Pakalpojumi

Eiropas Tālmācības augstskola izplata maldinošu informāciju par studiju programmām

Lelde Petrāne, 06.08.2014

Jaunākais izdevums

Izglītības un zinātnes ministrija vērš uzmanību, ka Eiropas Tālmācības augstskola publiskajā telpā izplata maldinošu informāciju, aicinot studēt nelicencētās profesionālajās bakalaura studiju programmās Datorzinātne un Jurisprudence.

Ministrija jau iepriekš informēja, ka Studiju programmu licencēšanas komisija 2014.gada 20.jūnijā pieņēma lēmumu anulēt licenci Eiropas Tālmācības augstskolas profesionālajām bakalaura studiju programmām Datorzinātne un Jurisprudence. Licences minētajām studiju programmām nav atjaunotas.

Augstskola komisijas lēmumu ir apstrīdējusi, tomēr šobrīd, kamēr licences ir anulētas un nav zināms, vai tās tiks atjaunotas, Eiropas Tālmācības augstskolas aicinājums studēt šajās programmās esot maldinošs.

Licences anulēšana nozīmē to, ka augstskolai ir jāpārtrauc studentu sagatavošana abās iepriekš minētajās studiju programmās. Esošie Eiropas Tālmācības augstskolas jurisprudences un datorzinātnes programmu studenti mācības varēs turpināt citā augstskolā, līdzvērtīgā bakalaura studiju programmā.

Eiropas Tālmācības augstskola nav akreditēta, un tai nav tiesību izsniegt valsts atzītus diplomus arī pārējās studiju programmās.

Informācija par augstskolu un koledžu akreditāciju, kā arī studiju virzienu akreditāciju pieejama Studiju virzienu reģistrā: https://svr.ikvd.gov.lv/ un Izglītības un zinātnes ministrijas mājaslapā: http://izm.izm.gov.lv/nozares-politika/izglitiba/augstaka-izglitiba/akreditacija.html.

Izglītības programmas licence piešķir izglītības iestādei tiesības īstenot noteiktu izglītības programmu, bet akreditācija ir process, kura ietvaros vērtē izglītības iestādes un/vai izglītības programmas īstenošanas kvalitāti. Tikai tad, ja studijas notikušas akreditētā izglītības iestādē un akreditētā studiju programmā, studiju noslēgumā izglītības iestādei ir tiesības izsniegt valsts atzītu izglītības dokumentu par konkrētai izglītības programmai atbilstošas izglītības ieguvi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Likvidēta SIA «Latvijas biznesa koledža», kas kopš pagājušā gada jūlija bija zināma ar nosaukumu SIA «TN Education Centre», informē Klientu Portfelis.

Kādreizējā augstākās izglītības iestāde reģistrēta 2007.gada 21.novembrī un tās kapitāldaļu turētāja pirmajos gados bija SIA «Latvijas Biznesa Institūts», kas vēlākos gados tika pārsaukta par SIA «Augstskola EIHSEBA», SIA «Eiropas Tālmācības Augstskola», SIA «ABCD Company» un SIA «Best Advert». SIA «TN Education Centre» vienīgā īpašniece uzņēmuma pēdējā darbības gadā bijusi Natalia Tikhmianova. Pēc minētā uzņēmuma likvidēšanas N. Tikhmianova turpina būt augstākās izglītības uzņēmuma SIA «Distance Learning Point» (līdz 2017.gada jūlijam zināms kā SIA «Eiropas Tālmācības augstskola») vienīgā kapitāldaļu turētāja. Kopš š.g. maija ir apturēta uzņēmuma saimnieciskā darbība, tam reģistrēts 2088,51 eiro liels nodokļu parāds un piemērots aizliegums reorganizācijai un dalībnieku maiņai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vasara ir tas gadalaiks, kad lielākā daļa vidusskolu beidzēji pieņem lēmumu, kurā augstskolā studēt. Šī vienkāršā darbība – iesniegt dokumentus īstajā augstskolā ir viens no svarīgākajiem brīžiem katra cilvēka dzīvē, jo tiek izvēlēta profesija, nodarbošanās veids vai joma turpmākajam mūžam. Vismaz tā mēs jaunības maksimālismā domājam. Katrs no mums ir dzirdējis stāstus vai arī pats piedzīvojis tās mokas, kad dokumentu iesniegšanas laiks tuvojas, bet vēl nav pilna skaidrība, ko un kur studēt. Tādos brīžos loģiska šķiet vispārējā studiju virziena izvēle, nekonkretizējot specializāciju, piemēram, datorzinības, ekonomika, jurisprudence . Tā dara daudzi un iegūst mazliet laiku galīgā lēmuma pieņemšanai. Bet! Vienlaicīgi arī to zaudē, jo pirmos gadus velta ļoti vispārējai jomas iepazīšanai un tikai vēlāk pieņem lēmumu, kurā nozarē specializēties.

Apdrošināšana ir finanšu pakalpojums un tas iet roku rokā ar finanšu analītiku, risku vadību, varbūtības teoriju, kā arī juridispudenci. Un protams, arī ekonomiku un vadības teroriju.

Latvijas augstskolas, atbildot uz pieprasījumu, ir izveidojušas studiju programmas apdrošināšanā, kur studē izlēmīgi jaunieši, kas savu nākotni saista ar apdrošināšanu. Esam sagaidījuši pirmos apdrošināšanas bakalaurus un ir iespēja izvērtēt, kāda nozīme šīm studijām ir turpmākai karjerai apdrošināšanas nozarē.

Saskaņā ar Augstākās izglītības kvalitātes novērtēšanas centra (AIKNC) datiem (1), Apdrošināšanas bakalaura programma ir pieejama sekojošās augstskolās:

Komentāri

Pievienot komentāru