Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas kosmosa un aizsardzības tehnoloģiju uzņēmums «ArianeGroup» līdz 2022.gadam likvidēs 2300 darbvietas, ņemot vērā pasūtījumu apjoma kritumu un jaunās raķešu izstrādes programmas tuvošanos noslēgumam, teikts pirmdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Uzņēmums norāda, ka tas saskaras ar sīvu konkurenci, ko rada ASV kosmosa tehnoloģiju kompānijas, kuru biznesu atbalsta liels institucionālo pasūtījumu apjoms.

«ArianeGroup» skaidro, ka darbavietas tiks likvidētas, neaizstājot darbiniekus, kuri pametīs uzņēmumu vai dosies pensijā.

Eiropas aviobūves kompānijas «Airbus» un Francijas grupas «Safran» kopuzņēmums Francijā un Vācijā nodarbina 9000 cilvēku.

«ArianeGroup» veic «Ariane» nesējraķešu būvniecību, kā arī ballistisko raķešu ražošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Biznesa tehnoloģijas

FOTO: Eiropas nākamās paaudzes kosmosa raķete Ariane 6

Lelde Petrāne, 25.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas nākamās paaudzes kosmosa raķetei Ariane 6 ir divi spēcīgi konkurenti - SpaceX un Blue Origin, kurus attīsta ASV uzņēmēji Īlons Masks un Džefs Beizoss. Arī Japāna un Indija rada aizvien lielāku konkurenci.

Ariane 6 var rēķināties ar Eiropas Komisijas un Francijas pasūtījumiem un ir tuvu tam, lai iegūtu arī divus komercklientus, informējis Matiass Spūde, ArianeGroup pārstāvis.

Ariane 6 attīstībā tiks ieguldīti 3,4 miljardi eiro un mērķis ir nodrošināt Eiropai neatkarīgu piekļuvi kosmosam.

Ariane 6 tiek gatavota palaišanai 2020. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru