Citas ziņas

Ferarri vadītājs Babītes novadā traucas ar 191 kilometru stundā lielu ātrumu

Zane Atlāce - Bistere, 03.06.2016

Jaunākais izdevums

Valsts policijas pārvietojamais fotoradars ceturtdien, 2. jūnijā, ap pulksten 10.30 Babītes novadā uz autoceļa Rīga – Ventspils 17,9 kilometrā fiksēja automašīnu Ferrari, kas Rīgas virzienā traucās lielā ātrumā, informē Valsts policija.

Pārbaudot radara mērījumus, konstatēts, ka sportiskais auto vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h, traucās ar 191 km/h lielu ātrumu.

Likumsargi konstatēja, ka transportlīdzeklim noteiktajā termiņā nav veikta arī valsts tehniskā apskate.

Par ātruma pārsniegšanu transportlīdzekļa vadītājam, kurš dzimis 1972. gadā, var draudēt naudas sods no 360 līdz 480 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšana uz sešiem mēnešiem. Savukārt par transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate, var piemērot naudas sodu no 55 līdz 120 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Saistībā ar atklāto ekskluzīvo automašīnu kontrabandas shēmu pratināti trīs CSDD darbinieki

LETA, 28.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar Muitas policijas atklāto ekskluzīvo automašīnu kontrabandas shēmu pratināti trīs Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) darbinieki, vēsta Latvijas Televīzija (LTV).

Nekāds drošības līdzeklis šīm personām nav piemērots.

CSDD pārstāvis Jānis Aizpors LTV apstiprināja, ka darbiniekiem ir bijušas pārrunas ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijas darbiniekiem. Tās bijušas par auto reģistrācijas procesu, un varēja notikt, arī nevedot darbiniekus uz nopratināšanu, pauda Aizpors.

Pētot situāciju no savas puses, CSDD secinājis, ka minētās automašīnas ievestas nevis no Krievijas, bet no Eiropas Savienības. Direkcijas ieskatā reģistrācijas procesā viss noticis atbilstoši likumdošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Atklātā auto kontrabanda radījusi vairāk nekā 220 000 eiro zaudējumus

LETA, 30.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijas atklātā auto kontrabanda radījusi vairāk nekā 220 000 eiro zaudējumus, šodien žurnālistiem sacīja VID Muitas policijas pārvaldes direktors Kaspars Podiņš.

Kriminālprocess šajā lietā tika sākts šī gada martā pēc Krimināllikuma 190.panta 3.daļas, taču darbs pie šīs lietas tika sākts pagājušā gada augustā. Zaudējumus radīja nenomaksātais pievienotās vērtības nodoklis un muitas nodoklis.

Podiņš sacīja, ka pagaidām lietā figurē 28 automašīnas, bet esot skaidrs, ka to ir daudz vairāk. Kopējais skaits tiks noskaidrots izmeklēšanas laikā.

«Automašīnas iebraukušas no Krievijas ar Krievijas numuriem un Krievijas tehnisko pasi. Latvijā automašīnām izsniegtas pagaidu numurzīmes uz vienu mēnesi, tikmēr šajā laikā noformēta it kā šo automašīnu pirkšana no fiktīvas Vācijas firmas,» stāstīja Podiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru