notiks no 17. līdz 21. martam Rīgā, EFCO eksperti vērtēs Latvijas kempingus.

Latvijas kempingu asociāciju pārstāvēs Ventspils Piejūras kempinga pārvaldniece Una Libkovska. «Būtiski būs panākt Latvijas kempingu iekļaušanu starptautiskajos katalogos, kas veicinātu ārvalstu tūristus izvēlēties mūsu valsti un mūsu valsts kempingus,» uzsver U. Libkovska. Asamblejas darba kārtībā ietverta Latvijas tūrisma situācijas prezentācija, kā arī jautājumi par Latvijas tūrisma attīstības problēmām, piemēram, par augsto pievienotās vērtības nodokļa likmi. Viesiem tiks organizētas ekskursijas uz Latvijas kempingiem. Tāpat arī notiks citu EFCO dalībvalstu prezentācijas. EFCO ir kempingu, treileru un atpūtas kompleksu industriju pārstāvoša organizācija Eiropā, kas izveidota 1979.gadā un pārstāv vairāk nekā 20 tūkstošus kompleksu uzņēmumu. Tās biedru sarakstā pašreiz ir 23 valstis, no tām 19 ir Eiropas Savienības dalībvalstis, kā arī Horvātija, Norvēģija, Serbija un Šveice. Katru valsti šajā federācijā ir tiesības pārstāvēt tikai vienai organizācijai. Latviju pārstāv Latvijas Kempingu asociācija, kurā pašreiz ir 22 kempingi un kuras biedrs ir arī Ventspils Piejūras kempings. EFCO ģenerālā asambleja ir organizācijas augstākā lēmējvara un šādas asamblejas tiek rīkotas katru gadu divas reizes dažādās dalībvalstīs. Tajās piedalās ap 50 cilvēkiem – pārstāvji no katras dalībvalsts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils Piejūras kempings pirmajos sešos mēnešos uzņēmis un apkalpojis 4826 viesus, bet kopumā kempingā viesi pavadījuši 7580 cilvēknaktis, kas, salīdzinot ar pērno gadu, ir apmēram par tūkstoti vairāk.

2018.gada pirmajā pusgadā viesu skaits bija 3917 un kopumā viesi pavadīja kempingā 6238 cilvēknaktis.

Cilvēknakts nozīmē, ka brīdī, kad viesis ierodas kempingā, viņš tiek piereģistrēts vienu reizi, bet kempingā nakšņo vairākas naktis. Pēc viesu apmeklētības īpatsvara, 62% mājiņu apmeklētāji ir no Latvijas, telšu laukuma apmeklētāji pārsvarā ir no Lietuvas un Latvijas, savukārt treilera laukuma apmeklētāji - no Vācijas un Skandināvijas valstīm.

Kempinga teritorijā atrodas divas servisa ēkas, kurās pieejamas viesiem nepieciešamās labierīcības, kā arī kafejnīca un pašapkalpošanās virtuve. Viesiem tiek piedāvāta arī sauna un karstā ūdens baļļa. Teritorijā atrodas sporta laukumi - volejbola un basketbola, kā arī bērnu rotaļu laukums un nojumes brīvdabas pasākumiem. Kempingā pieejama arī banketu zāle.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2011.gadā būtiski pieaudzis nakšņošanas ilgums Ventspils naktsmītnēs. Vidējais uzturēšanās ilgums 2011.gadā sasniedzis 2,4 diennaktis, bet 2010.gadā tas bija 1,6 diennaktis, informē Ventspils Tūrisma informācijas centrs.

2011.gadā viesu skaits naktsmītnēs salīdzinājumā ar 2010.gadu palielinājies par 6%. Kopumā Ventspils naktsmītnēs nakšņojuši gandrīz 95 tūkst. cilvēku.

Ventspils TIC tūristu ilgāku uzturēšanos pilsētā saista ar veiksmīgu mārketinga programmu, par ko pērn vienojās pašvaldība un nozares uzņēmēji. Latvijas un ārvalstu medijos četras reizes gadā izdotas tūrisma avīzes, rīkoti dažādi kultūras un sporta pasākumi, kā arī izveidoti jauni tūrisma objekti.

Pēc Ventspils pilsētas domes pasūtījuma veiktais SKDS pētījums liecina, ka vidējais Ventspilī pavadīto nakšu skaits ir trīs naktis. Savukārt vidējā respondentu nosauktā vienā Ventspils apmeklējuma dienā uz vienu cilvēku iztērētā naudas summa ir 33,29 Ls, kas nozīmē, ka gadā vidējā nakšņojošo tūristu iztērētā nauda Ventspilī ir ap 7,6 milj. Ls. Pieņemot, ka vidējā naktsmītnes cena ir ap 10 Ls, par nakšņošanu Ventspilī gadā tiek tērēti ap 2,3 milj. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ērgļos sezonu sācis pirmais no luksusa kempingu attīstītāja Ragnar Glamp veidotās viesnīcu ķēdes posmiem - Glamp Camp Ērgļi. Vēl šovasar plānots atklāt arī Glamp Camp Koknese.

"Glamp Camp" nosaukumā ietverts vārda glamping saīsinājums, kas angļu valodā apvieno divus - Glamourus Camping. Tas saprotams kā glamūrīgs jeb luksuss kempings.

Plānots, ka kempingos viesi tiks uzņemti visa gada garumā, nevis tikai vasaras sezonā. Mājas ir siltinātas, aprīkotas ar krāsni, kamīnu, apsildāmajām grīdām vannasistabās un siltumsūkni, kas vasarās, gada karstajās dienās – telpas vēsinās.

"Atšķirībā no citām nesezonas viesnīcām, mūsu tīkla viesnīcās nakšņošanas izcenojums viesiem būs nemainīgs kā aktīvajā tūrisma sezonā, tā arī gada pasīvākajos mēnešos. Nevēlamies lieki kropļot piedāvājuma tirgu cenas ziņā," pamato Liene Indriksone, Ragnar Glamp mārketinga, dizaina un kreatīvā satura radītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru